Szerző Téma: 126 szívinfarktus (pontosabb nevén: szívlassulás, szívmegállás esemény) MA  (Olvasták 5022 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Szerv Atlasz lapkód:   5.2.5.   5.2.6.   5.2.7.   5.1.B.   5.1.D.   5.1.G.   5.2.A.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:szívinfarktus (pontosabb nevén: szívlassulás, szívmegállás esemény)
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 28. - 21:40:12 »
Infarctus myocardii: szó szerint fordítva szívizom-sorvadás, viszont elsődlegesen nem ezt értik alatta,
hanem a feltételezett szívizomsorvadás miatti SZÍVLASSULÁST, SZÍVMEGÁLLÁS eseményt.
A köztudatban számos téves feltételezés van ezzel kapcsolatban, főleg azért, mert a szívlassulás-szívmegállás esemény oka nem a szívben hanem az agyban keresendő. Tessenek áttanulmányozni az ide vonatkozó Szerv Atlasz lapokat, ahol elkülönítve részletezve vannak a szív leggyakoribb lehetséges elváltozásai.

Ez a biológiai külöprogram önmagában is lehet veszélyes de nagyon ritkán halálos. A tünetek krízise idején azonban az ésszerűtlen beavatkozások (gyorsan bele infúzió) indirekte drasztikusan ronthatnak az állapoton, amibe nagyon gyakran bele is halnak az emberek. A krízist felkészülten de pánik nélkül kellene átvészelni, mert ha az érintett nem lépte túl "a megengedett konfliktustömeget" - és nem történik ártó tett vagy komplikáció - így-is-úgy-is túléli a krízist. Ha a konfliktustömeg kritikus, akkor a modern technikával se lehet újjáéleszteni. Akkor szinte minden próbálkozás hiábavaló.

Konfliktustípus: birtokveszteségi vagy nemi frusztráció/nemi visszautasítás konfliktus
Érzelmi tartalom férfias érzelemvilággal: "Elveszítettem, elvettek tőlem valamit, ami az enyém, amit enyémnek érzek. Elhagyott a feleségem, elveszítettem az állásom, lenyugdíjaztak- lecsökkent az életterem, lecsökkent, vagy elvették a birtokterületem."
Érzelmi tartalom nőies érzelemvilággal: "Megcsaltak, megerőszakoltak, nemi zaklatásnak vagyok kitéve. Kirakott, elhagyott a férjem. Nem vesz feleségül, nem akarok férjhez menni, nem tudunk összeházasodni, nem közösül velem."
JK férfinél és BK nőnél elsődleges nemi/birtok konfliktusként, BK férfinál és JK nőnél csak hormonális kibillenés következtében, vagy másodlagos nemi/birtok konfliktusként.

Ez fontos! Nem lehet akárkinek "infarktusa"!

A szívkoszorúér-artéria infarktus, valójában nem is szívinfarktus (!), mert a tüneteket nem a szívizom sorvadása okozza! Legfeljebb infarktus-szerű eseménynek nevezhetjük. Ez az esemény nem más, mint a szívkoszorúér-artéria különprogramjának epileptoid krízise: erős szívfájdalmak, hidegrázás, átmeneti eszméletvesztéssel, szívlassulással, esetleg szívleállással. A továbbiakban úgy nevezzük, mint szívinfarktus-esemény, szívlassulás esetleg szívmegállás.

Az életveszélyes szívinfarktus-esemény egy nemi/birtok konfliktus epileptoid krízisében lép fel. Ez a szívkoszorúér intima különprogramja. Az intima reléje a szívritmus-szabályozó relé mellett van, ezért a duzzanat átmeneti szívritmus-zavart, pontosabban szívritmus-lassulást, vagy súlyos konfliktusnál akár teljes szívleállást okozhat - ha a konfliktus aktivitás tovább tartott 9 hónapnál, és nem állt fenn konstelláció! A szívmegállás tehát agyi esemény miatt következhet be.

A szívroham szó egy nagyon félrevezető elnevezés, hiszen egyáltalán nem heves szívverésről van itt szó, éppen ellenkezőleg: a szív lelassul, majd (ha 9 hónapig tartott a konfliktus-aktivitás) megáll.

A szívkoszorúér-véna különprogram, és a vele esetlegesen együtt járó tüdőembólia önmagában nem életveszélyes.

szerkesztes alatt

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:szívinfarktus (pontosabb nevén: szívlassulás, szívmegállás esemény)
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 21:40:18 »
3

levendula

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:szívinfarktus (pontosabb nevén: szívlassulás, szívmegállás esemény)
« Válasz #3 Dátum: 2011. Március 18. - 18:41:57 »
Robertonak privátban feltett kérdésemet, és a válaszát szeretném közzé tenni. Bízom benne, hogy nem csak számomra nagyon tanulságos.

Egy nagyon kedves férfi ismerősömnek szívinfarktusa volt. Jobb kezes,  normál hormonális állapotú.
Kiválthatta-e az a konfliktus, ami kb. 8 hónappal ezelőtt történt? A fia érettségi előtt pár nappal egyik szemére megvakult (grafikusnak , művészi pályára készül). Elmondása szerint nem tartja a gyermekét a "birtokának". Tulajdonképpen a nemi/birtok zóna vonatkozhat erre is?  Köszönöm a segítséget, N.Ildikó

ROB válasza:
Szia, jó kérdés. Nem attól függ, hogy mit tartunk birtoknak, hanem hogy mit érzünk "enyémnek". Az infarktushoz általában el is kell veszíteni a birtokot. Ez nem személy vonatkozású. Max a gyermekével azonosulva átélte látásvesztést, és a "látás" már lehet birtokkonfliktus tárgya, ha ezzel a kilátásait, munkáját, jövőjét, nyugalmát veszíti el az ember. A szuper kérdésedet és a válaszomat is felteheted a fórumba. A szívinfarktushoz. Gratulálok, üdv, robjucus66

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 10
Re:szívinfarktus (pontosabb nevén: szívlassulás, szívmegállás esemény)
« Válasz #4 Dátum: 2011. Március 24. - 08:26:20 »
Sziasztok!
Én arra keresem a választ, hogy mit jelent az aláhúzott rész:   "szívleállást okozhat - ha a konfliktusaktivitás 9 hónapnál tovább tartott , és nem állt fenn konstelláció.  A konstelláció mennyiben módosítja a kimenetelt?  Hogyan tovább? Milyen konstelláció léphet fel artériánál?  És utána mi történik? Hálás köszönetem.
Köszönettel.

jucus66

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 10
Re:szívinfarktus (pontosabb nevén: szívlassulás, szívmegállás esemény)
« Válasz #5 Dátum: 2011. Március 31. - 10:35:13 »
Szerintetek ennél  különprogramnál  lehetséges VTKA  vagy VEKA vagy sínek?   Tehát lehet-e az, hogy úgy tűnik megoldja a problémát,  aztán mégsem.   Ilyenkor a 9 hónap hogyan számolódik?
Köszi

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:szívinfarktus (pontosabb nevén: szívlassulás, szívmegállás esemény)
« Válasz #6 Dátum: 2011. Március 31. - 17:48:33 »
Jucus, minden különprogram esetében beszélhetünk FKA-ról, VTKA-ról, VEKA-ról és konfliktus sínekről.

Ajánlom figyelmedbe Roberto szemléltető ábráját az egyes konfliktus lefutásokról, ITT.

FKA esetében a konfliktus nem kerül feloldásra, mivel nincs MU szakasz, nem tapasztalható szívlassulás jelenség. Ilyenkor potenciális veszélyt az jelenthet, ha spontán megoldásra kerül a konfliktus, például hormonális változás (változókor) következtében.

VTKA esetében a MU szakasz kifutása, vagyis a gyógyulás után aktiválódik ismét a konfliktus. Ilyen esetben mindig az aktuális KA szakasz hosszával lehet számolni, hiszen a megelőző KA szakaszok után kifutott a MU szakasz, végbement a gyógyulás.

VEKA esetében, minél több visszaesés történik, annál nehezebben kiszámítható a gyógyulás, a MU szakaszban és EK-ben egyre súlyosabb tüneteket tapasztalhatunk. Sajnos nincs róla információm, hogy ilyen esetben hogyan adódik össze a konfliktustömeg, ezért törekednék rá, hogy lehetőleg az összes konfliktus aktivitás időben összeadva se közelítse meg a 9 hónapot. Üdv, Vadvirág

GDániel

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:126 szívinfarktus (pontosabb nevén: szívlassulás, szívmegállás esemény) MA
« Válasz #7 Dátum: 2017. Március 23. - 15:46:07 »
"A szívkoszorúér-véna különprogram, és a vele esetlegesen együtt járó tüdőembólia önmagában nem életveszélyes."
Ha önmagában nem életveszélyes, akkor milyen feltételek mellett az?

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:126 szívinfarktus (pontosabb nevén: szívlassulás, szívmegállás esemény) MA
« Válasz #8 Dátum: 2017. Április 13. - 22:17:21 »
Kedves GDániel !
 
Ha a szívkoszorúér-véna különprogramhoz, és a vele esetlegesen együtt járó tüdőembóliához nem társul valamilyen más súlyos elváltozás megoldás utáni helyreállítási szakasza, akkor önmagában nem életveszélyes.

Üdv.
Hussein Éva