Szerző Téma: aorta dissectio  (Olvasták 2862 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

kertaik

 • *
 • Hozzászólások: 3
aorta dissectio
« Dátum: 2016. Április 24. - 20:31:29 »
Kedves Biologikások!
"A" típusú aorta dissectió következett be a barátnőmnél pár nappal ezelőtt. Ahogy az őt műtő orvosok tájékoztatták a családot, az is csoda hogy életben maradt.
Folyamatosan a szerv atlaszból és az előadásokból próbálok választ találni a "miért"-re, de sajnos ehhez még nagyon tájékozatlan vagyok a biologika témájában. Szeretném a segítségeteket kérni egyrészt abban, hogy mitől alakulhat ez ki? Milyen konfliktust kell elszenvedni, illetve van e valamilyen túlélési javaslatotok a jövőre vonatkozóan?
Köszönöm!

Orlik Ilona

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 54
Re:aorta dissectio
« Válasz #1 Dátum: 2016. Április 26. - 20:53:26 »
Kedves Kertaik!
Az aorta dissectiora konkrét leírást nem találtam a Szerv Atlaszban.
Mi az, ami kibontható mégis biologikusan józan paraszti ésszel, (mert orvos sajnos nem vagyok)?
Az ér legbelső fala: laphám. Érintkezés/elhatárolódás témára vékonyítással, sorvadással reagál. A biológiai értelme az ér belső átmérőjének növelése, és több vér kiáramoltatása ezáltal. Ha el tudott repedni, akkor minden bizonnyal súlyos - mondhatni: szívbéli - kapcsolati konfliktus sorvasztotta a laphám intimát.
Az aorta a kiáramló friss vért szállítja. A kiáramlás férfi minőség. Véleményem szerint: férfi (talán rokon?, hozzátartozó?) miatt érzett rendkívüli nehézség alakította ki a helyzetet, amibe szó szerint, vagy átvitt értelemben is "megszakadt a szíve".
Azt nem tudom biztosan, de úgy sejtem, hogy ez a konfliktus még nem oldódott meg, (azaz konfliktusaktív) mert ha megoldás utáni szakaszban volna az érszakasz, akkor az ödémás helyreállítás, szerintem, vastagította volna az ér belső falát.
Nyilván nincs most itt az ideje a konfliktusfeltárásnak, amíg a lábadozás zajlik. Majd ha ő is érdeklődik a lelki okok iránt, akkor szép finoman rá lehet kérdezni, hogy kiért sajgott ennyire a szíve. Ha ez megvan, akkor a saját jól felfogott érdekében javasolni kell neki, hogy hagyja abba, mert ez nem viszi előrébb, (sőt mint látjuk, inkább csak hátrébb viszi.)
Ennyi jutott eszembe. Remélem, kiindulásnak elég.
Minden jót kívánok:
Orlik Ilona

kertaik

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:aorta dissectio
« Válasz #2 Dátum: 2016. Április 27. - 17:51:32 »
Kedves Orlik Ilona!
Nagyon köszönöm a segítségét. Ugyanerre gondoltam, a laphám különprogramra, de nem voltam biztos magamban. Az amit most sem tudok a helyére tenni, hogy a barátnőm édesapja (akivel nagyon szoros kötődése volt) meghalt 5 éve. Az édesanyjával viszont nem volt jó viszonya, azóta hogy meghalt az apa, pedig határozottan megromlott a viszony, teljesen ellenségesen viselkedik vele az anyja, még az apai örökségből is ki akarja forgatni. A recall healingben is apai minőségű konfliktusról beszél az aorta elégtelenség esetén. Olyan nem lehet, hogy az anya, mivel egész életben a főnök szerepét töltötte be a családban, hogy ebbe a szerepbe "bújik"?
És a barátnőm harcolt, küzdött a "családban" maradásért????
Javítson ki kérem ha ez így egyáltalán nem lehetséges.
Köszönöm, Kati

Orlik Ilona

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 54
Re:aorta dissectio
« Válasz #3 Dátum: 2016. Április 27. - 19:30:26 »
Mivel a küzdelem, a harc is férfi minőség, éppen ide vehetjük, de ebbe nem mernék belemenni. Legesleginkább a barátnő megélését kellene megtudni. A ki nem beszélt érzéseit megismerni, mert hisz övé az elváltozás, így övé az érzelem, amit mi csak sejthetünk.
Tudom, hogy az aggodalom miatt keresgélünk, de mi tényleg csak találgatunk, lövöldözünk. A megértés útjára neki kell lépni. Óriási fejlődési lehetőség számára. Ha nem teszi, azt is tiszteletben kell tartanunk, mert akkor meg azt a megtapasztalást választotta.

kertaik

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:aorta dissectio
« Válasz #4 Dátum: 2016. Április 27. - 19:56:01 »
Köszönöm Ilona, szerintem már ez is nagy előrelépés egyenlőre. Üdvözlettel, Kertai Katalin

JohnniesoxCN

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 22
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
« Válasz #5 Dátum: 2020. Június 03. - 08:10:34 »
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
 
https://168cash.com.tw/