Szerző Téma: 095 szőrösödés, túlszőrösödés, hirsutizmus MA  (Olvasták 3949 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
095 szőrösödés, túlszőrösödés, hirsutizmus MA
« Dátum: 2010. November 26. - 21:50:47 »
ED1
Konfliktustípus: önbecsülés letörési, önértékelés csökkenési konfliktus (elhibázás, melléfogás, pályatévesztés - éberség, aktivitás elégtelenségből kifolyólag).

Érzelmi tartalom: Figyelmetlen vagyok, lomha vagyok, nem tudok elég gyorsan, elég jól reagálni. Eltévedtem. Ezt elszúrtam. Rossz úton járok. Én nem ezt akartam, jobbat ennél. Rossz lóra tettem. Az eltévedt egyént (vagy állatot) a biológia blokkolja, rossz úton ne tudjon messzire menni. Miután a mellékvesekéreg ciszta megszilárdult, az egyén éberebb, élénkebb, mozgékonyabb az átlagosnál - tartós, maradandó funkció fokozás.

Szerv Atlasz lapkód:   4.1.18.   4.1.B.   4.1.C.   4.1.A.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)K.A. szakaszban: szövetcsökkenés, sorvadás, sejtek egybeolvadása (lyukak) a mellékvesekéregben. Betegség-nevek: mellékvesekéreg nekrózis, Addison-kór. Az alulműködés élettani hatása: apátia, levertség, gyengeség, túlzott fáradtság (=lassítás, fékezés), amit régen gyakran depresszióként félreértelmeztek.

M.U. szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, baktériumok közreműködésével. Nekrózis-feltöltődés és ciszta keletkezése. Betegség-nevek: Cushing-szindróma, hirsutizmus (túlszőrösödés), szervi szinten mellékvesekéreg gyulladás, -ciszta, -rák. A 9 hónap alatt megszilárduló ciszta (a kiegészítőleg képződő mellékvesekéreg szövet) extra adag hormont, tbk. cortisolt és aldosterolt termel. Egy ilyen embernek az átlagosnál nagyobb mozgásigénye van: sokat fut, sportol, táncol, szenvedélyes sportoló, „szereti fizikailag lefárasztani magát”. (Ez nem azonos a mániával, ez hormon-túltengés következménye, a mániás viselkedés pedig hangulati zavar, ami kétoldali agyi kéregállományi lézió hatására jön létre skizofréniával, lásd a 6.5. fejezetben.)

Az elváltozás biológiai értelme: fokozott, tartós, hatékonyabb hormontermelési képesség, ezáltal éberség, aktivitás és mozgékonyság fokozás.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:szőrösödés, túlszőrösödés, hirsutizmus
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 21:50:52 »
ED2
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák:


Hirsutizmus: szőrösödés, túlszőrösödés
Konfliktustípus: önértékelés letörési, önértékelés csökkenési konfliktus (eltévedés, pályavesztés)
Érzelmi tartalom: "Eltévedtem.. rossz úton járok... rossz lóra tettem..." "Ebből baj lesz..."

A hirsutizmus a M.U. szakasz végére alakulhat ki. A mellékvesekéreg ciszta extra adag hormont termel, ez okozza a túlszőrösödést.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:szőrösödés, túlszőrösödés, hirsutizmus
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 23:34:52 »
ED3
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

niki27

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:095 szőrösödés, túlszőrösödés, hirsutizmus MA
« Válasz #3 Dátum: 2014. Május 25. - 21:46:30 »
Kérdésem az lenne, hogy fentebb említették, hogy a szőrösödés már a MU szakasz végén alakul ki. Maga a fokozott szőrnövekedés mennyi ideig marad fenn? Nálam ez a probléma, már 7 éve fenn áll (lehet, hogy régebb óta is, de ennyire biztosan emlékszem).  "A 9 hónap alatt megszilárduló ciszta extra adag hormont termel." Ezt úgy kell érteni, h ennyi ideig tart a túlzott hormontermelés, és miután megszilárdult már nem? Nálam miért tart ilyen sokáig a MU szakasz? Vagy ez már soha nem is fog megszűnni, és ezzel a kialakult helyzettel együtt kell élnem?

Egyébként pár éve kerestem fel ezzel nőgyógyászt, ahol vizsgálat nem történt csak vérvételre küldtek, minek eredménye alapján minden hormonális szinten normális volt, egyedül a prolaktin szinten volt magas. Abban az időszakban épp munkanélküli voltam már egy éve, és bár a szüleimmel éltem, mégis aggasztott, hogy nem tudom biztosítani a megélhetésemet, és persze többször a szememre is hányták, hogy találjak már valami munkát magamnak. Viszont a magas prolaktin szint semmilyen testi tünetét nem produkáltam sem akkor sem azóta. Tehát nem híztam el, nem volt soha tejcsorgásom, és ciklusom is mindig pontos volt. Egyedüli tünetem a szőrösödés. És azóta már az ezzel kapcsolatos önbecsülés-letörés konfliktus, tehát nem érzem magam szépnek, igazi nőnek.

Lehetséges, hogy ezért nem múlik el ez a dolog? Hogy állandóan ezen stresszelem magam?

Úgy gondolom, hogy az alapkonfliktusom igazán korán alakult ki. 12 évesen voltam szerelmes a fiúba, aki igazából semmibe vett. Pontosan tudta az érzelmeimet és ezt ki is használta, amikor épp nem volt barátnője vagy unatkozott akkor egy-két napig nagyon kedves volt velem, találkozgattunk, után hirtelen eltűnt és nem válaszolt hónapokig. Nagyon sokszor csinálta ezt. Összesen 7 évig voltam szerelmes belé, 19 évesen jártunk pár hónapig, nagyon boldog voltam, de aztán ugyanúgy eltűnt, mint azt korábban tenni szokta. Ekkor találtam egy teljesen új hobbit magamnak, amivel eltereltem a gondolataimat róla, és eljutottam odaáig, hogy véglegesen kiszerettem belőle / elengedtem. Ez a dolog ráhúzható a "Eltévedtem. Ezt elszúrtam. Rossz úton járok. Én nem ezt akartam, jobbat ennél. Rossz lóra tettem."- érzelmi tartalomra? Tehát lehet egy személyhez is köthető így, nem csak pályatévesztés értelemben? Mert akkor ebben az esetben a beindító konfliktust azt hiszem, hogy megtaláltam. Ha viszont innen nézem akkor a megoldás már rég bekövetkezett, viszont a fokozott szőrnövekedésem még mindig fenn áll.

Kérem szépen, hogyha Roberto úr teheti, és ideje adódik, válaszoljon nekem. Még csak most ismerkedek az Új Medicinával, videóira a YouTube-on találtam rá, és nagy benyomás tettek rám. Előre is köszönöm a válaszát!

Niki