Ja, a jó, öreg, prolaktin tultengés....

A régi fórumon már leirtam az ezzel kapcs. tapasztalásomat. Ami nem volt gyenge.
Az én esetemben az volt az érdekes, hogy a betegség nem volt jellegzetes. A nagyon magas érték ellenére se,.a külső tüneteket egyáltalán nem produkáltam. Nem voltam tulsulyos, sőt: a legsportosabb formámat hoztam: épp készültem arra, hogy megfussam a marathoni távot. Csak egy nagyon rutinos endokrinológus jött rá, mi a helyzet. Ki kellett zárni, hogy hipofizisnyél daganatom lenne...Sajnálkozva mondták: magának sose lesz gyereke... Nem baj mondtam, vagyok én elég gyerek magamnak, órülök, ha magammal birok.

Irtam, hogy Parlodellel kezeltek, s hogy nem ugy hatott a gyógyszer, ahogy elvárható lett volna. S amikor már végképp elvesztették a reményt, hogy rendbe tudnak hozni, akkor estem teherbe az ikrekkel.
A tejem kicsit mindig folyt, de ennek ellenére, és Parlodeles kezelés nélkül, 7 év mulva született a fiam... Ha karmester beteg, beteg a zenekar, szokták mondani a hipfizis-problémákra.
Mégegy dolog: későn is jött meg a menzeszem, mindig rövid ideig tartott, kevés mennyiségü volt. A fiam születése után egyezer csak nem jött meg. Kétségbeesve mentem az orvoshoz: nem akarok egy 4. gyereket, s egy ujabb császármetszést... Megvizsgált, mindent rendben talált, nem voltam terhes. S láss csodát: azóta se jelentkezett a menzeszem..., de nem volt semmiféle klimaxos tünetem, nem hiztam meg, nem hullott a hajam, nem ereszkedett meg a bőröm, nem voltak hóhullámaim, alvaszavarom.A testsulyom, izmoltságom a fiatalkori. A megmaradt régi, Lewi's farmerjaimat ma is tudom hordani...

Bizonyára valami alapvető hormonális problémám van ,( nyakon felül van a hiba, szoktam mondani) Nem foglalkozom vele, konkrét problémát nem okoz. Csak ilyen vagyok... Amikor a szemem megbetgedett, elővették ezt a régi lemezt, de nem sétáltam be az utcájukba, rövid uton leállitottam a további vizsgálódást. Elnénézéeteket kérem a hosszas mesélésért, de lehet,hogy ebből is lehet vmi tanulni.
Feltételezem egyébként: hogy a rendszeres jógagyakolás, ászánázás, a pranayama, a meditáció az ,ami szinten tart. Üdv:Cs.