Szerző Téma: 092 petefészek ciszta MA o  (Olvasták 19776 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
092 petefészek ciszta MA o
« Dátum: 2010. November 28. - 21:09:37 »
ED1
Konfliktustípus: önbecsülés letörés, önértékelés csökkenés, hozzátartozó elvesztése, halála, elhagyása; jelenlétének, földi létezésének megszűnése miatt. Lásd még a mi az önértékelés letörés c. témát.

Érzelmi tartalom: 1. Mélységes veszteSSégi konfliktus hozzátartozónak érzett élőlény vonatkozásában: gyermek, férj, élettárs, szülők, barátok vagy szeretett háziállat (hörcsög, macska, ló) fájdalmas elvesztése (elhalálozás vagy elhagyás következtében). Nem voltam elég jó, nincs itt velem, mihez kezdek nélküle.
2. Nemi vonatkozású önbecsülés letörés. Nem vagyok elég nőies. Gyermeknemzésben, családalapításban, nőként, nőiességben csődöt mondtam.

Szerv Atlasz lapkód:   4.1.15.   4.1.B.   4.1.C.   4.1.A.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)K.A. szakaszban: szövetcsökkenés, sorvadás, sejtek egybeolvadása, lyukak a petefészek-szövetben, ami női hormon csökkenéssel, nemi érdektelenséggel jár együtt. Betegség-nevek: aszexuális viselkedés, petefészek nekrózis. Ritkán diagnosztizálják, mert nem okoz különösebb panaszokat.

M.U. szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, baktériumok közreműködésével. Betegség-nevek: ciszta, daganat, petefészekrák. A megoldás utáni szakasz elején indul be a cisztaképződés. Ez lehet petefészken belüli vagy onnan kifutó nagyobb méretű ciszta. A ciszták duzzanatai vagy a cisztaképződés járhat görcsökkel, fájdalmakkal. A ciszta 9 hónap alatt kiegészítő petefészek szövetté válik. Ha „felszívódott cisztát” diagnosztizálnak, akkor a ciszta nagy valószínűséggel megkeményedett és már lement róla az ödéma - így a felvételeken egyre kevésbé lehet kivenni, egyre kevésbé látszanak a körvonalai.

Az elváltozás biológiai értelme: a kiegészítőleg képződött szövettel a nő nemi jellegei hangsúlyozódnak és termékenyebbé válik (utódpótlás).

A petefészek ciszta a korábban elsorvadt petefészek helyreállítási folyamata. Az elsorvadt petefészek rész feltöltődik folyadékkal, gyulladásos tüneteket produkál, és beindul benne az újonnan épülő petefészek szövet kialakítása (értelemszerűen) sejtszaporulat által. A cisztában zajló sejtszaporulatot nevezik petefészek ráknak. A petefészek cisztának kilenc hónapra van szüksége a megszilárduláshoz, ez idő alatt nem működik rendesen, ezért előfordulhat női hormon alultermelés, aminek lehet következménye az aszexuális viselkedés és a meddőség. A keletkező ciszta mérete az ún. konfliktustömegtől függ, vagyis egyenes arányban van az elszenvedett konfliktus súlyosságával és időtartamával. Kapcsolódó téma a petefészek rák.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:petefészek ciszta
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 28. - 21:09:48 »
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák: petefészek ciszta, ovarium cysta, cysta ovarii, policisztás ovárium, policisztás petefészek, PCO

A petefészek elváltozásának, és a megkeményedő petefészek cisztának a biológiai értelme éppen hogy a nő nőiességének, és termékenységének fokozása (a megoldás utáni szakasz végére és azután). Hogyan lehet az, hogy policisztás petefészek (policisztás ovárium, PCO) ellenére a nő mégis meddő? Lehet, hogy kapott egy diagnózist, hogy "önnek PCO-ja van, és ezért meddő", (ami csak a látszat!) amitől újból összeomlik az önértékelése, és hiába van neki több hormontermelő cisztája, a kiújuló önértékelés letörés miatt lecsökken a hormon szint és attól meddő lesz. Mi lenne, ha nem rombolnánk a nők önértékelését kétes, pontatlan, valótlan állításokkal? Mindezek mellett a többi lehetséges alternatíva is szóba jöhet. Lásd még a meddőség egyéb lehetséges okait a meddőség témánál.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:petefészek ciszta
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 21:09:54 »
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

Vitkovits Máté

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 650
Re:petefészek ciszta
« Válasz #3 Dátum: 2010. December 19. - 19:37:52 »
A petefészek ciszta a gyógyulási szakasz jele, a M.U. szakasz végére, 9 hónap után keményedik meg. A petefészek mezodermális eredetű velőállomány vezérelte szövet. Ez azért érdekes, mert az innen vezérelt szervek elváltozásainak biológiai értelme a gyógyulási szakasz végén nyilvánul meg. Itt a kialakult és megkeményedett petefészek-ciszta extra adag női hormont termel, ami fiatalít testi, lelki szinten, és termékenyebbé tesz. A petefészek (és here) biológiai funkcióját tekintve azonos, szaporítószerv, és nemi hormont termel. Az elváltozásukat kiváltó konfliktus is azonos.

A konfliktus-aktív szakaszban az érintett szövet(rész) nekrotizálódik. A sejtek egybeolvadnak, a szövet sorvad. A konfliktus megoldása után a sorvadás helye feltöltődik. Mivel a petefészek óriási és hosszan tartó konfliktusnál sem halhat el teljesen (mert az a fajfenntartást veszélyeztetné) a konfliktustömeg leginkább a  felépült ciszta méretén (és az agyi ct-n) látható egyértelműen. A petefészek cisztánál is 9 hónap kell, míg teljesen kifejlődik az újonnan épülő petefészek-szövet.

Gyakori kérdések:
(idézet Robertotól)
"Honnan tudhatom, hogy a cisztám a gyógyulási fázisba lépett-e, vagy még mindig az aktív fázisban van-e?"
- Ha cisztád van, az már a gyógyulási szakasz, mert túltetted magad a konfliktuson (helyreállt az önbizalmad), máskülönben nem lehetne cisztád.

"Milyen tünetei vannak a gyógyulásnak?"
-Cisztaképződés. Enyhe vagy erőteljes alhasi, vesetájéki görcsök kíséretében, amikor a ciszta kifut a petefészken kívülre, valamint az epikrízisben (a gyógyulási szakasz közepén. Nem szabad tőle megijedni! A petefészek-ciszta egy fantasztikus biológiai előny, fiatalít és nőiesebbé tesz!

"Az az eset nem áll fenn, hogy a ciszta visszahúzódik magától?"
-Nem. A kialakult, megérett (=megkeményedett hormontermelő) petefészekciszta a végeredmény. Az új, kiegészítőleg képződött szövet az elváltozás biológiai értelme. Az viszont előfordulhat, hogy évek múlva kötőszövetesen átalakul, és akkor már nem cisztának, hanem "valamilyen alhasi kötőszövetnek" (pl. terimének) fogják diagnosztizálni. A lényegén nem változtat, hogy hormont termel ez a "speciális kötőszövet" és csak előnyöd származik belőle.

"Egyébként, ha nem nyom semmilyen szervet, jelent-e más veszélyt a szervezetem számára?" Nem jelent semmilyen élettani veszélyt.
- Lehetséges veszélyforrások: heves mozgás ugrálós strandolás pl. a ciszta kifutásának idején. Mechanikailag gond lehet még a műtét, ha nem telt le a "ciszták kilenc hónapja"! Ez idő alatt ugyanis a ciszta rátűződik, beszűrődik a környező szövetekbe, és nem lehet rendesen eltávolítani, hacsak nem vagdalnak bele az amúgy egészséges szövetekbe. Egy ilyen műtétnek a kimenetele könnyen lehet katasztrofális. Merő eszetlenség.

A petefészek ciszta erős ütés hatására kiszakadhat, felszakadhat, és a tartalma befolyik a hasüregi szervek közé. Na ez probléma. Ezt is szokták endometriózisnak diagnosztizálni! Az ilyen (észrevétlenül kihasadt) ciszta sem más mint kiegészítőleg képződő petefészek-szövet. Ha eljön a menstruáció ideje akkor bevérezhet a hasüregbe. A kihasadt petefészekcisztát ezért el kell távolítani, méghozzá a legnagyobb gondossággal, és a környező szövetek rongálása, roncsolása nélkül. Ha gondosan eltávolították, ebből már nem lehet probléma.

Ha a ciszta mérete 9 cm-nél nagyobb, vagy mechanikai problémát jelent, (szerveket nyom, és ebből kifolyólag szüntelen fájdalmat okoz), célszerű eltávolítani. De csakis a 9 hónap letelte után. Mert akkor a korábbi beszűrődés megszűnik, ekkorra a ciszta leválik a környezetéről, és a környező szervek roncsolása nélkül egy huszárvágással el lehet távolítani. Ráadásul ez egy félórás műtét. Szemben a kaszabolós "egészségeset is kivágjuk miatta" c. műtéttel, ami fél napig is eltarthat, rengeteg vérveszteséggel, és maradandó károsodásokkal.

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:petefészek ciszta
« Válasz #4 Dátum: 2011. Január 02. - 03:55:58 »
Gyakran riogatják a hölgyeket policisztás petefészek diagnózissal, és azzal, hogy ennek következtében nem lehet gyermekük.

A policisztás petefészek valójában VTKA esetén jelentkezik, jellemzően akkor, amikor a hölgy több alkalommal szenved el a nőiességével kapcsolatban önértékelés letörést. A konfliktus megoldása után a cisztának 9 hónapra van szüksége ahhoz, hogy megszilárduljon és elláthassa az adott szerv funkcióját: jelen esetben extra mennyiségű női hormont termeljen. Az érintett ezáltal fiatalosabbá, nőiesebbé, termékenyebbé válik. Hogy lehet, hogy mégis a terméketlenséggel hozzák összefüggésbe a policisztás petefészket?

Aki ismeri az Új Medicinát, tudja, hogy számos oka lehet annak, ha nem fogan meg a baba... Részletek a meddőség c. témánál.

Mivel az akadémikus orvoslásban nem veszik figyelembe az Új Medicinát, sok esetben csak találgatnak a lehetséges okokat illetően. Számukra logikusnak tűnhet, ha ráfogják a terméketlenséget a policisztás petefészekre, mint szóba jöhető bűnbakra. Azzal végképp nem foglalkoznak, hogy a diagnózis közlésével a hölgyeknek újabb nőiesség vonatkozású önértékelés letörést okozhatnak. Üdv, Vadvirág

Szilu

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:petefészek ciszta
« Válasz #5 Dátum: 2011. Március 31. - 22:09:30 »
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy petefészek ciszta esetében a gyógyulási szakaszban lehet-e teherbe esni, illetve ha igen, akkor a terhesség hogyan hat a gyógyulási folyamatra?

Üdv.
Szilárd

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:petefészek ciszta
« Válasz #6 Dátum: 2011. Április 01. - 20:31:59 »
Kedves Szilu!  Legtöbbször csak az egyik petefészek érintett a különprogramban, a másik változatlan intenzitással működik. A KP által érintett petefészekben, nekrózis miatt(KA) csökken a női hormontermelés, de nem szűnik meg, és ez a hormonszint a megoldás utáni, ciszta általi helyreállitás végéig megmarad.

A kérdésedre a válasz: igen, a petefészek helyreállitása alatt is lehetséges a peteérés, ezáltal a fogantatás is. A várandósság tudomásom szerint nem befolyásolja a gyógyulás folyamatát, de a ciszta kialakulásakor esetlegesen fellépő görcsök, egyes esetekben veszélyeztetik a magzat kihordását.
                     Üdvözlettel: Hussein Éva

Jucinor

 • *
 • Hozzászólások: 6
petefészek ciszta
« Válasz #7 Dátum: 2011. Június 02. - 05:31:51 »
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Az elmúlt időszakban, immár harmadjára volt petefészek cisztám. Egyrészt örülök, mert mind a 3 alkalommal gyógyszer nélkül sikerült "negatív" eredményt produkálnom. Mind a 3 alkalommal párkapcsolati konfliktusban volt részem, erre már rájöttem. De hogy konkrétan mi okozta, azt nem tudom. Hol keressem az okot? Mert az oké, hogy megoldottam, de sajnos nem tudatosult bennem, hogy mégis mit és hogyan? Ez azért is érdekelne, mert szeretném megkímélni magamat egy 4. ciszta létrehozásától. Súlyos veszteségként éltem meg a válásomat és az utána lévő kapcsolatomnál sem ment könnyen az elengedés. Tudom, hogy én vagyok a felelős a tetteimért, az életemért.... Ezért is szeretnék rájönni pontosan, hogy mit "rontok" el mindig?

Üdv: Juci

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:petefészek ciszta
« Válasz #8 Dátum: 2011. Június 02. - 19:25:50 »
Súlyos veszteségként éltem meg a válásomat és az utána lévő kapcsolatomnál sem ment könnyen az elengedés.

Juci, a petefészek elváltozásának konfliktusának ez az érzelmi tartalma. Mélységes veszteség konfliktus, hozzátartozónak érzett élőlény (pl. párkapcsolat, rokon, barát, de akár háziállat is) vonatkozásában. Az, hogy a veszteség elhalálozás vagy elhagyás miatt van, nem számít - hiszen elhagyás miatt is élhet meg az ember lelki veszteséget. Ez az érzés csalódás, elkeseredés, érzelmi összeomlás.

Nekem úgy tűnik, nagyon jó úton indultál el a lelki okok feltárását illetően, ehhez csak gratulálni tudok, csak így tovább!

Minden azon múlik, hogy megtaláld a veszteség érzés gyökerét, a gondolatokat, amik az érzelmet generálják. Hogyan éled meg a párkapcsolatot, amíg működik? Úgy érzed, a párod a "tiéd"? Úgy tervezed, örökre együtt maradtok, és már előre beleéled magadat a közösen eltöltött jövőbe, emiatt éled meg veszteségként, ha vége? Ezt Neked kell tudnod. Nekem már nagyon sok konfliktusom gyökerének feltárásában és kigyomlálásában segített a Megértés Táblázata, szeretettel ajánlom Neked is. Üdv, Vadvirág

Jucinor

 • *
 • Hozzászólások: 6
Re:petefészek ciszta
« Válasz #9 Dátum: 2011. Június 03. - 06:44:18 »
Köszönöm Vadvirág a gyors és hasznos választ!

A felvetett kérdéseidre be kell valljam, mind-mind IGEN a válasz....de már legalább tisztában vagyok vele, hogy mit csinálok rosszul. Így azért könnyebb elindulni a megoldás útján. Bár számos kérdésem lenne, de csak kettőt vetnék most fel:

1. hőhullámaim voltak több mint 1 hónapig, amikor a cisztám volt. De ezt a tünetet sehol nem olvastam és nem is hallottam mástól, hogy erre panaszkodott volna. Ettől függetlenül okozhatta a ciszta?

2.Mi az a Megértés Táblázata?

Üdv: Juci


Sissel

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 10
Re:petefészek ciszta
« Válasz #10 Dátum: 2011. Június 22. - 19:51:19 »
Sziasztok!

Egy kerdesem volna ahhoz, amit az elozoekben irt valaki, konkretan:
"a ciszta nem huzodik vissza"???

Nem azert mondom, de nekem is volt cisztam, es par honap multan magatol eltunt, tehat felszivodott.
Akkor miert irjatok hogy nem tunik el, hanem atalakul szovette? Vizzel telt valamibol miert lenne szovet? Vagy ket kulon dologrol van szo es en ertettem felre valamit?  :)

Kerlek, valaszoljatok, nagyon koszonom, ugyanis sajnos ugy tunik, megint erintett vagyok a temaban.

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:petefészek ciszta
« Válasz #11 Dátum: 2011. Június 23. - 01:39:30 »
1. hőhullámaim voltak több mint 1 hónapig, amikor a cisztám volt. De ezt a tünetet sehol nem olvastam és nem is hallottam mástól, hogy erre panaszkodott volna. Ettől függetlenül okozhatta a ciszta?

Juci, elképzelhetőnek tartom, hogy általános vegetatív tünetként, a krízis előtt és idejében hőhullám, mint kísérő tünet jelentkezett.

2.Mi az a Megértés Táblázata?

A Megértés Táblázatát magyar nyelvkutatók hozták létre. A magyar nyelvbe kódolt üzeneteket, bölcsességeket kutatták, és rájöttek, hogy ugyanúgy, ahogy az Új Medicina, ez is áttekinthető rendszert hoz létre. A Táblázat leírja, mi az, amit az ember érzelmi szinten megélhet, hogyan, miből jönnek létre érzelmi állapotaink, segítségével lehetővé válik, hogy tudatosan vezéreljük őket.

Egy kerdesem volna ahhoz, amit az elozoekben irt valaki, konkretan:"a ciszta nem huzodik vissza"
Nem azert mondom, de nekem is volt cisztam, es par honap multan magatol eltunt, tehat felszivodott.
Akkor miert irjatok hogy nem tunik el, hanem atalakul szovette? Vizzel telt valamibol miert lenne szovet? Vagy ket kulon dologrol van szo es en ertettem felre valamit?

Sissel, az akadémikus orvoslásban cisztának neveznek mindenféle folyadékgyülemet. Az Új Medicinában fontos, hogy különbséget tegyünk valódi cisztafolyadék (ami később megszilárdul és átalakul petefészek szövetté) és folyadékgyülemek (pl. ödémák) között.

A petefészek esetében a KA szakaszban lyukak keletkeznek a szövetben, a MU szakaszban feltöltődnek ciszta folyadékkal, gyulladás, ödéma (vizenyő) kíséretében. Amikor letelik a 9 hónap és a ciszta megszilárdul, átalakul petefészek szövetté, az ödéma pedig lemegy róla. Valószínűleg ezt (az ödéma megszűnését) észlelik úgy, mintha felszívódott volna a ciszta. Ha a konfliktus nem volt kimondottan intenzív és nem tartott sokáig, akkor a petefészek maradandó megerősítését nem mindig tudják kimutatni. Üdv, Vadvirág

Sissel

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 10
Re:petefészek ciszta
« Válasz #12 Dátum: 2011. Június 23. - 04:37:46 »
Köszönöm Vadvirág! :)

Elgondolkodtató amúgy amit írsz.
Sajnos megijesztett az orvos, nem értem, nem tudom megérteni, mért kell egy orvosnak a betegség tudatát kelteni az embereknél. Miért mondják rá olyan gyorsan mindenre, hogy ez ez, ez pedig ez?

Nem is kérdezte, hogy volt valami traumám esetleg (már utaltam rá korábban itt a fórumon, volt) és definiál, megítél, bekategorizál. Majd leírom pontosabban is, hogy más is okulhasson.

Tanulmányozom az újmedicinát. Szeretném minél jobban megérteni.
Még nem értem, hogy hogyan tudnám magamban feloldani a konfliktust?

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:petefészek ciszta
« Válasz #13 Dátum: 2011. Június 23. - 10:42:50 »
Sajnos megijesztett az orvos, nem értem, nem tudom megérteni, mért kell egy orvosnak a betegség tudatát kelteni az embereknél. Miért mondják rá olyan gyorsan mindenre, hogy ez ez, ez pedig ez?

Sissel, az orvosoknak nem tanítják az Új Medicinát, nem tanítják az egyetemen, hogy a betegség nem egy abnormális elváltozás, hanem értelme van. Az alapján igyekeznek tudásuk legjavát adni, amit tanultak. Ha ismered az Új Medicinát, nem fognak tudni megijeszteni. ;)

Még nem értem, hogy hogyan tudnám magamban feloldani a konfliktust?

A ciszta már a MU szakasz tünete, a konfliktus tehát fel van oldva. Arra kell figyelni, nehogy visszaess bele, vagy nehogy hasonló élethelyzetben belefuss ismét. A petefészek esetében önértékelés csökkenésről van szó nőiesség vonatkozásában, vagy szeretett hozzátartozó fájdalmas elvesztése (pl. szakítás vagy háziállat elhalálozása). Mindennek van értelme, és rajtunk múlik, hogy az élethelyzeteinkben a katasztrófát látjuk-e meg vagy a lehetőséget. Ez sokszor más nézőpontot igényel, de ez már túlmutat az Új Medicinán, és hosszú lenne kifejteni. Úgy tervezem, hétvégén nyitok neki egy külön témát (Megértés Táblázata címmel). Üdv, Vadvirág

Adriana

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #14 Dátum: 2012. Március 29. - 20:46:07 »
E-mailben érkezett kérdés: Ismerősömet többször is műtötték endometriózissal. Három hónapja elkezdte szedni a ... homeopátiás eljárással készült készítményt. Azóta egy héttel hamarabb jön meg neki a vérzése és elég sokáig tart. Szedheti-e tovább a készítményt?

Kedves Levélíró!

Köszönöm kérdését.

A készítménnyel kapcsolatos kérdéseit (például azt, hogy milyen tüneteket válthat ki, melyik tünet mire utal) kérjük, hogy a készítményben illetékes szakspecialistával beszélje meg.

Intenzív, hosszan tartó vérzés jelentkezhet a petefészek értelmes biológiai különprogramjának MU (megoldás utáni) szakaszában. Fontos, hogy az ismerősöd ettől ne essen kétségbe, mert a vértől való irtózás, félelem a vérzés erősödését váltja ki a lép különprogram aktiválódásával (ami rontana a helyzeten).

A menstruáció normál rendje attól is felborulhat, ha a műtét közben vagy utána az ismerőse kapott valamilyen alkalmi vagy rendszeres hormonális kezelést. A hormonháztartás nagyon érzékenyen és a modern orvostudomány igyekezete mellett is, szinte kiszámíthatatlan módon reagál a különféle külső behatásokra.

Ahhoz, hogy endometriózis kialakuljon, szükségszerű, hogy az érintettnek helyreálljon a nőiességével kapcsolatos önbecsülése, ám az újabb konfliktusok hatására a tünet újból és újból visszatérhet. Ezért nagyon fontos, hogy az ismerőse figyelmet fordítson nőiességgel kapcsolatos önbecsülése végérvényes helyreállítására, akár a készítmény szedése mellett dönt, akár nem.

Üdvözlettel,
Adriána

szendertimea

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #15 Dátum: 2012. Április 05. - 15:46:09 »
Kedves Vitkovits Máté!

Az alábbi hozzászólásával kapcsolatban lenne egy kérdésem:
"A petefészek ciszta erős ütés hatására kiszakadhat, felszakadhat, és a tartalma befolyik a hasüregi szervek közé. Na ez probléma. Ezt is szokták endometriózisnak diagnosztizálni! Az ilyen (észrevétlenül kihasadt) ciszta sem más mint kiegészítőleg képződő petefészek-szövet. Ha eljön a menstruáció ideje akkor bevérezhet a hasüregbe. A kihasadt petefészekcisztát ezért el kell távolítani, méghozzá a legnagyobb gondossággal, és a környező szövetek rongálása, roncsolása nélkül. Ha gondosan eltávolították, ebből már nem lehet probléma."

Több éve küzdök az endometriózissal, ami most már tudom, hogy valójában petefészek cisztaként kezdődött. Nagy valószínűséggel már megoldottam a konfliktusomat bármi is volt az, ugyanis 4 hónappal ezelőtt született egy gyönyörű kislányom, aki természetes módon fogant annak ellenére, hogy az orvosok nem biztattak semmi jóval.  Jelenleg panaszmentes vagyok, de tartok tőle, hogy amint visszatér a menstruációm kezdődnek újra a görcsök, az elviselhetetlen fájdalmak. Ilyenkor ugyanis valóban a hasüregembe is vérzek, ami nem kellemes érzés...

A kérdésem: Csak a műtét jelent megoldást az endometriózis csomók eltávolításában? Erre nincsenek jótékony vírusok, gombák, vagy baktériumok, amik elbontsák ezeket a nem odaillő "petefészekcisztákat"?  Esetemben nem kis műtétről lenne szó, ugyanis egyes bélszakaszok is érintettek. Emiatt tartok ennyire tőle.

Természetesen bárkitől nagyon szívesen várok választ, aki segíteni tud nekem ebben.

Köszönöm: Timi

Gergó Veronika

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #16 Dátum: 2012. Szeptember 03. - 15:01:20 »
Kedves Fórumozók!
Az én kérdésem is ugyanez volna. Jógaoktatóként kerestek meg a panasszal, jó volna megnyugtatni a 35 éves vendéget, 2 kisgyermek édesanyját.
De az is info, ha tényleg együtt kell vele élni menopausáig. Majd a jógával élhetőbbé tesszük a helyzetet. :)
Szeretettel:
Vera

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #17 Dátum: 2012. Szeptember 08. - 20:37:22 »
Kedves Timea és Veronika!

Sajnos a petefészek ciszta kirepedése miatti endometriózis egy "baleset" következménye.
A ciszta, "mélységes vesztesSégi konfl. v. nemi vonatkozású öbecsülés letörési konfl." megoldás utáni szakaszában keletkezik, és 9 hónap után petefészek szövetté alakul. Igy van ez a szétrepedt ciszta máshol megtapadt szövetdarabjaival is. Az endometriózis már végeredmény, nem bomlik el.
A megoldás műtét, hormonális változás, vagy ha lehet együtt kell élni vele.

                                                  Üdv.: H. Éva

                                         

Gergó Veronika

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #18 Dátum: 2012. Szeptember 09. - 08:31:01 »
Kedves Éva!
Köszönöm szépen a választ!
Nagyon hasznos ez a fórum, szuper!
Minden jót!
Vera

BZS

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #19 Dátum: 2013. Július 17. - 18:41:53 »
Kedves Fórumozók!

Ma találtam rá egy érdekes módszerre, a neve kvantumgyógyítás. A neten keresgéltem a témában, és találtam egy hölgyet, aki a saját betegségének és gyógyulásának a történetét írta le. A betegség endometrózis volt a gyógyulást pedig,  (állítólag kiújulás nélkül) a kvantum balance módszer hozta.  Azt gondolom, hogy akik érdeklődnek az új medicina iránt, azok kellően nyitottak új gyógymódokra is. Még én sem ismerem a részleteket, most kezdtem el bővebben olvasni róla, de szerettem volna felhívni a figyelmeteket.
Lehet, hogy mégis van megoldás?

Szép Napot!
Zsuzsa

Gondoska

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #20 Dátum: 2014. Július 03. - 12:03:08 »
Kedves  Vadvirág!

Nem találtam a csokoládéciszta elnevezést kiemelve. Az érdekelne, hogy arra is vonatkozik amiket leírtál, pontosabban leírtatok a 092 – es témában? Ez is megkeményedik, átalakul? Kérlek jelezz vissza!

Gondoskaniki

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #21 Dátum: 2016. Február 02. - 11:37:27 »
Sziasztok,

Nekem olyan "problémám" lenne, hogy endometriózissal műtöttek, (jobb kezes vagyok, bal petefészkemben)műtét előtt még nem ismertem az új medicinát. Ezt követően kezdtem el foglalkozni az új medicinával, megtaláltam a lelki problémámat és orvosolom is, legalábbis megpróbálom :) de műtét után ismét endometriózist állapítottak meg. (jobb petefészekben) Még nem indokolt az újabb műtét, mert nincsenek a szokásos tünetek, erős görcsök, gyakorlatilag fájdalommentes. De ami eddig még nem volt, a menstruációm felborult, gyakrabban jön meg, kb 18 napra. Nem igazán tudom, hogy most jó úton haladok, mert sokkal nyugodtabb vagyok és az új medicina ismeretében dolgozom a problémámon, de mégis jelentkezik az endometriózis párosulva menstruációs zavarral.

Tud valaki ebben segíteni, hogy hol vesztem el... :) vagy ez már egy megoldás utáni szakasz következménye?

Köszönöm,
Niki

F.Marci

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #22 Dátum: 2016. Február 05. - 00:19:48 »
Kedves Niki!
Nem vesztél el, hiszen itt vagy, jó úton jársz, bent vagy a „tudatosok” megnyugtató körében!  :)
Először is nézd meg Roberto videóját, ha még nem láttad! :
http://www.ujmedicina.hu/publikaciok/nogyogyaszat-mehnyakrak-miomak-petefeszekrak-endometriozis-es-a-verzesek.html
A pontos feltáráshoz javaslom, http://biologika.hu/partnereink/ oldalon válasz egy konzulenst, akivel személyesen átbeszélve az eseted, segíti a gyógyulásod.

Feltételezem, hogy mirigyes hengerhámról beszélünk (endometriális szövet), –még ha a petefészken találták is! – ezért a konfliktus érzelmi tartalmáról itt olvashatsz: http://www.ujmedicina.hu/icon/2-1-19.html
Az oldalúságot a konfliktus érzelemárnyalata határozza meg: jobb oldalon a vágyott un. nemi jellegű falat-konfliktusról, bal oldalon a nemkívánatos un. nemi jellegű falat-konfliktusról van szó.
Érzésem szerint (bár ehhez több info kéne) M.U. szakaszban vagy, amibe belefér a menstruációs zavar.
Valószínű, ha a műtét után közvetlenül állapították meg az „új” gyulladást, az valójában még az első konfliktusodról szólhat. (Bár nem zárható ki, hogy új vagy következmény konfliktusról van szó, hiszen a másik oldalon van. Ezt Neked kell kifundálnod  :) )
A lényeg, no para. Old meg a konfliktusod, ne csak próbáld, így minden nap közelebb kerülsz a teljes gyógyuláshoz! Az agyad minden sejteddel kapcsolatban van, folyik a meló minden másodpercben, tökéletes precizitással, csak idő kell hozzá. Türelem….(ilyesmiket mondogass magadban  ;))
Hirtelen ennyi tudok segíteni.

niki

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #23 Dátum: 2016. Február 12. - 15:18:03 »
Kedves Marci!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Megnéztem mindent amit küldtél! :) Úgy érzem beljebb vagyok és sok mindenre választ kaptam.  :)
Amennyiben lesz kérdésem, még jelentkezem, örülök, hogy ilyen sokan vagyunk!

Köszönöm még egyszer!  ;)

Erika080

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #24 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 11:52:17 »
Udv petefeszek cisztam van 4 cm es tompa szurassal a jobb medence csontomnal nem mulik mozgassal felerosodik a fajdalom kb 2 honapja vettek eszre elotte abortuszom volt orvoshoz forduljak vele?

Er

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #25 Dátum: 2017. November 12. - 15:20:51 »
Sziasztok!

Áprilisban elhagyott a barátom, és azóta aszexuális viselkedést észleltem magamon. Aszexuális viselkedés csak addig van jelen, amíg nem oldódott meg a konfliktus, vagy konfliktus-megoldás után is lehet?

Köszi!!!

GTK

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #26 Dátum: 2018. December 14. - 14:53:44 »
Kérdezni szeretnék: Kivették a nagyméretű petefészek cisztámat, akkor most hirtelen lecsökken a hormontermelésem? Ez milyen problémát okozhat, és mit tehetnék, hogy ne legyen gond? Változókoron túl vagyok.
Előre is köszönöm!

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:092 petefészek ciszta MA o
« Válasz #27 Dátum: 2018. December 14. - 18:28:42 »
Kedves GTK!

Idézet a Szerv Atlaszból: Ha túlságosan nagy méretű, 9 cm-nél nagyobb átmérőjű ciszta keletkezik, a kilenc hónapot ki kell várni, mert a ciszta rátűződik a környezetére, és onnan szolgálja ki magát vérrel, tápanyagokkal. Ha a kilenc hónap letelt, és a túl nagy ciszta megkeményedett, kialakultak az önálló vérerei, önmagától leválik a környezetéről, akkor távolítható el műtéti úton a legkevesebb károsodással, körülményességgel és kockázattal. Az elhagyatottság-érzés mindvégig kerülendő, mert szindrómával fokozódik a ciszta túlödémásodásának, kirepedésének, széthasadásának (roncsolódásának) veszélye.

Nagyméretű ciszta eltávolítása esetén (melynél a 9 hónap nem járt le) a külső beavatkozások miatt ugyan felléphetnek bizonyos komplikációk, de azt tudni kell, hogy a szervezet minden esetben (természetes elváltozás és külső beavatkozás esetén egyaránt) az egyensúly helyreállítására törekszik, vagyis a gyógyulásra. Célszerű kerülni a tünetektől való érzelmi konfliktusokat vagyis lehetőleg minél kevesebb ügyet csinálni belőle, illetve ha még fenn áll a dolog, akkor az eredendő Nőiességi önértékelési konfliktus(oka)t is célszerű megoldani. Érdemes feltenni a kérdést, hogy: Melyek azok a szituációk, események az életemben, mikor nőként, nőiességemben leértékelem magam? Ez a kérdés segít a problémák megtalálásában.

Konfliktustípus: önbecsülés-letörés, önértékelés-csökkenés, hozzátartozó jelenlétének, földi létezésének megszűnése miatt.

Érzelmi tartalom:
1. Mélységes vesztességi konfliktus hozzátartozónak érzett élőlény vonatkozásában: gyermek, férj, élettárs, szülők, barátok vagy szeretett háziállat (hörcsög, macska, ló) fájdalmas elvesztése, elhalálozás vagy elhagyás következtében. Nem vagyok/voltam elég jó, nincs itt velem, mihez kezdek nélküle.
2. Nemi vonatkozású önbecsülés-letörés. Nem vagyok elég nőies. Gyermeknemzésben, családalapításban, nőként, nőiességben csődöt mondtam.

KA szakaszban: szövetcsökkenés, sorvadás, sejtek egybeolvadása, lyukak a petefészekszövetben, ami nőihormon-csökkenéssel, nemi érdektelenséggel jár együtt. Betegségnevek: petefészek-nekrózis, aszexuális viselkedés. Ritkán diagnosztizálják, mert nem okoz különösebb panaszokat.

MU szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás, sejtszaporulat, baktériumok közreműködésével. Betegségnevek: petefészek-gyulladás, petefészekciszta, -daganat, petefészekrák. A megoldás utáni szakasz elején indul be a cisztaképződés. Ez lehet petefészken belüli vagy onnan kifutó nagyobb méretű ciszta. A ciszták duzzanatai vagy a cisztaképződés járhat görcsökkel, fájdalmakkal. A ciszta 9 hónap alatt kiegészítő petefészekszövetté válik. Ha „felszívódott cisztát” diagnosztizálnak, akkor a ciszta nagy valószínűséggel megkeményedett és már lement róla az ödéma – így a felvételeken egyre kevésbé lehet kivenni, egyre kevésbé látszanak a körvonalai.

Az elváltozás biológiai értelme: a kiegészítőleg képződött szövettel fokozódnak a nő nemi jellegei és termékenyebbé válik (utódpótlás).

Én lelkes amatőrként ennyit tudok a témáról, de további nagy segítséget tudnak még nyújtani a Biologika konzulensek: https://www.ujmedicina.hu/partnereink/

Persze az sem kizárt, hogy valaki esetleg válaszol még erre a témára, de azt tudni kell, hogy a fórum nem valami forgalmas már egy jó ideje.