Szerző Téma: 054 középfülgyulladás, otitis media MA  (Olvasták 5983 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
054 középfülgyulladás, otitis media MA
« Dátum: 2010. November 28. - 20:26:15 »
ED1
Konfliktustípus: ún. falat-konfliktus, akusztikus információ, hallás, megértés vonatkozásában.

Érzelmi tartalom: Hallott, közvetített „információ falat” bekebelezése, átvétele, és a „hallás-, tudás, megértés falat” kiadása, átadása. Szeretném átadni jól és könnyen. Jobb fül: Nem tudom a tudás- és információ falatot megszerezni, megkapni, megtudni, pedig szeretném. Pl. anyuka novemberben „megsúgja”, elárulja gyermekének, hogy már megvették a karácsonyi ajándékot, csak nem mondja meg, mi az. Bal fül: Nem tudom kiadni az információfalatot, nem hallanak/hallgatnak meg, nem figyelnek rám vagy nem értenek meg, és ez bánt. Izgultam, hogy mindent el tudjak mondani, mindent át tudjak adni az előadásomon, hogy megértsenek, felfogják miről beszélek.

Szerv Atlasz lapkód:   2.1.22.   2.1.B.   2.1.C.   2.1.D.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)K.A. szakaszban: karfiolszerűen növekvő, kiválasztó jellegű vagy laposan növekvő, felszívó jellegű mirigydaganat.
Betegség-nevek: középfül-adenokarcinoma (ezt nagyon ritkán veszik észre). Ha visszaeső vagy sokáig tart a konfliktus (hónapokig), a mirigyes szövet megvastagodása egyre fokozódó tompahallást, (nem maradandó) hallásgyengülést okozhat.

M.U. szakaszban: tuberkulotikus daganat-elsajtosodás, váladékozó gennyes középfül gyulladás, ami ép (nem lyukas) dobhártyánál a középfül-nyomás miatt lehet nagyon fájdalmas. Betegség-nevek: otitis media (a dobhártya ha kiszakad, a fájdalom megszűnik, és az elbontás maradványai a fülön kifolynak).

Az elváltozás biológiai értelme: az ősi hallószerv sejt-maradványainak szaporítása - a „hallás-falat” váladékkal síkosítása, hogy jobban meg tudjam hallani vagy másoknak hallhatóvá/meghallottá tegyem az akusztikus információt.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:középfülgyulladás, otitis media
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 28. - 20:26:20 »
ED2
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák:


Otitis media: középfülgyulladás
Konfliktustípus: ún. „falat"-konfliktus: jobb oldal - információ "falat" bekebelezése, bal oldal - a „falat" kiadása
Érzelmi tartalom:
Jobb oldal: "Nem tudom az információfalatot megszerezni, megkapni, megtudni, pedig szeretném." Pl. anya novemberben „elárulja" gyermekének, hogy már megvették a karácsonyi ajándékot, csak nem mondja meg, mi az.
Bal oldal: "Nem tudom kiadni az információfalatot, nem hallanak/hallgatnak meg, nem figyelnek rám, nem értenek meg."

Kapcsolódó Biologika TV video:
Gennyes és savós középfülgyulladás, fülfájdalmak, halláskárosodás


Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:középfülgyulladás, otitis media
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 20:26:26 »
ED3
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

középfülgyulladás (bal fül) - írta: Vadvirág

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:középfülgyulladás, otitis media
« Válasz #3 Dátum: 2011. Március 29. - 00:27:00 »
Egy korábbi tapasztalat: középfülgyulladás (bal fül) esettörténet, első kézből.

Új Medicina trénerként vettem észre, hogy tanfolyamaim végéhez közeledve szinte mindig fáj a bal fülem. Nem fájt elviselhetetlenül, ugyanakkor tanulságos az érzelmi tartalma: "szeretnék minden lényeges információt átadni a résztvevőknek, nehogy kifelejtsek valamit, ami fontos lenne". Önmagammal szemben magasak az elvárásaim, a hiteles, részletes információátadás számomra létszükséglet.

A fájdalom sohasem tartott egy napnál tovább, a DHS-t rendszerint akkor szenvedtem el, amikor megláttam az egybegyűlteket.

Tények és tévhitek a bal oldali középfül elváltozásával kapcsolatban...:

"Egyes nézetek"* szerint a kimenő falat konfliktus nem lehet információ átadásával kapcsolatos, valami, amit szeretnénk, ha meghallanának, hanem olyasvalami, amit nem akarunk meghallani. Ezt az elgondolást személyes tapasztalatom útján cáfolom.

Soha, egyetlen tanfolyam előtt sem volt "nem akarom hallani" érzelmi tartalommal megélt DHS-em (sem falat, sem elhatárolódás). Az viszont, hogy "mindent átadjak, ki ne hagyjak valamit, mindent megértsenek" a mai napig, minden tanfolyamom kezdetekor lámpalázas sokk formájában ér. Számos trénerrel egyeztetve azt tapasztaltam, hogy ez nagyon gyakori jelenség.

* A hivatkozott személy(ek) nevét nem teszem közzé, mivel célom a hiteles tájékoztatás, nem a személy(ek) kellemetlen helyzetbe hozása.

gika

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:054 középfülgyulladás, otitis media MA
« Válasz #4 Dátum: 2012. Március 27. - 12:39:39 »
Ha például a középfülgyulladás és a mandulagyulladás főleg gyerekeknél fordul elő, és a kiváltó konfliktus is rájuk jellemző (nem kapom meg az infot vagy a beígért ajándékot), akkor hogy működik az, hogy a 7 (10) év alatti gyerekek "megbetegedései" főleg a szülő (anya) konfliktusai miatt jönnek létre. Akkor most hol keresendő például egy 2,5 éves gyerek visszatérő középfülgyulladásának oka?

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:054 középfülgyulladás, otitis media MA
« Válasz #5 Dátum: 2012. Március 28. - 22:05:54 »
Gika, a kettő nem zárja ki egymást. Attól még, hogy az édesanya konfliktusait átvehetik 10 év alatt a gyermekek, ez nem zárja ki, hogy (ezen felül) ne legyenek saját konfliktusaik. 2,5 éves gyermeknél mindkét lehetőséget megvizsgálnám.

Kicsi gyermekeknél gyakori, óvodában is, a "titok, nem mondooom meeeg" hozzáállás, ami lehet e konfliktus forrása is. Amit a kicsik szeretnének megszerezni, magukénak tudni, számukra falat. Most, rögtön, azonnal kell - és mindenképp kell... ezért falatkonfliktus. Később megtanulják, hogy nem kaphatnak meg mindent (azonnal), illetve rájönnek arra is, hogy nem létszükségletük megszerezni azt, amire vágynak (pl. az oviban egy játékot), így a későbbiekben kevéssé "gerjednek" rá a falatkonfliktusokra.

Nincs kizárva, ettől függetlenül, hogy a gyermek édesanyja szeretett volna valamit megszerezni. Üdv, Vadvirág

gika

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:054 középfülgyulladás, otitis media MA
« Válasz #6 Dátum: 2012. Március 29. - 12:54:54 »
Kedves Virág!
És ha a bal fül érintett? Azon kívül, hogy mondjuk: nem figyelnek rám, nem értenek meg, vagy nem értik meg, amit mondani akarok, kizárt dolog a "nem akarok valamit meghallani" konfliktus? Az ismerősöm kisgyerekénél kétszer mindkét fülét felszúrták, és pluszban még egyszer a balt.

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:054 középfülgyulladás, otitis media MA
« Válasz #7 Dátum: 2012. Március 29. - 16:06:40 »
Gika, a "nem akarok valamit meghallani" konfliktus, "elhatárolódom a nem kívánatos hangtól" konfliktus a belső fület érinti, és túlzott érzékenységgel jár a KA szakaszban (fülcsengés, fülzúgás az adott frekvenciára, aminek a hallása nemkívánatos). Ez a különprogram nem jár gyulladással a MU szakaszban, csak érzéketlenséggel (részleges hallásromlással). Erről bővebben ITT olvashatsz.

Akikkel eddig beszéltem, kivétel nélkül mindnek a "szeretném jól átadni, kiadni a hallás-falatot, megértetni magamat" érzelmi tartalom állt az elváltozás hátterében. Tanárok, előadók, trénerek esetében ez nagyon jellemző (adja magát a hivatásukból), és gyermekeknél is, akik szeretnének maguknak figyelmet, szeretnék, ha a felnőttek megértenék őket, de még nem mindig tudják jól kifejezni magukat. "Anya, nem ééérted?! Értsd már meg, hogy...!" hallotam nem egyszer (erős érzelmi töltéssel) gyermekektől, akik próbáltak valamit elmagyarázni a szüleiknek, de azok nem azt értették alatta, amit a gyermek gondolt. Gyakori, amikor tanulják magukat kifejezni.

Létszükséglete, hogy amit kiad, azt a másik be is fogadja! A kulcsszó tehát a megérttetés, mint hallás-falat átadás.

Dr. Hamer szerint a bal oldali középfüllgyulladás hátterében állhat az a konfliktus, amit Te mondasz, de én mindenképp pontosítanám, mert ahogy ő írja, sajnos félreérthető, és nagyon könnyű összekeverni az ektodermális belső fül különprogrammal.

Abban az esetben, ha a "nem akarom meghallani" konfliktusnak falat vonatkozása van, azaz "mindenképpen meg kell szabadulnom a nem kívánatos hallás-falattól", elképzelhetőnek tartom (bár még nem találkoztam ilyen esettel). Ebben az esetben valószínűbbnek tartom, hogy a konfliktus érzelmi tartalma (főleg gyerekeknél) sokkal inkább az alábbi: "meg akarom végre értetni a másikkal (már többször próbáltam, de nem sikerült az értésére adnom), hogy elegem van a nem kívánatos hangból" (vagy a piros sapkából), vagy "megérttetném a veszekedő szüleimmel, hogy nekem ez nagyon nem jó, de hiába sírok, nem értik meg, hogy mi a bajom".

Így lehet egy 2,5 éves gyermeknek bal oldali középfülgyulladása, ha nem érik meg, mi a baja (ami lehet hang, de más is).

A hangsúly tehát nem a hangon, hanem a megérttetésen van. Ha a megérttetési konfliktus tárgya: "amit nem akarunk hallani", akkor tűnik úgy, mintha a konfliktus leszűkülne a "nagyon nem kívánatos hallás-falatra", ami csak része a teljes konfliktus tartománynak.

Mivel az információtól való "megszabadulás" továbbadást is jelent, így érthető meg igazán a konfliktus mibenléte. Üdv, Vadvirág

gika

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 11
Re:054 középfülgyulladás, otitis media MA
« Válasz #8 Dátum: 2012. Március 30. - 10:03:31 »
oké, köszönöm Virág, úgy érzem, megértettem   :)

Helga Kaszás

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:054 középfülgyulladás, otitis media MA
« Válasz #9 Dátum: 2012. Augusztus 31. - 11:07:24 »
Sziasztok,

30 éves jobbkezes nőről van szó, akinek visszatérő cholesteatoma-ja van
 a jobb fülében.
http://enthouse.blog.hu/2010/01/26/a_cholesteatoma_kialakulasa

Hallottatok erről?

Elmondása szerint ez egy laphámzacskó, ami a belső fülben felgyülemlik, gennyes-büdös folyás van, fájdalmas, 38,5 fokos lázzal jár.
Műtét során a fület felvágják, a zsákocskát kiveszik.

A beszélgetés során kiderült, hogy előszőr 10 éve, majd újabban most pár hónapja, majd 2 hete jelentkezett.
Maga is megfigyelte, hogy mindegyik esetben partnerkapcsolati probléma volt.
A partnere mindegyik esetben nős volt (frissen vált) és a volt feleség folyamatosan zaklatta a férfit, telefonon, de  a legutóbb már a hatóságot szabadította rá.

A hölgynél ez egy többszörös konfliktust idézett elő:

-szeretné tudni, mi van a férfivel. Naponta kérdezi partnerét, hogy adott nap volt-e zaklatás, és ha volt, mi volt. Mindent tudni akar, s megvan győződve arról, hogy a férfi nem mondja el a teljes igazságot, nem avatja be a részletekbe. (innen következő hidelem: nem vesz komolyan, nem vesz partnerszámba);
"tudni akarom, de nem tudom megszerezni az információt" --> ez számomra falatkonfliktus - középfülgyulladás, erre utal a bűzős váladékozás is.

- nem bírja már hallani, nem is akarja már hallani az egészet, idézem: "alig vártam már a műtét napját, hogy végre már nyugiban legyek, s ne tudjam mi történt aznap" --> elhatárolódás, belső fül különprogram
Ehhez még jön egy újabb hiedelemcsomag: "nem bírom hallani, hogy nem tudja lerendezni azt a némbert. Micsoda pipogya alak, nekem kell megvédenem".
Nagyon helyes volt, amikor ezek a hiedelmek leestek neki, csak  ült és hangosan nevetett. 


Üdv H


szeretet-hit

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:054 középfülgyulladás, otitis media MA
« Válasz #10 Dátum: 2015. Február 03. - 14:39:30 »
Kedves vadvirág olvastam több írását és segítségét kérném Tudom hogy önmagam hoztam létre a bal fülem süketséget pontosan 1hete kedden 1-ho 27-dikén úgy hogy egyensúly zavarom is támadt . viszont előtte való napokban lázas voltam de az elmúlott és utána vége lett a bal fülemnek az orvosok nem tudják mitől a közeljövőbe megyek agyi ct-re  fájdalmam a fülemben nincsen de folyamatos fül zúgásom van  egy folytában .Szeretnék segítségét kérni  vagy valakit ajánlani aki rátudna vezetni a  kiváltó konfliktusra és milyen hosszú lehet a lefutási szakasz ..Nagyon szépen köszönöm a választ .Áldást békességet és nagyon sok SZERETETET kívánok...Bartha Lajos