Szerző Téma: foltos hajhullás  (Olvasták 6448 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
foltos hajhullás
« Dátum: 2010. November 26. - 19:39:35 »
asd

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:foltos hajhullás
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 19:39:39 »
asd

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:foltos hajhullás
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 26. - 19:39:43 »
asd

szilvia25

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:foltos hajhullás
« Válasz #3 Dátum: 2011. Július 14. - 21:00:22 »
Sziasztok!

A nővérem problémája miatt szeretném a segítségeteket kérni. Körülbelül 1 éve vette észre, hogy a fejtetője jobb oldalán egy 2-3 cm átmérőjű kör alakú helyen kihullott a haja. E terület mögött van egy lipómája. Kérdésem az lenne, hogy milyen konfliktust okozhat foltos hajhullást, és vajon van-e köze a lipómának ehhez?

Előre is köszönöm!

Szilvia

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:foltos hajhullás
« Válasz #4 Dátum: 2011. Július 16. - 22:39:14 »
      Kedves Szilvia!

      A hajhullás, a foltost is beleértve, a bőr felhám különprogramjának az aktív szakaszára utal. A felhám ekkor sorvadásban van és mivel a hajhagymák a felhámhoz tartoznak, azok is sorvadnak. Ezt a különprogramot egy elhatárolódás-érzés indítja be, ha az DHS egyben. A nővére esetében ez lehet a konkrét érzés: ...nem szeretem, hogy lipóma van ott, bárcsak ne lenne ott az a lipóma... Ilyen formában, vagyis csakis gondolati összekapcsolódás formájában van köze a hajhullásnak a lipómához. A lipóma teljesen ártalmatlan zsírdaganat, fizikai ráhatás következtében kizárt a hajjal való összefüggése.

      Ez a jelenség, tipikus példája a következménykonfliktus előfordulásoknak. Elsőként beindult a zsírszövetet érintő különprogramot létrehozó konfliktus (szervatlasz 4.1.12 lap, a 95. oldalon), majd a lipóma-tünet megjelenése váltja ki az attól való elhatárolódást, mint következmény konfliktust.

      A gyógyuláshoz érdemes lenne, elsőként, megnyugodni, kibékülni a lipómával, ez jelenti az elhatárolódás feloldását. Másrészt a lipómához tartozó különprogrammal is javasolt törődni. Ez esetben a hozzátartozó folyamat megismerése, elfogadása jó eséllyel a megoldást is adja.

szilvia25

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:foltos hajhullás
« Válasz #5 Dátum: 2011. Július 19. - 20:57:52 »
Kedves János!

Nagyon szépen köszönöm a választ és a segítséget.  Lipóma kialakulására vonatkozó lelki okokat sikerült beazonosítani, és valószínű, hogy gondolatilag a lipóma megléte összefügg  a hajhullással is. Így már úton vagyunk a megoldáshoz.

Még egyszer köszönöm!

Szilvia

loránd

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:foltos hajhullás
« Válasz #6 Dátum: 2013. Február 01. - 02:10:31 »
Tisztelt Válaszoló,

szeretném megtudni hogy az én esetemben mi húzódhat a háttérben, ha foltos hajhullás és szőrzet hullásom van az egész testemet beleértve?

Köszönöm válaszát előre is!

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:foltos hajhullás
« Válasz #7 Dátum: 2013. Február 01. - 22:31:01 »
     Üdvözlöm Lóránd!

     Mint ahogy az előzőekben is vázoltam (a válaszom megértéséhez fontos azt is elolvasni, értelmezni), a haj, szőr esetében, a bőr felhám különprogramja sejthető a háttérben. Az első, konfliktusaktív szakaszára jellemző a szőrtüsző sorvadásából származó haj, illetve szőr hullás. Ugye, itt alapesetben egy elhatárolódás érzet, (minden itt tárgyalt érzés egyúttal DHS is egyben), áll a háttérben. Pontosabban ez a gyakoribb talán. Ezzel együtt tudni kell, hogy az elhatárolódás érzés csupán az egyik érzés-fajtája(1) az ún. elválasztási-konfliktusoknak.* A másik idetartozó érzésfajta a nem kívánt elválasztódás(2), vagyis a kénytelen, kelletlen elválasztódás-érzet. Tehát röviden, az akaratlagos (kívánt) és a nem óhajtott (kényszerű) elválasztódás tartoznak ide, és mindkettő, önállóan is, a bőr felhám különprogramját indítja be.

     A teljes precizitás kedvéért megjegyzendő, hogy az elhatárolódás(1) a bőrfelhám felső, külső rétegének szövetcsökkentését, fekélyesedését indítja el, a kényszerű elválasztódás(2) pedig a bőrfelhám alsó, belső, ún. bőrfestékrétegét kezdi elfekélyesíteni (szöveteket leépíteni). Enyhe, vagy elenyésző konfliktus intenzitás, illetve konfliktus-tömeg esetén véleményem szerint megmarad ez a speciális, rétegezett szervi elváltozás, azonban nagy konfliktustömeg kihatással van (lehet) a teljes kétrétegű bőr-felhámra.

     A szervi elváltozás (haj, szőr hullás) helyi megjelenése mindig mutatja a konfliktus konkrét érzelmi tartalmának arra a testfelületre való vonatkozását. Pl. fejtető-foltos-kopaszodás kiváltó érzése lehet a  ...(valaki) simogatott azon a helyen, de sajnos már nem símogat... érzés.

    A teljes testen bekövetkező, vagy foltos szőrhullásnak is egy kénytelen kelletlen elválasztódás lehet a beindítója, például egy ilyen érzés hatására: ...már nem érinti a testemet...(azon a helyen),(valaki, valami)... és ez hiányzik...

    A bőr felhám különprogramok mellékes tünete a rövid távú emlékezetcsökkenés a teljes KA szakaszban és a helyreállítás első szakaszában az epikrízissel bezárólag. Ez a konfliktus-intenzitással arányos, lehet elenyésző, vagy szembetűnő.


     * a konfliktus megnevezés az újmedicinában azonos egy érzéssel, mely DHS is egyben

loránd

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:foltos hajhullás
« Válasz #8 Dátum: 2013. Február 05. - 00:08:40 »
Tisztelt János!

Köszönöm a válaszát, bár van egy két dolog amit nem értek. Mi az a DHS, vagy az epikrízis?

Az esetemben az történt, hogy elköltöztem otthonról tavaly nyár elején. Akkor költöztem össze a barátnőmmel. Ezelőtt az ikertestvéremmel laktam otthon édesanyámnál, ahol közös szobánk volt, szóval eléggé össze voltunk "nőve".
Valószínű, hogy ez indította be a konfliktust? (június magasságában megjelent egy folt az állam alatt). Konkrétan nem "érzem", hogy hatással lenne rám, hogy már nem lakom otthon és nem találkozom annyit a velük.
Mit lehet tenni az esetemben? Mit tudatosítsak magamban, hogy megoldódjon a  konfliktus?

Üdv. Loránd

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:foltos hajhullás
« Válasz #9 Dátum: 2013. Február 06. - 20:42:31 »
      Kedves Lóránd!

      Úgy gondolom, a fiatal korosztályhoz tartozik. A tapasztalatokon alapuló becslések szerint 20-30 éves korig mindenkinél átlagosan több, mint száz különprogram lezajlik a fogantatástól kezdve. Véleményem szerint azután pedig inkább sűrűsödnek a különprogramok.

      Ez az oka annak, hogy az újmedicina alapismeretek életbevágóan fontosak, ugyanis a hagyományos orvoslásban nem alkalmazzák, mert ott nincs elfogadva. Én az újmedicinát tartom értékesebbnek. Javasolom, hogy ne csak az epikrízis és a DHS fogalmával ismerkedjen meg, hanem a teljes újmedicina alapismeretekkel. Laikusoknak is könnyedén megtanulható. A biologika.hu weblapon kezdje az ÚJMEDICINA opciónál.

      Bíztatásképpen kijelenthetem, hogy nyugdíjas koromig eljutva úgy értékelem, hogy idáig ez a leghasznosabb tudás, amivel eddigi életemben találkoztam.

      Visszatérve konkrét esetéhez, jól értem, hogy áll alatti folt van az arc rendes szőrösödésében? Ilyen jelenséggel még nem találkoztam. Érdemes lenne visszagondolni, volt e ott régebben érintésből származó kellemes érzés, ami most hiányzik? Ha ez a folt nemcsak szőrtelen, hanem fehérebb is, mint a bőr máshol, akkor (vagy mindenképpen) folytassuk innét, azonban előbb megvárnám a válaszát, szívesen venném az első bekezdések vonatkozásában is a gondolatait.

loránd

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:foltos hajhullás
« Válasz #10 Dátum: 2013. Március 11. - 15:55:30 »
Tisztelt János!

Elnézést a késői válaszért, köszönöm hogy foglalkozik az ügyemmel!

Letöltöttem az alapismereteket, még nem olvastam át, de tervezem.

A konkrét esetem:
először az állam alatt kezdett hullani a szőr. Mostanra már a az egész arcomon 80%-ban hiányzik a szőr beleértve a szemöldökömet is. a homlokomon és a fejem tetején és a tarkómon továbbá a füleim körül hiányzik és hullik tovább a haj. A mellkasomon a hasamon  és a nemi szőrzetemből is hullik a szőr. A végtagjaimon is hullik foltokban a szőr. A bőröm nem fehéredett ki, bár elég fehér alapjában véve is.
Ilyet valószínűleg ritkán lát az ember, mert ahogy járkáltam utána az interneten, állítólag ez a szemöldök hullós verzió a legritkább. Az akadémiai orvoslás egyik megoldását sem tudta "ráhúzni" magyarázatként az ügyre, hanem annyit mondtak, hogy a prosztatagyulladásom az oka ezért. Vért vettek több esetben is: glutén, lisztérzékenység, auto-immun eredet miatt, nemi betegségek, teljes vérkép, szóval elég sok téren körbe néztek és nem találtak semmit. Ezért javasolták, hogy szedjek szteroid készítményt meg a mellékhatását csökkentő gyógyszereket, de én megköszöntem szépen és lemondtam, arról, hogy ott megoldást találnak.
Most ott tartok, hogy elfogadom az esetet, ez van. Kérdésem továbbra is megválaszolatlan, hogy mitől van. Valaki csak tudja...

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:foltos hajhullás
« Válasz #11 Dátum: 2013. Március 11. - 21:50:52 »
        Üdv Lóránd!

      A meglátásom szerint az ikertestvérétől való elszakadást éli meg intenzív elválasztási konfliktusként.
      " Most ott tartok, hogy elfogadom az esetet ..."  Ez jelzi számomra, hogy idáig elfogadhatatlan volt, és ez a kijelentés sem biztosítja még 100 %-ban, hogy az eredeti konfliktus megoldódott.  Lóránd, vizsgálja az érzéseit ebben a vonatkozásban. Megnyugvás e tekintetben, ez az egyedüli megoldás. Racionálisan meg kell vizsgálni, vajon mi lehetne a jó megoldás, hogy elmúljon a szétválasztottság érzés.

      A tünetekről mostmár nagyon bőségesen szóltunk. Beszéljünk talán ezentúl az érzésekről.

      Barnai Robertónak, e honlap tulajdonosának rengeteg nyílvános újmedicinás videója van a Biologika TV opciónál. www.biologika.tv vagy www.eloadas.biologika.hu
      Javasolom mindjárt ezt: http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=402c29815 Az érzelmekről meg kell tanúlni legalább olyan vehemenciával beszélni, mint Robertó. Úgy gondolom sokaknál elnyomott állapotban vannak tartva az érzelmek, pedig azok tudatos, sőt kibeszélt megélése nagyon fontos a testi lelki egészség fennállásához.

      " Valaki csak tudja..." Attól tartok, az a valaki, az senki más nem lehet..

      Esetünkkel összefüggésben kérdezem, hogy van az utóbbi időben a szokásosnál nagyobb mértékű rövidtávú emlékezetkiesés?