Szerző Téma: 126 szívritmuszavar, arrythmia MI  (Olvasták 6166 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Dátum: 2010. November 26. - 01:49:59 »
1

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:szívritmuszavar, arrythmia
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 01:50:07 »
Arrythmia (aritmia): ritmuszavar. A szív ütemének megváltozása.
Konfliktustípus: birtokveszteségi vagy nemi frusztráció konfliktus, illetve lehet egy sajátos teljesítménnyel kapcsolatos önértékelés-letörés.
Az első esetben jobbkezes férfinál  és balkezes nőnél elsődleges nemi/birtok konfliktusként, ha a szívkoszorúér artéria az érintett, balkezes nőnél vagy jobb kezes férfinál másodlagos konfliktusként vagy hormonális kibillenés következtében (a kezűség és a hormonális állapot meghatározó). A szívkoszorúér véna érintettségekor a kezűség éppen ennek az ellenkezője. A szívizom érintettségekor a hormonális állapot nem számít.
Érzelmi tartalom férfiaknál: "Elvesztettem, elvettek tőlem valamit ami az enyém, amit enyémnek érzek. Elhagyott a feleségem, elveszítettem az állásom, lenyugdíjaztak -lecsökkent az életterem, illetve lecsökkent vagy elvették a birtokterületem."
Érzelmi tartalom nőknél: "Megcsaltak, megerőszakoltak, nemi zaklatásnak vagyok kitéve. Kirakott, elhagyott a férjem, nem vesz feleségül, nem akarok férjhez menni, nem tudunk összeházasodni, nem közösül velem."
Ha a szívizomzat az érintett, akkor az érzettartalom: "Nem bírok teljesíteni, túl sokat várnak, követelnek tőlem, becsapnak, kihasználnak, kizsákmányolnak. Nem tudok annyit teljesíteni, hogy kilábaljak a helyzetből, kicsi a teljesítményem."Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:szívritmuszavar, arrythmia
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 29. - 00:38:56 »
3

Norbi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #3 Dátum: 2015. December 20. - 21:27:01 »
A szívritmuszavarnak önmagában mi az értelme? Hogyan erősödik meg általa a szerv?

Steve

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #4 Dátum: 2015. December 22. - 22:38:30 »
Kedves Norbi!

A szívritmuszavar nem maga a folyamat, hanem egy "tünet", amelyik felléphet bizonyos elváltozás különprogramokban, így önmagában nem értékelhető, így az értelmét sem kell keresni.
A szívkoszorúér-artéria különprogramban is előfordulhat, mert a program agyi reléje a lassú szívritmus-szabályozó reléje mellett van, ezért az agyi ödéma ilyenkor okozhat szívritmuszavart. De hasonló tüneteket produkál a szívizom különprogramja (harántcsíkolt izom esetében) a megoldás utáni szakaszban is, amikor az újonnan felépült izomkötegek beidegződése történik, amely egy teljesen természetes folyamat.
A "szívritmuszavar" kifejezés egy összefoglaló név, amely mögött különböző programok lehetnek, jó lenne tudni, hogy melyikre gondoltál.
A szerv nem ettől erősödik meg, hanem az "erősítési" folyamat egyik velejárója vagy mellékhatása.

Üdvözlettel
Steve

Norbi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #5 Dátum: 2015. December 22. - 23:52:49 »
Köszi a választ!

A helyzet az, hogy nem olyan rég merültem bele a biologikába. Talán 1 hónapja, hogy megrendeltem a könyvet. A sors fintora hogy utána 1 kis idővel kórházba is kerültem. Az orvosok diagnózisa egyenlőre "szívritmuszavar" és ennyi elég is lett volna nekik, hogy műteni akarják. Próbálom összeegyeztetni a gnm-el ezt az egész dolgot. Viszont lenne még néhány kérdésem. Mennyire "szeretitek" mikor valaki itt a saját esetét pontról pontra levezeti? Jól jönne 1 kis segítség és szívesen leírnám a sztorimat. Fel tudom veled venni valahogy a kapcsolatot? Privát üzit ennyi hsz után még nem tudok küldeni...

Steve

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #6 Dátum: 2015. December 23. - 00:09:47 »
Azt szeretjük a legjobban ha pontról pontra "levezetik" az esetet, mert abból más is tanul és talán mások a saját helyzetüket is jobban megismerhetik, felismeréseket adhat nekik... :) Ha nagyon személyes jellegű a téma, csak akkor érdemes privát üzenetet írni.

Norbi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #7 Dátum: 2015. December 27. - 19:31:23 »
Pár infó rólam:
-21 éves vagyok
-Balkezes
Azt hiszem az is számít valamit, hogy kivették az orrmandulám, a vakbelem, volt egy baloldali varicocele műtétem majd egy ebből adódó hydrocele műtétem is.

A történet valahogy tavaly szeptemberben indul. Akkor ismertem meg a(z)(ex) barátnőmet. Elég hamar összejöttünk, majd a következő 3 hónapban mondhatni jól elvoltunk. Mivel ő egy másik országból származott, a karácsonyi ünnepeket otthon töltötte. Januárban ahogy visszajött kiderült, hogy megcsalt, ami eléggé lesújtott. Meglepő módon egy kis idő múlva, észrevettem 1 csomót a bal herémen. Orvosi kivizsgálás után kiderült, hogy egy ciszta. Mivel fiatal vagyok azt mondták, még nem műtik meg. Hála istennek. Kb 1 hónappal később újra együtt voltam a barátnőmmel.

Majd jött egy keserédes félév vele, aztán idén júliusban kiköltözött Amerikába. Talán még 1 hónapig tartottuk a kapcsolatot, aztán egy komoly összezörrenéssel levezetve augusztus vége fele megszakítottuk egymással a kapcsolatot. Szeptemberben kezdtem a munkahelyemen és már az ottani orvosin mondták, hogy nézessem meg a szívemet mert valami nem oké. Egyeztettem a háziorvossal, aki elküldött egy 24 órás vérnyomásra. Az eredmény után írtak fel gyógyszert. De már ez előtt, naponta többször is rám jött a szédülés párosítva heves szívveréssel. Aztán novemberben odáig romlott a helyzet, hogy el is ájultam.

Aznap felmentünk a sürgősségire, ahol írtak fel gyógyszert és december elejére kiírtak 24 órás ekg-ra. Az is megtörtént és az ekg eredmény után benntartottak a kórházban. Folyamatosan monitoron voltam, ahol azt látták, hogy van pár extra ütésem, és elég alacsony a pulzusom. Átvittek egy másik kórházba, mondván, hogy ott jobban kivizsgálnak. Csináltak egy ultrahangot és elvileg kicsit tágult a jobb kamrám. Két nappal később, már katéterezni akartak, kivizsgálás céljából. Aztán 1 nappal a műtét előtt közölte a doki, hogy ha már ott vannak ki is égetnének 1 darabot belőle.

Kicsit szembementem az árral. Kérdeztem, hogy mi van, ha nem akarom ezt az egészet. Kb már fenyegetett, hogy ha nem egyezek bele a műtétbe, bármikor meghallhatok, mert minden embernek van esélye hirtelen szívhalálra. És nekem meg pláne. :D Végül is beleegyeztem, de szerencsére estefelé bejött a főorvos is. Volt egy kis visszhangja ennek, hogy nem nagyon akartam a műtétet. Elmondta, hogy szerinte nem olyan sürgős a műtét, mivel az ájulás után egy hónapig nem volt semmi nagyobb gond. Úgy beszéltük meg, hogy januárban visszamegyek és megbeszéljük mi lesz.

Igyekeztem tömören megfogalmazni a lényeget. Minden tanácsot, kérdést, észrevételt szívesen fogadok.
Előre is köszönöm!

Norbi

Imelda

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #8 Dátum: 2016. Január 05. - 11:13:49 »
Kedves Norbi!

Most olvastam soraidat. Problémádnál biztos, hogy közrejátszik az alábbi érzelmi tartalom férfiaknál: "Elvesztettem, elvettek tőlem valamit ami az enyém, amit enyémnek érzek. Elhagyott a feleségem, elveszítettem az állásom, lenyugdíjaztak -lecsökkent az életterem, illetve lecsökkent vagy elvették a birtokterületem."Én azt gondolom, hogy mivel sokáig tartott a végleges szakítás/megnyugvás, több visszaeső-konfliktusod lehetett. Nagyon fontosnak tartom, hogy nyugodj meg önmagaddal és jelenlegi helyzeteddel kapcsolatban is, és higgadtan szemléld az eseményeket. A szív nem játék! Ugyanakkor pánikroham eshetősége nem merült fel? Az is nagyon félrevezető tud lenni...
Jobbulást és jó döntést!

Steve

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #9 Dátum: 2016. Január 10. - 19:36:47 »
Kedves Norbi!

Csatlakoznék Imeldához és csak annyit tennék hozzá, hogy a tüneteid alapján a megoldás utáni szakaszban vagy, illetve lennél, ha nem tartod fenn a visszaeső konfliktusaid. Hagyd begyógyulni a sebeket, ami a szíveden esett... Ne fájjon a szíved érte, elment, elmúlt, most magadra figyelj. A természet mindig a legjobbat akarja Neked, azzal is, hogy éppen regenerálja a szíved ereit és izmait, mert volt olyan idő az életedben, hogy nagy szükséged volt rá, hogy erősebb legyen, jobban pupmáljon és küzdened kellett ott legbelül egy lány szerelméért, mert "szívenütött"  ez a szerelem. Örülök, hogy továbbléptél és sikerült elengedned és annyira imádom azt is, hogy magyar vagyok és így ki lehet fejezni a nyelvünkkel, hogy mi lenne a gyógyír számodra. Kár, hogy ezt a hivatalos "hozzáértők" nem fedezik fel és nem a magyar nyelv gyógyító mondatait olvasgatják, hanem a gyógyszercégek betegtájékoztatóinak agyafúrt mondatait. Agyafúrt... ez is egy jó szó ám... de az egy másik történet. :)

Norbi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #10 Dátum: 2016. Január 15. - 11:50:48 »
Először is, köszönöm a válaszokat!

Sokat gondolkoztam, mi az amit írjak, mert jó néhány összetevője van az egész történetnek. A következő lépés nekem az, hogy elfogadom a műtétet vagy nem. Szívem szerint azt érzem, hogy nekem nincs szükségem a rá, de kicsit bonyolult ez a helyzet, mert nem bízok eléggé abban, hogy ez magától helyrejön. Viszont a műtétet sem akarom. És még meg kell küzdenem a környezetemben élőkkel is, mert ugye az általános nézőpont szerint, amit az orvos mond az megkérdőjelezhetetlen. Szívesen meghallgatnám a véleményeteket ezzel kapcsolatban. Ha lesz időm még írok..

Előre is köszönöm :)

Steve

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #11 Dátum: 2016. Január 15. - 14:35:18 »
Kedves Norbi!

Nem tudlak és nem is akarlak sem rábeszélni, sem lebeszélni a műtétről. Tégy úgy, ahogy a szíved diktálja, akkor tudni fogod, hogy helyes döntést hoztál. Ez a Te életed, Neked kell irányítanod. Ha belül minden rendben van, egységben vagy önmagaddal és a döntéseiddel, akkor nem lehetsz "beteg". Kérdezd meg önmagad, amikor leülsz egy csendes sarokba és csak a lélegzésedre figyelsz, ahogy lüktet benned az élet, hogy miért kell Neked ez a műtét? Mit fog Neked adni? Meggyógyít-e Téged ez, több leszel-e tőle, ettől függ-e az egészséged, tényleg ez az egyetlen út előtted? Mi történik, ha nem teszed meg? Mennyire fogsz félni, hogy nem gyógyulsz meg műtét nélkül. A műtét megerősít Téged abban, hogy egészségesebbnek gondolod magad? Mennyi félelem van Benned? Mennyire tudod a jót erősíteni és optimistán állni az életedhez, leküzdve a félelmeidet, tudván azt, hogy a természet mindig a legjobbat akarja Neked, mert így vagyunk beprogramozva, túlélő módra, csak hallgass rá és hallgass a szívedre, ráadásul pont róla van szó... és bízz magadban, ezt már Micimackó is megmondta :) "Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled."

Üdvözlettel
Steve

Norbi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #12 Dátum: 2016. Január 19. - 18:15:47 »
Lenne néhány kérdésem. Ez a biológiai oldalúság nekem nem tiszta. Balkezesként, lehetséges nőies konfliktust megélni, mert elvileg kibillent hormonállapotban, még férfiasabb egy balkezes férfi. Ha lehetséges, akkor hogyan?

Imelda

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #13 Dátum: 2016. Január 20. - 13:46:17 »
Kedves Norbi!

Kibillent hormonális állapotban voltál/vagy?
A szívkoszorúér-artéria intima balkezes nőnél elsődlegesen nemi frusztráció/nemi visszautasítási konfliktus. Élettárs-, élettér-, fészekveszteségi konfliktus. Ha kibillent állapotban voltál, akkor szerintem lehetséges, hogy nem is a birtokveszteség, hanem a nemi visszautasítás, élettárs-veszteség érintett meg jobban! Azért is gondolok erre, mert itt a megoldás utáni A utószakaszban az átlagosnál lassabb a szívverés és epileptokrízis idején szívlassulás és eszméletvesztés is előfordul. A szívlassulás eddig elkerülte a figyelmemet. Mindenesetre az idő előre haladtával egyre jobb a helyzeted, mert a konfliktus megoldás utáni 2-6 héten belül megtörténik ez a különprogram, szóval ha eddig nem történt baj és valóban leszálltál a problémáról, nem kattogsz rajta stb. , akkor bízom benne, hogy jó úton jársz!  ;)

Norbi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #14 Dátum: 2016. Január 20. - 20:25:35 »
Igen, ez már biztos, hogy ez a koszorúeres különprogram. Már egy ideje, szorító érzést érzek a szívemben, ami ugye a mu szakasz jele. Kezd, körvonalazódni a konfliktusom is. Viszont, nem érzem azt, hogy megoldottam volna teljesen. A kérdés az, hogy ha visszaesek rövid időre, akkor az EK-ban nem lesz akkora nagy "baj" vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak. Mert a KA szakaszban "töltött idő" határozza meg az EK-ban létrejövő tünet súlyosságát. Nem? A másik ami érdekel, a konfliktus. Ezt hogyan tudnám jellemezni? Tudtok valami konkrét példát erre hogy "nemi frusztráció konfliktus"?

Egyébként elkezdtem járni egy pszichológushoz. És azt érzem, hogy vele minden problémámat meg fogom tudni oldani. ;)

Imelda

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #15 Dátum: 2016. Január 26. - 20:51:03 »
Szia Norbi!

Egyik szemem sír, a másik nevet! Biztos szívfájdító a helyzeted, de ne húzd sokáig a konfliktusmegoldást! A másik javaslatom, hogy Roberto egyik képzésére menj el, jobban fogod érteni az egészet, rendszerben látod majd magadat és a körülötted zajló dolgokat is. Tiszta szívvel ezeket tudtam írni, mert egy személyes konzultáción még sok minden más is kiderülhet. Itt a fórumon merészség lenne teljesen kivesézettnek tekinteni a problémádat, de Steve-hez hasonlóan én is úgy gondolom hallgass a szívedre! A szerelem szép, de csak ajándék olykor. Kár belebetegedni! Légy szerelmes magába az életbe! Jó egészséget kívánok Neked!

Norbi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #16 Dátum: 2016. Március 20. - 23:24:37 »
Sziasztok!

Leírok egy kis helyzetjelentést :)
Ami a tüneteket illeti sokat javult a helyzet. A kritikus időszak decemberben volt. Akkor orvosi nevén szédüléssel járó "palpitációim" voltak. Ami odáig romlott, hogy elájultam. Aztán írtak fel gyógyszer, ami után elmúltak a palpitációk. Azután csak kamrai extráim lettek. Ez azt jelenti, hogy néha erős szívdobbanásaim vannak. A kórházban azt mondták, hogy az esetek 20%-ban ver így "hibásan" a szívem, de a nagyobb gond inkább a palpitáció.

Decemberben visszamondtam a műtétet és gyógyszer szedése mellet hazaengedtek. Január végén viszont abbahagytam a gyógyszer szedését is. Palpitáció azóta nem volt. Az extrák maradtak de az volt gyógyszerrel is. A legjobb napom az volt amikor kb 3x 30 mp-re éreztem az extrákat. Holott azelőtt a nap 20%-ban így volt :) A szívfájdalmaim is jelentősen enyhültek.

Már a gnm-es tudás előtt is sejtettem, hogy mi az ami ennek hátterében áll. Viszont nem gnm-es szemmel nincs gyógyszer arra a problémára ami a konfliktusom. Annyit elmondok, hogy egy "függő konfliktus". Ahogy a tanulás által megerősödött a hitem az egészben, fényéveket enyhült a konfliktus intenzitása, ami által a tüneteim is enyhültek. Minél hamarabb elmegyek egy személyes konzultációra, mert még sok megoldatlan szál van az egész szituációban és még nem is oldottam meg teljesen.

Voltam szív mr-en. Aminek az  eredményéből nem sokat értek. A lényeg az, hogy ők szívizomgyulladás felé fordítanák a figyelmüket.
"Kontrasztanyag adását követően az enteroseptum területén diszkrét midmyocardialis foltos kórjelző késői halmozás detektálható".
Ha tényleg van szívizom gyulladás, akkor az érdekesen megkavarja a dolgokat, mert ha jól tudom ott a mu szakaszban van szívritmuszavar, az érszűkületes különprogramban pedig a konfliktus aktivitását jelzi. Április 12-én megyek vissza az orvoshoz, előtte pedig akarok egy gnm-es konzultációt. Egyenlőre ennyi a helyzet :)

Szép napot mindenkinek!

Imelda

 • *
 • Hozzászólások: 8
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #17 Dátum: 2016. Március 22. - 12:26:28 »
Kedves Norbi!

Örülök jelentkezésednek. Örülök annak is, hogy jobban érzed magad.
Leírásod szerint szerintem mindenképpen a megoldási szakaszban vagy. A birtokveszteségi konfliktusok ( amit már megbeszéltünk )gyakran együtt járnak teljesítmény-vonatkozású önbecsülés-letöréssel.Ez a szívizmok vonatkozásában úgy jelentkezik, hogy a megoldás utáni szakaszban van gyulladás. A két tünet egyszerre azért veszélyes is lehet! A kritikus időszak úgy tűnik, hogy már elmúlt, de ez nem ígéret részemről. Mivel azt írtad, hogy a tudatosítás sokat segít, arra biztatlak, hogy ne engedd meg magadnak a kesergést. Mert Te így reagálsz erre a konfliktusra, ami habitus kérdése is. Magyarul ne kapcsolgass be meg ki, mert az a legrosszabb. Szerintem jó úton haladsz, de érdemes teljesen kivesézni az esetedet, hogy kristálytisztán láthass. A vérerek fala egyébként szintén mezodermális szövet, melynek a megoldási szakaszában van érszűkület, ami valójában érfal-vastagodás egy sorvadás után. Jó egészséget Neked!

marcsii

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 17
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #18 Dátum: 2016. Március 31. - 02:15:52 »
Sziasztok ! Nekem is szivvel kapcsolatos kerdesem lenne. Nalam kb egy honapja napi szinten jelentkezik szivdobogas erzes, sokszor szinte egesz nap nyomja. Elmentem mar EKG-ra es azt mondtak minden rendben, viszont a vernyomasom magas es a rossz koleszterinem is. Balkezes vagyok, ami komolyan megfelemlit mert nem talalok semmilyen konfliktust a hatterben ami szivvel kapcsolatos lenne, viszont a gyomorsavam mar rendesen es puffadok is. Lehetseges, hogy stressz okozza az egeszet es nem sziv kulonprogram ?

Norbi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #19 Dátum: 2016. Március 31. - 19:34:16 »
Milyen ekg-d volt? Sima vagy holter (24 órás)? Mivel a ritmuszavar általában nem állandó, egy pár másodperces ekg-n nem jelzik ki. És a személyes tapasztalat az, hogy nem is veszik komolyan. Engem azután, hogy elájultam, hazaküldtek a kórházból, mondván, hogy ők nem látnak semmit...  :-\

Ne kezdj ezen agyalni, hogy most mi lehet a gond a szíveddel, mert ilyen konfliktus viszont van. Semmi. Valószínűleg a magas vérnyomás miatt érezheted.

Idézet
ami komolyan megfelemlit
Remélem érted ezt miért idéztem be.. :)

Kis kiegészítésnek írom, hogy én valószínűleg pont beleestem ebbe a "gyenge szív" konfliktusba. Emlékszem valahogy már novemberben mondtam a barátaimnak, hogy nem megyek velük bulizni, mert valami gond van a szívemmel. Sokszor pedig elmerengtem azon, hogy milyen rossz, hogy én "szívbeteg" vagyok. Ahogy létrejöttem bennem ez az érzés, azonnal éreztem hogy "diót tör". Ami orvosi lefordítva extrasystole, hétköznapi nyelven pedig "szívdobogás érzés". Ez pedig a különprogram aktív szakaszának a tünete.

Ha eddig nem lenne egyértelmű a szív simaizomzatának a különprogramjáról van szó. Ami még ezt igazolja, volt hogy remegést éreztem a szívemben ami pedig az EK tünete. Viszont akkor még nem tudtam, így ez rögtön visszalökött az aktív szakaszba.  ;D Nem tudom, hogy nem esett ez eddig le nekem.

OFF:
Sokszor azon gondolkozom, hogy ez a biologika, túl szép, hogy igaz legyen. Vagy, hogy mennyire egyszerű ez az egész és tényleg milliók halnak bele az ilyen "betegségegbe". Ennek tudatában az a kérdés is felmerült bennem, hogy akkor a hagyományos orvoslás több embert tett el láb alól, mint amennyit meggyógyított?

marcsii

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 17
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #20 Dátum: 2016. Április 01. - 02:57:26 »
koszonom, hogy valaszoltal. Meg csak sima EKG-m volt, de a jovoheten jon a monitor is. Arra lennek kivancsi, hogy az epileptokrizis peldaul meddig tarthat maximum, es a megoldasi szakaszban a szivdobogas honapokig tarthat vagy az mar azert ilyen hosszu mert oda-vissza kapcsolgatas folyik ?

Norbi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #21 Dátum: 2016. Április 03. - 21:12:50 »
Én saját tapasztalatból, azt tudom tanácsolni, hogy ne a tünetekre figyelj, hanem az érzéseidre. Azt érzem rajtad, hogy félsz. Nyugodj meg! Ha teljesen nem is oldod meg a konfliktust, az intenzitását csökkenteni tudod, akár egy olyan szintre, hogy semmi komolyabb problémád nem lesz egy kis félrekalapálásnál.

A magas vérnyomásod pedig azt jelzi, hogy aktív valamilyen konfliktusod.

marcsii

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 17
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #22 Dátum: 2016. Április 08. - 20:12:06 »
Ujabb helyzetjelentes egy het utan. A dokitol semmi hivas, ugyanugy nem vesznek komolyan mint teged anno. Az elmult egy hetben annyi a valtozas, hogy eddig a pulzusom nem volt magas csak a szivem vert ossze-vissza, mostmar a pulzusom is magas. Reggel felkelek es a reggeli keszulodeskor felmegy 120-ra. A dobogasaim valtozatlanok, talan mar nem annyira erosek mint eddig. A vernyomasom reggel ebredes utan normalis de utana felmegy 135/95 korulire. Ez az atlagos de ossze-vissza ugral napkozben. Az alja mindig magas a teteje neha beall normalisra.
A heten mar volt panik rohamom es egy delelottot vegig sirtam, mert balkezes reven tudom, hogy nem jatek de egyszeruen nem tudok rajonni a konfliktusomra es ezert nem tudom mit kell megoldjak. A panik is azert jott ram, nem a tunetek miatt hanem mert ketsegbeesve keresem a konfliktusom.
Hat nagyjabol ennyi. Remelem meg idoben ki tudom deriteni az okot.

Norbi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #23 Dátum: 2016. Április 09. - 20:47:03 »
Így azért nehéz megállapítani, mert semmi háttér-információt nem osztottál meg. Mi történt veled az elmúlt időben, ami konfliktust okozhatott? Most vonatkoztass el a szív dologtól. A másik, hogy ha megvan a szervatlasz, lapozd fel a 61. oldalra. Küldtem privát üzenetet. :) Várom válaszod ide is, oda is..

teleke

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:126 szívritmuszavar, arrythmia MI
« Válasz #24 Dátum: 2016. Július 22. - 19:48:59 »
Kedves Norbi!

A szívritmuszavar nem maga a folyamat, hanem egy "tünet", amelyik felléphet bizonyos elváltozás különprogramokban, így önmagában nem értékelhető, így az értelmét sem kell keresni.
A szívkoszorúér-artéria különprogramban is előfordulhat, mert a program agyi reléje a lassú szívritmus-szabályozó reléje mellett van, ezért az agyi ödéma ilyenkor okozhat szívritmuszavart. De hasonló tüneteket produkál a szívizom különprogramja (harántcsíkolt izom esetében) a megoldás utáni szakaszban is, amikor az újonnan felépült izomkötegek beidegződése történik, amely egy teljesen természetes folyamat.
A "szívritmuszavar" kifejezés egy összefoglaló név, amely mögött különböző programok lehetnek, jó lenne tudni, hogy melyikre gondoltál.
A szerv nem ettől erősödik meg, hanem az "erősítési" folyamat egyik velejárója vagy mellékhatása.

Üdvözlettel
Steve