Szerző Téma: 079 vállizületi problémák MI o  (Olvasták 7867 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
079 vállizületi problémák MI o
« Dátum: 2010. November 26. - 22:33:40 »
Szerv Atlasz lapkód:   4.1.2.   4.1.B.   4.1.C.   4.1.5.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)
Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


Konfliktustípus: önbecsülés letörési, önértékelés csökkenési konfliktus mozgással, elmozdulással kapcsolatban.

Érzelmi tartalom: Nem vagyok elég jó, nem bírom, képtelennek érzem magam mozgásra, mozgatásra, helyváltoztatásra, behajlításra, nem boldogulok vele. Porcok, inak a testben több helyen vannak, az elhelyezkedést az önbecsülés letörés vonatkozása határozza meg. (Egyéb részletek Az önbecsülés letörések funkcionális vonatkozása c. Szerv Atlasz lapon, 4.1.5.)

Vállak: "Nem tudok, nem tudtam valamit vállalni, elviselni, tartani, kitartani, eltartani, hordozni, gondját viselni, emelni, fenntartani. Túlvállaltam magam."

A biológiai oldalúság a konfliktus szociális vonatkozásával együtt határozza meg az elváltozás megjelenésének oldalát: jobbkezesnél jobb váll - partner kortárs vonatkozás, jobbkezesnél bal váll - anya/gyermek, (szakmai) előd/utód, gondozó/gondozott vonatkozás. Balkezesnél bal váll - partner kortárs vonatkozás, balkezesnél jobb váll - anya/gyermek, (szakmai) előd/utód, gondozó/gondozott vonatkozás.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:vállizületi problémák
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 22:33:49 »
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák: arthritis articulatio humeri, vállízületi nekrózis, vállízületi gyulladás, vállízületi porckinövés, RA, rheumatoid arthritis, reumatoid artritisz, porcok sorvadása, porcnekrózis, ízületi porckopás

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:vállizületi problémák
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 26. - 22:34:00 »
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

Vikics

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:vállizületi problémák
« Válasz #3 Dátum: 2011. Március 05. - 19:12:17 »
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Kb. másfél hónapja elkezdtem infraszaunázni (előtte soha nem próbáltam). 3x voltam kb mikor éreztem, hogy a térdeim elkezdtek fájni. Akkor arra gyanakodtam, hogy biztos túl sokat tekertem az ellipszis traineremen. Akkor egy hétig nem voltam infraszaunában sem és nem is tekertem. Jobb is lett a helyzet így kb egy hónapja megint elmentem infraszaunázni és estére már rendesen fájtak a térdeim, aztán a bokáim is. Később a felső testembe mintha izomláz lett volna úgy éreztem, de az elmúlt 1-2 nap után. A térfájás és néha a bokafájást még mindig érzem. A meleg kifejezetten rosszat tesz. Úgy fáj illetve nem is konkrétan fáj hanem nagyon kellemetlen. Mintha a kalácsaim és a bokáimba  lenne 1-1 szem lencse vagy meg lenne dagadva és lázas lenne mert melegebb is ott a testem. Dagadás kívülről nem látható. Tudnátok segíteni hol keresem a hibát?
Előre is nagyon köszönöm!
Vikics

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:vállizületi problémák
« Válasz #4 Dátum: 2011. Március 06. - 14:25:10 »
Kedves Vikics!
   Az izomláz, az izületi fájdalom, melegség, ödéma egy közepes erősségű önértékelési, önértéke-
   lés letörési konfliktus megoldás utáni, gyógyulási tünetei.
   Térd vonatkozásában: haladás, testmozgás miatti és spotossággal kapcsolatos önért. csökk.
   Boka vonatkozásában: " nem tudok egyensúlyozni, lépni, meglépni valamit, futni, táncolni..."
   Konfliktus alatt:fájdalmatlan szövetcsökkenés (nekrózis)
   Megoldás után: újjáépülés gyulladás, fájdalom kiséretében, nagyobbra, erősebbre.
   Jobbkezesnél: jobb oldal partner vonatkozás.
                           bal oldal anya-gyermek vonatkozás.
   Balkezesnél forditva.
   Fontos a pihentetés és a leginkább fájdajommentes póz megtalálása.
   Az esetedben úgy tűnik, hogy az infraszauna, (vagy az ezzel kapcsolatos történések)  miatt
   megoldódik a konfliktusod és beindul a (sokszor kellemetlen) gyógyulási folyamat.

   A Net-en fellelhető információk alapján, az infraszauna a kötőszövetekben lerakódott salak-
   anyagokat is kitisztitja és felerősiti a szervezet immunválaszait. Ha az esetedben ez a helyzet
   áll fent akkor ez nem kifejezetten a GNM hatásköre. (mérgezés)

                              Üdvözlettel: Hussein Éva

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:vállizületi problémák
« Válasz #5 Dátum: 2011. Március 07. - 22:56:44 »
Vikics, Éva hozzászólását kiegészítve elképzelhetőnek tartom, hogy a különprogramod már a szauna előtt MU szakaszba kapcsolt. Ilyenkor gyulladás, duzzanat által kerülnek helyreállításra az ízületek. A meleg serkenti a vérkeringést, ezáltal a gyógyulási tünetek (gyulladás, duzzanat, lokális melegség) erőteljesebben jelentkeznek az infraszauna használatakor, mint egyébként.

Elképzelhető, hogy korábban úgy gondoltad, nem vagy elég sportos, mozgékony és ez éppen azzal oldódott meg, hogy elkezdtél rendszeresen edzeni? Ha a konfliktus nem volt intenzív, a helyreállítási tünetek is enyhébbek a MU szakaszban (szauna nélkül), de ettől még fut a különprogram. Ha nem estél vissza a konfliktusba, akkor nincs más dolgod, mint türelmesen kivárni a helyreállítást.

Megkeresheted, mi volt az a konfliktushelyzet, amire illett az 5 DHS kritérium, mikor oldódott meg, ebből ki tudod számolni, mikorra várható a különprogram kifutása és a tünetek megszűnése. Az infraszauna tehát nagy valószínűséggel nem okozója a kellemetlen tüneteknek, hanem felerősíti egy egyébként is folyamatban lévő különprogram MU szakaszának tüneteit. Üdv, Vadvirág

Csürdöngölő

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 27
Re:vállizületi problémák
« Válasz #6 Dátum: 2011. Március 08. - 09:45:22 »
  Üdv Mindnyájatoknak,
 Kapóra jött ez a téma. A testvérem, ( egy asszonyról van szó), hosszu ideje bajlódik váll- és karfájdalmakkal.Éjjel felébred , annyira fáj neki.)Nagyon sokat dolgozik, tanit egyetemen, 3 gyerekes anya, és a Karitásban is müködik.Pest környékéről jár be dolgozni a városba. Szóval, nem könnyű neki. Amikor a panaszai fokozódni kezdtek, először Dr.Kiemhez ment el. Ő valamit mozdizott a csigplyákon, előirt egy rövid gyógytornát és vissza is rendelte, mondván, nagyon elhanyagolt Scheuerman-betegsége van. Eleinte javulás mutatkozott, majd fokozódtak a panaszai. Nem mert visszamenni Dr. Kiemhez, hanem a reumatológiára ment. Rtg.vizsgálat, és szedjen Rheosolont...A gyógyszer nem használt. Most vmi injekciókat fog kapni, aminek a beadása után még egy ideig megfigyelés alatt ott kell maradni a rendelőben. A gyógyszer nem a a Medrol, hanem vmi hasonló borzadály... A hét végén vettem részt egy tanfolyamon, ahol iskolapélda volt a
kötelességtudó, önmagát túlhajtó asszony , akinek fáj a válla...  Hétfő reggel hivott a testvérem, s mesélte a fejleményeket. A tanfolyam emlitése nélkül, finoman érdeklődni kezdtem, nincs-e véletlenül olyan kötelessége, amit nem szeret. Ó mindent szeret csinálni, ami un. állapotbeli kötelessége....,mondta. Tartok tőle, hogy maradni fognak a steroidok, s a kinos tünetek elnyomása. Mit gondoltok?
Üdv.szeretettel:Cs.

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:vállizületi problémák
« Válasz #7 Dátum: 2011. Március 08. - 13:25:54 »
A tanfolyam emlitése nélkül, finoman érdeklődni kezdtem, nincs-e véletlenül olyan kötelessége, amit nem szeret. Ó mindent szeret csinálni, ami un. állapotbeli kötelessége....,mondta. Tartok tőle, hogy maradni fognak a steroidok, s a kinos tünetek elnyomása. Mit gondoltok?

Csürdöngölő, elképzelhetőnek tartom, hogy a testvérednek egyszerre van két önértékelés letörése, egy anya-gyermek és egy partner vonatkozású (mindkét agyféltekét érintik gócok). Ilyen esetben nem önértékelés letörést lehet tapasztalni, hanem felvágási kényszert: "én vagyok a legjobb, mert ilyen sokmindent magamra vállalok". Az illető arra vág fel, amire az önértékelés letörése vonatkozik. Úgy is lehet fogalmazni (Eta tréningje alapján), hogy az érintett tagadás állapotában van. Láttam már ilyen esetet...

Tapasztalsz ilyen viselkedést a testvérednél? Érdemes figyelni a szóhasználatát, sokmindent elárul az ilyen típusú különprogramokról.

Csürdöngölő

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 27
Re:vállizületi problémák
« Válasz #8 Dátum: 2011. Március 08. - 21:03:50 »
Kösz, Vadvirág az elmondottakat. Azt hiszem, a partner-vonatkozás nem stimmel, mert a hugom az, aki nagyon jó házasságban él, erre szoktam mondani, no ,ilyen is csak a mesében van.Viszont, rengeteg mindent felvállal, ami talán már nem lenne indokolt, a gyerekei már elég nagyok,
ehetnének a menzán. De ő főz, mert a srácok nem szeretik a menza-kaját... Nagyon lelkiismeretes tanár is, nemcsak a nappali tagozaton tanit, vannak levelezősei is, akik elveszik a hétvégéit.
A Karitásznál is vállalt elfoglaltságot. Nagyon vallásos asszony, s ugy gondolja: állapotbeli kötelezettségeit teszi.Aggódom érte, mert nem szeretném, hogy szteroidokkal tömjék, tünetlenyomás cimszóval. Én nem jártam még Kiem dokinál, de azt hiszem, inkább őt választanám, mint a gyógyszeres kezelést. Persze ,azon is el lehet gondolkodni, milyen, merőben felesleges terheket cipelünk, amit már rég le lehetett volna tenni...
Szeretettel üdv:Cs.

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:vállizületi problémák
« Válasz #9 Dátum: 2011. Március 08. - 22:54:17 »
Azt hiszem, a partner-vonatkozás nem stimmel, mert a hugom az, aki nagyon jó házasságban él, erre szoktam mondani, no ,ilyen is csak a mesében van. [...] Nagyon lelkiismeretes tanár is, nemcsak a nappali tagozaton tanit, vannak levelezősei is, akik elveszik a hétvégéit. A Karitásznál is vállalt elfoglaltságot.

A partner vonatkozás nem csak az élettársat jelenti, hanem gyakorlatilag mindenkit, akire nem illik az anya-gyermek, azaz előd-utód vonatkozás, vagyis aki kortárs. Ezek lehetnek a tanár kollégák, a szomszéd, a megsegített emberek,... tulajdonképpen bárki.

Tájékoztasd az Új Medicináról, mondd el neki a saját tapasztalataidat, a döntést bízd az ő szabad akaratára. Ennyit tehetsz érte.

cocobaja

 • *
 • Hozzászólások: 7
Re:079 vállizületi problémák MI o
« Válasz #10 Dátum: 2016. November 26. - 19:27:48 »
Azt hiszem nekem is itt kell keresgélni az 1 éve húzódó és egyre romló jobb váll fájdalmam okát.A túlvállalásban. Tudtok valakit ajánlani akivel skype-on konzultálhatnék?Már aludni se tudok a fájdalomtól.

Orlik Ilona

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 54
Re:079 vállizületi problémák MI o
« Válasz #11 Dátum: 2016. November 28. - 22:01:06 »
Kedves Cocobaja!
Ha a honlapon: http://biologika.hu/partnereink/ feltüntetett konzulensek közül kiválasztod, aki szimpatikus, akkor tudsz neki e-mailt írni, és remélhetőleg válaszol, hogy szokott-e skype-on konzultációt vállalni.
Üdvözlettel:
Orlik Ilona