Szerző Téma: Teljes bal oldali zsibbadas  (Olvasták 669 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

VARGAVERA

  • *
  • Hozzászólások: 1
Teljes bal oldali zsibbadas
« Dátum: 2019. Március 16. - 22:38:40 »
Kedves forumozok,
Kb egy eve elkezdett zsibbadni a bal labam es karom. Ez gyakran elmult igy sajnos nem foglalkoztam vele komolyabban. Par hete azonban nagyon felerosodott a zsibbadas, ami kiterjed az egesz bal oldalamra. A labam, karom, arcom, fejem. Mintha huztak volna egy vonalat a testem kozepen es minden ami balra helyezkedik el, zsibbad. Par honapja neha fuldobogas erzesem is van a bal oldalon es neha ugy erzem a szivem is extrazik. Biologiailag jobb kezes vagyok igy a konfliktust az anya gyermek oldalon keresem, de tanacstalan vagyok, hogy pontosan milyen iranyba induljak. Sokszor szedulok is... A napokban nagyon felerosodtek a tunetek, nagyon aggaszt. Mi okozhatja az egesz oldali zsibbadast? Valaszokat elore is koszonom, Vera

Rolee

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 89
Re:Teljes bal oldali zsibbadas
« Válasz #1 Dátum: 2019. Március 17. - 02:02:13 »
Kedves Vera!

Zsibbadó érzés tünetet a Szerv Atlaszban a Vérerek Fala (Mezodermális kötőszövet) címszó alatt találtam. A zsibbadás a Megoldás-Utáni szakasz közepén jelentkezik, ami egy epileptokrízis tünet a leírások alapján, de idemásolom ennek a Szerv Atlasz lapnak a lényegét:

Vérerek fala (mezodermális kötőszövet)

Biológiai funkciója: vér, a keringetett testfolyadék elvezetése a szervekhez, az áramlás, keringés fenntartása.

Konfliktustípus: önbecsülés-letörési, önértékelés-csökkenési konfliktus keringéssel, áramlással, áramoltatással kapcsolatban.

Érzelmi tartalom: Enyhébben, kevésbé súlyosnak megélt, életben vagy adott dologban, szituációban való keringés-akadályoztatás. Az elhelyezkedést a hátráltatottság végtagi vagy funkcionális vonatkozása határozza meg. Nem bírok, nem tudok eleget menni, közlekedni (térdhajlat). Béklyókonfliktus: Nem vagyok elég jó, mert le vagyok kötelezve. Nem akartam gyereket, teherbe estem, a mozgásterem, mozgásszabadságom bekorlátozódik. Kolonc van a lábamon, hátráltatnak. Nem tudok a normál életben „keringeni”, nem tudok (már) eljárni oda, ahova szeretnék, és ez időnként bánt, foglalkoztat.

Konfliktus-Aktív szakaszban: szövetcsökkenés, az artériák és vénák falának sorvadása, elvékonyodása. Betegségnevek: érfalnekrózis. Ha beindul egy ilyen különprogram, ezzel egyidejűleg bekapcsol az ereket kívülről burkoló simaizomszövet (tartós) megvastagítása keringésbiztonsági okból. Lásd érfal-simaizmok, 2.2.4.

Megoldás-Utáni szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, hipervaszkularizáció*, hemangióma, érfal-, érhálózat újjáépülése, megsokasodása. Ha csak egy konkrét nagyobb érszakasz érintett, érfalgyulladás. Az epileptokrízisben érfalsimaizom-fibrilláció: az eret borító simaizom mozgása, bőr alatti vibráló, birizgáló, zsibbadó érzések, húzódás, érgörcs. Betegségnevek: meszesedés, atheroszklerotikus plakk, artériaplakk, arterioszklerózis, érszűkület, meszes vénacsomó, visszér. Az „érszűkületet” (érfal-vastagodást) korábban teljesen félreértelmezték, az nem „lerakódás” következménye, hanem egy érfalelváltozás-különprogram végeredménye.

Az elváltozás biológiai értelme: az érfal előbontása, majd újjáépítése, erősebbre, vastagabbra, strapabíróbbra.


Ha már nem is áll fenn az a bizonyos élethelyzet ami az elváltozást okozta, az epileptokrízis alatt a fizikai tüneteken kívül az illető élettani oknál fogva újból átéli azt az érzelmi konfliktust, ami kiváltotta az elváltozást és ha erre nem tudatos, akkor könnyen visszaeshet a tényleges konfliktusba, vagyis újból elkezd rajta agyalni és így kialakulhat egy ördögi kör.

Amennyiben biztos vagy a biológiai oldalúságodban, (hogy jobb kezes vagy) viszont ennek ellenére mégis tanácstalan lennél a vélhetően Anya-Gyermek eredetű érzelmi konfliktusod terén, abban az esetben célszerű az Anya-Gyermek vonatkozás kiterjesztéseit is figyelembe venni. A kiterjesztés alapján Pl: a Gondozó-Gondozott, Főnök-Beosztott, Előd-Utód, Szakmai előd-Szakmai utód, Mester-Tanítvány, Idősebb-Fiatalabb(viszonylag nagyobb korkülönbség esetén), Akitől én függök - Aki tőlem függ, Akire felnézek - Aki(ről tudom, hogy) felnéz rám stb... variációk is mind az Anya-Gyermek kategóriába tartoznak a szociális vonatkozás terén.

Üdv: Roland