Szerző Téma: 066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA o  (Olvasták 11893 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA o
« Dátum: 2010. November 28. - 20:10:33 »
ED1
Konfliktustípus: támadás, sértés miatti (el)torzulási, csúnyulási, bemocskolási konfliktus, sértés konfliktus.

Érzelmi tartalom: Megsértettek, megtámadtak, bemocskoltak, beszennyeztek, lejárattak. Égetnek. Ez bántó, sértő rám nézve. Ez a vádaskodás szégyent hoz rám. Egy kilátásba helyezett mellamputáció miatti intenzív csúnyulási, torzulási félelem is elegendő egy festékes melanóma létrehozásához. Lehet mellműtét vagy amputáció után is, pl. Úristen hogy nézek ki, eltorzultam, ez borzasztó. A napégéstől való rettegés is beindíthat melanómát.

Szerv Atlasz lapkód:   3.1.1.   3.1.B.   3.1.C.   3.1.A.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)K.A. szakaszban: irha daganat a felhám alatt (bőrvastagodás, bőr daganat). Betegség-nevek: szeplő, anyajegy, festékes melanóma, bőrrák, Kaposi-szarkóma, tinea versicolor.

M.U. szakaszban: tuberkulotikus daganat elbontás, viszketés. Betegség-nevek: pattanás, akne, mitesszer, bőr-, lábgombásodás, bőrtuberkulózis, lepra, málló, foszló (bűzös, sajtszagú) bőrrák. A lábamat, körmömet eszi a lábgomba: ördögi kör.

Az elváltozás biológiai értelme: a bőr megvastagítása, védőréteg építése, a bőr védő funkciójának fokozása, ott ahol a támadás, sértés történt.

Az irha vastagodásának intenzitását, az elváltozás folyamatok gyorsaságát, súlyosságát a konfliktus intenzitása határozza meg. Egy enyhe konfliktusnak lassan növekvő, és lassan (gyakran észrevétlenül elbomló) bőrvastagodás a következménye. A súlyosabb konfliktusok elváltozásai (ugyanannyi idő alatt) nagyobbra nőnek, és a megoldás utáni szakasz is intenzívebb. Vérzés, vérezgetés az epileptokrízis idején fordulhat elő - a megoldási, gyógyulási szakasz közepén.

Alapvető különbség a festékes bőrdaganat és a nem festékes bőrdaganat (övsömör K.A.) között, hogy az elbontásuk más tünetekkel jár. A festékes melanóma kifakul (ilyenkor úgy hívják, hogy színeváltoztató gombás bőrkiütés - tinea versicolor) és viszket, míg az övsömör (színtelen) észrevétlen daganatelbontása érzékeny, szúró, húzódó fájdalmas ödémásodó apró duzzanatokkal járó folyamat.
Érzelmi konfliktusaik egyformán sértési, sérelmi, sérülés félelmi konfliktusok, viszont a festékes melanómánál a sértés, sértegetés, bántás hangsúlyozódik az érzelmi konfliktusban, míg az övsömörnél, a (lemoshatatlannak érzett, tartós) megszégyenítés, szégyenbe hozás, mocskolás, bemocskolás.

Napégéstől, vegyszerektől nem alakulhat ki bőrrák. Konfliktus nélkül nincs elváltozás! Egy viszkető anyajegy bőrráktól való félelmet, ijedtséget okozhat, pedig az már eleve elbontási fázis, a gyógyulási szakasz jele. Aki ezt nem tudja, bepánikolhat, és visszakapcsol aktív szakaszba, leállítva a viszketést és újra beindítva a vastagodást.
A stagnáló tünetek oda-vissza kapcsolgatásra, rendszeresen visszaeső konfliktus aktivitásra utalnak.

A melanoma, bőrdaganat nem okoz semmilyen élettani komplikációt, a melanóma sem halálos. (Igazából még egy jó kiadós fejfájást sem okoz az agyi gócának duzzanata.) Ezt csak azért mondják, hogy intenzíven féljél tőle, mert akkor gyorsabban nőnek a bőrvastagodások, és akkor szaladni fogsz, hogy megszabadítsanak tőle. Hogyan lehet mégis, hogy néhányan "belehalnak"? Vajon mit csinálnak akkor az emberek, amikor belehalnak?

Melanoma malignus: rosszindulatú bőrdaganat - de hát tudjuk, rosszindulatú elváltozás nem létezik, félelemből nevezik el annak - mert nem ismerik az értelmes magyarázatát. A malignus alatt végső soron azt értik, hogy mitotikus sejtosztódást látnak, nem értik, nem tudják mitől van. Az újmedicina leírja.

Ha pigmentáció van benne biztosan sérülési, sérülés-félelmi konfliktus, ha nincsen benne pigmentáció az az ún, amelanotikus bőrdaganat, más néven övsömör, aminél a sérülési konfliktus sajátos tartalma a mocskolás, beszennyezés. Övsömör: övön aluli bemocskolás. Az övsömörről itt.

Biológiailag jobbkezes embernél JOBB oldal- partner vonatkozás, jobb kezes embernél BAL oldal-anya-gyermek (illetve lehet gondozó-gondozott, előd-utód) vonatkozás. Bal kezes embernél fordítva.

Ha az elváltozás a test középvonalában van, akkor vagy mind a kettő egyformán benne van,
vagy "semlegesnemű" a sérülési konfliktus okozó alanya (pl. napégés, vegyszer, stb)

Felhívjuk a t. fórum olvasók figyelmét, hogy a bőrráktól való rettegés, PONT a melanóma beindító konfliktusa. Már a bőrsérülés-félelem is elegendő a melanoma beindításához. Az interneten minden féle rémséget összehordanak ezzel kapcsolatban, valójában nagyon-nagyon ritka a súlyos, nagyobb kiterjedésű elváltozás. Még egy tenyérnyi melanóma és a megoldás utáni szakaszban megjelenő bőrtuberkulózis sem veszélyezteti közvetlenül az életünket.

Bármilyen bőrelváltozása van valakinek, aminek SZAGA VAN, az csak bőr irha lehet. Ott is csak a megoldás utáni szakaszban veselkednek neki a tuberkulózis mycobaktériumok, hogy elbontsák a (korábbi) daganatot.
Ha egy ilyen bűzös bőr (vagy a mell bőr irhája, vagy tejmirigye is) elváltozás látszólag nem gyógyul, akkor valószínűbb a visszaeső konfliktus aktivitás, mint a túlságosan hosszú daganatelbontás.

Akárhogy is, a melanóma elbontásához általában annyi idő kell, amennyi alatt az kialakult. Türelem.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 28. - 20:10:38 »
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák: melanoma malignus, rosszindulatú melanóma, bőrdaganat, bőrrák, irha daganat, melanotikus bőrdaganat, amelanotikus bőrdaganat, barna bőrdaganat, sötét barna bőrdaganat, melanocyta tumor, melanocita daganat

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 20:10:44 »
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

Kereső

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #3 Dátum: 2011. Január 16. - 00:05:13 »
Sziasztok,

Egyik ismerősöm apukájánál bőrrákot diagnosztizáltak.
Állítólag egy pattanás vagy anyajegy elkaparása után kezdett el nőni a daganat és kb. már egy 1 Ft-os méretű volt. ( az új 1 Ft-os méretű)
Megműtötték, azaz leszedték a daganatot (most a napokban),  előtte azt mondták rosszindulatú daganat, mindenképpen műteni kell. Műtét után azt mondták a legenyhébb rossz indulatú daganat volt. Kb. fél éve véresen váladékozott folyamatosan, és viszketett is, és úgy kilenc hónapja vette észre, hogy viszket valami a hátán.
Szeretné az ismerősöm, hogy apukája megoldja  a konfliktusát. Jobb kezes és középen helyezkedett el a daganat a hátán a gerinc mentén- szintén középtájon.
Néztem az ide vonatkozó konfliktusokat, mint támadás, sértés konfliktus, sértés miatti eltorzulási, bemocskolási konfliktus, stb.Ha középen van, akkor mit kell figyelembe venni? mindkét oldalra vonatkozó konfliktus szóba jöhet?
Lehetséges, hogy pl. az illtőnek, a mindennapi törülközés, mint olyan mivel mindig hozzáért szennyezési konfliktust okozott? Ha igen, akkor ez esetben már maga a műtét megoldotta ezt a konfiktust?  De ez nem igazán anya/gyermek, vagy partner vonatkozású konfliktus.Miben lehet gondolkodni? A konfliktus megoldása után ezek a daganatok teljesen visszahúzódnak?( ebben az esetben ez már nem érdekes, hiszen leszedték, de más esetben, ha nem műtik meg, és megoldódik a konfliktus?)

Mindenki segítségét köszönöm előre is: Kereső

szkovacs

 • ***
 • *
 • Hozzászólások: 39
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #4 Dátum: 2011. Január 18. - 20:51:58 »
Kedves Kereső!

Az ismerősöd édesapjának több konfliktusa is lehetett. Azt írod volt a hátán egy pattanás, vagy anyajegy.
Valamiért ez zavarta őt. Ettől meg akart szabadulni azzal, hogy piszkálta, vakarta, nyilván, azért mert viszketett. Talán egy olyan információ miszerint egy viszkető anyajegy a bőrrák jele, megijeszthette. Elég sokszor lehet hallani, meg azt is, hogy akinek anyajegy van a testén, az nem menjen a napra, meg ha sok van rajta, évenként nézesse meg stb.
Mivel konfliktus nélkül nincs elváltozás, ez az ártalmatlan pattanás, vagy anyajegy a konfliktus eredményeként (elhatárolódás), beindult, amitől egy újabb konfliktust élt át, és ez nem egyéb, mint a bőrráktól való félelem.
Pedig ilyenkor már elbontási fázisban van a daganat. Ennek tipikus jele a viszketés.
Egy elhatárolódási konfliktusból mikor lett, támadás, sértés, bemocskolási konfliktus azt nem tudom, valószínűnek tartom, hogy az érintett tudja. A kérdésedre miszerint a törölköző okozhatott-e szennyezési konfliktust, ezt csak sínként tudom elképzelni. Hogy a műtét megoldotta-e a konfliktust?- erre nem lehet jó választ adni. Végezetül arra a kérdésedre, hogy a konfliktus megoldása után az ilyen típusú daganatok visszahúzódnak-e. A válaszom igen akkor, ha valaki a konfliktus érzelmi tartalmát is megélte, meghozta a döntéseit, nem maradtak benne félelmek, és már pontosan tudja, hogy minek a következménye volt ez a biológiai program.
Üdv,

Kereső

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #5 Dátum: 2011. Január 18. - 22:13:41 »
Köszönöm szépen. Üdv. Kereső

Anami

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 304
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #6 Dátum: 2011. Február 09. - 11:23:47 »
Esettörténet egy közeli családtagommal történt:

DHS-t szenvedett el, amelynek érzelmi tartalma: "Megsértettek, megtámadtak, lejáratnak. Mellbe vág ez a támadás!" Egy ismerősétől szenvedte el, és kb. 1 hónapig zárta magába a dolgot. Ez alatt az idő alatt közvetlenül a bal melle (bal kezes-partner vonatkozás) alatt növesztett egy festékes melanómát, amit még csak észre sem vett egészen addig, még olyan nagy nem lett, hogy beleakadt a ruha, és elkezdett erőteljesen viszketni. Ekkor mutatta meg nekem. Megbeszéltük, hogy mi volt a kiváltó ok, és MU-ban van a különprogram. Az illető megnyugtatott, hogy túl van a konfliktuson, és mivel az orvosokat még hírből is elkerüli, nem ment el kivizsgálásra. A melanóma 1 hónap alatt levált. Ma már csak egy halvány barna folt jelzi, hogy valaha ott volt.

valee

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #7 Dátum: 2011. Május 10. - 15:06:15 »
Én most ismerkedtem meg az Új Medicinával, és nagyon tetszik. :)
Nekem nagyon sok kisebb-nagyobb anyajegyem van kiskorom óta. Azt szeretném kérdezni, hogy felnőttként vissza lehet keresni a konfliktusokat, hogy megoldjam őket, és esetleg elmúljanak az anyajegyek? Van jelentősége, hogy hol helyezkednek el (háton, vállon, mellen)?
Előre köszönöm a választ!

nagyvarad

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #8 Dátum: 2011. Május 14. - 08:19:51 »
Van egy kerdesem ezzel a temaval kapcsolatba: - jobbkezes vagyok - a bal lapockamnal egy jo par honappal ezelott megjelent egy kis elszinezodes a boron amit ugy vettem eszre hogy allandoan - foleg reggel - viszket....eleinte nem adtam neki jelentoseget, de egy ido utan feltunt hogy mindeg ugyanazon a helyen viszket a borom. Nos azota egyre surubben viszket es  meg is not az elszinezodes helye. Nincs gyulladas, nem piros, inkabb barnas folt ami  talan terjed is. Szeretnem "megfejteni az okat", ebben kerek segitseget , velemenyt, amit elore is koszonok. Tippem szerint bor irha, es nem bor felham.

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #9 Dátum: 2011. Május 15. - 01:39:21 »
Kedves Valee!

A veleszületett anyajegyek az anyuka konfliktusai, melyek a méhen belüli időszakban elszenvedett sértési, sértegetési konfliktusból származnak. Az embrió (vagy magzat) azonosul az anyával, és akkor is produkál elváltozást, ha az anyának ez csak "egy darabig eltartó rossz érzés" volt. Gyalázat, hogy a gyereket akkor veszik emberszámba, csak ha megszületett... Pedig minden jel szerint a méhen belül is érzi, és átéli az anya konfliktusait.
- innen a szülés-születés kurzusom mottója "a széltől is óvd a várandós kismamát..."

Érdekes módon, ami "változtatás" az anyaméhen belül történik, megmarad - innen az ős-bölcs magyar anya-jegy kifejezés. Minél pöttyösebb a baba, az arról tanúskodik, hogy várandósság alatt az anyukát sértegették, vagy legalábbis dolgokat sértésként élt meg, sértegetésnek vett. Ismerek olyan szülőket, akik maguk tele vannak anyajegyekkel, de (újmedicinások lévén) tudatában e konfliktusok kihatásának véletlenül sem sértegették az anyukát. EGY DARAB anyajegy nincs a gyermekükön.

"Felnőttként vissza lehet keresni a konfliktusokat, hogy megoldjam őket, és esetleg elmúljanak az anyajegyek?"
Elvileg igen, de tekintettel arra, hogy azok viszonylag kis konfliktusok voltak, elég nehéz lesz. Ott azok a konfliktus-feltáró módszerek jönnek szóba, melyek megkerülik (átlépik) a tudatos elmét. Meditáció, regresszió, stb.

"Van jelentősége, hogy hol helyezkednek el?"
Igen. Nagyon is. A biológiai oldalúság az anya/gyermek-partner vonatkozást mutatja meg, az elváltozás pontos helye pedig azt, hogy hova társítottuk a sértési, sérülési konfliktust.
Elképesztő az érzelmeinkből mennyire pontosan lokalizálja az agyunk az elváltozásokat ... Az én egyik nőnemű szakmai elődöm csúnya intellektuális sértési-megszégyenítési konfliktusa anno a bal halántékomon nyilvánult meg. Mondhatom nem mindig "pofonegyszerű" de mindig nagyon izgalmas ezek megfejtése. Személy szerint én az anyajegyeimmel nem foglalkoztam, csak a másfél centi átmérőjű, fél centi vastag melanómám foglalkoztatott.
___

Kedves Nagyvarad!

Ha elszíneződik, valóban nem bőr felhám, hanem bőr irha. A védelmet fokozó bőrpigmentek oda épülnek, a bőr felhámmal határos legkülső felületre. Azt mondod, rendszeresen viszket, és közben látszólag egyre nagyobb a barnás folt. Ez visszaeső konfliktus-aktivitásra utal, majd mivel egyre jobban félsz, kiújítod, és látszólag terjed.

Minél jobban félsz attól, hogy elterjed, annál gyorsabban sötétül a bőr és nő a folt, hiszen a félelmedre produkált önvédelmi válaszreakció az extra bőrpigmentáció, és halovány vékony megvastagítása a bőrödnek.
Amikor pl. egy melanóma viszket, akkor éppen elbontás alatt van. 

Az én legutóbbi melanómám nyolc-kilenc hónapig nőtt, mire feltűnt, és zavarni kezdett... (bal halánték) aztán a dolgot magamban lerendezve (nyugtázva és elfogadva, hogy az a sértés nekem akkor - visszatekintve - NAGYON IS KEDVEZŐEN befolyásolta az életemet) nyolc hónap alatt viszketéssel szépen elmúlt. Már csak egy halovány barnás folt jelzi a régi megvastagodás helyét. A viszketés a gyógyulás egyértelmű jele!

Ugye sokat számít melyik oldalon van és pontosan hol, nos oda társítod, oda asszociálod a sérülést, mocskolást.
Fejtsd meg, mivel indult a történet. Nehogy belefussál még egyszer, és örülj neki hogy viszket.
Ne vakard ki, inkább csak finoman dörzsölgesd meg. Egy jó darabig elég neki, attól egy ideig nem viszket.

Szeretettel várjuk majd a beszámolódat, ha megfejtetted a tartalmát, és kifuttattad a különprogramodat.

nagyvarad

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #10 Dátum: 2011. Május 15. - 15:04:03 »
Nagyon szepen koszonom Roberto, az eletem  ajandeka  hogy megismerhettelek. Nelkuled es az uj medicina nelkul mar ki tudja mi lett volna velem. mikor 2009 nyaran szemelyesen is sikerult talalkozzam Veled, oriasi ko esett le a szivemrol... Veled elbeszelgetve sikerult megertenem a regi betegsegem beindito lelki okat es a folyamatokat.
Mielott hozzad eljutottam mar 3.dik eve fuggott felettem Damoklesz kardja hogy nogyogyaszatilag mindenaron meg akarnak muteni. Termeszetesen akkori elkeseredesembe tobb orvosnal is voltam, ugy Nagyvaradon mint Szegeden, de a diagnozis es az egyeduli megoldas amit hallottam az orvosok reszerol ugyanaz volt: mutet.. mutet... mutet...

De megis nekem akkor a lelkiismeretem, a belso hangom azt sugta hogy ezt a lepest nem kell megtegyem, mert nincs ra szuksegem... 3 even at voltam betegnek belyegezve es eletveszellyel stresszelve, es csak azutan jutott el hozzam az Uj Medicina hire..... Anelkul, hogy tudtam volna rolatok, vettem a batorsagot es nem fekudtem kes ala.

Ma mar egesz mas szemmel nezem az  ugynevezett "betegsegeket" messze nem felek toluk annyira, mint regen. ugy erzem, az egesz eletem jo iranyba halad... termeszetesen azota is voltak es vannak :))) konfliktusaim hiszen nem zarhatom el magam a kulvilagtol... de erdekes hogy mindeg megkapom pont azt az informaciot amire eppen szuksegem van a boldogulashoz... a mostani problemammal kapcsolatba is tudom hogy minden helyre jon.
Ha van egy jo terkepem az elethez, nem tevedek el. Barcsak a tobbi ember is komolyabban venne az ujmedicinat.

Koszonom hogy letezel... kivanom hogy sikeresen  haladj tovabb ezen a csodalatos uton.  Nagy szukseg van a mai vilagban az ilyen csodalatos, onzetlen elkotelezett emberekre....

Olel szeretettel- a nagyvaradi nagymami - :)

valee

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #11 Dátum: 2011. Május 15. - 19:15:28 »
Kedves Roberto!
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Az lenne a kérdésem, hogy az Új Medicináról hol lehet többet megtudni? Vannak előadások, oktatások Békés megyében?
Még egyszer köszönöm,
Valee

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #12 Dátum: 2011. Május 17. - 05:27:28 »
Szívesen. Nahát... Nemsokára pont Békéscsabán lesz egy kétnapos intenzív tréning! Részletek az ujmedicina.hu eseménynaptárban. Miket nem teremtesz magadnak... ;)

Fruzsina

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #13 Dátum: 2011. Június 03. - 14:11:30 »
Sziasztok

Eltávolították egy anyajegyemet, majd a szövettan alapján Clark4-es melanomát diagnosztizálak nálam a hasam bal oldalán.

A PET CT eredményt ma kaptam meg. A bal inguinában a nyirokcsomó aktivitást mutatott 14 x 19 mm-es nagyságban ami az eredmény szerint valószínűleg áttét.

Ez ügyben szeretnék nagyon gyorsan megoldást találni, és a megfelelő útra lépni.

Előre is köszönöm!
Köszönettel
Fruzsina

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #14 Dátum: 2011. Június 03. - 23:18:38 »
Eltávolították egy anyajegyemet, majd a szövettan alapján Clark4-es melanomát diagnosztizálak nálam a hasam bal oldalán.

Fruzsina, melanoma akkor alakul ki, ha az ember elszenved egy támadás, sértés miatti (el)torzulási, csúnyulási, bemocskolási konfliktust, sértés konfliktust... akár átvitt értelemben is, ha az illető úgy érzi, égetik, rágalmazzák, mocskolják. Melanóma a KA szakaszban alakul ki, a MU szakaszban pedig gombabaktériumok által elbontásra kerül (ilyenkor viszkethet és kellemetlen tüneteket tapasztalhatunk).

A has bal oldala jobb kezes embernél anya-gyermek vonatkozásban reagál, bal kezesnél pedig partner-kortárs vonatkozású konfliktusok okoznak szervi elváltozást. Azt a konfliktust kell megkeresni, amit a hasadra asszociáltál a has ellen irányuló támadással, elcsúnyulással kapcsolatban. Ez lehet egy sértő beszólás is. Ha megtalálod a vonatkozó konfliktust, megköszönném, ha néhány szóban megosztanád.

Idézet
A bal inguinában a nyirokcsomó aktivitást mutatott 14 x 19 mm-es nagyságban ami az eredmény szerint valószínűleg áttét.

Valószínűleg? Ezek szerint ők sem tudják biztosan? Légy óvatos a diagnózisokkal, mert még a modern diagnosztikai eszközök sem tévedhetetlenek. Tippelgetni bárki tud. Nem mindegy például, hogy a nyirokcsomóban valóban zajlik sejtszaporulat, vagy csak meg van duzzadva? A hasüregben található talán a legtöbb nyirokcsomó, nem véletlenül: sok mindent kell kipucolni onnan, ami vérben nem szállítható. Amikor egy értelmes biológiai különprogram megoldás utáni szakaszban van, gyulladás állapota áll fenn, a környéki nyirokcsomók mindig(!) megduzzadnak, hiszen el vannak látva feladattal, pl. egy melanóma gyulladás kíséretében való elbontásával.

Mielőtt kétségbeesnél, kérlek, gondold át ezt az eshetőséget. Középfül gyulladásnál van tapasztalatom róla, hogy a nyaki nyirokcsomók képesek bármiféle konfliktus nélkül, a leterheltségük miatt megduzzadni a MU szakaszban, annak idejére (aztán azzal együtt el is múlt).

Természetesen elképzelhető, hogy sejtszaporulat legyen a nyirokcsomóban, ha azt megelőzően megoldódott egy has vonatkozású hátráltatottsági önértékelés letörés konfliktus. A nyirokcsomó különprogramokról bővebben ide kattintva olvashatsz, ezzel a témával kapcsolatos kérdéseidet javaslom, hogy a vonatkozó témában tedd fel, ne keveredjenek össze a különböző szövetek. Üdv, Vadvirág

Fruzsina

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #15 Dátum: 2011. Június 05. - 09:20:06 »
Kedves Vadvirág!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Tanulmányozom az Új Medicinát, keresem az okokat, és kedden párommal együtt ott leszünk a tanfolyamon!

Üdv
Fruzsi

vgabor

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA o
« Válasz #16 Dátum: 2012. Március 05. - 18:25:19 »
Sziasztok,

Már régebb óta találkoztam a GNM-mel, de valahogy az én tüneteimre nem sikerült azokat a csodálatos eredményeket elérni, amikről a GNM-mel kapcsolatban hallok. Persze ez könnyen lehet, hogy az én hibám, sajnos nem tudom elhinni ezeket a dolgokat, amíg nem győzödöm meg róla. Most itt egy remek lehetőség, és adnék egy újabb esélyt a GNM-nek a hitetlenségemmel szemben. (Látok néha némi kapcsolatot a tünetek és a konfliktusaim között, de valahogy nem egyértelmű, és sajnos fenntartom annak is a lehetőségét, hogy mivel csak némelyikre tudom ráhúzni a GNM-et, ez lehet csak belemagyarázás, bár szeretném ha nem csak az lenne, és jobban látnám a kapcsolatot)
Úgy gondolom, hogy az, hogy nem hiszek benne, önmagában a javulás útjában állhat, mivel az aggodalmaimat nem tudom teljes mértékben eloszlatni, hogy teljesen a GNM-re bízzam magam, és ez önmagában lehet egy olyan konfliktus ami miatt a tünet nem fog elmúlni.

Jelenleg egy bőrproblémával küzdök, de mielőtt rátérnék talán érdemes még visszább menni. A szám alatt több mint egy éve bőrsebesedések találhatók (2-3 kb 1-1 négyzetcm nagyságú sebek, de van 1-2 kisebb is. Állcsúcs és száj között, de oldalt is, főleg bal oldalon. Itt persze fontos lehet, hogy jobbkezes vagyok). Kiújul és elmúlik, folyamatosan váltakozik. Jelenleg ebből a szempontból ott tartok, hogy elmúltak a sebek. Sajnos úgy váltakozik, hogy 4-6 hétig folyamatosan sebes, aztán pár hétre elmúlik, és aztán újra előjön. Egy ismerősöm - aki közelebbi kapcsolatban van GNM-mel - megjegyezte, hogy lehetséges, hogy a különböző diéták miatt lehet ez, úgy hívta, hogy falat konfliktus. Felhagytam a diétázással, de a tünetek jelentkezési gyakoriságában és időtartamában nem tapasztaltam változást. Jelenleg pont úgy néz ki, hogy a szokásoshoz képest gyönyörű az állam, még nyoma se látszik a sebeknek. 1 sebből van még egy apró maradvány, de alig látszik. Viszont...
Ez az állapot kb 1-2 hete van, és ha még 2-3 hetet visszamegyünk az időben (kb 4-5 hete), akkor megjelent egy nagyon kis (tűhegynyi) sebem a többi között ami igen vérzékeny, egy kicsit felsértettem, és bugyogott belőle a vér, alig akart elállni, ez önmagában is furcsa, de tűhegynyi nagyságú sebből ez még furcsábbnak tűnt. A nagyobb kevésbé vérzékeny (inkább gennyes és fekélyes) sebek egyre kisebbek lettek, ez a vérzékeny seb viszont nőtt, de nem úgy, mint a többi, hanem egy dudor keletkezett az államon, ami nem viszket nem fáj, de továbbra is vérzékeny. A növekedés talán abbamaradt, viszont most elég csúnyán néz ki, mert kb 5-6mm-es átmérőjő pirosas kinövés, amit többnyire már bőr borít, de a kis seb továbbra is rajta van és továbbra is vérzékeny.
Ha jól sejtem a GNM alapján a következő történt:
1) A diéta okozta a kisebesedést, ami számomra ismeretlen okok miatt a kelleténél tovább tartott, de talán mostanra elmúlt.
2) Az újfajta bőrprobléma az itt leírtak szerint egy csúnyulási konfliktus miatt lehet az eredeti sebesedés miatt, viszont számomra nem egyértelmű, hogy most milyen szakaszban vagyok. Mivel a csúnya hegek elmúltak (bár lehet, hogy csak ideiglenesen, és újra előjöhetnek), ezért elképzelhető, hogy megoldás után vagyok, de a tünetek alapján számomra nem egyértelmű. Viszont az is lehet, hogy ez az újfajta "kinövés" visszalök ugyanabba a konfliktusba, mint amibe a sebesedés miatt is voltam, és ezért lehet hogy nem fog elmúlni a kinövés. Ettől terészetesen félek is. Tudom, hogy erre majd azt fogjátok írni, hogy ne féljek tőle, mert az is konfliktus, de ez számomra egy abszurd kérés. Nem tudok nem aggódni miatta.

Több kérdésem is lenne:
Jól értelmezem a konfliktust?
Ha jól értelmezem, és azt kellene tennem, hogy nem félek az elváltozástól (ezt több helyen is olvastam/hallottam), ezt hogy lehet megtenni? Sajnos egyelőre nem tudom készpénznek venni a GNM-et (bár szeretném), és ezáltal nem tudom elvetni azt a lehetőséget, hogy hiába állok hozzá máshogy az elváltozáshoz, lehet hogy mégis téved a GNM, és akkor veszélyes játékot játszom. Ezt a félelmet egyszerűen képtelen vagyok eloszlatni a jelenlegi ismereteim miatt (orvosi információk, és a GNM-mel kapcsolatos vegyes/kétes tapasztalatok miatt). Ezért is lenne jó, hogy ha ezt a problémámat a GNM segítségével meg tudnám oldani, mert akkor meggyőződnék róla, hogy tényleg működik. Addig sajnos nem tudom azt mondani, hogy a GNM nem tévedhet, és azt sem, hogy nem zavar a bőrelváltozás, pedig ha jól sejtem ez lenne a helyreállítás módja.
Ráadásul 5-6 éve volt egy hasonló kinövés a hátamon, amit végül leoperáltak, ez is hozzáad ahhoz a félelmemhez, hogy nem fog elmúlni a kinövés. (Az se múlt el, pedig az nem volt szem előtt, így az kevésbé zavart, bár az is egyértelműen zavart)

Egy szkeptikusnak aki meg szeretne győződni a GNM hatékonyságáról mit tudtok ajánlani erre a konkrét problémára? Illetve, mint korábban is kérdeztem milyen tüneteket figyeljek és melyik szakaszban? Ti hogy értelmezitek ezeket a tüneteket?
Van egyátalán esélyem arra, hogy szkeptikusként megtapasztalatom a GNM eredményességét? Attól félek, hogy bizonyos konfliktusokat nem tudok feloldani addig amíg ezek a kételyek bennem vannak a GNM-mel kapcsolatban, ezeket a kételyeket viszont hogy lehet legyőzni?

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA o
« Válasz #17 Dátum: 2012. Március 17. - 23:30:15 »
Vgabor, először is szeretném leszögezni, hogy ezen a fórumon senkinek sem célja, hogy bárkit bármiről meggyőzzön. Neked, szabad akaratodból kell eldöntened, hogy figyelembe veszed-e az új medicinát vagy sem. Én már számtalan alkalommal megtapasztaltam a működését, és ebből kifolyólag bármilyen súlyos elváltozásnál rá merném bízni magamat. Az pedig, hogy Te mit teszel, a Te dolgod.

A bőr elváltozásainál falat konfliktus szóba sem jöhet, a diéta meglátásom szerint téves irány a konfliktus beazonosításánál.
Itt csak sértési, bemocskolási, elcsúnyulási konfliktus jöhet szóba (bőr irha) vagy elválasztás / elhatárolódás (laphám, felhám).

Mindkét esetben kialakulhat ördögi kör, ha az érintett a tünetekre (sebre) vonatkoztatja a konfliktusát, ez az, amit csúnyulásként él meg, vagy szeretne tőle megszabadulni. A vérzés mindkét esetben krízis tünet, az pedig, hogy hol enyhül a tünet, hol erősödik, arra utal, hogy visszaeső konfliktus aktivitásról beszélünk: hol stresszelsz, hol pedig megnyugszol. Elképzelhetőnek tartod, hogy a megoldás utáni szakaszban, a krízisben jelentkező tünetek miatt kerülsz ismét konfliktusba? Például a vérzés miatt?

Az új medicinát a legegyszerűbb a múltbeli elváltozásokon letesztelni, amik már kifutottak, nem okoznak panaszokat, tehát nincs tétjük sem. Tegyük hozzá azt is, hogy sokkal egyszerűbb a konfliktust "nem megtalálni", feladni a keresést (vagy úgy igazából meg sem próbálni),  mint aktívan dolgozni önmagunkon, és megkeresni, feltárni azt. A GNM megtapasztalása időt és energiát igényel.

Tapasztalatom szerint az az ember, aki állítása szerint nem bízik az új medicinában, valójában önmagában nem bízik (nem érzi magát képesnek a megnyugvásra, a konfliktus feltárására, a tünetek átvészelésére). A kérdés tehát nem az, miért kételkedsz a GNM-ben, hanem az, hogy miért kételkedsz önmagadban? Őszintén szeretnéd-e kipróbálni, hogyan működik a gyakorlatban, és megtapasztalni szervezeted öngyógyuló képességét, vagy azt várod, hogy valaki mondja meg a "tutit", vállalja helyetted - érted a felelősséget?

Van egy rossz hírem: a döntés a Te kezedben van. Tudunk segíteni abban, hogy elmondjuk, milyen lelki konfliktus áll a tüneteid hátterében, hogyan zajlik tested öngyógyuló mechanizmusa a megnyugvás után, mi történik, ha mégis visszaesel a konfliktusodba, de hogy mit kezdesz ezzel az információval, az a Te döntésed, szabad akaratod szerint. Ebbe senki sem avatkozhat bele. Üdv, Vadvirág

vgabor

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA o
« Válasz #18 Dátum: 2012. Március 18. - 10:58:49 »
Kedves Vadvirág,

Köszönöm válaszodat. Azt nem tudom, hogy mi az a konfliktus ami először beindította a sebesedést, illetve ha teljesen elmúlik (ebben az esetben nem kéne, hogy ördögi kör legyen), akkor miért jön elő pár hét tünetmentesség után újra. Gondolom pont ez az a dolog amit csak én tudok kideríteni, mivel az érzelmeimbe/érzéseimbe csak én látok bele.

A vérzés miatt nem érzem, hogy stresszelek, ráadásul a régebbi sebek azok nem vérzékenyek, azok inkább  gennyes sebek nem is véreztek, és nagyon lassan gyógyultak (belülről a gennyesedés akadályozta a gyógyulást, és eleinte inkább csak növelte a sebek méretét, és szinte vérzés nélkül és nagyon lassan gyógyultak). Egyébként ez most ismét visszajött 2 helyen :(
A másik sebem az ami a kezdetektől vérzékeny, de ez nem az első fajta sebből lett vérzékeny, hanem egy külön helyen (de ugyanúgy állon), teljesen érintetlen területen alakult ki, és az elváltozás jellege teljesen más. Egyátalán nem gennyes, cserébe viszont nagyon vérzik, és az alapterülete is sokkal kisebb. De ami a fő problémám, hogy egy kinövéssé alakult.

Ezért gondoltam, hogy a második elváltozás (a vérzékeny sebből a kinövés) az első elváltozás okozta csúnyulás következménye, de az első elváltozást (nagyobb alapterületű gennyes) nem tudom megfejteni, mivel azt nem előzte meg semmi (vagy csak nem emlékszem). Ezt egyébként okozhatja ugyanaz a konfliktus, vagy 2 különböző konfliktust kell keresni? Illetve ha 3-4 sebem van, az 3-4 konfliktus, vagy ugyanaz?

Üdv,
Gábor

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA o
« Válasz #19 Dátum: 2012. Március 18. - 12:55:18 »
Köszönöm a kiegészítést.

Azt nem tudom, hogy mi az a konfliktus ami először beindította a sebesedést, illetve ha teljesen elmúlik (ebben az esetben nem kéne, hogy ördögi kör legyen), akkor miért jön elő pár hét tünetmentesség után újra.

Ha jobb kezes vagy és főleg a bal oldalon jelentkeznek a sebek, akkor az eredeti konfliktus egy anya-gyermek, előd-utód vonatkozású konfliktus (lehet szakmai előd-utód is vagy gondozó-gondozott - az a meghatározó, hogy Te hogy éled meg).

Azt kell tudni a konfliktus feltárásához, hogy melyik szövet érintett. A gennyesedés bőr irha érintettségre utal. Ez lehet az eredeti konfliktus miatt is, és rosszabbodhatnak a tünetek következménykonfliktus, pl. ha zavarnak a sebek (nem csak a vérzés).

Hogy miért jönnek elő a tünetek pár hét tünetmentesség után?

Tegyük fel, hogy egy sértési konfliktus hatására beindul a bőr irha megvastagodása, majd amikor a konfliktus megoldódik, elbontásra kerül (mykobaktériumok által), és ez kellemetlen tünetekkel jár (pl. viszketés). A kellemetlen tünetek szinte mindig a MU (megoldás utáni) szakaszban jelentkeznek.

Ha ez konfliktust okoz, leáll a helyreállítási elbontás, ismét beindul a bőr irha megvastagodása, és az ember a KA szakaszban tünetmentesnek tűnik (mivel a megvastagodást csak 6-9 hónap konfliktus aktivitás után szokták csak észrevenni). Ha megnyugszik, pl. hogy "na, talán most már elmúlik", akkor ismét beindul a helyreállítás, elbontás, és ismét erősödnek a kellemetlen tünetek.

Az érintett akkor tapasztalja ezt, ha hol zavarják (sértik) a tünetek, hol nem, oda-vissza kapcsolgat. Bőrnél, mivel szem előtt vannak a tünetek, könnyű benne maradni a tünetek okozta következménykonfliktusban, ezért segítség lehet, ha lefeded a sebeket, ne lásd őket minden egyes alkalommal, amikor tükörbe nézel (vagy szóvá teszi valaki, hogy mi az).

Lehet érintett a felhám is, ha a konfliktus nem sérülési, hanem elhatárolódási konfliktus: "megszabadulnék tőle, de nem múlik".
Ebben az esetben is kialakulhat ördögi kör, ha elhatárolódsz a tünetektől, zavarnak, szeretnél megszabadulni tőlük.

Pontosan akkor lehet meghatározni a konfliktus(oka)t, ha rendelkezel orvosi diagnózissal, hogy pontosan mi micsoda, és milyen szövet érintett (pl. melanóba, basalioma,... stb). Ha nincs diagnózis, csak azt tudom megmondani, mik jöhetnek szóba.

Ezt egyébként okozhatja ugyanaz a konfliktus, vagy 2 különböző konfliktust kell keresni?

Ha két különböző jellegű elváltozásról van szó, akkor az két külön konfliktus. Lehet, hogy ezek összefüggésben állnak egymással, pl. a sebektől való csúnyulási (irha) vagy elhatárolódási (felhám) konfliktus miatt, de az is lehet, hogy teljesen másról van szó. Az új medicinában a szövet funkciójából egyenesen következik a konfliktus.

Mi az, amit kifejezetten az álladra és a szád alá aszociálsz? Még baleset is lehet a kiváltó esemény, pl. ha az érintett odakap, felsérti a bőrt, és ez okoz számára sérülési konfliktust, vagy önbecsülés letörést, "nem tudtam jobban vigyázni". Sokminden szóba jöhet.

Minél kisebb konfliktusról van szó, annál nehezebb feltárni, mert az ember nem is gondolná, hogy az az esemény a konfliktus.

Egy súlyos, rákos elváltozásnál egyértelmű, sokszor még a szomszédok is tudják, mi a kiváltó esemény. Egy enyhe náthánál sokkal nehezebb feltárni, ez igényel némi gyakorlatot. Elképzelhető, hogy a Te konfliktusod sem túl intenzív.

Illetve ha 3-4 sebem van, az 3-4 konfliktus, vagy ugyanaz?

Lehet ugyanaz a konfliktus, amit többször elszenvedtél (pl. ha rendszeresen sértegettek az állad miatt), de lehet más is, ugyanazzal az érzelemmel (pl. ha felsértetted és ez okozott konfliktust, majd sértegettek, hogy milyen csúnya az a seb). Ami biztos, hogy közös benne, az az érzelmi tartalom: irha esetében sérülés-félelmi konfliktus, felhámnál elhatárolódás.

Remélem, sikerült támpontot adnom a nyomozáshoz, és bízom benne, hogy megtalálod a konfliktusodat. Üdv, Vadvirág

Csere Dóra

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA o
« Válasz #20 Dátum: 2013. Március 25. - 09:29:34 »
Anyajegyek természetes sikeres gyógyulása

Nagy élmény számomra, hogy beszámolhatok egy saját anyajegyem eltűnéséről.
Természetesen nem az utcán vesztettem el, vagy nem elfelejtettem, hogy hol volt :), hanem  az újmedicína szerinti pontos lefutás szerint elbontotta a testem.
Csináltam róla néhány fotót is az elbontási szakaszokban, és sok emberkének mutogattam a folyamat közben.

Tehát újabb bizonyíték a keresők számára, hogy a test igenis elbontja a festékes melanómát, ha megoldjuk a hozzá tartozó konfliktust. (tehát a folyamat jóindulatú!)

Nekem ez egy 2 mm-es anyajegy volt a csuklómon, és egy nagy vitát követően indult be a megoldási szakasz.
A vita témája szintén stimmel, bírálták amit teszek, és ezen kiborulva én helyreállítottam az önértékelésemet a témában, és különválasztottam az illető nézőpontját,
és azt, hogy én mit akarok, és hogyan reagáltam. Végül ugye megnyugodtam, és belül megoldottnak éreztem a helyzetet annak ellenére, hogy kifelé nem osztottam ki az illetőt. Elég volt a belső rend helyreállítása, és a béke, nyugalom megélése és a saját döntésem, cselekedetem felvállalása magam felé.

Ezután egy hétig viszketett és fájt és begyulladt a kis anyajegy, és szépen napról napra jobban hasonlíott egy apró sebhez, amiról végül leesett a varr, és alatta megjelent a világos színű, sima új bőrréteg. Kb. a második héten már nem éreztem, és szépen eltűnt minden jel, hogy ott valaha is volt anyajegy, tehát a bőrőm teljesen helyreállította a folyamatot, és visszabontotta a korábbi extra fedőréteget, pontosan annyit amennyit kell, és ott ahol kell.

Tehát, mivel nem ijedtem meg, hogy 'jujj elrákosodik' , hanem tudtam, hogy ez megoldási fázis, ezért külön örültem a folyamatnak úgy is, hogy közben ugye fájt, vagy viszketett. Így simán végigfutott a gyógyulási fázis, és eltűnt, helyreállítódott a laphámszövetem.

Nagyon örülök ennek a tapasztalatnak is a már megoldottak között! :)))

edynka

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #21 Dátum: 2015. Június 26. - 13:23:05 »
Fruzsina, melanoma akkor alakul ki, ha az ember elszenved egy támadás, sértés miatti (el)torzulási, csúnyulási, bemocskolási konfliktust, sértés konfliktust... akár átvitt értelemben is, ha az illető úgy érzi, égetik, rágalmazzák, mocskolják. Melanóma a KA szakaszban alakul ki, a MU szakaszban pedig gombabaktériumok által elbontásra kerül (ilyenkor viszkethet és kellemetlen tüneteket tapasztalhatunk).

A has bal oldala jobb kezes embernél anya-gyermek vonatkozásban reagál, bal kezesnél pedig partner-kortárs vonatkozású konfliktusok okoznak szervi elváltozást. Azt a konfliktust kell megkeresni, amit a hasadra asszociáltál a has ellen irányuló támadással, elcsúnyulással kapcsolatban. Ez lehet egy sértő beszólás is. Ha megtalálod a vonatkozó konfliktust, megköszönném, ha néhány szóban megosztanád.

Valószínűleg? Ezek szerint ők sem tudják biztosan? Légy óvatos a diagnózisokkal, mert még a modern diagnosztikai eszközök sem tévedhetetlenek. Tippelgetni bárki tud. Nem mindegy például, hogy a nyirokcsomóban valóban zajlik sejtszaporulat, vagy csak meg van duzzadva? A hasüregben található talán a legtöbb nyirokcsomó, nem véletlenül: sok mindent kell kipucolni onnan, ami vérben nem szállítható. Amikor egy értelmes biológiai különprogram megoldás utáni szakaszban van, gyulladás állapota áll fenn, a környéki nyirokcsomók mindig(!) megduzzadnak, hiszen el vannak látva feladattal, pl. egy melanóma gyulladás kíséretében való elbontásával.

Mielőtt kétségbeesnél, kérlek, gondold át ezt az eshetőséget. Középfül gyulladásnál van tapasztalatom róla, hogy a nyaki nyirokcsomók képesek bármiféle konfliktus nélkül, a leterheltségük miatt megduzzadni a MU szakaszban, annak idejére (aztán azzal együtt el is múlt).

Természetesen elképzelhető, hogy sejtszaporulat legyen a nyirokcsomóban, ha azt megelőzően megoldódott egy has vonatkozású hátráltatottsági önértékelés letörés konfliktus. A nyirokcsomó különprogramokról bővebben ide kattintva olvashatsz, ezzel a témával kapcsolatos kérdéseidet javaslom, hogy a vonatkozó témában tedd fel, ne keveredjenek össze a különböző szövetek. Üdv, Vadvirág

edynka

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:066 bőrrák, bőrdaganat, melanoma MA
« Válasz #22 Dátum: 2015. Június 26. - 13:24:47 »
Fruzsina, melanoma akkor alakul ki, ha az ember elszenved egy támadás, sértés miatti (el)torzulási, csúnyulási, bemocskolási konfliktust, sértés konfliktust... akár átvitt értelemben is, ha az illető úgy érzi, égetik, rágalmazzák, mocskolják. Melanóma a KA szakaszban alakul ki, a MU szakaszban pedig gombabaktériumok által elbontásra kerül (ilyenkor viszkethet és kellemetlen tüneteket tapasztalhatunk).

A has bal oldala jobb kezes embernél anya-gyermek vonatkozásban reagál, bal kezesnél pedig partner-kortárs vonatkozású konfliktusok okoznak szervi elváltozást. Azt a konfliktust kell megkeresni, amit a hasadra asszociáltál a has ellen irányuló támadással, elcsúnyulással kapcsolatban. Ez lehet egy sértő beszólás is. Ha megtalálod a vonatkozó konfliktust, megköszönném, ha néhány szóban megosztanád.

Valószínűleg? Ezek szerint ők sem tudják biztosan? Légy óvatos a diagnózisokkal, mert még a modern diagnosztikai eszközök sem tévedhetetlenek. Tippelgetni bárki tud. Nem mindegy például, hogy a nyirokcsomóban valóban zajlik sejtszaporulat, vagy csak meg van duzzadva? A hasüregben található talán a legtöbb nyirokcsomó, nem véletlenül: sok mindent kell kipucolni onnan, ami vérben nem szállítható. Amikor egy értelmes biológiai különprogram megoldás utáni szakaszban van, gyulladás állapota áll fenn, a környéki nyirokcsomók mindig(!) megduzzadnak, hiszen el vannak látva feladattal, pl. egy melanóma gyulladás kíséretében való elbontásával.

Mielőtt kétségbeesnél, kérlek, gondold át ezt az eshetőséget. Középfül gyulladásnál van tapasztalatom róla, hogy a nyaki nyirokcsomók képesek bármiféle konfliktus nélkül, a leterheltségük miatt megduzzadni a MU szakaszban, annak idejére (aztán azzal együtt el is múlt).

Természetesen elképzelhető, hogy sejtszaporulat legyen a nyirokcsomóban, ha azt megelőzően megoldódott egy has vonatkozású hátráltatottsági önértékelés letörés konfliktus. A nyirokcsomó különprogramokról bővebben ide kattintva olvashatsz, ezzel a témával kapcsolatos kérdéseidet javaslom, hogy a vonatkozó témában tedd fel, ne keveredjenek össze a különböző szövetek. Üdv, Vadvirág