Szerző Téma: Öröklött szemproblémák.  (Olvasták 1151 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Sárossy

  • *
  • Hozzászólások: 2
Öröklött szemproblémák.
« Dátum: 2018. Március 01. - 11:45:20 »
Sziasztok, rólam volna szó.
Rövidlátónak születtem, 3 éves korom óta szemüveget viselek rendszeresen, egyértelmü hogy nem javul a látásom sőt még ujjab szemproblémák alakultak ki a legjobb a recehártya sorvadás.
Kb egy honapja találtam rá a szervatlaszra meg az oktató videokra nagy érdeklődéssel kutatok a lehetséges megoldás(ok) után egyelőre eredménytelenül.
Az egész életem arrol szolt hogy ezt kaptam és ezzel együtt kel élni amibe majdnem bele is nyugodtam, tudom hogy sose lesz tökéletes a látásom de reménykedek hogy kicsit javul vagy nem romlik tovább.
Az a kérésem hozzátok szakikhoz hogy probáljatok utat mutatni, mit és hol keressek?

Rolee

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 89
Re:Öröklött szemproblémák.
« Válasz #1 Dátum: 2018. Március 01. - 23:49:52 »
Szia!

Írtad, hogy már születésed óta rövid látó vagy. Sajnos a Szerv Atlaszban konkrét választ nem lehet arra találni, ha egy újszülöttnek elváltozása van, ugyanis az a terület már inkább a Recall Healing-re tartozik. Az Új Medicina csak minimálisan foglalkozik ezzel. Mert, hogy a magzat és az újszülött még nem tud saját magától konfliktust elszenvedni. Ők még az édesanya konfliktusait veszik le és produkálják az elváltozásokat. Vagyis valószínű, hogy már az anyaméhben megkezdődhetett az édesanyától való konfliktuslevétel, de az is lehetséges, hogy valamelyik ősöd konfliktusát szenvedted el.  Egyébként kb. 10 éves korukig a gyerekek képesek az anya konfliktusait is levenni. Viszont az már elképzelhető, hogy valószínűleg az is zavarhat illetve konfliktust válthat ki nálad, hogy nem látsz elég jól és ez miatt is tovább romolhat a látásod. Ez már viszont a Biologikára, Új Medicinára tartozik. Az is lehetséges, hogy az édesanya konfliktusa már nem játszik a szem elváltozásodban, hanem már csak a saját konfliktusaid a mérvadóak. A Recall Healing-ből viszont kiderül néhány esetben, hogy mégis csak számít valahogyan (erről keveset tudok). Viszont visszatérve az Új Medicinára találtam három Szerv Atlasz lapot ami a szemmel foglalkozik és idegyűjtöttem neked. De ha van neked is Szerv Atlaszod, akkor ez itt jelentősen megkönnyíti a keresést: https://szervatlasz.hu/letoltes/szervatlaszindexhun.pdf

ÍRISZ ÉS ENTEROIDEA

Érzelmi tartalom: A vizuális vagy fény ”falat” beengedése, szabályozása, bekebelezése, felfogása. Létfontosságú fény, látvány hiány- vagy nemkívánatosság érzet. Jobb szem: Mindenképpen látni akartam, de nem lett meg. Nagyon szeretném látni. Nem bírom ezt a kevés/sok fényt. A szemem kívánja. Létszükségletem, hogy lássam. Beteg a szemem, gyengén látok, több fényt szeretnék látni. A szemem nem bírja a futószalagot megvilágító vakítóan erős fényt, és nem használhatok napszemüveget. Bal szem: Szerettem volna ha, ezt látják (velem, rajtam). Elhunyt egy számomra fontos hozzátartozó, nem lát(tat)hatta(m vele) már az én boldog családom, gyermekem.

KA szakaszban: fokozott simaizom-összehúzódások, íriszmióma, az enteroidea megvastagodása. Részleges látásvesztés.
Betegségnevek: hengerhám-megvastagodás, írisz-, enteroidea-, chorioidea-daganat, átmeneti fekete vakfoltok a látómezőben.

MU szakaszban: tuberkulotikus elsajtosodás, a tuberkulózis gombabaktériumok elbontják az írisz- vagy chorioidea-daganatot.
Betegségnevek: írisz-tuberkulózis, ún. coloboma; ödémás enteroidea tuberkulózis, többnyire nagyon enyhe gyulladás. Súlyos vagy hosszú ideig tartó konfliktussal, VEKA lefutásnál előfordulhat látáskárosodás (a vakfoltok megmaradhatnak).

Az elváltozás biológiai értelme: fény (falat) bekebelezése, kiadása, ill. a szembe jutó fény mennyiségének jobb szabályozása. B-utószakaszban a látás teljesen helyreáll. Hosszabb konfliktus-aktivitás idején már a konfliktus-aktív szakaszban is, valamint az epileptokrízisben tágabbak a pupillák (vagy nem is reagálnak). Ha a két szem eltérő mértékben reagál a pupilla tesztre, ebből kiderül a falat irányultsága (vágyott beérkező vagy nemkívánatos).


SZEM KÖTŐHÁRTYA, SZARUHÁRTYA, LENCSE
 

Érzelmi tartalom: Vizuális, látással, látvánnyal kapcsolatos elszakadási, kapcsolat- vagy érintkezésmegszakadási, elhatárolódási konfliktus. Nem látom őket eleget. Félek, hogy nem fogom őket látni. Hiányoznak, bárcsak láthatnám őket. Látni akarom, csak nem szabad, nem lehet, nem engedik. Belepusztulok, ha nem láthatom. Vagy éppen nem akarom látni, nem bírom nézni, bántja, zavarja a szemem, nem bírom elviselni a látványát. Nem bírok a kötőhártya-gyulladástól megszabadulni, állandóan piros, viszket, csipázik a szemem, és most már ez is zavar engem (ördögi kör).

KA szakaszban: kötőhártya-, szaruhártya-, lencsesorvadás. Egyenletes, réteges, lapos fekélyesedés, szövetcsökkenés indul be a lencsében is.
Betegségnevek: fekélyesedés, szövetcsökkenés. A KA szakaszban laphám-érzékenységcsökkenés jelentkezik, ezért ezt nem szokták észrevenni, nem tűnik fel.

MU szakaszban: helyreállítás, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, vírusokkal, a laphám túlérzékenységével: viszketés, fájdalom. Feledékenység is jelentkezhet.
Betegségnevek: kötőhártyánál conjunctivitis (kötőhártyagyulladás), szaruhártyánál ún. keratitis, szaruhártya-zavarosodás (trachoma), vörösödés, csipásodás. A lencse gyógyulási, helyreállítási folyamata, hegesedése is láthatóvá válik: szürkehályog, más néven cataracta (ami tulajdonképpen sebhely a szemlencsében).
 
Az elváltozás biológiai értelme: szem kültakaró és optika-vékonyítás, valamint az agyi góc miatt feledékenység, hogy könnyebben elfelejtsük azt, aki hiányzik vagy akinek/aminek a látványa/érzete nemkívánatos.


SZEM ÜVEGTEST ÉS IDEGHÁRTYA

Érzelmi tartalom: Hátulról érkező veszély félelmi konfliktusa, hátbatámadás-félelmi konfliktus. Fenyegetettségi konfliktus, előre nem látható veszélyforrás miatt. Valami komoly, veszélyes, félelmetes dolog, ami hátulról, észrevétlenül közelít, és nem tudok előle kitérni. Félek, hogy bajom lesz, utolérnek, rajtakapnak, elkapnak, lecsapnak rám. Az ideghártya mindig valamilyen dologhoz kapcsolódik, az üvegtest pedig élőlényhez, állathoz, emberhez, vagy abból álló csoporthoz, szervezethez. Félek, hogy meglepnek, kirabolnak, megerőszakolnak. Disznóságot, butaságot csináltam, és félek, hogy lebukok, elővesznek, megvernek, amikor nem számítok rá.

KA szakaszban: sorvadás, fekélyesedés, üvegtest-deformálódás, éleslátásromlás, kettőslátás (egy szemmel is).
Betegségnevek: retinasorvadás, retinaelvékonyodás, üvegtest-zavarosodás, fátyolokat, homályos foltokat látás.

MU szakaszban: helyreállítás. A retina és a sclera (ínhártya) között is ödéma keletkezik a megoldási szakaszban, aminek következtében az epileptokrízisig még fokozódhat a retinaleválás. A B-utószakaszban megtörténik a hegesedés. Az üvegtest zavarosodásának csökkenése és átmenetileg zöld hályog (glaucoma) tünetek jelentkeznek, valamint nyomásnövekedés a szem belsejében. Epileptokrízisben émelygés, hányás, nyomó, szurkáló szemfájdalmak, látászavarok*.

Az elváltozás biológiai értelme: éleslátásromlás, éleslátás-csökkenés. Ha félünk valami hátulról érkező veszélytől (mivel hátul nincs szemünk), agyunk csökkenti az éleslátást (előre nézést), hogy (a biztonság érdekében) hagyatkozzunk a többi érzékszervünkre is (pl. hallás).
Műtét, lézerműtét egyik szakaszban sem ajánlatos (esetleg a kifutás után). A hosszú ideig eltartó visszatérő vagy visszaeső konfliktus-aktivitás okoz makula-degenerációt.Tartok attól, hogy már szakikkal nem fogsz itt a fórumon találkozni. Észrevételem szerint ha valaki ír is ide, akkor csak azok akiknek valami problémája van, de azokra válasz nemigen szokott érkezni. Ha valamiben tudok segíteni akkor írok, de szakértőnek nem mondanám magam, csak sokat foglalkozom a témával, úgyhogy nem mindig tudok válaszolni.
Talán a legjobb az lenne, ha felkeresnél egy konzulenst (itt a honlapon van lehetőség feliratkozni) aki nem csak a Biologikához, hanem a biztonság kedvéért a Recall Healinghez is ért.

Ezt a videót azonban nem árt megnézni:

 

Sárossy

  • *
  • Hozzászólások: 2
Re:Öröklött szemproblémák.
« Válasz #2 Dátum: 2018. Március 03. - 08:24:39 »
Nagyon szépen köszi a tartalmas hozzászólást, van még mit tanulnom.

Rolee

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 89
Re:Öröklött szemproblémák.
« Válasz #3 Dátum: 2018. Március 03. - 10:17:09 »
Nagyon szívesen! Tanulni valóm nekem is van még mit, de szerintem amúgy mindenkinek.