Szerző Téma: Szédülés, nyomás a fejben, fáradékonyság  (Olvasták 1754 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

mario

  • *
  • Hozzászólások: 1
Szédülés, nyomás a fejben, fáradékonyság
« Dátum: 2017. Október 06. - 13:37:32 »
Kenuzom, élsportolói szinten. 26 éves vagyok. Visszagondolva a múltamra, mindig is voltak fáradtsággal, főleg étkezés utáni energiátlansággal problémáim, már gimnazistaként, de mindig arra fogtam hogy nem aludtam ki magam, sokat edzek az osztálytársaimhoz képest és ezért vagyok fáradt.
Tavaly tavasszal volt egy baktériális megbetegedésem, antibiotikumot írt fel az orvos, s miután kigyógyultam abból, hosszú heteken keresztül szédültem, erőtlen voltam. Visszamentem vérvételre és extrém magas kiugró értékek voltak a májnál, pár hét múlva megismételtük, addigra normalizálódtak, a szédelgés is csökkent de azért összességében egy két hónapon keresztül gyengébbnek éreztem magam, edzés után lefeküdtem és alíg bírtam felkelni, szorított a fejem. Majd teljesen elműlt
Idén kora tavasszal beborultam a dunába, belázasodtam, egy majd mikor már nem voltam lázas, pár napig pihentem s újra kezdtem az edzéseket. Innentől kezdődtek a problémák. Gyakori szédülés, közben a fejemben egy enyhe nyomás szerű érzéssel, erőtlenség, fáradékonyság, és mintha nem tudnék regenerálódni. Pár extra keményebb edzés után hőemelkedés, teljes legyengülés, ez kb tavasz óta havonta előfordul.
Ezen tünetekből az inzulinrezisztenciára gondolok, mert bár rengeteg kivizsgáláson végig mentem, nem mutattak semmi konkrétat. Többször előfordult edzés után hirtelen csillapithatatlan éhség édesre (de ez csak egy héten keresztül, se előtte se utána), ez illetve a gyakori nappali és éjszakai vizelés, gyakori szomjúságérzet, izzadékonyság, fogak szuvasodása (előző években alig volt baj a fogaimmal, idén viszont kb egy időben a szédülés kezdetével kéthetente kell fogorvoshoz mennem, mindig új problémát felfedeznek), továbbá a szédülések gyakoriak étkezés utáni időszakban, főleg mikor fáradt vagyok, energiátlannak érzem magam mint akit lecsapoltak. Így vércukor problémára gondoltam. A terheléses vércukorvizsgálat eredménye Éhgyomorra: 5.25 mmol/l, majd magas cukortartalmú ital és 2 órával később mért: 4.86. Az orvos mondta h a cukrom rendben van de egy IR-el kapcsolatos cikket olvasva diagnosztizáltam hogy ez vszeg nem az a 3.pontos vizsgálat amit ír, IR vizsgálat nem történt (orvos miért nem ajánlotta?), és a két órával később mért érték alacsonyabb mint az első, mint ahogy írta ez utalhat inzulin rezisztenciára.

Augusztusig kínlódtam, verseny előtt kemény edzések-> többször lebetegedtem. Szeptemberben kiutaztam litvániába, fél évig itt vagyok, és itt folytatodott a hullámvasút: egy pár keménye edzés és ugyanugy, egész nap csak aludnék, éjszaka fokozott vizelet, napközben szédelgés. Így gondolok arra hogy terhelés után, amit még korábban szervezetem tolerált, nem tudok regenerálódni, az energiaháztartásom nincs rendben és ahogy írta az IR-el kapcsolatos cikk, lehet hogy a következő történhet:A vércukorszint megemelkedésekor a hasnyálmirigy inzulint termel, ami a sejtek táplálkozásához elengedhetetlen. A sejtek ugyanis csak a hozzájuk kapcsolódó inzulin segítségével tudják felvenni a glukózt a vérből. Előfordulhat azonban, hogy a sejtek nem képesek reagálni az inzulinra, ezáltal nem veszik fel a vérből a cukrot, ekkor beszélünk inzulinrezisztenciáról. A szervezet próbálja „tartani a lépést” a sejtek megnövekedett inzulinigényével (és a magas vércukortartalommal) és a hasnyálmirigy étkezés után őrült tempóban inzulint termel. A megnövekedett inzulinszint hatására azonban drasztikusan lecsökken a vér cukorszintje, hipoglikémiát okozva ezzel"

Amire még gyanakszom. h pajsmirigy elégtelenség állhat a dolgok mögött vagy valamiféle bélprobléma (evések után nehezen "megy le" az étel, ha kevessebb mint 2 órával vacsorázom lefekvés előtt, forgolódok nehezen alszom, napi 3-4 széklet, heti egy hasmenés, nagyobb étkezés után rögtön széklet...ezt konzultáltam gasztroenterologussalm szerinte gyomorsavat termelek sokat mely ha betartom a tanácsait mérséklődik, bár nem érzem h feljönne sav akármikor is). Vagy lehet a tavaly tavaszi szédülésemmel kezdődött valami, egy vírus ami lappang a szervezetembe s előjön mikor jobban megterhelem a szervezetemet
Ezek az én tippeim mindenféle orvosi képesítés nélkül a tünetek alapján, illetve orvos ismerőseim szerint.
Továbbá természetgyógyász szerint az inzulinszint helyrehozható ha minden étkezés után keserű ételt fogyasztók, az beindítja a hasnyálmirigy működését. Erre egy gyógyszert is ajánlott: Medformin.

Maruika

  • *
  • Hozzászólások: 1
Re:Szédülés, nyomás a fejben, fáradékonyság
« Válasz #1 Dátum: 2019. Október 08. - 11:38:34 »
Tudom, hogy régi poszt már, de érdeklődnék, hogy sikerült - e a dolog végére járni?