Szerző Téma: Cysto-rectocele  (Olvasták 4488 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Melinda66

 • *
 • Hozzászólások: 4
Cysto-rectocele
« Dátum: 2014. Október 07. - 13:06:07 »
Sziasztok!

Nagyon szeretném, ha valaki válaszolna problémámra.
Sem a Szerv Atlaszban, sem a fórumon nem találtam problémámat, cysto-rectocele.  Aztán egy észrevételre lettem figyelmes, ami egyben válasz is volt, miszerint a sérvek (általában, kivétel gerinc) nem minősülnek betegségnek, csupán mechanikai elváltozásnak.
De mivel a mechanikai elváltozás kimenetelét megelőzi egy szervi elváltozás, ebben szeretnék segítséget kérni - milyen érzelmi konfliktus áll a hólyag-, méh-, és végbélsüllyedés mögött? Mi indította el a tartó szalagok -, gátizom -, valamint a hüvely falának gyengülését, megereszkedését?
Nagyon kellemetlen érzés, szinte állandó alhasi fájdalommal, melyet teljes kétségbeesés kísér.
Ezekhez társul még egy 100,4x65 mm nagyságú miómás méh, valamint egy 55,2x44 mm nagyságú jobb oldali petefészek, ami tumor markeres laborvizsgálat előtt áll, a „jó vagy rosszindulatúság” besorolása végett.

Új medicinával most ismerkedő, jobbkezes, (talán) változókor elején lévő, nő vagyok.

Nagyon szeretném a fenti elváltozásaimat saját magam kijavítani, amennyiben még nem késő. Keresem az összefüggéseket, az utat, ami elvezetett idáig, hogy vissza tudjak fordulni rajta, de azt hiszem, eltévedtem.

A mióma és petefészek elváltozásainak mögöttes lelki tartalmát megtaláltam, a Szerv Atlaszban is, itt a fórumon is. A mióma még talán belefér, mert melyik nő ne szeretne, akár tudat alatt (még) gyereket, vagy bizonyos élethelyzetekben éppen ellenkezőleg, de a petefészek elváltozás érzelmi konfliktusában nem vagyok biztos.
Július 8.-án, kezeim között, váratlanul, de betegségben meghalt a kutyám, nagyon szerettem és magam hibáztattam elvesztése miatt - sajnos mai napig ezt érzem, nem tudom, hogy tudnám túltenni magam rajta. Amennyiben jó helyen járok, ez nem a bal petefészket kellett volna érintse elváltozás szempontjából? És honnan tudhatom, hogy mikor kerültem a MU szakaszba, mikor fut ki a 9 hónap?

Nem akartam elvégezni a Ca125 értékét kimutató labor vizsgálatot, majd annak birtokában a Color-Doppler UH-t, amit az orvos előírt, mivel tartok a számomra lesújtó orvosi hozzáállástól, kiértékeléstől. De, olvasgatva a fórumot, mielőbb tudatosítanom kellene a pontos diagnózis eredményét.

Előre is köszönöm a választ, Bárkinek, aki segíteni tud!

Melinda

estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:Cysto-rectocele
« Válasz #1 Dátum: 2014. Október 07. - 21:02:32 »
Szia Melinda!

Saját tapasztalatomat tudom csak elmondani Neked a miómával kapcsolatban. Én is megpróbáltam , h majd "elbontódik" , de a MU (megoldás utáni) szakaszban hirtelen kb 70-80%-al megnőtt, kb akkorára mint a Tied :(  ez a GNM szerint érthető. Akkor és előtte is többször meghallgattam Robertó videóját erről és Ő azt mondta ( ha jól emlékszem ),hogy ilyen esetekben a műtét életmentő lehet! Én nem is úsztam meg. Viszont túl sokáig húztam a dolgot, úgyhogy szélsebesen írtak ki a műtétre és majdnem ott maradtam, 3 és fél órás volt. A különprogram akkor is kifut, ha már ezen túl van valaki. Ezt érzem is . Nem akartalak elszomorítani, csak arra figyelmeztetni, hogy vészhelyzetben szükség lehet az orvosra. Egyébként én is kerülöm őket ,ha lehet, és ők is utálnak ,mert engedetlen vagyok (pl.: nem szedek be semmit ), s ezt rendszeresen rá is írják a kartonomra. Csak a diagnózisért megyek.  Azt írtad,h teljesen kétségbe vagy esve. Erről próbáld meg Magadat minél előbb lebeszélni és megnyugodni, mert ezzel csak növeszted a miómádat és fokozod a drámát és rosszabb lesz a MU szakasz . A megnyugvással tudod elérni, hogy megálljon a növekedése. Remélem,hogy valaki fog Neked válaszolni a GNM-esek közül és talán tudtam kicsit segíteni Neked,sok szerencsét!

Hanna

Melinda66

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:Cysto-rectocele
« Válasz #2 Dátum: 2014. Október 08. - 09:10:15 »
Kedves Hanna!
Nagyon köszönöm a gyors válaszod. Bevallom, egy kicsit tényleg elszomorodtam. A miómáról már régebbről, akár 4-5 évvel korábbról tudtam, persze akkor jóval kisebb volt. A mostani UH alapján, ha jól értelmezem a diagnózist, a 100,4 x 65 mm az egész méhem (miómástól) mérete, nem csak a miómáé. Ez is olyan nagynak számít, hogy azonnali műtétet igényelne? Ez nem volt benne a „terveimben”. Megcsinálom a héten a labort, jövő héten pedig a Color-Doppler UH vizsgálatot, azzal remélem már több, konkrétabb információ birtokában leszek.
Én most a sérvekre fókuszáltam, hogy tudnám megállítani, visszafordítani? Mi lehet a mögöttes lelki konfliktus, amivel ezt elindítottam?

Még egyszer köszönöm, és minden jót Neked is!

Melinda

estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:Cysto-rectocele
« Válasz #3 Dátum: 2014. Október 08. - 20:52:12 »
szia kedves Melinda!

Azt , hogy mikor kell operálni én nem tudhatom, de a Te fájdalmaid és rosszulléteid döntik el leginkább, meg persze a vérképed is fontos, mert azt erősen rombolja, ugyanis vérrel táplálkozik és fehérjével. Szeretnélek megnyugtatni, hogy a miómák 99 %-a jóindulatú elváltozás!! :) ( az 1 % az lehet sugárzás hatására vagy  ? nem tudom mi.)

üdv.: Hanna


estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:Cysto-rectocele
« Válasz #4 Dátum: 2014. Október 08. - 21:41:22 »
ui .:  méh-petefészek:1.: nemi jellegű falatkonfliktus ( férfival kapcsolatos), csúnya ,tisztességtelen,disznósági konfliktus. 2: utódbeágyazási konfliktus.  Szerv Atlasz lapkód : 2.1.19.  Töltsd le , nézd meg :)

Hanna

Melinda66

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:Cysto-rectocele
« Válasz #5 Dátum: 2014. Október 08. - 22:13:46 »
Köszönöm Hanna!
Átnézem újból. Eldöntöttem, meg akarok gyógyulni  :).

Jó éjt!

Melinda

estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:Cysto-rectocele
« Válasz #6 Dátum: 2014. Október 09. - 12:18:51 »
szívesen :)

Persze, hogy meggyógyulsz!!! Én is azon vagyok, csak az én kérdéseimre senki nem mozdította eddig a füle botját se, pedig én is csak pár hónapja gyűröm a GNM-et. Nekem is szükségem lenne válaszokra, de így ez a fórum olyan "kietlen", sok a kérdés, de nem nagyon kommunikálnak a fennt levők. Ezért is örülök,h Veled válthatok néhány szót, lassan már csak bolyongó szellemnek éreztem itt magam. Szóval én is kezdő vagyok , de már többet tudok a semminél :D Ha további kérdésed van és olyan, amit már meg tudok válaszolni, akkor írjál és szívesen segítek.

Én most éppen gégeprogramon megyek át, hát pocsék, mit mondjak :P Ki kell bekkelni és nem szabad félni !!!!!! Minél előbb keresd meg a konfliktusod, mert a megértés fél gyógyulás:)

üdv.: Hanna

estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:Cysto-rectocele
« Válasz #7 Dátum: 2015. Március 05. - 09:55:07 »
Szia kedves Melinda!

Szeretném megkérdezni, hogy mi történt Veled tavaly október óta ? ,persze csak ,ha nem veszed tolakodásnak. Érdekelne, h mi lett a vége a miómának  és ,hogy ,hogy vagy ?

üdv.: Hanna

Melinda66

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:Cysto-rectocele
« Válasz #8 Dátum: 2015. Március 05. - 10:31:04 »
Kedves Hanna!
Köszönöm, hogy érdeklődsz állapotom felől. Tavaly novemberben találtam egy orvost, aki – bár nagyon nehéz ezt ma még elhinni, de ilyen is van :) – nem támogatja a műtéti megoldást, saját kidolgozott konzervatív kezeléssel gyógyítja a hasonló problémákkal érintett hölgyeket, mint amivel én is bejelentkeztem a fórumra (cysto-rectocele).
November végén, amikor megvizsgált, már nem látszódtak a petefészek cisztáim. Igaz akkor már kb. egy hónapja akupunktúrás kezelés alatt voltam (dr. Eőry Ajándoknál), én is dolgoztam magamon, és úgy látszik meglett az eredménye. Ezért már nem is foglalkoztunk ezzel a felével, csak kizárólag a süllyedéses problémákkal, amire ő specializálódott. A helyreállítás hosszú folyamat lesz, de már van eredmény, aminek nagyon örülök, és meg tudtam nyugodni, ami jelen esetben nagyon sokat számít.
Fizikai része most már megoldhatónak látszik, viszont az előidéző lelki konfliktus még rejtély számomra. Elméletileg szülés alatt történt a sérülés (21 vagy 19 éve), a gátizom egy része leszakadt a csontról, akkor indult el a folyamat. Ezt kellene kideríteni és megoldani, de még nem sikerült.
Itt tartok most :).
Nálad minden rendben?
Üdvözlettel: Melinda


estwan

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 16
Re:Cysto-rectocele
« Válasz #9 Dátum: 2015. Március 05. - 12:24:43 »
Kedves Melinda !

Nagyon örülök a híreidnek és az eredményeidnek! Nagyon tanulságos, gratulálok ! :)
Köszönöm,hogy megosztottad velem :)

Én túl vagyok a gégeprogramokon / 4 is volt/, most a csontritkuláson dolgozom, jól haladok én is.
Mégegyszer köszönöm a válaszodat és kitartás!

Üdvözlettel : Hanna