Szerző Téma: Milyen szövettipus?  (Olvasták 3244 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Elisabeth

 • *
 • Hozzászólások: 5
Milyen szövettipus?
« Dátum: 2017. Október 18. - 15:22:49 »
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni töletek,hogy a szem milyen szövettipus.
Arra vagyok kiváncsi,hogy itt a daganat növekedés a konfliktus szakasz ideje alatt megy végbe vagy utána?
Pénteken megyek majd a kórházba akkor nézik meg,hogy mi van a szemembe ami miatt rosszul látok,daganat vagy valami más.
Ùgy érzem napról -napra egyre homályosabban látok. Próbálok nem drámázni de nem találom a konfliktust amitöl ez beindult nálam.
Tudna valaki segiteni?
Köszönöm a válaszotokat!

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:Milyen szövettipus?
« Válasz #1 Dátum: 2017. November 13. - 01:14:26 »
Kedves Elisabeth!

Összegyűjtöttem lehetséges válaszokat amik érdekelhetnének téged. A szem több féle szövettípusból épül fel, de neked kell eldöntened a konfliktusod behatárolásával, hogy melyik lehet az. Választ konkrétan Entodermális és Ektodermális szövettípusra találtam és oda is írom, hogy melyik szervrész melyik szövettípus.

SZEM ÜVEGTEST ÉS IDEGHÁRTYA (Ektoderma)

Érzelmi tartalom: Hátulról érkező veszély félelmi konfliktusa, hátbatámadás-félelmi konfliktus. Fenyegetettségi konfliktus, előre nem látható veszélyforrás miatt. Valami komoly, veszélyes, félelmetes dolog, ami hátulról, észrevétlenül közelít, és nem tudok előle kitérni. Félek, hogy bajom lesz, utolérnek, rajtakapnak, elkapnak, lecsapnak rám. Az ideghártya mindig valamilyen dologhoz kapcsolódik, az üvegtest pedig élőlényhez, állathoz, emberhez, vagy abból álló csoporthoz, szervezethez. Félek, hogy meglepnek, kirabolnak, megerőszakolnak. Disznóságot, butaságot csináltam, és félek, hogy lebukok, elővesznek, megvernek, amikor nem számítok rá.

KA szakaszban: sorvadás, fekélyesedés, üvegtest-deformálódás, éleslátásromlás, kettőslátás (egy szemmel is).
Betegségnevek: retinasorvadás, retinaelvékonyodás, üvegtest-zavarosodás, fátyolokat, homályos foltokat látás.

MU szakaszban: helyreállítás. A retina és a sclera (ínhártya) között is ödéma keletkezik a megoldási szakaszban, aminek következtében az epileptokrízisig még fokozódhat a retinaleválás. A B-utószakaszban megtörténik a hegesedés. Az üvegtest zavarosodásának csökkenése és átmenetileg zöld hályog (glaucoma) tünetek jelentkeznek, valamint nyomásnövekedés a szem belsejében. Epileptokrízisben émelygés, hányás, nyomó, szurkáló szemfájdalmak, látászavarok*.

Az elváltozás biológiai értelme: éleslátásromlás, éleslátás-csökkenés. Ha félünk valami hátulról érkező veszélytől (mivel hátul nincs szemünk), agyunk csökkenti az éleslátást (előre nézést), hogy (a biztonság érdekében) hagyatkozzunk a többi érzékszervünkre is (pl. hallás).
Műtét, lézerműtét egyik szakaszban sem ajánlatos (esetleg a kifutás után). A hosszú ideig eltartó visszatérő vagy visszaeső konfliktus-aktivitás okoz makula-degenerációt.SZEM KÖTŐHÁRTYA, SZARUHÁRTYA, LENCSE (Ektoderma)

Érzelmi tartalom: Vizuális, látással, látvánnyal kapcsolatos elszakadási, kapcsolat- vagy érintkezésmegszakadási, elhatárolódási konfliktus. Nem látom őket eleget. Félek, hogy nem fogom őket látni. Hiányoznak, bárcsak láthatnám őket. Látni akarom, csak nem szabad, nem lehet, nem engedik. Belepusztulok, ha nem láthatom. Vagy éppen nem akarom látni, nem bírom nézni, bántja, zavarja a szemem, nem bírom elviselni a látványát. Nem bírok a kötőhártya-gyulladástól megszabadulni, állandóan piros, viszket, csipázik a szemem, és most már ez is zavar engem (ördögi kör).

KA szakaszban: kötőhártya-, szaruhártya-, lencsesorvadás. Egyenletes, réteges, lapos fekélyesedés, szövetcsökkenés indul be a lencsében is.
Betegségnevek: fekélyesedés, szövetcsökkenés. A KA szakaszban laphám-érzékenységcsökkenés jelentkezik, ezért ezt nem szokták észrevenni, nem tűnik fel.

MU szakaszban: helyreállítás, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, vírusokkal, a laphám túlérzékenységével: viszketés, fájdalom. Feledékenység is jelentkezhet.
Betegségnevek: kötőhártyánál conjunctivitis (kötőhártyagyulladás), szaruhártyánál ún. keratitis, szaruhártya-zavarosodás (trachoma), vörösödés, csipásodás. A lencse gyógyulási, helyreállítási folyamata, hegesedése is láthatóvá válik: szürkehályog, más néven cataracta (ami tulajdonképpen sebhely a szemlencsében).
 
Az elváltozás biológiai értelme: szem kültakaró és optika-vékonyítás, valamint az agyi góc miatt feledékenység, hogy könnyebben elfelejtsük azt, aki hiányzik vagy akinek/aminek a látványa/érzete nemkívánatos. Konfliktustípus: elválasztási, elhatárolódási konfliktus.


ÍRISZ ÉS ENTEROIDEA (Entoderma)

Érzelmi tartalom: A vizuális vagy fény ”falat” beengedése, szabályozása, bekebelezése, felfogása. Létfontosságú fény, látvány hiány- vagy nemkívánatosság érzet. Jobb szem: Mindenképpen látni akartam, de nem lett meg. Nagyon szeretném látni. Nem bírom ezt a kevés/sok fényt. A szemem kívánja. Létszükségletem, hogy lássam. Beteg a szemem, gyengén látok, több fényt szeretnék látni. A szemem nem bírja a futószalagot megvilágító vakítóan erős fényt, és nem használhatok napszemüveget. Bal szem: Szerettem volna ha, ezt látják (velem, rajtam). Elhunyt egy számomra fontos hozzátartozó, nem lát(tat)hatta(m vele) már az én boldog családom, gyermekem.

KA szakaszban: fokozott simaizom-összehúzódások, íriszmióma, az enteroidea megvastagodása. Részleges látásvesztés.
Betegségnevek: hengerhám-megvastagodás, írisz-, enteroidea-, chorioidea-daganat, átmeneti fekete vakfoltok a látómezőben.

MU szakaszban: tuberkulotikus elsajtosodás, a tuberkulózis gombabaktériumok elbontják az írisz- vagy chorioidea-daganatot.
Betegségnevek: írisz-tuberkulózis, ún. coloboma; ödémás enteroidea tuberkulózis, többnyire nagyon enyhe gyulladás. Súlyos vagy hosszú ideig tartó konfliktussal, VEKA lefutásnál előfordulhat látáskárosodás (a vakfoltok megmaradhatnak).

Az elváltozás biológiai értelme: fény (falat) bekebelezése, kiadása, ill. a szembe jutó fény mennyiségének jobb szabályozása. B-utószakaszban a látás teljesen helyreáll. Hosszabb konfliktus-aktivitás idején már a konfliktus-aktív szakaszban is, valamint az epileptokrízisben tágabbak a pupillák (vagy nem is reagálnak). Ha a két szem eltérő mértékben reagál a pupilla tesztre, ebből kiderül a falat irányultsága (vágyott beérkező vagy nemkívánatos).

Elisabeth

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:Milyen szövettipus?
« Válasz #2 Dátum: 2017. November 13. - 09:49:26 »
Kedves Rolee!

Nagyon köszönöm a válaszod! Rengeteg információt leirtál itt nekem.
Ès mivel még nem tudom a konkrét diagnózist nem nagyon tudom behatárolni.

Ahogy olvastam amiket irtál szinte mindegyikböl van olyan dolog ami passzol.

Holnap megyek Stockholmba mert itt Malmöben ahol lakom az orvosom ki akarja kérni más orvosok véleményét is addig ö nem mond semmit. Csak annyit tudok egy tumor ami lefelé nö a ball szememben ugy,hogy a szivárványhártámat befelé nyomja a pupillám felé ezért nem látok rendesen. Az orromhoz esö belsö részen már semmit nem látok kifelé pedig élesedik a kép. Annak a teruletnek a széle ,ahol nem látok, pedig kékes zöld szinu.

Láttam egy kinagyitott képet is róla. Egy rózsaszines daganat tele érhálóval. Aki csinálta a kontrasztanyaggal történö felvételeket a szememröl az azt mondta,hogy ugy néz ki,hogy ez egy önálló daganat de ö nem mondhat semmit mert ö nem orvos. Szóval ha eg önálló daganat akkor az milyen szövetböl fejlödhet ki.
A szemnyomásom normális volt.
Viszont van amikor szúró,viszketö érzést érzek benne.

Fogalmam sincs,hogy mitöl lett ez.Csak találgatok még.
Sajnos én kétszer váltam el. Mind a két kapcsolatomból van egy egy gyermekem. A második kapcsolatba a kisfiammal kerultem. Ès ebböl a kapcsolatból szuletett egy lányom. Három évs volt amikor az apja többször is megutött ugy,hogy én abszolut nem számitottam rá. Ez volt 2013-ban. És sokszor kérdeztem magamtól,hogy miért nem vettem ezt észre,hogy valami gond van a kapcsolatunkba. Szóval elváltunk,mert már nem tudtam bizni többé benne. Èn 2015-ben kiköltöztem Malmöbe lett egy uj párom. Ès az exemnek is lett egy barátnöje. A fiamat az elsö nyáron kiutálta.Ez volt 2016nyarán. Nagy lelki trauma volt a fiamnak is és nekem is.2016 telén már nem ment a fiam hozzá. Sokat sirt és bennem nagy harag volt iránta azt mondtam,hog soha látni sem akarom öket,mert olyan gonoszak és lelketlenek voltak. 2017 jan-febr. gyorsan romlani kezdett a bal szemem. A szemész szemuveget irt fel,de nem sokat segitett. Most nyáron meg a kislányomat kezdte ki az exem uj párja. Olyanokat mondott a kislányomnak,ha majd anyukád meghal én leszek az igazi anyukád. Még jobban látni sem akartam öket. Próbáltam kerulni a veszekedést,hogy a kiaslányom mehessen az apukájához. De nem birtam magamban tartani, mert agyereket nem birtam az iskolában hagyni,mert attól félt,hogy amig ö az iskolában van anyának valami baja fog esni. És szeptemberben kibeszélésre kerult ez a dolog persze a kislányom apja nem a gyereknek hitt.
Pedig a kislányom mondta,hog anay nem hazudok tényleg ezt mondta nekem apa barátnöje. Tudtam,hogy a gyerek igazat mondott.

Ès a másik dolog,hogy itt ahol élek itt is voltak olyan emberek akiket ugy éreztem,hogy nem birok látni sem. Bár ugy érzem,hogy ezzel valahogy megbékéltem.

Szóval nem tudom,hogy indult el és miért. De a szemem január óta romlik mert nö benne ez a daganat. Meglátjuk mit mondanak holnap.

Köszönöm még egyszer Rolee a válaszod! És elnézést,hogy igy kitálaltam neked az utobbi éveimet. De érdekel,hogy más mit gondol erröl az egész dologról ami velem történt.

Udvözlettel: Elisabeth

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:Milyen szövettipus?
« Válasz #3 Dátum: 2017. November 13. - 11:21:38 »
Örülök, ha valamiben segíteni tudtam, de eszembe jutott még valami. Ha esetleg nem találnád a konfliktusod beindító okát és a leírásod alapján a daganat még növekszik, akkor az is lehet, hogy pont magával a tünettel kapcsolatban vannak ellenérzéseid, ami előidézheti az ördögi kört. Ezt mindenképpen számításba kell venni.
Na meg az is egy tény, hogy az Új Medicina önmagában véve koránt sem végleges gyógymód, hanem kizárólag válaszokat ad, de az érzelmi konfliktusról való leszállást mindenkinek saját magának kell megtennie, ami nem mindig egyszerű. Erre léteznek különböző technikák. Számomra az alábbiak jöttek be:

- Imádkozás

- Kiírásos Módszer


- A Gyógyító Kód


Állítólag ha nem tudod a lelki okot akkor is hat, de ha tudod, akkor azért előnyt jelent.

További szép napot és jó gyógyulást!

Üdvözlettel: Rolee


Elisabeth

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:Milyen szövettipus?
« Válasz #4 Dátum: 2017. November 15. - 09:43:30 »
Kedves Rolee!
 
Voltam tegnap vizsgálaton és azt mondták,hogy egy rákos daganat van a szememben olyan mint a börrák. 1.3 cm és a fél szemem elfoglalja már. 5 orvos nézte meg mire eldöntötték,hogy akkor ez végul is micsoda és ugy döntöttek,hogy kikapják a szemem mert ez szóródha és terjedhet a májra,tudöre stb. Akarnak ilyen jellegu vizsgálatokat is végezni.
Gondoltam,hogy azt fogják mondani,hogy rákos de hogy aszemem ki akarják szedni arra nem.
Próbáltam nyugtatni magam. de alig aludtam az éjjel. Folyton erre gondoltam és nem akartam elhinni. ès folyton Robertó szavai jártak a fejemben,hogy örizd meg a nyugalmad minden körulmények között.

Próbáltam de igen nehéz.
Most hétvégen utazunk haza és csináltatok itthon egy koponya ct meg máj és tudö vizsgálatot. ès szeretnék elmenni egy biologika konzultációra.

Csinálom a gyakorlatokat amit itt kuldtél nekem. Ugy érzem,hogy ömlik az energia a fejembe. Nagyon jó!

Azért is irtam ezt le ide,ha esetleg van valaki akinek volt 1.3 cm -es daganata vagy nagyobb és sikeresen meggyógyitotta magát irjon. nagyon érdekel az ö módszere.

További szép napot neked!
Udvözlettel: Elisabeth

bahTM

 • ***
 • *
 • Hozzászólások: 35
Sideline
« Válasz #5 Dátum: 2020. Május 28. - 12:25:34 »
If you search against something intriguing, television screen this away from
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.dstegac.org/online-advanced-on-line-casino-video-slot-machine/

JohnniesoxCN

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 22
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
« Válasz #6 Dátum: 2020. Június 10. - 10:40:16 »
第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊
 
https://168cash.com.tw/

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 23151
student nurse resume samples
« Válasz #7 Dátum: 2020. Augusztus 15. - 04:06:20 »
Kory Lloyd from Boulder was looking for student nurse resume samples
 
Jabari Rees found the answer to a search query student nurse resume samples
 
 
 
 
student nurse resume samples
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
essay writing service
resume of hardware engineer
six degrees can change the world essay
teachers should be paid more essay
thesis on motivation of employees pdf
rich text format resume template
resume title page template
student homework assignment websites
senior quality analyst resume
rohit pandita thesis
service learning research paper
sample essay of argumentative essay
synthesis essay what is it
scholarship ghostwriting services online
thesis on social networking pdf
sample pilot study dissertation
sample resume server skills
term papers nonprofit
scientific management essay with references
teacher interviews research paper
sample cover letter emergency room nurse
thesis acknowledgements page sample
solid work ethic resume
simple essay topics for children
tesol on line how to write for them
sample dean discipline cover letter
should i bring a cover letter to an interview
term paper discourse analysis
scrub words resume
resume sample biography
thesis on courage in to kill a mockingbird
resume resources nashville tn
sars essay contest
theoretical approach in research proposal
sample dissertation proposal apa style
social networking sites thesis
sample resume supply chain coordinator
student resume how to
resume senior engineer
teenagers not wanting to do homework
tess of the d urbervilles essay
sample resume as system administrator

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 23151
technical support specialist resume sample
« Válasz #8 Dátum: 2020. Augusztus 20. - 00:14:48 »

AldenenAC

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 23151
template for cv writing
« Válasz #9 Dátum: 2020. December 21. - 08:47:09 »
Dominick Richardson from San Angelo was looking for template for cv writing
 
Donald Cox found the answer to a search query template for cv writing
 
 
 

 
 
EssayErudite is an online essay writing service with over 10 years in academic writing field.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
social worker resume and
sample webmaster resume
sample computer science research proposal pdf
the body of the essay
resume peoplesoft consultant
thesis network security pdf
sample resume for physical therapy assistant
stem cell research paper free
thesis ghostwriting sites uk
sport science dissertation example
sample resume statistician job
slavery then and now essays
spain essay spanish
sending resume in email format
the frontier thesis of frederick jackson turner emphasized
term paper on cost of children
teachers essay for kids
sample of prep cook resume
susan klebold oprah essay
the person i admire essay
samples thesis statements research papers
sample resume for academic advisor
risd resume book
thesis list musical theatre
sample thesis of nursing student
resume of operations manager
sample clothing store resume
the wanderer essay
sample resume technical support executive
students cover letter examples
statement help online
scott greenberg business plan
simmel essays on sociology philosophy and aesthetics
simon johnson mit cv resume
schreyer honors college thesis format
saleslady resume examples
sign cover letter in blue ink
resume title for fresher examples
stanford courseworks 5
scientific writing how to write an abstract
resume school secondary teacher
sap mm module fresher resume
stability vs change essays
sample resume for project cost controller
sample scientific cover letter
the best day essay
theme essays on the color purple
the birds essays
sample cover letter modified block format
statments
sample cover letter for tourist visa application schengen
thesis on management information systems
sample cover letter associate professor
thesis on graph theory
sample thematic literature review
tacloban city operations resume bayantel
sample dissertation papers in education
resume staffing industry andnot jobs apply
ted williams essay john updike
songbird resume
speech pathology resume objectives
sample of research proposal on childhood obesity
resume template for word mac 2008
resume sample free
sample resume in civil engineering
technical support analyst resume examples
sample resume starbucks employee
the purpose of a cover letter
scholarship writers websites usa
thesis examples for argumentative essays
the gift of magi theme essay
the hobbit jrr tolkien book report
sales executive responsibilities resume
sample essay introduce yourself
sample resume for tutoring math
teen pregnancy thesis
resume sales representative skills
resume objective for job in mental health care field
stem cells essays
teaching 5th graders how to write a letter
sample cover letter for a job with no experience
sample write a letter offering employment to the successful candidate
sociology essay writer website
sample masters application essay
thesis on single sex school
slideshow presentation software
reviews on growthink business plan
rice university supplement essay
sample intermediate teacher resume
thesis on energy
special education book report ideas
steps to writing a good college essays
 
essay writing service
paper writing service
research paper topics
essay writing service
 
sample grant writing business plan
sample resume school incident report template
short essay freedom is life
thesis on conflict management in schools
senior executive recruiter resume
rhetorical analysis essay on civil war
sample four paragraph essay