Szerző Téma: Erőss kisebbségi, önbecsülési problémák  (Olvasták 3543 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Máté Domokos

  • *
  • Hozzászólások: 2
Erőss kisebbségi, önbecsülési problémák
« Dátum: 2013. December 28. - 16:31:37 »
Segítségre van szükségem

53 éves férfi vagyok. Zsenge korom óta, erős kisebbségi, önbecsülési gondokkal küzdök. Édesanyám úgy "szeretett", hogy mindig az édesapám hibáit tette szóvá, látta bennem, de édesapám sem tett másképp, Ö az édesanyámat szidta bennem.

A szüleimen kívül, nagy hatással volt rám az egyház és a tanításai, különösen a paráznaság és a hozzá kapcsolódó fogalmaim, megértés vagy meg nem értéseim.

Miután felfedeztem a nemiségemet, az lett az egyetlen "örömforrásom".

Így menekültem el a "zord" külvilágból, DE ami után mindig, és menetrend szerűen, megérkezett a "világ legkínzóbb érzése", mert paráznának, mocskosnak, értéktelen szemétnek éreztem magamat.

Túlságosan vékonyok a lábszáraim, ami még rátett egy jókora lapáttal a dolgokra, szégyenlek rövid nadrágba járni...

Az óta megnősültem, van egy feleségem, három gyermekünk és három unokánk, de az érzés, hogy "értéktelen, hasznavehetetlen, sikertelen szemét vagyok", akit szidni lehet de szeretni nem, még mindig követ...

A segítségeteket kérem, hogy egészséges önbecsülésre tehessek szert!

Állandó, gyermekkorom óta testi problémáim, tartós hátfájás, hátgerinc problémák, becsípődések, potencia problémák, az utóbbi időben magas vérnyomás, tartósan makacs húgyúti fertőzés jelenléte, állandó hátfájás a gerincem mentén, vándor fájdalom a végtagjaimban és teljes kedvtelenség, visszavonulás a nyilvánosságtól...

Korábban szégyelltem volna bárkinek bevallani a problémáimat, ma már nem zavar, mert ki szeretnék mászni a gödörből.

Várom a tanácsaitokat,
Üdvözlettel,
Máté Domokos

Sexty János

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 90
Re:Erőss kisebbségi, önbecsülési problémák
« Válasz #1 Dátum: 2013. December 30. - 19:39:01 »
       Üdv. Domokos!

    A gyermekkortól kezdődően felsorolt testi problémák sora bizony hosszú. És a sor minden bizonnyal nem teljes. Dehát így van ez mindannyiunkkal, kivéve a záró következtetést: "...és ennek vége kell, hogy legyen..."

    A bajoknak véget vetni akarás nagyon dícséretes dolog, és igen, ez úgy kezdődik, hogy szembenézünk velük, számbavesszük őket, és megkeressük a megoldást. Az újmedicina ismerete egy nagyon jó alap a bajok leküzdésére! A lelki eredet valóban az eredet, a leges-leg kezdete a kellemetlen irányba menő folyamatoknak.

    Az újmedicinával gyógyulni, szinte egyet jelent a konfliktusok végleges feloldásával, illetve a gyógyulási szakasz nehézségeinek elfogadásával és a természetes módokon való enyhítésével, s ezzel párhuzamosan, folyamatos tanulással kifejleszteni magunkban a képességet a lelki traumák, a lelki megrázkódtatások érzékelésére, az érzékelés finomítására. Ez utóbbi azt jelenti, hogy gyakorlással a kicsi intenzitású, alig észrevehető érzések elkülönítésére is kifejlesztjük a képességet.

    Ugyanis, amit az újmedicina vonatkozásában hirtelenül kevesen vesznek számításba, az az előttünk álló jövőnk, amit az egyre nagyobb tudatosságunkat felhasználva élhetünk meg egyre egészségesebben. Én 58 évesen ismertem meg az újmedicinát, s bár nagyon jó lett volna ezt fiatalabban megtenni, mégis az azóta eltelt idő az újmedicinával nagy könnyebbség, nagy megnyugvás nekem.

     Visszatérve a felsorolt problémákra, tudvalévő, hogy a különböző testtájakra vonatkozó tünetek mind különböző lelki konfliktusok által beindított különprogramok tünetei, s vannak ott szép számmal egyebek is, nemcsak önbecsülési jellegű eredetűek.

      Tapasztalatom szerint a különböző szervek vonatkozásában zajló különprogramok lefolyásával, a folyamatok menetével az eredettől kiindulva tisztába kell lenni. Ez elméleti tanulást igényel az alapismereteken túlmenőleg is. Ennek legjobb forrása a Szervatlasz. Ebből minden fontos részlet megtudható, mely konfliktustipussal van dolgunk, a kétszakaszú különprogramnak mely pontján van jelenleg a folyamat, van e szükség konfliktusfeloldásra, illetve a már feloldott konfliktus utáni kellemetlen tünetek melyikével van dolgunk és mi várható még, stb. Stb., vagyis a felsorolás nem teljeskörű.

       Igen, Domokos, remélem nem túl nagy a csalódás attól, hogy az itteni keretek között azt jelenti a segítségnyújtás, hogy megmutatjuk, hogy hol található az ismeret, és bíztatunk a kitartásra a tanulásban. Emellett persze konkrét részletekről is beszélhetünk, ha már van alapismeret. Figyelmedbe ajánlom az ujmedicina.hu honlap főoldalán a 'Legtöbbször olvasták' listát és kezdetnek a Szervatlasz szabadon olvasható részeit, mely szintén a honlapon található. Az oktatóvideók a legnagyobb hatékonysággal szintén úgy hasznosíthatóak, ha van teljeskörű alap ismeret.

      Az egészséges önbecsülésre való szert tevés részben meg szokott jönni a kor előrehaladtával. Ami ennek teljességéhez vezethet, az véleményem szerint nem rajtunk múlik. Nem rajtunk, olyan értelemben, hogy nem az elménk segítségével kialakítható. A totális önbecsülés másképpen szólva azt jelenti, hogy konfliktusmentesen élünk az idő nagy részében, vagyis gyorsan felismert konfliktusainkat igyekszünk gyorsan feloldottá tenni. Az elménk nem túl sikeres ebben általában, mert nem vagyunk teljesen megvilágosodott jógik, guruk, mesterek, stb. Azonban vannak egyszerű módszerek, amit ajánlanék figyelmedbe. Az egyik a Ho'oponopono módszer, ennek kifejtése az interneten megtalálható kis terjedelmű könyv formájában.
A másik talán még ígéretesebb: a kvantumszinkronizáció. Frank Kinslow írt erről könyveket, nemrég az Édesvíz könyvkiadó adott ki két könyvet tőle. Az első: Az azonnali gyógyulás titka, a második a Kvantumszinkronizáció. Mindkettő a kvantumszinkronizálásról szól. Ehhez megjegyzem a gyakorlottabbak részére, hogy a könyvek elolvasása és a módszer gyakorlása után az a véleményem, hogy az 'azonnali gyógyulás' alatt itt azonnali konfliktusfeloldás és a konfliktusba való visszaesések azonnali megszünése értendő.

       A Ho'ponopono könyv itt van:  http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fdata.hu%2Fget%2F4351114%2FJoe_Vitale-Hoponopono.pdf&h=NAQHG8GQb a lassú letöltés ingyenes. Elérhető ezen a linken is: http://data.hu/get/4351114/Joe_Vitale-Hoponopono.pdf

Máté Domokos

  • *
  • Hozzászólások: 2
Re:Erőss kisebbségi, önbecsülési problémák
« Válasz #2 Dátum: 2013. December 31. - 15:08:08 »
Kedves János!

Köszönöm szépen a gyors és részletes javaslatait, remélem, hogy a hasznomra válnak.

Tisztelettel:
Máté Domokos