ED1
Konfliktustípus: ún. falat-konfliktus, emésztéssel kapcsolatban.
Érzelmi tartalom: Nem bírom megemészteni, nem tudhatom magaménak, de szeretném, (szinte) már a gyomromban van, már a gyomromban kéne legyen. Már meg kéne legyen, enyém kéne legyen. Vita, bosszúság hozzátartozókkal jellemzően részesedés, örökösödés miatt, lehet valamilyen (jövedelmi) ügy kimenetele, Amit még nem tudok elkezdeni élvezni, használni, felhasználni, élni vele. Megdolgoztam érte, kifizettem, elintéztem (lenyeltem), jár nekem, de mégsem az enyém (a falat), az igazság, a bevétel, a munkadíj, a jutalék, a nyaralás, a járandóság, stb. Nem kaptam meg a járandóságom, pedig nekem törvényesen jár az a pénz.
Szerv Atlasz lapkód:
2.1.9. 2.1.B. 2.1.C. 2.1.D.
 Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre. | Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom. Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd Az idézés és hivatkozás szabályait és a Szerv Atlasz impresszumát. Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.
(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra, kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása" és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.) |
K.A. szakaszban: tömör, karfiolszerűen növekvő, kiválasztó jellegű vagy laposan növekvő, felszívó jellegű mirigydaganat (vastagodás). Betegség-nevek: gyomor-hengerhám daganat, gyomor-adenokarcinóma, gyomor daganat, gyomorrák.
M.U. szakaszban: bűzös tuberkulotikus daganat elbontás, az epileptokrízisben gyomorvérzés, esetleg hányási roham vérzéssel. Betegség-nevek: gyomorvérzés, gyomor gyulladás, gyomorrontás, candida gombás „fertőzés”. Gyomorvérzés normál esetben csak az epileptokrízisben történhet. Visszaeső konfliktus-aktivitás esetén, mivel a krízisek is hosszabb ideig tartanak, a gyomorvérezgetések is tarthatnak tovább, ami megnehezíti, elbizonytalaníthatja a tünetek megfelelő szakaszba besorolását. A bizonyossághoz ebben az esetben remek kiegészítő támpont a konfliktus fennállásának ellenőrzése lelki szinten (is).
Az elváltozás biológiai értelme: extra mennyiségű sósav és emésztőnedv termelés a falat lebontásához, emésztéséhez, felszívásához.