Szerző Téma: Vénás malformáció születéskor  (Olvasták 1539 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Melindula

  • *
  • Hozzászólások: 1
Vénás malformáció születéskor
« Dátum: 2016. Április 04. - 12:09:43 »
Sziasztok!

A kisfiam (most már három éves) vénás malformációval született: a bal szemhélyát teljesen elfedik és a homlokán végighúzódnak az erek, melyek síráskor, erőfeszítéskor még jobban megduzzadnak. A szemét nem tudja egészen kinyitani. Az elváltozás a szemét nem érinti, de a szem körüli ereket igen, az erek a koponya alatt folytatódnak.

Itt a fórumon olvastam a hemangiómákról (kezdetben azzal diagnosztizálták Nimródot is és kezelést is folytattunk propranolollal - eredmény nélkül), melyek a terhesség alatti elégedetlenségből fakadnak. Én nem emlékszem, hogy ilyen gondolataim lettek volna terhesség alatt, nagyon boldog voltam, nagyon vártuk Nimródot (a második gyerek), nem is híztam el túlságosan és minden tökéletesen rendben volt.
Viszont az igaz, hogy életem során, amióta csak magamat tudom, mindig túlságosan visszahúzódó és félszeg voltam társaságban. És önbizalomhiányban szenvedek a mai napig, habár már sokat fejlődtem ezen a téren.

A kérdésem az lenne: ha valóban az én önértékelési problémáim okozták ezt a rendellenességet Nimródban, akkor ha én megoldom a problémáimat, akkor ő is meggyógyul ettől? Vagy mit lehet tenni ebben az esetben?

Nagyon köszönöm és nagyon reménykedem abban, hogy végre valamilyen választ kapok az engem három éve gyötrő kérdéseimre.
Melinda