Szerző Téma: 086 hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása MA  (Olvasták 12822 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
086 hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása MA
« Dátum: 2010. November 26. - 21:37:49 »
ED1
Konfliktustípus: önbecsülés letörési, önértékelés csökkenési konfliktus keringéssel, áramlással, áramoltatással kapcsolatban.

Érzelmi tartalom: Enyhébben, kevésbé súlyosnak megélt, életben vagy adott dologban, szituációban való „keringés-akadályoztatás”. Az elhelyezkedést a hátráltatottság végtagi vagy funkcionális vonatkozása határozza meg. Nem bírok, nem tudok eleget menni, „közlekedni” (térdhajlat). Béklyó-konfliktus: Nem vagyok elég jó, mert le vagyok kötelezve. Nem akartam gyereket, „teherbe estem”, a mozgásterem, mozgásszabadságom bekorlátozódik. Kolonc van a lábamon, hátráltatnak. Nem tudok a normál életben „keringeni”, nem tudok (már) eljárni oda, ahova szeretnék, és ez időnként bánt, foglalkoztat.

Szerv Atlasz lapkód:   4.1.9.   4.1.5.   4.1.B.   4.1.C.
Szerv Atlasz lapkód:   4.1.9.   4.1.B.   4.1.C.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)K.A. szakaszban: szövetcsökkenés, az artériák és vénák falának sorvadása, elvékonyodása. Betegség-nevek: érfal nekrózis. Ha beindul egy ilyen különprogram, ezzel egyidejűleg bekapcsol az ereket kívülről burkoló simaizomszövet (tartós) megvastagítása keringésbiztonsági okból. Lásd érfal simaizmok, 2.2.4.

M.U. szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, hipervaszkularizáció*, hemangióma, érfal-, érhálózat újjáépülése megsokasodása. Ha csak egy konkrét nagyobb érszakasz érintett, érfal gyulladás. Az epileptokrízisben: érfal-simaizom fibrilláció: az eret borító simaizom mozgása, bőr alatti vibráló, birizgáló, zsibbadó érzések, húzódás, érgörcs). Betegség-nevek: meszesedés, atherosklerotikus plakk, artériaplakk, arterioszklerózis, érszűkület, meszes vénacsomó, visszér. Az „érszűkületet” (érfal-vastagodást) korábban teljesen félreértelmezték. Az nem „lerakódás” következménye, hanem egy érfal-elváltozás különprogram végeredménye.

Az elváltozás biológiai értelme: az érfal előbontása, majd újjáépítése, erősebbre, vastagabbra, strapabíróbbra.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 21:37:54 »
ED2
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák:


Hemangióma, tűzfolt: a vérerek felszaporodása, egy adott bőrfelület vagy szövetrész hipervaszkularizációja, értúltengése - a különösen jó vérkeringés biztosítása céljábó a test egy adott pontján - ahogy a konfliktust megéltük.

Konfliktustípus: enyhe önértékelés letörési, önértékelés csökkenési konfliktus.
Érzelmi tartalom: Enyhe hátráltatottsági önértékelés csökkenés, elkeseredés valamiféle hátráltatottság, vagy "életvitel-keringés-akadályoztatás" miatt, amire a keringés javítása a biológiai megoldás.
Az elhelyezkedést a hátráltatottság/akadályoztatottság vonatkozása határozza meg.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 29. - 00:42:02 »
ED3
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)


A testi megjelenés helyének, és vonatkozásának értelmezéséhez lásd a 4.1.5. szerv atlasz lapot!

Ott a csontváz konkrét vonatkozásait tárgyaljuk, de ha a konfliktus hátráltatottsági önértékelés letörés, akkor ezek a vonatkozások érvényesülnek, (mint minden velőállomány vezérelte szövetnél) csak nem csontelváltozás lesz belőle, hanem érelváltozás lesz az adott régióban, területen.

Ha az enyhe hátráltatottsági önértékelés letörés a test egy adott pontjára vonatkozik
először is az anya/gyermek-partner vonatkozás dönt, hogy jobb oldalon lesz-e vagy bal oldalt, majd (az ábrának megfelelően) a pontos testi vonatkozás határozza meg, hol lesz a vérkeringés tartósan, maradandón "feljavítva".
 
Pl. JK - embernél jobb combtő, belül, bőrfelület, vagy irha kötőszövetében - partner vonatkozású nem tudom megcsinálni, véghezvinni hátráltatottsági önértékelés letörés.

Kereső

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása
« Válasz #3 Dátum: 2011. Április 27. - 15:23:45 »
Sziasztok,

Nálam rég óta diagnosztizáltak egy jóindulatúnak nevezett érdaganatot a májamban:
Leírás: "A máj normális nagyságú , tágabb epeút nem ábrázolódik, de benne található egy echodus 1,5 *1,28 cm-es hemangioma érdaganat."

Úgy tűnik növekszik, mert most ismét megnézettem és kicsivel már nagyobb mint a korábbi leletem volt.
Azt mondták még, hogy amennyiben gyorsan növekedik a daganat akkor kellene műteni, de nálam hála az égnek csak keveset nőtt sok év alatt. Nem fáj, panaszom nincs.

Nem tudom milyen konfliktust keresgéljek-a máj vezeték vagy máj mirigy szövete vagy esetleg mivel ez érdaganat a vérerek konfliktusán gondolkodjak?

Akinek van ötlete, illetve tud segíteni a konfliktus bogozásban, köszönöm: Kereső

Vackorovics

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása
« Válasz #4 Dátum: 2011. Május 03. - 22:59:43 »
(Melanóma témából ide áthelyezve, mert ide tartozik.)

Kedves GNM fórumozók!

Tanácsot szeretnék saját problémámra - és esetleg másoknak is tanulságos lesz ez a bőr-ügy.

A testemen számtalan kisebb-nagyobb festékes anyajegy van kisgyerekkorom óta. Érdekes, hogy kezem-lábamon nincs, csakis a törzsön és a hajas fejbőrön. Tehát ami tényleg nagyon sok festékes anyajegy van az mind a ruhával vagy hajjal fedett részeken (jobb-bal oldalon egyforma sűrűn), beavatatlanok nem tudják, el sem tudják képzelni, hogy mennyi is van rajtam.  Az első nagy adag anyajegy valamikor 4-5 éves koromban  jött elő. Majd 26 éves koromban, egy évvel édesanyám halála után egy második nagy sorozat jött ki rajtam. A régiek ekkora már világosbarna színűre világosodtak, az újak feketés-sötétbarnák voltak. Azt követően már nem halmozottan, hanem időnként egyesével jött elő néhány sötét - amik szintén fokozatosan halványodnak. Ezekkel tehát a több évtized alatt mondhatni öszeszoktam.

DE sajnos az elmúlt 8-10 évben szép lassan, pár milliméteres piros kis jóindulatú érdaganatok (apró hemangiómák) jöttek elő a bőrömön, ezek viszont már testszerte, a végtagjaimon és sajnos az arcomon is.  Ezek ráadásul lassan, de növekszenek és gyarapodnak. Elkeserítő.

Kérdéseim:

1. Iskolában bal kezesként kezdtem az írást, majd igazodva a szokásrendhez magam váltottam át jobb kezes írásra. Ma is van sok cselekvés amit előszeretettel bal kézzel végzek. Lehet azért vannak a bőrelváltozásaim testszerte, mert a kezességem sem egyértelmű jobb vagy bal?

2. Különböző konfliktustípus okozza a festékes anyajegyeket és apró bőr érdaganatokat? Ha igen, mi a hemangióma konfliktusa?

50 éves vagyok, s szerencsére a "bőrömön kívül" tudomásom szerint semmi elváltozásom nincsen.

Előre is köszönöm a választ!

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása
« Válasz #5 Dátum: 2011. Május 15. - 15:07:51 »
Kedves Kereső!

Álnévnek találóbb volna a "Találó" nicknév... :) Akárhogy is, aki keres talál! ;)  Egészségedre!

Ha a májban jelent meg az érek túltengése, akkor neked a májad miatt volt (vagy esetleg még van) egy enyhe hátráltatottsági önértékelés letörésed. Ez kiindulhatott valamilyen régi elkeserítő máj-problémából, máj-fájdalmakból, máj-panaszokból, esetleg egy kiábrándító máj-diagnózisból, nem tudok belőle kigyógyulni hátráltatottság-félelemből.

Aztán a hemangióma-diagnózis továbbra is fenntartja az elkeserítő máj-panasz-konfliktusodat.
Érdekel a véleményed, találó-e a megközelítésem...

A tüneteid méretéből, és az elváltozásod súlyosbodásának intenzitásából ítélve a konfliktusod szinte jelentéktelen súlyú, éppen hogy csak van, viszont még mindig megoldatlan, ha a hemangióma növekszik. Remélem a hozzászólásommal e gondod mondatának végére is pontot tehetünk - azzal, hogy a megértéssel tárgytalanná válik a konfliktusod...

____

Kedves Vackorovics!

A bőrfelületen megjelenő hemangiómákkal ugyanez a helyzet.
Érzésem szerint nálad pont a parányi melanómák (különös színváltoztatós anyajegyek) megjelenésével (ill. azok megjelenésének meg nem értése miatti hátráltatottsági félelmedben) jelenhettek meg az aprócska hemangiómáid.
Hogy érzed?

Kérdéseidre:

1. Lehet azért vannak a bőrelváltozásaim testszerte, mert a kezességem sem egyértelmű jobb vagy bal?
Nem. A biológiai oldalúság fix, sosem változik. Melanómáid azért jelentek meg testszerte, mert úgy látszik gerjedsz a sértegetésre, sérülés-veszélyre, és a konfliktusaid hol partner, hol előd-utód vonatkozásúak voltak. A hemangiómák úgyszintén. A melanóma kisagy vezérelte különprogram, a hemangióma velőállomány vezérelte különprogram, viszont mind a kettő mezodermális szöveteket vezérel, ezért oldal, és biológiai oldalúság vonatkozásában azonos módon reagálnak.

2. Különböző konfliktustípus okozza a festékes anyajegyeket és apró bőr érdaganatokat? Ha igen, mi a hemangióma konfliktusa?
Igen, fent az Admin a konfliktust részletezte. (Lehet, hogy még nem olvastad, mert a hozzászólásod áthelyezte ide egy moderátor). Jó alaposan tanulmányozd át a szerv atlaszt, mert abból lesz átfogó képed a lehetséges konfliktusokról, folyamatokról, stb. A melanómáról és konfliktusáról itt tájékozódhatsz.

Huszár Nelli

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 13
Re:hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása
« Válasz #6 Dátum: 2011. Május 15. - 21:37:10 »
Kedves Mindenki!

Az ismeretségi körömben előforduló hemangióma okáról szeretnék beszámolni, hátha közelebb viszi az ok megtalálásához az ez iránt érdeklődőket.

Egy kisfiú úgy született, hogy a hasi részen volt egy méretesnek mondható hemangiómája. Mivel ezzel született, már méhen belül elszenvedett egy enyhe hátráltatottsági konfliktust, vagy anyukáét átvette. Mivel az anyukának jócskán nagy hasa volt a terhesség alatt, ez nagy bizonysággal hátráltatta még a mindennapi munkavégzésben is. Utólag kikérdezve, ezt meg is erősítette. Pl : nem tudott lehajolni a leejtett tárgyakért, problémát okozott a lábköröm levágása, nem tudott hason aludni ... stb. Soha nem mondta ki senkinek az egész terhesség alatt, hogy mennyire zavarja a hasa mérete és mennyire hátráltatottnak érzi magát emiatt. Mindezek eredményeként a kisfia hemangiómával született a hasi részen- pont azért, mert az anyuka a hasa miatt érezte magát hátráltatottnak.

Üdv:  Nelli

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása
« Válasz #7 Dátum: 2011. Május 19. - 02:12:26 »
Köszönjük! Ez is egy látványos példa arra, hogy az édesanya érzelmi kilengései igenis hatással vannak a babára, nem is kicsit! Aki ezt figyelmen kívül hagyja, bizony gondatlanságot követ el a gyermekével szemben... A kismamának jól kell lennie, mind fizikailag, mind érzelmileg.
 
Van egy kedves ismerősöm, aki nem tudott valamit megcsinálni, és hátráltatottnak érezte magát várandóssága ideje alatt. A babája jobb lábának első oldalán, a combnyakcsont magasságában lett hemangióma. Úgy tudom, a tűzfolt lassan múlik.

Kereső

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása
« Válasz #8 Dátum: 2011. Július 02. - 00:48:59 »
Kedves Roberto, és a többiek,

Elég régen írtam ezt a bejegyzést, és nem olvastam csak a helyretételi hozzászólást. Köszönöm a válaszokat, nagyon tanulságosak.
A májamra vonatkozó hátráltatottsági, önértékelési letörési konfliktusom igaz.
Gyerekkoromban mindig azt hallottam anyukámtól, hogy csokit csak mértékkel szabad ennem, főleg keserű csokit, mert árt a májamnak, mivel még nagyon kicsi koromban valamilyen májfoltot láttak rajtam. (valószínű ez a még mindig meglévő haemangióma lehetett) Mindig eszembe jut valahányszor csokit eszem, hogy "gyenge"  a májam, így nyilván ezért nem bontódott még el az érdaganatom. Amikor olvastam, hogy ez a fajta elváltozás egy enyhe önértékelési, hátráltatottsági konfliktus egyből eszembe jutott a gyerekkori májfolt és a csokinak a kapcsolata. Azóta folyton mondom is magamnak, hogy a májam tökéletes, a csoki meg egészséges, nyugodtan ehetem nem árt nekem. Később majd még megnézetem a májam mert, mint korábban írtam egy kis növekmény volt az előző időszakhoz képest a folt nagyságában, és remélem már csak hűlt helyét fogják találni.

Köszönettel: Kereső és Találó?


Memő

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása
« Válasz #9 Dátum: 2011. Augusztus 04. - 23:47:08 »
Örülök, hogy rábukkantam erre a fórumra, nagyon klassz helynek ígérkezik.

Kisfiamnak mellkasán, néhány centiméterrel a szegycsont alatt, pont középen egy kisebb pénzérme nagyságú hemangióma van. Várandósságom alatt semmiféle hátráltatottságot nem éreztem, pocakom szinte alig volt, már a nyolcadik hónapban jártam és még akkor sem volt sokaknak egyértelmű, hogy várandós vagyok, megjegyzem, nem voltam sose túlsúlyos, sőt, inkább híznom kellene. Szóval fizikailag nagyon jól éreztem magam, szülés előtt egy héttel a reccsenő hidegben madáretetőket helyeztem ki a fákra (létracipelés+mászkálás, egyensúlyozás az ágakon, kerítésen). Sejteni lehet így is az okát annak a foltocskának? Érdekes módon az orvosok azt mondták, hogy örökletes, de sem az én részemről, sem a párom részéről a családban senkinek nem volt hemangiómája.

KatedrA

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:086 hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása MA
« Válasz #10 Dátum: 2013. Október 28. - 02:24:45 »
Érdekes ez a tűzfolt, amikor terhes voltam a kisfiammal, nekem is nagy hasam volt, sokszor mosogatás közben jöttek a bosszankodások, hogy sehogyan sem kényelmes mosogatni, nem férek a pocakomtól. A kisfiamnak a tarkóján lett mégis a tűzfolt....hm

Attila Turzo

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:086 hemangióma, érdaganat, vérerek megsokasodása MA
« Válasz #11 Dátum: 2019. Június 30. - 23:16:51 »
Kedves Roberto,

A kislányom bal lábán a sípcsontja felett megjelent egy kinövés. Elvittük ultrahangra és az orvosnő azt mondta, hogy valószínű az erek elkezdtek burjánzani. Ezután ajánlotta, hogy menjünk el egy ismerőséhez, egy sebészhez aki már kezelt hasonló tünettel egy kisfiút.
Ekkor eszembe jutott, hogy sok évvel ezelőtt olvastam egy könyvet az uj medicináról és nagyon logikusnak tűnt és talán most is segíthet.

Az orvos mintát akar venni a kislányom lábából. Szeretném, ha enélkül gyógyulna meg. Nekem úgy tűnik, hogy a feleségem hátráltatottsági konfliktusát vette át.

Hogy lehet segíteni? A bevezető hozzászólásból úgy tűnik, hogy a lábon a konfliktus megoldás utána szakaszban jelentkezik a sejtszaporulat. Tehát akkor csak várni kell amíg újjáépíti a szöveteket és utána elbontásra kerül a  daganat?

Előre is köszönöm a segítséget!