Szerző Téma: 066 lábgomba MI o  (Olvasták 2138 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
066 lábgomba MI o
« Dátum: 2010. November 26. - 23:59:39 »
Szerv Atlasz lapkód:   3.1.1.   3.1.B.   3.1.C.   3.1.A.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


A lábgombásodás és körömgomba a bőr irha elváltozásának megoldás utáni szakasza. A hosszan tartó enyhe tünet lehet visszaeső konfliktus aktivitás következménye.

Körömgombánál (azt megelőzően a konfliktusaktív szakaszban) a köröm alatti bőr irha része halvány, szinte jelentéktelen súlyosságú, észrevétlen megvastagodást produkált és a megoldás utáni szakaszban jelentkezik (a megvastagodások) gombás, tuberkulotikus elbontása. Ha a konfliktus aktivitás enyhe volt, a bőrgombásodás is enyhe lesz. Annyi ideig áll fenn a gombásodás, amennyi ideig a konfliktus aktív szakasz tartott. Minél jobban viszolyog vagy fél valaki a bőrgombától annál nehezebben tud tőle megszabadulni.

Konfliktustípus: sértési, sértegetési, sérülés félelmi, bántási, azon belül is mocskolódási, beszennyezési, torzulási, undorítóvá válási konfliktus.

Érzelmi tartalom: Enyhe, de hosszabb ideig eltartó "lemoshatatlan vagy nehezen lemosható" bemocskol(ód)ás, érintkezés gusztustalan, büdös dologgal, piszokkal, ocsmánysággal. Az elváltozás ott jelenik meg, ahová a bemocskolódást, sérülés félelmi konfliktust asszociáltuk (társítottuk). "Ez az anyag megfogja a kezem, körmöm, nem tudom (hamar, egykönnyen, vagy egyáltalán) lemosni, és visszataszítóvá válok miatta. A bőrömben megtámadott a gomba. Amibe belenyúltam, vagy beleléptem, aljas módon megtámadott, és nem tudom megvédeni magam. Belenyúltam, beleléptem, belekeveredtem valami mocskos dologba."

K.A. szakaszban: a bőr irha nem számottevő, szinte jelentéktelen, színtelen és ezért észrevétlen megvastagodása.

M.U. szakaszban: a megvastagodás lassú tuberkulotikus elbontása, elsajtosodás, viszketés, saj(á)tos szaga van. A köröm alatti bőr (irha) és a köröm elszíneződése szürkésre, sárgásra. Amíg a gombás elbontás tart, a bőr és köröm szerkezete gyengébb, puhább. Ilyenkor (főleg), kerülendő a zárt (gumi)kesztyű, zárt cipő egész napos viselete, mert a száradás szükséges a gombák optimális munkájához. A bezártság és meleg elősegíti a gombák működését, és így a megoldás utáni tünetek csúnyábbak lehetnek.

Az elváltozás biológiai értelme: a bőr védő rétegének megvastagítása, ezáltal a védő funkció fokozása.

Ha valakinek a test felületén jelentkezik hetekig, hónapokig tartó bőrgombásodása, ez azt jelenti, volt neki egy hetekig hónapokig megoldatlan vagy visszaeső sértési, sérelmi konfliktusa bemocskolási, beszennyezési, "védekezés képtelenségi" tartalommal. Az enyhe tüneteket bőrgombásodásnak hívják, a hosszú időn keresztül visszaeső intenzív tüneteket pedig bőrtuberkulózisnak. Mechanikájában mind ugyanaz, csupán a konfliktus intenzitása, és a lokalizálása (test adott pontjára vonatkoztatása) más. (Ott jelenik meg, ahová a bemocskolást társítottuk, vonatkoztattuk.) Az érzelem vagy félelem intenzitása határozza meg a konfliktus (és elváltozás) intenzitását.

Az egyetlen említésre méltó veszélyforrás a bőrgombásodásnál, ha a tünetek megjelenése új konfliktust idéz elő, esetleg éppen az érintett bőrfelületre vonatkozóan, ugyanazon "mocsok egy dolog ez a körömgomba, és visszataszítóvá tesz" konfliktus tartalommal, mert ezzel újraindítjuk az irha vastagodást, aminek egyre hosszabban eltartó gombásodás lesz a következménye. A hosszú ideig eltartó enyhe bőrgombásodás rendszeresen visszaeső (enyhe) konfliktus-aktivitásra utal.

A testfelület bőrgombásodását, körömgombásodást itt a fórumban (a különböző esettörténetek miatt) külön tárgyaljuk.

Ide olyan esettörténeteket, tapasztalatokat várunk, amelyek lábgomba tanulságok, és nem egyéb testfelületen elszenvedett konfliktusok következménye.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:lábgomba
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 23:59:45 »
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák: tinea pedis, lábgombásodás, lábgomba, lábujjak gombás fertőzése, gombafertőzés, láb mycoticus fertőzése

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:lábgomba
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 26. - 23:59:52 »
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

B.Sz.Zoli

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:066 lábgomba MI o
« Válasz #3 Dátum: 2012. Július 06. - 16:04:48 »
Sziasztok! Nekem valóban elmúltak a lábgombás tüneteim. Évekig kezelgettem mindenféle orvosi készítménnyel, még a Bp.Mária u-ba is elmentem tenyésztésre...
Viszont 2011-ben részt vettem Rob tanfolyamán és sikerült megszűntetnem! Megnyugodtam, lejöttem a konfliktusról. Ha pedig érzek valami kis viszketést valahol, akkor örülök neki hiszen ez már a megoldási szakasz :-) Persze tudom, hogy ez elég nehéz, laikusként örülni egy viszkető érzésnek valahol, de mégis működik. Most a nyaralásunkkor eltűnt pl. a papucsom és 3 napig mezitláb járkáltam - minden későbbi gond nélkül - az uszodában... és tudtam, hogy minden OK! Persze ehhez nekem el kellett végeznem a tanfolyamot, hogy kitisztuljanak a gondolataim! - KÖSZÖNÖM
További tipp szeretettel mindenkinek:
Akinek v.milyen elhatárolódási konfliktusa van, amikor érzi és benne van a konfliktusában (pl. belép az uszoda öltözőjébe, megérzi az illatot stb.) próbáljon meditálni vagy agykontrollozni pár percig, hogy eggyé válik az Univerzum szeretethullámaival és kapcsolatba kerül mindennel, az uszi vizével, partjával, öltözőjével és a föld minden uszodájával :-)) stb... szuper a hatása, kitörli az esetleges sínt, ami visszavinne az eredeti DHS-hez.