Szerző Téma: Sudeck szindróma (végtagokat érintő keringési zavar)  (Olvasták 2137 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Viridissima

  • *
  • Hozzászólások: 1
Sudeck szindróma (végtagokat érintő keringési zavar)
« Dátum: 2017. Május 25. - 09:11:37 »
Kedves fórumozók!

Édesanyámnak nemrég eltört a jobb csuklója. Nagyon szoros volt a gipszelés rajta, és állandósult a fájdalom. A törés a röntgen alapján szépen összefort, de a gipsz levétele óta is fáj, dagadt és meleg a jobb keze. A gyógytornász hívta fel a figyelmét, hogy ezt Sudeck szindrómának nevezik. Szeretném megfejteni a segítségetekkel, hogy ennek a folyamatnak mi lehet a biológiai értelme. Egy hagyományos  orvosi leírásban ezt találtam róla: "Eddig nem sikerült kideríteni, hogy mi okozza a szervezetben zajló kóros folyamatot. A CRPS hátterében feltehetően az agyi jelfeldolgozás zavara áll, ami miatt hibás információk kerülnek közvetítésre, és a fájdalom állandósul. A CRPS lehetséges kiváltó oka valamely ízület közelében végzett műtét, csonttörés vagy túl szoros gipszelés is lehet." "Kezelés nélkül megmerevedik az ízület, az inak és izmok zsugorodnak, a bőr hideg és kékes színű lesz és súlyos csontritkulás alakul ki." Kérlek titeket, segítsetek nekünk, hogy megérthessük ezt a folyamatot, hogy megoldódjon, aminek meg kell, és rendbe jöjjön anyukám keze. Köszönöm!

Rolee

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 89
Re:Sudeck szindróma (végtagokat érintő keringési zavar)
« Válasz #1 Dátum: 2017. Június 19. - 22:15:17 »
Kedves Viridissima!

Nem tudom, hogy még mennyire aktuális a helyzet.
A Szerv Atlasz Indexben nem láttam olyat, hogy Sudeck szindróma, de sajnos még szimplán a keringési zavar sincsen benne.

Azonban van egy olyan észrevételem, hogy mivel a csuklótörés maga a baleset kategóriába tartozik, ezért arra nem vonatkoznak az Új Medicínás természettörvények, mint ahogyan a természetellenes táplálkozásra, a mérgezésre és a sugárzásra sem. Persze azért nem adjuk fel.....

Viszont ha valakinek a csuklója fáj, akkor az is lehet, hogy előzetesen átélt egy kézre asszociált önbecsülés-letörés, önértékelés-csökkenés konfliktust.
Mégpedig ez az a bizonyos "Nincs kézügyességem" konfliktus.
 
Tehát el lehet gondolkozni azon, hogy egy embernek akinek törött volt a csuklója és ebből kifolyólag a gipsz és a fájdalomérzet miatt nem bírta úgy használni  azt a kezét mint azelőtt, ők talán elszenvedhetnek ilyen konfliktusokat. Később persze maga a törés begyógyul, leveszik a gipszet és az illető lejön a lelki konfliktusáról és az elváltozás átkapcsol megoldás utáni szakaszba, ami fájdalommal jár. Na igen, de mivel, hogy a fájdalom miatt továbbra sem képes használni a kezét megfelelően, ezért oda-vissza kapcsolgathat abba  a bizonyos "Nincs kézügyességem" konfliktusba, ami az elváltozás maradandóságát eredményezheti. Tehát a megoldás az, hogy le kell jönni erről a konfliktusról.
Tehát annak ellenére, hogy a törés maga az begyógyul, közben a "Nincs kézügyességem" konfliktus miatt beindul egy bizonyos csontsorvadás, ami a lelki konfliktus megoldásával átkapcsol megoldás utáni szakaszba, amikor a kézen gyulladás figyelhető meg és fájdalommal jár.

 Persze ez egy gondolatmenet volt a részemről a Szerv Atlasz segítségével, de lehet, hogy van valóságalapja.

A Biológiai értelme a következő:
 megerősítés, a csontok előbontása, majd újjáépítése, szerkezetileg vastagabbra, erősebbre,
 strapabíróbbra