Szerző Téma: Fogcsikorgatás  (Olvasták 1604 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Asami

  • *
  • Hozzászólások: 7
Fogcsikorgatás
« Dátum: 2016. Április 14. - 17:41:35 »
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy az éjszakai fogcsikorgatásnak mi a konfliktusa? Visszajelzések alapján tudok róla, állitólag rettenetes hangja van :) De volt már hogy én is éreztem reggel az állkapcsomat hogy kissé fáj... mindha egész éjjel szoritottam volna.  Alapjáraton kissé szorongó ember vagyok, de nagyon érdekelne hogy újmedicinában hova vezethető ez vissza.

Orlik Ilona

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 54
Re:Fogcsikorgatás
« Válasz #1 Dátum: 2016. Április 18. - 22:10:55 »
Kedves Meszmó!
Megpróbálom a választ úgy összeszedni, hogy biologikus ismereteimet a Recall Healingen hallottakkal együtt nyújthassam át.
Gilbert Renaud szerint a fogcsikorgatás mögött egy ki nem mondott titok lappang, melyet az elődök ismernek, a fogcsikorgató egyén elől azonban rejtve marad.
Nagyon jó, hogy említed az állkapocs fájdalmat, amit gyaníthatóan az izmok túlzott éjszakai munkája okoz. Tehát van egy mozgatási kényszer, ami nem akaratlagos, ráadásul az éjszakai regenerálódási szakaszra esik.
A száj a kommunikáció terepe. A fogak (és a körmök is) a védelem és a támadás eszközei. A fogakkal riasztjuk el a betolakodót, de azzal szerezzük meg a falatot is. Ha a te tudatalattid azt az őseidtől fennmaradt programot tárolja, hogy valaminek a kimondása még hátravan, akkor ezt az önkéntelen mozgást működésbe hozza éjszakánként. Helyreállítandó a konfliktust, amit ők maguk után hagytak.
Gilbert azt mondja, hogy a meg nem oldott élethelyzeteink nehézségét a gyerekeinknek adjuk tovább. Az ő testük őrzi a biológiai konfliktusaink emlékét, és mivel belőlünk vannak, tőlünk származnak az utódaink (szöveti és információs értelemben is), ezért minden erejükkel a helyreállításon munkálkodnak.
Összegezve: a konfliktus, a titok valószínű nem nálad van, hanem valamelyik felmenődnél.