Szerző Téma: festékhiány (vitiligo)  (Olvasták 3756 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
festékhiány (vitiligo)
« Dátum: 2010. November 26. - 19:38:16 »
asd

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:festékhiány (vitiligo)
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 19:38:21 »
asd

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:festékhiány (vitiligo)
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 26. - 19:38:25 »
Esettanulmány (2009. jan.29)

Tudna valaki mondani valamit a vitiligóról?
Én a barátnőmtől nem tudok elválasztódni. És nem tudok megoldást rá.
Van-e gyógyulási tapasztalata valakinek?

Sipos Gréta
   
Roberto válasza (2009.jan.29)
Szia Gréta!

Mi ismerjük egymást, és mint egy beszélgetésünkkor említettem neked (is) a vitiligo a bőr felhámját érintő elváltozás. Ez a bőr legfelső, legkülső rétege.
A bőr felhámja nagy vonalakban öt rétegből áll. (azért nagyvonalakban, mert a laphámsejteket az epidermis alján ülő őssejtek állítják elő) és ahogy előállítják az egyes rétegeket, minél feljebb kerül egy réteg elszarusodik, s végül lehámlik. (Mellesleg majd másfél kiló őssejt van a testünkben, ezért is mosolygok mindig az őssejtes marketingfogáson...)
A bőr felhámot érintő konfliktus alapvetően kétféle lehet.

1. elhatárolódási (nem akarok érintkezni, nem akarom érezni, nem akarom hogy hozzám érjen) - ilyenkor a bőr felhám felső rétegei fekélyesednek, vékonyodnak, sorvadnak el - vagy
2. elválasztódási (akarok érintkezni, érezni, hozzáérni, kapcsolatban maradni, de elszakadtam, vagy félek hogy elszakadok, el fogok szakadni) ilyenkor a bőr felhám alsó rétegei fekélyesednek, vékonyodnak, sorvadnak el (a konfliktusaktív szakaszban).

A vitiligo ez utóbbihoz tartozik. Mivel a felhám alján találhatók azok a pigmentek, melyek a bőrszínt okozzák, a fekélyesedés itt abban mutatkozik meg, hogy fehér foltok jelennek meg a bőrön, főleg, ha megsüti a nap, és körülötte megbarnul. A fekélyesedés itt egy pontból indul el, és minél tovább tart a konfliktus annál jobban szétterül a fehér (pontosabban pigmenthiányos) folt.
A helyreállítási szakaszban szerencsére nem keletkezik hólyagos, viszkető, fájó, égető, duzzanat, hanem ugyanolyan szépen lassan, mint ahogy a vitiligo kialakult, összeszűkül a folt és eltűnik.

Én több esettel is találkoztam, háromnál - az elszakadás még nem is történt meg - hanem az érintett egyszerűen félt, hogy el fog szakadni, megszűnik a kapcsolat az érintkezés.
A konfliktust nem olyan nehéz megoldani, mint amennyire talán először látszik.

Azt írod, nem tudsz elválasztódni. Érdekes, ahogyan megfogalmazod. Ez azt jelenti, hogy szeretnél is elszakadni, csak félsz, hogy mi lesz, ha ő nem lesz veled?
Vagy nem szeretnél elszakadni, és fennáll a veszélye, hogy el kell szakadnod - amit nem szeretnél? Segíts nekem, hogy jobban megértselek! Köszönöm. Üdv, roberto

Gréta válasza
Mi már elválasztódtunk egymástól. Csak még találkozunk mert osztálytársak vagyunk. Szóval ebből a szempontból még nem. És látom őt mindennap ahogy mással barátkozik. Én pedig már egyedül vagyok mert  mindenkivel ő barátkozik tehát nekem túl sok barát így nem jutott. De már egyre jobban elviselem ezt: Bemegyek a suliba, tanulok, szünetekben rajzolok és zenét hallgatok. Nagyon megbántott, de már nem bírom, hogy: bemegyek a suliba és nem szólok senkihez...csak pár fiúhoz mert egy fiú mellett ülök amit nem bánok hisz rendes fiú és vicces.

Roberto kiegészítése:

Egy biztos. A konfliktusodat akkor tekinthetjük megoldottnak, amikor bemész a suliba, meglátod őt, és már nem érzel semmit, se hiányt, se bánatot, se haragot, se azt, hogy "elvette a társaságod", stb. Hanem bemész az iskolába, mint előtte, mint amikor még nem ismerted. És tök jól érzed magad. Ez a lényeg, hogy ne engedd meg a rossz érzéseknek, hogy elrontsák a hangulatod. Amíg a rossz érzés előjön, és te megengeded neki, hogy rosszul érezd magad, az agyad "veszi az adást" és addig fenntartja (vagy súlyosbítja) a tüneteidet. Értsd meg, akkor fogsz a vitiligo-ból kijönni, ha levegőnek tudod őt nézni. És ha valaki nem úgy viselkedik veled, ahogyan te viselkednél vele, az nem a te hibád. Te ilyen vagy, ő meg más. üdvözöl, roberto

welcome

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:festékhiány (vitiligo)
« Válasz #3 Dátum: 2017. Április 05. - 09:47:01 »
Sajnos korábban nálam is megjelentek a vitiligos foltok. Sok orvosnál jártam, de szinte semmilyen tartós eredménnyel nem járt az orvosoknak rendszeresen kifizetett nem is kevés pénz. Már szinte feladtam az egészet míg egy ismerősöm szólt, hogy van egy nagyon jó és részletes könyv a vitiligoról és a vitiligo gyógyításáról. Eleinte én is bizalmatlan voltam. Gondoltam ez is csak új hókuszpókusz és, hogy a vitiligo nem is gyógyítható. Végül is fogtam magam és megrendeltem a könyveket. Elkezdtem alkalmazni az ott leírtakat és hála a jó Istennek az arcomról már teljesen eltűntek a vitiligos foltok. Nekem fél év kellett ehhez és a többi helyen is szépen gyógyulnak. Ha valakit esetleg érdekel, akkor itt a link.:

http://www.vitiligogyogyitas.hu/p/vitiligo-gyogyitas.html

http://www.vitiligogyogyitas.hu/p/blog-page.html

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:festékhiány (vitiligo)
« Válasz #4 Dátum: 2017. Április 13. - 20:48:49 »
Kedves Welcome !

Köszönöm a segítőkészségedet és örülök, hogy sikerült megoldást találnod a könyvekből a problémádra.
Valószínű, hogy közben megoldódott a vitiligot kiváltó elhatárolódási, vagy elhatárolódásfélelmi konfliktusod mert e nélkül /megoldás/ nincs az a gyógymód, kencefice ami a pigmenthiányt megszüntetné.
Lelki konfliktus hatására alakul ki és ha megoldódik a probléma visszafordul a folyamat...

Üdvözlettel
Hussein Éva
l