Szerző Téma: fejfájás  (Olvasták 6234 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
fejfájás
« Dátum: 2010. November 26. - 19:34:41 »
asd

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:fejfájás
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 19:34:47 »
A fejfájás egy tünet, ami nagyon sok különprogramnál fellép - agyi folyamatok miatt a konfliktusmegoldás utáni szakaszban. Az agyban a különprogram által érintett vezérlőközponton lévő Hameri góc regenerálódik. Ödéma, vizenyő által megduzzad, ami nyomást gyakorol a környező szövetekre, és ekkor fejfájást tapasztalunk. A fejfájás mindig egy konfliktus utáni gyógyulási szakaszban van. Ha fáj a fejed, azt kell megnézni, azt megelőzően milyen esemény és milyen érzelem billentett ki lelki egyensúlyosból (nyugalmadból). A fejfájás a képen az ún. epileptikus, epileptoid krízis idején lép fel.
Ha visszatérő fejfájásokról beszélünk,
- vagy ugyanazon konfliktusba történő visszaesésről van szó (ugyanott, hasonlóan fáj a fejünk)
- vagy új konfliktust szenvedtünk el, amit már meg is oldottunk, anélkül hogy az általa kiváltott érzelmeinknek tudatára ébredtünk volna (nem ugyanott, „másképp fáj” a fejünk).
Én többféle visszatérő fejfájással találkoztam (aminek szintén nem volt feltűnő szervi elváltozás tünete - nem volt annyira súlyos, hogy észrevegyük vagy diagnosztizálják).

- a napi fejfájás - leggyakrabban ugyanazon konfliktusba való visszaesés okozza. Ezt javarészt délelőtt élik át az emberek. pl. forgalom-stressz, elkésés miatti félelem, vagy délelőtti munkahelyi bosszankodás, stb.
  Miután a konfliktus megoldódott, (pl. időbe beértem, és nem lett baj) röviddel azután, vagy délután megjelenik a fejfájás. Ha a naponta visszatérő fejfájás, mindig este vagy késő este
jelenik meg akkor minden bizonnyal napközben történt a konfliktusba való visszaesés.

- hetente vagy havonta visszatérő fejfájás – lényegében ugyanarról van szó, időközönként, ciklusonként visszaesünk a konfliktusba (pl. mikor jön a fizetésem, vagy megkapom-e a fizetésem időben) amin stresszelünk pár napig, majd két-három napon belül jelentkezik a
megoldási szakasz tünete – a fejfájás.

- alkalmi fejfájás – a fejfájás megjelenését megelőzően elszenvedtünk egy konfliktust. Ezt egyszerű feltárni, ha friss dologról van szó, és „rögtön tudom” mihez kapcsolódik. Kicsit nehezebb, ha több hetes konfliktusról van szó, és mondjuk a konfliktusmegoldás is megtörtént már két-három hete… Ha súlyos vagy hosszan tartó konfliktusunk volt, akkor "már meg sem lepődünk azon, hogy esetleg két-három vagy több napra is kidőlünk". Ettől függetlenül mindig körültekintőnek és alaposnak kell lenni, hogy tudatában legyünk a várható eseményeknek.

- elviselhetetlen fejfájás (és minden elviselhetetlen fájdalom általában is) akkor lép fel, ha az éppen (fejfájást előidéző, megoldási szakaszban lévő) különprogrammal egybeesik egy
aktív elhagyatottsági konfliktus is (ami tüneti szinten vizeletcsökkenéssel jár). Ilyenkor az érintett túlödémásodik, és komoly fájdalmakhoz és akár életveszélyes állapothoz is vezethet.
Ilyenkor abszolút prioritás az állapotstabilizálás minden létező eszközzel (tünetileg is!), és az elhagyatottsági konfliktus azonnali feloldása. (Sokszor a megoldás nagyon egyszerű, pl. oda kell mellé ültetni azt, akinek a társaságára vágyik. Vagy megadni neki azt, aminek a hiányából a konfliktus fakad. Életveszély lévén – „deeee” nélkül. )

Másik megfigyelés: parányi (gombostűfejnyi) góc is tud az érző kéregben komoly fejfájást produkálni (kéregállomány),
és egy nagyobb, pl. 20 mm átmérőjű góc is tud a velőállományban észrevétlen maradni.

Az, hogy a fejfájáskor éppen nem tapasztalunk más tünetet annak több oka lehet.
- ha a konfliktus rövid volt és intenzív így az általa kiváltott szervi elváltozás mértéke sem számottevő. Nem súlyos, nem látványos.
- ha a konfliktus hosszabb volt de nem elég intenzív az elváltozás mértéke ebben az esetben sem számottevő. Nem feltűnő.
- ha ektodermális különprogramról van szó (elválasztási, elhatárolódási) konfliktusról van szó a laphám-nyálkahártyák egy része érzéketlen a krízis idején.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:fejfájás
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 26. - 19:34:52 »
asd

vamest

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:fejfájás
« Válasz #3 Dátum: 2013. Május 10. - 20:41:15 »
Szeretném kideríteni, hogy milyen események vagy érzelmek okozzák a fejfájásomat.
Kb egy éve kezdődött és azóta többször visszatért migrénes fejfájás, ami legsúlyosabban 2-3 nap rosszulléttel, hányingerrel jár. Nem rendszeres időközönként, nem pont havonta fordul elő, és nem tudom ismétlődő eseményekhez sem kötni. Most utolsó alkalommal (05.03-án) este kezdődött, előtte (04.17-én) nap közben. Utoljára helyileg a tarkómnál és a homlokom bal oldalán a szemem felett éreztem fájdalmat. Milyen konfliktust keressek? És mit tegyek azért, hogy többet ne térjen vissza?   

gnmanya

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 22
Re:fejfájás
« Válasz #4 Dátum: 2013. November 25. - 07:03:45 »
Egy 8 éves gyereknél akinek fogalma sincs a frontérzékenységről, miért kap (és csak a hidegfrontnál!) erős fejfájást? Minden egyes náthának, torokfájásnak, szembetegségnek stb megkeressük együtt a gyerekekkel vagy megmondom az okát, de ezt nem értem. Nyár óta vettem észre, hogy elvileg "ok" nélkül és mindig a hidegfront előtt jelentkezik a fejfájás. Nem akartam erről tudomást venni mert ez elvileg nem ok, de nem tudok elmenni mellette, hogy erős hidegfront előtt jelentkezik. Mi lehet....? Köszönöm a választ!