Szerző Téma: Vastagbélfekély - segítségkérés  (Olvasták 1395 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

OERZSEBET

  • *
  • Hozzászólások: 4
Vastagbélfekély - segítségkérés
« Dátum: 2015. November 23. - 16:18:56 »
Kedves Hozzáértők! Erzsébetnek hívnak. Az édesanyám miatt írok; utóbbi vastagbélfekélyes, chron beteg. A bél alsó szakaszán vannak a fekélyek. A helyzet az, hogy már nyolcszor műtötték ezzel, Veszprémben. Most, azt mondták neki, hogy ki kellene vezetni végleg a belet. Ezt SEMMIKÉPPEN nem akarjuk. Kétszer volt neki ideiglenesen kivezetve. Időközben egy fisztula is kialakult a hüvely és a végbél között. Az is aggodalomra ad okot, hogy ez a seb fertőződhet, ugyanis átfolyik rajta a véres- nyák: a fekély okán. Anyával már mindenféle gyógyszert szedettek: pentasa-t (kúp) formában is, klion-t, ciprobay-t, cifloxin-t, imurán-t (erre anya allergiás volt). Régebben a remicade segített neki, de azt most nem kaphatja, mert nem egy éven belül újult ki a betegsége. Helyette, egy állítólag ugyanolyan összetételű gyógyszert kap: az ún. inflectra-t. Mikor nagyon rosszul volt: medrol-t kapott, ami egy szteroid alapú gyógyszer. ( Az segített, de anya, konkrétan, aludni nem tudott tőle, annyira pörgette a szer; úgyhogy ezt emiatt félretette.) Mostanra már semmilyen gyógyszerre nem reagál a szervezete! Otthoni módszerként, rátukmáltak egy regenor nevű gyógyitalt, és a hozzá tartozó diétát, amiben nem lehetett finomított cukrokat enni, tejet, tejterméket, élesztővel készült ételeket, üdítőitalokat, szörpöket, erjedt, illetve erjedéssel készült termékeket, ecet, ecetes élelmiszereket, penészgombás termékeket. Nem vagyok benne biztos, hogy ez volt-e a megfelelő diéta a MU szakaszban?! Most azt mondta az orvos, hogy hívnak egy sebészt, aki ott lesz a tükrözésen, és megnézik pontosan hol helyezkednek a fekélyek, és a fisztula. Mert, a másik lehetőség az, hogy konkrétan ki akarják vágni a sebes részét a bélnek. Szeretném, azok segítségét kérni, akik komolyabban értenek a GNM-hez. Jól jönne egy-két tanács. Plusz, ha valaki tudna akár, megfelelő orvost ajánlani, aki ezzel foglalkozik GNM-es plusz tudással ötvözve a belgyógyász ismereteit, akkor szívesen venném az információt. Előre is hálás vagyok mindenkinek, aki segít!

Steve

  • **
  • *
  • Hozzászólások: 23
Re:Vastagbélfekély - segítségkérés
« Válasz #1 Dátum: 2015. November 23. - 22:54:19 »
Kedves Erzsébet!

A leírásból és a hosszan tartó elváltozásból arra lehet következtetni, hogy vagy visszaeső konfliktus aktivitásról lehet szó, és a megoldás utáni szakaszt nem hagyjuk "kifutni" a természetnek, VAGY a rengeteg gyógyszer és "kaszabolás" hatására nem hagyjuk, hogy a gombák tegyék áldásos munkájukat, amivel a vastagbélben lévő daganatokat elbontanák. Ezek a daganatok azért kellettek, hogy a konfliktus aktív szakaszában, amikor rágódtunk valami "mocskos"-ügyön, hogy több bélszövettel, több bélváladékkal elősegítse a "falatok" továbbítását, kiürítését, elengedését, kiengedését. A regenor nem biztos, hogy most a legjobb megoldás, - gyakran fogyókúrához alkalmazzák, hiszen a gombák nagyon energiaigényes munkákat folytatnak, ezért nem biztos, hogy most kellene megvonni bármilyen ételt, mert amit a test kíván ebben a fázisban, azt meg kellene adni számára. Mindenkéépen javaslom szakember segítségét, tekintettel arra, hogy több műtét volt, esélylatolgatásokba nem lehet bocsátkozni a konkrét elváltozás fizikai ismerete nélkül.

Az elváltozásról itt találsz információkat:
http://gnmforum.hu/index.php?topic=75.0

Dr. Molnár György belgyógyász szakorvos elérhetősége, aki szakavatott a témában.
http://www.biologika.hu/partnereink/dr-molnar-gyorgy.html

A témáról videó is készült:


A crohn-betegségnek aposztrofált elváltozás viszont inkább a felső szakaszban, a vékonybél szakaszra jelelmző, bár lejjebb is előfordulhat, ami szintén "falattal" függ össze, erről bővebben itt találsz leírást:
http://gnmforum.hu/index.php?topic=535.0

Bármi történik is vagy történjen, mindenképpen meg kell találni a belső nyugalmat vagy megoldani a konfliktust kiváltó okokat, a további szenvedések elkerülése érdekében.

OERZSEBET

  • *
  • Hozzászólások: 4
Re:Vastagbélfekély - segítségkérés
« Válasz #2 Dátum: 2015. November 25. - 11:33:36 »
NAGYON szépen köszönöm a segítséget! Igazán hasznos volt számomra! Hálás vagyok!