Szerző Téma: Rosacea  (Olvasták 2250 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Zsuzsanna3883

  • *
  • Hozzászólások: 1
Rosacea
« Dátum: 2015. Július 24. - 19:30:10 »
Kerestem már mi lehet a konfliktus forrása a rosaceának, de nem találtam sehol. Ti megtudnátok mondani?
A bőrgyógyászat nagyon gyászosan intézi el (???) a dolgot. Nekem sokat javult, mióta egészségesebben étkezem, de nyáron vissza-vissza jön. Sokan küzdenek vele, kellemetlen betegségtünet.

Steve

  • **
  • *
  • Hozzászólások: 23
Re:Rosacea
« Válasz #1 Dátum: 2015. December 12. - 11:36:31 »
Kedves Zsuzsanna!

Tekintettel a biologikában alkalmazott természeti törvényekre a szervek könnyen "beazonosíthatók". A rosacea a bőr irharészén jelentkezik, annak is a felső rétegén, ahol a hámot tápláló erek is találhatók. A rosaceát mindig egy fokozott érválasz "megnyilvánulásaként" írják le, ami a testünkön jelentkezik, a bőrünkön, különböző értágulatot okozó anyagokra, pl. forró ételek, italok, koffein- vagy alkoholtartalmú italok, fűszeres ételek, vagy a napfényre, szélre, erős hidegre. Ha a csíralemezszármazást veszem alapul, akkor a bőr irharétege a középső csíralemezhez köthető, ami azt jelenti, hogy a testünk védő funkcióját látja el. A konfliktustípusa tehát támadás, sértés miatti, eltorzulási, csúnyulási, bemocskolási konfliktus akár a fenti anyagokra is, de van, hogy az agyunk sokszor összeköti a konfliktus megélésekor éppen átélt helyzeteket a tünetek megjelenésével.
Az irha a bőrszövet fontos szerkezeti és védő rétege. Tehát ha pl. nagyon félek a napégéstől nyáron, vagy ott ahol a támadás vagy sértés ér, ért vagy érhet... a bőr megvastagítása, védőréteg képzése, kellő "védelem" kialakítása a cél a természet részéről.
A konfliktus aktív szakaszában van értelme a vastagodásnak, de sokszor ördögi kör alakul ki, ami azt jelenti, hogy később maga az elváltozás lesz a kiváltó ok, amiért szégyenkeznem kell, mert csúnyának és torznak érzem magam, amivel fenntartom a tüneteket.
Egy konzultációval mélyebben feltárható az eset és pontosítható a kiváltó ok.