ED1
Konfliktustípus: elválasztási, elhatárolódási konfliktus.
Érzelmi tartalom: szexualitás, aktus vonatkozású elválasztási, elhatárolódási konfliktus, mint hiányérzet: Nem fekszik le, nem közösül velem. Úgy szeretnék szexelni, közösülni, de nem lehet, tilos vagy elutasít, akit kívánok. Nem tudunk (vallásos okból nem szabad) a szerelmemmel egybe kelni. Nem tudom az aktust véghezvinni. Mint nemkívánatosság: Nem akarom, hogy belém hatoljon. Nem esik jól az együttlét. (Ezzel a férfival) én nem akarok többet szeretkezni, de kicsikarja, kényszeríti. Én már nem akarok vele együtt lenni, nem kívánom már, de nem tudom otthagyni egyik napról a másikra.
Szerv Atlasz lapkód:
5.1.9. 5.1.B. 5.1.C. 5.1.D.
 Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre. | Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom. Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd Az idézés és hivatkozás szabályait és a Szerv Atlasz impresszumát. Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.
(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra, kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása" és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.) |
K.A. szakaszban: sorvadás, fekélyesedés, sebesedés, érzéketlenséggel. Feledékenység is jelentkezhet. Betegség-nevek: laphám-ulcus, ritkán veszik észre, mert az aktív szakasz a laphám érzéketlenségével jár. A vastag laphám miatt akár 1 hónap is kell hozzá, míg a fekély vizsgálatkor szemmel észrevehető.
M.U. szakaszban: helyreállítás, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, vírusok közreműködésével, laphám túlérzékenységgel, viszketéssel, fájdalmakkal. Ha érezhető tünetet produkál, az alapvetően jó jel, mert ez a szövet csak akkor vérzik és akkor produkál túlérzékenységet, amikor gyógyul, regenerálódik.
Az elváltozás biológiai értelme: a vagina átmérő fekélyes tágítása, hogy létrejöhessen az aktus vagy visszahúzódjon, elkülönüljön, leváljon.