Szerző Téma: Aszimmetrikus testfejlődés  (Olvasták 6084 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Nyerki Lajos

 • *
 • Hozzászólások: 8
Aszimmetrikus testfejlődés
« Dátum: 2014. Január 24. - 10:26:46 »
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni! Egy ismerősöm kisfia furcsán, féloldalasan növekedik. A fiúgyermek most 13 éves, normális testmagasságú, jobb kezes. A szülei pár évvel ezelőtt vették észre, hogy a teste jobb oldala kevésbé növekedik, mint a bal.  A jobb lába mára már 1,5-2 cm-el rövidebb, a jobb lábára már két számmal kisebb cipőt kell választani, a vállai között is látható a különbség, az izomfejlődése is féloldalas. Az ortopédián nem igazán tudták hova tenni a dolgot, mint hogy a csontkovács sem. Tanácstalanok a szülők, ezért kérnek segítséget. Hova fordulhatnak segítségért? Egyáltalán mivel állnak szemben? A dolgot nehezíti, hogy a serdülő gyermek nem támogatja az erőfeszítéseiket, nem hajlandó tudomásul venni, hogy tenni kéne valamit! Nincsen betegségtudata.
Medicinás szemmel tudtok-e tanácsot adni?
Köszönettel várom a választ, Lajos

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:Aszimmetrikus testfejlődés
« Válasz #1 Dátum: 2014. Január 29. - 18:08:02 »
     Üdv. Lajos!

     Véleményem szerint a jelzett tüneteket a hipofízis előlebeny (h.f.e.l., agyalapi mirigy) különprogramja okozza. A Szervatlasz 57. oldalán található a szerv különprogramjának leírása. A biológiai oldalasság nem játszik szerepet, azonban a test jobb és bal oldalán megjelenő tünetek eltérő jellegű falat-konfliktusra utalnak. Ez és a többi általános agytörzsi jellemző a 29.-től a 32. oldalig olvasható.

      A hipofízis előlebeny különprogramjának egyéb megnyílvánulásairól itt is beszéltünk : http://gnmforum.hu/index.php?topic=1109.msg3861#msg3861 ,
      és itt is : http://gnmforum.hu/index.php?topic=492.msg5194#msg5194

      A moderátorok figyelmébe is ajánlom, hogy ezeket az utólagos megkereshetőség érdekében érdemes lenne egy helyre csoportosítani, az érintett szerv  (h.f.e.l.) megnevezésével.

Nyerki Lajos

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:Aszimmetrikus testfejlődés
« Válasz #2 Dátum: 2014. Január 31. - 12:45:28 »
Szia János!
Köszönöm a gyors válaszodat! Minden ajánlásodat áttanulmányoztam.
A körömgomba esetéről nem derül ki, hogy mindkét lábnál fennáll-e a probléma. Az általam felvetett esetben féloldalasságról beszélünk. Azt írod:
Idézet
a test jobb és bal oldalán megjelenő tünetek eltérő jellegű falat-konfliktusra utalnak.
Konkrétabban mire gondolsz?
Segítségül elmondanám, hogy az édesapa igen intenzíven erőlteti, hogy a gyerek sportoljon, ebben az esetben a fociról van szó. Nekem az az érzésem, hogy a saját gyermekkorában elmaradt lehetőségét szeretné a fiúval megvalósíttatni, a gyermek pedig ezt láthatóan nem szívesen teszi. Csak immel-ámmal jár az edzésekre. Egy-két durvábbra sikerült belemenés után, már csak óvatosan szalad a labda után, kerüli a harcot. A tapasztalásom szerint az izmai (csak) erőkifejtés közben beremegnek, parkinzonos tüneteket mutat. Futás közben is látszódik a darabos mozgása. (Ezt az apuka mesélte) Talán érthető, mivel szeretne már "elválasztódni, elhatárolódni" az édesapai agressziótól.
A kérdéseim:
A bal oldal (előd, gondozó) gyorsabb növekedésével szeretne minél hamarabb kiegyenlíteni az erő és magassági fölényt, azaz kiköpni a falatot?
A féloldalasság a két konfliktus együttállása miatt alakulhatott ki?
A megoldási szakasz kifutása után van esély a kiegyenlítődésre?
Mivel a fiú most 13 éves, talán már meg is kezdte a leválást a szüleiről. Ha mégsem, - mivel annyira agresszív az apa - hogyan látod az esélyeit?
Hogyan mondjam meg az édesapának, hogy Ő az oka a gyermeke bajainak? (Nagyon nem egyszerű, mivel talán azt sem fogja érteni, hogy miről beszélek!)

Elnézést, hogy hosszú voltam! Várom a válaszodat!

Baráti üdvözlettel, Lajos

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:Aszimmetrikus testfejlődés
« Válasz #3 Dátum: 2014. Február 01. - 13:29:19 »
      Szia Lajos!

      Úgy tűnik, hogy nincs szervatlaszod (sza.), nagyon jó az pedig, mert nem lexikon az ember feje. Mindjárt azzal kezdem, hogy a sza.-t összevetve az általad hozott példával, feltűnik a való világ és a sza. között egy kis ellentmondás. Ezt írja a sza. a hipofízis előlebeny (agyalapi mirigy) tárgyalásánál: " Ha az elváltozás gyermekeknél, vagy pubertáskorban kapcsol be, arányos nagyranövés (gigantizmus) tünet jelentkezik, ..."

       Ez az ellentmondás abból fakad szerintem, hogy az agyalapi mirigyet a sza. nem tekinti jobb és bal "féltekére" bonthatónak, és ezért nem alkalmazza rá az entodermális szerveknél egyébként általános, oldal (jobb-bal) szerinti és ennek alapján konfliktusárnyalat szerinti differenciálását.

       Mert ha ezt megtesszük, és azt mondjuk, hogy a kisfiú példájában az agyalapi mirigy jobb oldalára csapódott be a konfliktus, akkor mindjárt elfogadható az, hogy a tünetek csak a test jobb oldalán jelentkeznek (nincs keresztező beidegződés). A sza. írja általánosan az agytörzsi konfliktusbecsapódásokkal kapcsolatban: " Az agyban a jobboldali vezérlőközpontokra becsapódó konfliktusok: beérkező, bekebelezendő falattal, a bal oldalra becsapódó konfliktusok mindenkinél: kiadandó, túladandó, kilökendő, kiválasztandó falattal kapcsolatosak.

       Hozzáteszem, hogy véleményem szerint az agyalapi mirigy (h.f.e.l.) agytörzsi középhelyzetben való volta és viszonylag kis mérete miatt, az oda becsapódó konfliktus csak akkor tudja a hatását jellegzetesen oldal szerint elkülönülten megnyílvánítani, ha a konfliktus intenzitása megfelelően kicsi. A különprogram konfliktustömege ebben az esetben is tud naggyá nőni, ha megfelelően hosszú ideig tart a konfliktusaktivitás. Nagy intenzitású konfliktusbecsapódásnál akár jobbos, akár balos a hamergóc, a szerv (h.f.e.l.) kis terjedelme miatt kifejti a hatását mindkét oldalára.

       Szóval, Lajos, visszatérve és összegezve a példád jellemzőit: kis intenzitású, jobb oldalra becsapódó, bekebelezendő falattal kapcsolatos konfliktussal van dolgunk, ami a jobb oldali testfélen nyílvánul meg, mivel ennél a csíralemezszármazásnál nincs kereszteződő beidegződés. És mégegyszer hozzáteszem, hogy a jobb, vagy balkezesség ennél a csíralemezszármazásnál nem játszik szerepet, tehát a jobboldali tünetmegjelenés nem a szociális vonatkozásból származik (előd-utód-, vagy partner-vonatkozás), hanem a falatkonfliktusnak attól a vonatkozásától, hogy bekebelezendő, (nem kiköpendő) körülményről van szó. Eszerint a konkrét helyzetben kb. ez a fiú konfliktusának az érzelmi tartalma: ... nem tudok elég jól focizni, mert kicsi vagyok még, hogy a futtball-"tudományt" elsajátítsam (bekebelezzem), még nagyobbra kell, hogy nőjek ahhoz ...

        Ahhoz, hogy ez a konfliktus feloldódjon, az apának abba kellene hagynia az erőszakos ösztönzést. Véleményem szerint, ha a fiú még a növekedési szakaszban (kb. 20 éves korig) fel tudja oldani ezt a konfliktust, akkor, mivel a konfliktusfeloldás utáni, helyreállítási szakaszban a jobboldali testrész átlagosnál kisebb intenzitású növekedése várható a hormonhiányos állapot miatt (de csak a különprogramnak ebben a szakaszában és csak e testrésznél fellépő), a baloldali normális ütemű növekedés utolérheti a jobboldali (immár) megtorpant növekedést. Vagyis, szerintem van esély a kiegyenlítődésre.

        Mindezek bekövetkezhetnek egyszerűen attól is, hogy az apa leszáll a fia ösztönzéséről, s a fiú megnyugszik spontán, azonban biztonságosabban létrejönne a dolog attól, ha az érintettek mindketten, vagy akár csak egyedül a fiú, megismerné a folyamatnak a természeten alapuló újmedicinás ismérveit.

       

Nyerki Lajos

 • *
 • Hozzászólások: 8
Aszimmetrikus testfejlődés
« Válasz #4 Dátum: 2014. Február 02. - 00:41:43 »
Kedves János!

Nagyon köszönöm a mindenre kiterjedő válaszodat! A feltett kérdéseimre maradék nélkül megkaptam a választ.
Most már csak azt kell kitalálnom, hogy miként csomagolom ezt az édesapa és a család felé!? De majd megoldom!
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet, és további eredményes munkát kívánok.

Baráti üdvözlettel, Lajos

vacskajohanna

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:Aszimmetrikus testfejlődés
« Válasz #5 Dátum: 2017. Február 02. - 06:52:19 »
Kedves Sexty János,

Kislányom, 6,5 éves és feltűnt, hogy a jobb mellkasa jobban kidomborodik mint a bal. Még nem láttam hogy másban is le lenne maradva a bal oldal mint pl. az előttem szóló. (lásd. láb nagysága stb.) .. vagy épp a jobb szalad előre.
Mit gondol erről?

Előre is köszönöm a választ.

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:Aszimmetrikus testfejlődés
« Válasz #6 Dátum: 2017. Február 06. - 02:11:39 »
Üdvözlöm Johanna!

A válasznak a végső kialakításához -az első lépésben- a konfliktus jellegének eldöntéséhez tudni kellene mégis, hogy melyik mellkas-oldal az, amelyik eltér a normálistól.
Úgy tűnik nekem a szóhasználatából, hogy ennek megítélésében bizonytalan. Vagy mégiscsak van határozott álláspontja erről? Ha nincs, esetleg lehetne megkérni valaki mást is (bizalmi embert, vagy családtagot) ennek véleményezésére?

Azt azonban elkerülném, hogy ennek megbeszélése a gyermek jelenlétében történjen (még családtaggal sem), vagy pl. egy orvosi rendelőben egy fehér ruhás orvossal pláne nem javasolom, nehogy egy újabb konfliktust okozzon ez a gyermeknek.

Félreértés ne essék, nem egy jó (újmedicinát elfogadó) orvos szakvéleménye ellen vagyok, egy civil ruhában lévő orvos is lehet, aki szemrevételezi a tünetet a gyermek otthonában, a FONTOS az, hogy a gyermeknek ne okozzon a szemrevételező jelenléte félelmet, és ne a gyermek jelenlétében történjen a szemrevételezés kiértékelése. És persze meggondolandó, hogy egy nem bizalmas (nem újmedicinát-elfogadó) orvos legyen-e bevonva a dologba, mert a mai világban egy átlagos orvos sajnos könnyen beleesik abba a szereptévesztésbe is, hogy hatóságosdit is képvisel, vagyis enyhe kifejezéssel szólva nehezen tolerálja, ha egy laikusnak más a véleménye, mint neki. És legfőképpen az a baj egy hagyományos tudású orvossal, hogy el is szeretné kezdeni hagyományos módszerekkel, hagyományos protokoll szerint a tünet kezelését.

Röviden, én csak azt szeretném, ha egyértelműen tudni lehetne, hogy melyik mellkas oldal a normálisnak tekinthető és melyik az ettől eltérő.

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 23151
sample of defination essay
« Válasz #7 Dátum: 2020. Július 31. - 14:41:02 »
Liam Ferguson from Mission was looking for sample of defination essay
 
Eliezer Green found the answer to a search query sample of defination essay
 
 
 

 
essay writing service
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sample of defination essay
sample of definition essay
sample of definition essay - maturity
sample of definition essay maturity
sample of definition of terms in a thesis
sample of definition of terms in research proposal
sample of degree dissertation
sample of degree thesis
sample of dental assistant resume
sample of dental assistant resume with no experience
sample of dentist assistant resume
sample of dentist resume
sample of describing a self essay
sample of description essay
sample of descriptive essay
sample of descriptive essay about a house
sample of descriptive essay about a person
sample of descriptive essay about a place
sample of descriptive essay about mother
sample of descriptive essay about myself
sample of descriptive essay about nature
sample of descriptive essay for kids
sample of descriptive essay of a person
sample of descriptive essay pdf
sample of descriptive essay spm
sample of descriptive essay writing
sample of descriptive essays
sample of descriptive narrative essay
sample of descriptive research paper
sample of descriptive research proposal
sample of detailed resume
sample of detailed resume for nurses
sample of detailed resume with job description
sample of diagnostic essay
sample of dialysis resume
sample of didactic essay
sample of dietary aide resume
sample of dietitian resume
sample of different resume types
sample of digicel business plan
sample of discourse analysis essay
sample of discursive essay
sample of discussion essay
sample of discussion essay ielts
sample of dissertation
sample of dissertation acknowledgements
sample of dissertation and case studies
sample of dissertation dedication page
sample of dissertation in law
sample of dissertation introduction
 
essay writing service
write essays for me
descriptive essay topics
dissertation writing service
compare and contrast essay topics
 
search for resume formats
sample of informal essay
scholarship essay title
thesis chaos control
sample apa style paper with appendices

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 23151
sap abap entry level resume
« Válasz #8 Dátum: 2020. Augusztus 15. - 21:25:05 »
Vaughn Lawrence from Bolingbrook was looking for sap abap entry level resume
 
Lorenzo George found the answer to a search query sap abap entry level resume
 
 
 
 
sap abap entry level resume
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
essay writing service
thesis computer engineering topics
shooting stars essay help
resume management objective examples
thesis embargo reasons
simliarities and differences essays
sat essay template college confidential
resume tips listing undecided major
samples of how do i write a proposal
term paper topics for corrections
site www college admission essay com usc
sample driver resume format
resume with lots of whitespace
sample student resume format
sample law dissertation proposals
thesis compensation translation
tech support representative cover letter
resume writing serice
thesis on banking service quality
retail customer service job description for resume
thesis on integrated weed management in cowpea
sample resume for canadian jobs
sample resume cosmetic sales associate
resume temporary agency
special skills training resume
sample cover letter for a job of medical representative
school writer for hire uk
sample resume for legal file clerk
resume sue 6 months
sports dissertation help
theory of contract law new essays
sample resume for new lawyers
student paralegal cover letter
sorority rush cover letter
sample resume for entry level network engineer
samples of narrative writing essays
sample blue collar resume
sample of modern day resume
short essay on space travel
the painter of modern life and other essays
school society nation popular essays in education
smoking ban essays
service against essay
sample resume for instrumentation and control engineer
sysco resume
senior thesis rubric
thesis on petrophysics
resume ngo worker
sample resume police cadet
resume work experience section


AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 23151
temp job description resume
« Válasz #10 Dátum: 2020. December 28. - 09:05:30 »
Joe Armstrong from St. Louis was looking for temp job description resume
 
Abraham Morrison found the answer to a search query temp job description resume
 
 
 

 
essay writing service
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
temp job description resume
temp job on resume
temp job on resume sample
temp job resume
temp job resume examples
temp job resume format
temp job resume objective
temp job resume sample
temp job resume templates
temp jobs ohio resume
temp jobs on resume
temp jobs on resume example
temp jobs on resume sample
temp jobs resume
temp jobs resume sample
temp on resume
temp position on resume
temp position on resume sample
temp position resume
temp recruiter resume
temp resume
temp resume objectives
temp resume sample
temp resume skills
temp resume template
temp service jobs on resume
temp service resume
temp service resume template
temp staffing business plan
temp to full time cover letter
temp to full time on resume
temp to hire cover letter sample
temp to hire position on resume
temp to hire resume
temp to perm cover letter
temp to permanent cover letter
temp work cover letter
temp work on resume
temp work on resume example
temp work on resume sample
temp work resume
temp work resume example
temp worker resume
temp worker resume sample
tempaper by you review
tempaper reviews
tempe library homework help
tempe public library homework help
temper tantrums with homework
temperament research paper
 
essay writing service
edit my essay
buy dissertation
narrative essay topics
college paper writing service
 
study abroad resume
sample resume for high school seniors
sample cover letter explaining new career goals
the cycle of homework
stanford fine arts resume
sample essay spm my hero