Szerző Téma: Örökletes konfliktusok  (Olvasták 2147 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Mr.D

  • *
  • Hozzászólások: 8
Örökletes konfliktusok
« Dátum: 2013. December 01. - 19:07:22 »
  Arra lennék kíváncsi, hogy egy szülőtől "letöltött" konfliktust hogyan is él meg egy adott személy. Vegyük például a kopaszodást. Ebben az esetben az apának volt egy hajhullástól való félelme, amit a fia átvett tőle így neki is elkezd majd hullani a haja.
  Szóval a kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben is megvan a konfliktus 5 alapfeltétele vagy igazából az egyént nem érinti meg, hogy hullik a haja(nem éli meg konfliktusként) és mégis hullik?


Sexty János

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 90
Re:Örökletes konfliktusok
« Válasz #1 Dátum: 2013. December 01. - 22:33:45 »
     A megfelelő különprogramok részeként történő szervi elváltozások öröklődése az újmedicina álláspontja szerint tulajdonképpen a konfliktus-mintáknak és azok kezelésének átadódása általában a szülő/nagyszülő-től a gyermek/unoka részére.

     Ezt technikailag úgy gondolom, hogy a gyermek a fogékony életszakaszában (kb. 10 éves korig) fokozottan "vevő" rá, hogy a felmenői hogyan kezelik, vagy 'hogyan' nem képesek kezelni a konfliktusaikat. Lehet ezt 'letöltés'-nek is nevezni, azonban ez hosszú évekig tartó, apró mozzanatokból álló folyamat, s az érintett gyermek erről lehet tudatos, és gyakorta szerintem tudatalatti információátvétel történik.

     A hajhullástól való félelem, véleményem szerint, általában már következménykonfliktus. A hajhullást okozó elsődleges érzelem a hajas felületen a bőrfelhámot érintő különprogram beindító konfliktusaként, egy elválasztási konfliktus, pontosabban egy kényszerű elválasztódás, valami hasonló érzelmi tartalommal: ... sajnos már nem símogatják ott..., vagy ...nincs kellő elismerés (símogatás által, vagy ahhoz hasonlóan), pedig megérdemelném...

      Azonban nem kizárt, hogy a "vevő" már a hajhullástól való félelmet éli meg elsődlegesként.

      Az öt alapfeltétel mindenképpen megvan. Lassan kialakuló kopaszodás esetén azonban a konfliktus intenzitása olyan kicsi lehet, amely, főleg felületes vizsgálódás esetén, talán nem vevődik észre. Hosszú idő alatt a kis intenzitású konfliktusból is nagy úgynevezett konfliktustömeg válhat.