Szerző Téma: prolaktin túltermelés  (Olvasták 12446 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
prolaktin túltermelés
« Dátum: 2010. November 26. - 21:55:12 »
Szerv Atlasz lapkód:   2.1.25.   2.1.B.   2.1.D.

A (szoptatási időszakon kívüli) prolaktin túltermelés biológiai konfliktus következménye.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:prolaktin túltermelés
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 21:55:19 »
A konfliktus a hormonkarmester hipofízist érinti, és ez módosít bele a nemi hormonok működésébe. A hipofízis vezérli a prolaktin, a sárgatest- és tüszőérést serkentő hormonokat, így ha a konfliktus táplálási konfliktus (nem tudnám a babát eltartani, táplálni, ellátni) beindul a biológiai fogamzásgátlás, és olyan állapotba kerül a nő teste, mintha nem rég szült volna és így nem tud (újból) megfoganni, amíg a hormonszintje nem normalizálódik

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:prolaktin túltermelés
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 26. - 21:55:23 »
Az egyik leggyakoribb konfliktus típus, mely magas prolaktin szintet, és így ezzel meddőséget is okoz:
Nem biztosított a családom, szüleim, hozzátartozóm, (leendő) gyermekem megélhetése, biztonsága, nyugalma - nem tudom táplálni, ellátni, gondozni őket. Megélhetési veszélyhelyzetben, adósságban vagyok.

Katesz

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:prolaktin túltermelés
« Válasz #3 Dátum: 2011. Április 06. - 15:25:59 »
Sziasztok!
Természetgyógyász kineziológus vagyok. Tanulmányoztam már az új medicinát is.
Volt már hozzászólás a témában, mégsem tudok mit kezdeni a saját problémámmal.
Szeretném tudni, milyen konfliktus indíthatta el, hogy a decemberben mért magas prolaktin szintemet - daganat nincs - most két hete hőemelkedésekkel kísért pajzsmirigy túltermelés követi...

Decemberben mértek magasabb prolaktint, 50 és 500 közötti határérték felett 712 volt. Az érték. Azóta nem szedtem be semmiféle gyógyszert, holott felírták. Próbáltam az ehhez leírt és egyébként ismerős konfliktust kezelni kineziológiával többnyire, illetve coachingok segítségével. Most újra vért vettek és az érték (0.25 és 4.20 közötti helyett) 7.50 volt. Kellemetlen, hogy hőemelkedések jönnek minden nap, már két hete. Mi változhatott? Milyen konfliktust kellene keresnem?

Köszönöm szépen a segítséget előre is!

Kata

Csürdöngölő

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 27
Re:prolaktin túltermelés
« Válasz #4 Dátum: 2011. Április 07. - 08:36:39 »
Ja, a jó, öreg, prolaktin tultengés.... :)
A régi fórumon már leirtam az ezzel kapcs. tapasztalásomat. Ami nem volt gyenge.
Az én esetemben az volt az érdekes, hogy a betegség nem volt jellegzetes. A nagyon magas érték ellenére se,.a külső tüneteket egyáltalán nem produkáltam. Nem voltam tulsulyos, sőt: a legsportosabb formámat hoztam: épp készültem arra, hogy megfussam a marathoni távot. Csak egy nagyon rutinos endokrinológus jött rá, mi a helyzet. Ki kellett zárni, hogy hipofizisnyél daganatom lenne...Sajnálkozva mondták: magának sose lesz gyereke... Nem baj mondtam, vagyok én elég gyerek magamnak, órülök, ha magammal birok. :) Irtam, hogy Parlodellel kezeltek, s hogy nem ugy hatott a gyógyszer, ahogy elvárható lett volna. S amikor már végképp elvesztették a reményt, hogy rendbe tudnak hozni, akkor  estem teherbe az ikrekkel.
A tejem kicsit mindig folyt, de ennek ellenére, és Parlodeles kezelés nélkül, 7 év mulva  született a fiam... Ha karmester beteg, beteg a zenekar, szokták mondani a hipfizis-problémákra.
Mégegy dolog: későn is jött meg a menzeszem, mindig rövid ideig tartott, kevés mennyiségü volt. A fiam születése után egyezer csak nem jött meg. Kétségbeesve mentem az orvoshoz: nem akarok egy 4. gyereket, s egy ujabb császármetszést... Megvizsgált, mindent rendben talált, nem voltam terhes. S láss csodát: azóta se jelentkezett a menzeszem..., de nem volt semmiféle klimaxos tünetem, nem hiztam meg, nem hullott a hajam, nem ereszkedett meg a bőröm, nem voltak hóhullámaim, alvaszavarom.A testsulyom, izmoltságom a fiatalkori.  A megmaradt régi, Lewi's farmerjaimat ma is tudom hordani... :D
Bizonyára valami alapvető hormonális problémám van ,( nyakon felül van a hiba, szoktam mondani) Nem foglalkozom vele, konkrét problémát nem okoz. Csak ilyen vagyok... Amikor a szemem megbetgedett, elővették ezt a régi lemezt, de nem sétáltam be az utcájukba, rövid uton leállitottam a további vizsgálódást. Elnénézéeteket kérem a hosszas mesélésért, de lehet,hogy ebből is lehet vmi tanulni.
Feltételezem egyébként: hogy a rendszeres jógagyakolás, ászánázás, a pranayama, a meditáció az ,ami szinten tart. Üdv:Cs.
 

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:prolaktin túltermelés
« Válasz #5 Dátum: 2011. Április 07. - 14:09:59 »
Katesz, prolaktin túltermelés a hipofízis-előlebeny (agyalapi mirigy) különprogramnál jelentkezik. Az érzelmi tartalom: "nem tudom a gyermekemet, családomat táplálni, ellátni, eltartani, támogatni. Ki vagyok számolva. Veszélyben van a megélhetés, anyagilag válságban vagyok, adósságom van, épphogy megélek, stb." A konfliktus biológiai értelme, hogy a tejelválasztás fokozásával segítse hozzá az édesanyát ahhoz, hogy gyermekét táplálni tudja. A prolaktin szint legkésőbb a MU szakasz végére normalizálódik.

Az agyalapi mirigy a hormonális szabályzó rendszer fő vezérlő mirigye, elképzelhetőnek tartom, hogy az agyalapi mirigy különprogramja miatt magasak a pajzsmirigy értékeid, de az is lehet, hogy volt egy, a pajzsmirigyet érintő konfliktusod. Erről bővebben ITT.

Feltételezem egyébként: hogy a rendszeres jógagyakolás, ászánázás, a pranayama, a meditáció az ,ami szinten tart.

Csürdöngölő, a végérvényes megoldást csak az garantálja, ha megoldod a konfliktusaidat, az elváltozást beindító valódi okot. Ehhez hozzásegíthet a jóga és a többi, de önmagában ezektől egyetlen konfliktus sem oldódik meg, így egyetlen elváltozás sem gyógyul meg, ha nincs mögötte érzelmi megnyugvás. Érzelmi megnyugvást bármivel el lehet érni, ez teljes mértékben egyénfüggő. Ha a konfliktus nem kerül feloldásra, lehet akármilyen jó egy módszer, hatástalan marad, mert az okot nem szünteti meg. Üdv, Vadvirág

TAnita

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:prolaktin túltermelés
« Válasz #6 Dátum: 2013. November 18. - 00:48:48 »
A "nem tudom a gyermekemet táplálni" konfliktus vonatkozhat háziállatra is, ha az illető úgy érzi nála jobban senki nem tudja gondozni az állatot és kénytelen valakire rábízni pl. külföldre utazás/költözés miatt. Ez saját eset: kutyámmal mindig együtt költöztem, igazi utazó kutyus, de sajnos a külföldre költözést nem tudtam egyből bevállalni vele. Így a szüleimhez került, ebben a házban nőtt fel és nagyon szeretik. A szerencsém az volt, hogy tanfolyam előtti napon éppen székrekedése volt a kutyámnak mikor húgommal beszéltem telefonon. Erre mondtam én, hogy adjanak neki csontot, mert az nála mindig beválik, és ekkor jött a mondat: nincs itthon csont! Ezért esett le egyből a tanfolyamon mi okozhatja a prolaktin túltermelésemet. Apróság, mert én tudom mit és hogyan szeret a kutyám, mégis tudtam belőle problémát csinálni. Valószínű a DHS-ek mindig azok a telefonbeszélgetések lehettek, amikor úgy éreztem nem táplálják megfelelően a kutyámat, nem figyelnek rá. (Nekem kellene táplálnom, nem tudom táplálni...) A lelkiismeret-furdalás, hogy ott kellett hagynom más dolgokat is beindított, de a lényeg az, hogy már látom a megoldást hogyan lehet majd velem! :) Várom is mi lesz a megoldási szakaszban. Katesz írtad a pajzsmirigy túltermelést és a hőemelkedéseket. Ha nincs hozzá konfliktus, elképzelhető, hogy ennek a megoldási szakaszához tartozik már?

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:prolaktin túltermelés
« Válasz #7 Dátum: 2013. November 22. - 14:50:56 »
     Csak mellékesen jelzem, mivel nem ehhez a témához tartozik, hogy a kutya székrekedését szerintem a jelenlegi életszituáció indította be. Ha jól tudom, van már székrekedéses, vagy állati-különprogramos téma. Folytassuk ott.

TAnita

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:prolaktin túltermelés
« Válasz #8 Dátum: 2014. Január 12. - 03:15:54 »
Gondoltam leírok néhány tapasztalatot prolaktinos epikrízissel kapcsolatban, mert a szerv atlaszban csak annyi szerepel, hogy "változatos tünetek". Jelenleg pisiszakaszolok, hurrá :D
2012. szeptember 12-i vérvételen vették észre a magas prolaktint, október 19-én jött a felimerés, megoldási szakasz kezdete.
Az epikrízis kezdete két nap különbséggel egybeesett a menstruációval (a relé is a méhnyálkahártya reléje). Miután megjött (dec. 22), csak annyit észleltem, hogy "feltorlódott a kaja bennem", rossz volt a közérzetem, majd december 24-én éjjel, 25-én hajnalban hányásrohamok kezdődtek (30-60 percenként), majd hasmenés, hőemelkedés (pontosan 37,2 volt), jellegzetes szem mögötti szúró fejfájás, étvágytalanság jelentkezett, nem kívántam a folyadékokat sem. Pár nappal később megjelent a lila folt a combomon, ami jellegzetes, mert nem zúzódás okozta, nyomásra nem fájt, majd elkezdett felszívódni, a pisiszakasz kezdetére már fel is szívódott (innen tudtam biztosan, hogy ez a különprogram+a szem mögötti fejfájásról). Nem szeretem a kólát és csak ezt meg kávét tudtam inni két hétig. Ha többet ittam mint jólesett, a szemem mögött olyan fejgörcseim lettek, hogy be kellett feküdnöm a zuhany alá, hogy magamhoz térjek. Így óvatos voltam és vezettem az állapotnaplót. Agyi CT felvételt december 21-én csináltunk és megkerestük, de azt nem tudtuk megállapítani akkor, hogy melyik szakaszban járok a megoldásban, csak áttuk, hogy már nem aktív szakasz.
Hogy miért volt ilyen hosszú az epileptokrízisem, arra megtaláltam a választ... Visszaeső konfliktusaktivitás volt, mindig feloldottam, ahogy a kutyámat magammal vittem. ÉS ahogy visszaemlékszem stimmelnek a szem mögötti fejfájások, lila foltok a combon/lábon, amik nem fájnak, egészen 2008-tól, amikor először elváltunk, mert kimentem külföldre 3 hónapra... És a tüneteket akkor máshogy értelmeztem... A térdemtől a combhajlatig sötét lila volt mindkét lábam és 3 hónapra abbamaradt a menstruációm is.

Edelweiss

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:prolaktin túltermelés
« Válasz #9 Dátum: 2014. Január 12. - 15:58:33 »
Szia T Anita.
Hol csináltak neked CT? Ujmedicinás volt aki csinálta?
Ed

GDániel

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:prolaktin túltermelés
« Válasz #10 Dátum: 2016. Január 30. - 03:24:12 »
Találtam egy, a tesztoszteronnal foglalkozó oldalon egy cikket arról, hogy a magas prolaktin szint csökkenti a tesztoszteron szintet a férfiakban. Továbbá, hogy a nőknél és a férfiaknál a megemelkedett prolaktin szint a pajzsmirigy alul működés miatt van. A szervatlaszban az áll, hogy a normálistól eltérő pajzsmirigy értékeket a hipofízis különprogramja is kiválthat. Szerintem ezt nézik az iménti esetnél pajzsmirigy alul működésnek.

A lényeg tehát, hogy szerintem a hipofízis elváltozását beindító konfliktus érzelmi tartalmát ugyan úgy átélhetik a férfiak is, ezáltal nekik a tesztoszteron szintjük csökken le és természetesen a prolaktin szint is magas lesz.
Jól látom a dolgot?
http://peaktestosterone.com/Testosterone_Prolactin_Prolactinoma.aspx