Szerző Téma: cystokele- húgyhólyagsérv-hólyag süllyedés- hövely érintettség  (Olvasták 1767 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Letty

  • *
  • Hozzászólások: 3
cystokele- húgyhólyagsérv-hólyag süllyedés- hövely érintettség
« Dátum: 2017. Szeptember 11. - 11:55:01 »
Tisztelt Biologika Segítők!

Egy igen kényes női témában szeretnék segítséget kérni. Ismerem az új medicinát, mégsem tudom megfejteni a problémámat. Normál hormon állapotú, jobb kezes nő vagyok.

Megállapították, hogy húgyhólyagsérvem van (cystokele - a becses orvosi neve), aminek a következtében lecsúszott a hólyagom, a hüvelyem elejére.
A hüvelyem mellső fali kötőszövete lazult meg és mivel ez a hüvelyi fal tartja a hólyagot, ha a szalagok megnyúlnak, lejjebb csúszik a hólyag, ami folyamatos vizelési ingerrel is járhat együtt, sőt később ebből lehet inkontinencia is.

Megnyugodtam, mert azt mondták, hogy gátizom tornáztatásával ( intim tornával) vissza tudom fordítani a szalagoknak a meglazulását, azaz pontosabban a kötőszövetem nem épül újra, de a medence fenék izmait, ha erősítem, akkor az úgynevezett leszakadt hüvelyi falam feljebb emelkedik és  az izom erősödés hatására a húgyhólyag is feljebb fog emelkedni. Sajnos rajtam a torna nem segített.
Sőt hallottam róla, hogy a műtét sem segít, mert hiába húzzák vissza a kötőszövetet, meg helyeznek be sebészeti hálót, egy bizonyos idő után ismételtem megnyúlik és a probléma kezdődik újból.

A kérdésem az, hogy milyen konfliktus lehet a háttérben? NŐI ÖNÉRTÉKELÉS letöréssel kapcsolatos konfliktusokra tippeltem a kötőszöveti részét illetően? ilyenem több is volt az évek során - mármint, hogy nőiességemben leértékeltem magam, de azt gondolom, azokat már régen megoldottam, illetőleg

a hólyag érintettsége miatt kell legyen más konfliktus is a húgyhólyagra vonatkozóan is?

Úgy tudom, hogy az új medicina szerint a sérvek nem minősülnek betegségnek, csupán mechanikai elváltozásnak.
De, mivel a mechanikai elváltozást megelőzi egy szervi elváltozás ebben szeretnék segítséget kérni, hogy merre keresgéljek? milyen konfliktust? hólyag laphám? húgyhólyag laphám?  területén? vagy hol?

Mert mondják ugyan az akadémikusok, hogyha a szalagok meglazulnak ( kötőszöveti gyengeség), akkor minden szakad utána, mármint méh, hüvely, hólyag, végbél, de ez nem így van. Mert egyeseknek valóban mindene lecsúszhat, másoknak, mint esetemben csak a hólyagja ? és megint másnak a hólyagja és a méhe vagy csak a méhe, vagy csak a végbele a hüvelyébe.(rectokele)

És mire fogják a kötőszöveti gyengeséget: a hüvelyi szülésre és így, ha hüvelyi szüléseknél történik mindenféle anomália, szakadás, vágás - akkor lehet több év után a következménye lenne - ez a sokféle elmozdulás?, azaz lehet nincs is semmilyen konfliktus???

Én személy szerint azt gondolom, hogy a konfliktus mindenképpen szerepet játszik, még az ilyen "baleseteknél " is, és a szerv érintettségét a konfliktus típusa határozza meg.

Nekem tudniillik nehéz hüvelyi szülésem volt 19 éve, komoly gátmetszéssel, mindenem szakadt belülről- ezt mondták és össze- vissza "stoppolgattak", utána jól is voltam sokáig. Nem volt másik szülésem, de viszont anyukámnak öt gyerek szülése után se volt semmi baja. Sajnos, amikor 62 éves korában kipakolták a női nemi szerveit utána neki is hólyagsérve lett, mert állítólag már nincs mi tartsa a hólyagot és attól süllyedt le.

2 éve állapították meg a problémámat, de sok éve volt már erre utaló tünetem, hogy gond van, de mivel nem fájt nem foglalkoztam vele.

Helyreállhat a kötőszövetem még, ha valóban konfliktusok miatt szakadt le? vagy mit tehetek?
Örülnék egy erről szóló videós anyagnak is (nőtársaim nevében is mondhatom) mert most, hogy én ezzel szembesültem, rájöttem, hogy nők ezrei- fiatalok, középkorúak és idősek is küzdenek ezzel a kellemetlen és megoldatlannak látszó tünettel.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Letty