Szerző Téma: 132 vírusos cystitis (hólyag-laphám) MI  (Olvasták 5386 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
132 vírusos cystitis (hólyag-laphám) MI
« Dátum: 2010. November 28. - 23:51:53 »
Szerv Atlasz lapkód:   5.2.14.   5.2.A.   5.2.B.   5.1.B.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


Konfliktustípus: elválasztási, elhatárolódási konfliktus.

Érzelmi tartalom:
Nőknél elsődleges nemi/birtok konfliktusként
Fészekhatár-kijelölési konfliktus: Nem tudom a fészek, és a fészekhez tartozók határait kijelölni. Valaki nemkívánatos a fészek tájékán. A testvérem folyton bejön a szobámba és elszedi a dolgaimat. Legszívesebben meghúznám a vonalat az ajtóban, amin ne merészkedjen túl. Nagyon zavar, amikor a szomszédasszony beszélgetést kezdeményez a férjemmel, úgy érzem környékezgeti a hozzátartozóm.

Férfiaknál, elsődleges nemi/birtok konfliktusként
Birtokhatár-kijelölési konfliktus: Nem tudom a birtokom, illetékességem határait kijelölni. Betolakodnak, zavarnak, zaklatnak a területemen, lakásomon, birtokomon. Zavar a lakótársam, rokonom, szomszédom. Nincs kijelölve, nincs tisztába téve a határvonal. A szomszéd kölykei dézsmálják a terményemet. A másik (birtok-) tulajdonos folyton kavar, nyomul, beleüti az orrát az én területem dolgaiba.

K.A. szakaszban: húgyvezeték-, hólyag-, húgycső fekélyesedés, laphám érzéketlenséggel. Fájdalom nem, csak túlzott vizelési inger* jelentkezik, ezzel ösztönözve a határvonal kijelölést. Betegség-nevek: fekélyesedés. Nem veszik észre, az aktív szakaszban nem okoz különösebb tüneteket, nem diagnosztizáltatják.

M.U. szakaszban: helyreállítás, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, vírusok közreműködésével, laphám túlérzékenységgel, fájdalmakkal. Az epileptokrízisben fordul elő vérzés, amikor ismét érzéketlenség tapasztalható, a fájdalom eltűnik egy rövid időre. Ha a hólyag izomzat is érintett a különprogramban, a krízis idején ún. tenesmust, görcsös vizelési ingert érzünk, bepisilés előfordulhat. Betegség-nevek: húgyvezeték-, húgycső gyulladás, hematuria (véres vizelet), vírusos cystitis.

Az elváltozás biológiai értelme: a húgyutak és hólyag fekélyes tágítása, ezáltal hatékonyabb terület, határvonal, álláspont kijelölés.

Ivarérett jobbkezes férfinál és balkezes nőnél az elsődleges nemi/birtok konfliktus (húgyutaknál a birtokkijelölési konfliktus)
az agyban jobb oldalra csapódik be, és a kereszteződő beidegezés miatt a szerv bal oldalán jelenik meg az elváltozás.
Ivarérett jobbkezes nőnél és balkezes férfinál pont fordítva vagyis az agyban a bal oldalra csapódik be, és szerven jobb oldalon lesz az elváltozás.

A vizelési inger azt jelenti, hogy az ember túlságosan gyakran érzi úgy, hogy pisilnie kell, de pisiléskor kevés vizelet jön ki, alig tud valamit pisilni. Ha „kell pisilni”, de nem jön pisi, az a konfliktus aktivitás megbízható jele. Ez nem összekeverendő a MU szakaszban fellépő égő, csípő, fájdalmas érzetekkel, főleg amikor áramlik a vizelet. A konfliktus-aktív szakaszban nincsen fájdalom és túlérzékenység, mert az érzékenység lefutás a külső bőr szenzorika szerint történik (csak az A- és B-utószakaszban van túlérzékenység).

A húgyutak laphámszövetein elváltozást beindító érzelmi konfliktusok tartalma férfiaknál, nőknél egyaránt nagyon hasonló. Ami az érzelem árnyalatban különbség, hogy minél közelebbi „birtokhatárokat” nem tudunk kijelölni, megjelölni, letisztázni, annál közelebb van az elváltozás a veséhez. Amíg a férfinél jellemzően a „külső birtokhatársértésre” gerjed, addig a nő számára inkább a fészekhez tartozók, és a „fészek határvonalak” megsértése, áthágása, figyelmen kívül hagyása jelent biológiai konfliktust. A nő érezheti „fészkének” a szakterületét, lakását, munkahelyét, irodáját, stb.

Ha hólyag-polipot diagnosztizálnak a trigonumon kívül, az nem lehet valódi hólyagpolip (adenokarcinóma, 2.1.16.), hanem csak a hólyag-laphám domborulata, kidomborodása, ödémás duzzanata, átmeneti megvastagodása: a gyógyulási szakasz egyértelmű jele.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:vírusos cystitis (hólyag-laphám)
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 28. - 23:52:00 »
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák: cisztitisz, cystitis, hólyaghurut, hólyag hurut, vírusos hólyagfertőzés, felfázás, urocisztitisz

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:vírusos cystitis (hólyag-laphám)
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 23:52:06 »
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

Nusi

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:132 vírusos cystitis (hólyag-laphám) MI
« Válasz #3 Dátum: 2014. November 01. - 13:43:15 »
Szép napot!
Szeretnék a témával kapcsolatban segítséget kérni. 2,5 éve szenvedek hólyaghurutos problémáktól. Nagyon sokat voltam orvosnál, rengeteg antibiotikumot szedtem, volt hólyagtükrözésem is, nem oldódott meg a probléma. Kb. 1 éve semmit nem látnak a vizeletben (az orvosok mindig így búcsúztak el tőlem: "tehát minden rendben"), viszont a panaszaim jelen vannak. Nincs gyakori vizelési inger, de nagyon fájdalmas, főleg ha hosszabb ideig nem ürítek. Emellett a szexuális élet is kínszenvedés, mintha forró késsel szabdalnának. Voltam homeopátiás orvosnál is, szedtem/szedek különféle szereket, hol segítenek, hol nem. Az orvosom mutatott videót a fészek határ konfliktusról, de nálam nem áll fenn semmi ilyesmi és mikor először kezdődött, akkor sem volt. Mi lehet az ok? Hogy jöjjek rá? Nagyon el vagyok keseredve, 2,5 éve ilyen fájdalom élni...

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:132 vírusos cystitis (hólyag-laphám) MI
« Válasz #4 Dátum: 2014. November 04. - 19:08:28 »
      A "kínszenvedéses" szexuális élet jellegből arra következtetek, hogy nem csak a hólyag érintett, hanem a húgy-vezeték is.

      A 'rengeteg antibiotikum szedés' című előélet nem szerencsés ahhoz, hogy egy ponton túl átváltás történjen a természetes öngyógyulásra. Úgy gondolom, hogy azok a hosszú ideig bojkottált mikróbák most hiányoznak a természetes folyamatokhoz, legalábbis jó részük. Erre utalhat, hogy "nem látnak a vizeletben semmit". A megoldási szakaszban van a fájdalom, tehát valószínüleg az eredeti konfliktus már nem folyamatosan aktív, azonban a helyreállítás akkor lenne optimális, ha "látnának" valamit a vizeletben. Laphám esetén vírusok a helyreállító munkások.

      Szerintem ez a helyzet is jól mutatja, hogy a természetes, újmedicina szerinti öngyógyulást nem tanácsos összevegyíteni a hagyományos orvoslással. Az újmedicina nem érvényes baleset, mérgezés, sugárzás, kifejlődési rendellenességek esetén, ez alapszabály. A gátlástalan antibiotikum alkalmazása szerintem a mérgezés kategória.

      Létezik már Magyarországon is egy újmedicina alapokon nyugvó konfliktus-felkutató módszer oktatása. A módszer neve: Recall Healing. A fészbukon működő "Biologikusan gondolkodók - Recall Healing, Újmedicina" zárt csoportban lehet találni e módszerhez értő szakembert. https://www.facebook.com/groups/1395781740694282/?ref=ts&fref=ts

      A konfliktust akkor is ajánlatos felkutatni, ha konfliktus-feloldás-utáni tünetek vannak (fájdalom), mert lehetséges az is, hogy lennének mikróbák a helyreállításhoz, illetve folyik is a helyreállítás, de rendszeresen visszaesés történik a konfliktusba. Sőt még valószínűbb, hogy nem is az eredeti konfliktusba, hanem az azonos hatású következmény-konfliktusba, amire utaló jel az utolsó mondat: "Nagyon el vagyok keseredve, 2,5 éve ilyen fájdalom élni..." Ajánlatos lenne előszöris ennek a következménykonfliktusnak a "duhajkodását" csillapítani. Esélyt látok erre a homeopátiás szereknél, talán pontosítani kellene, hogy a "...hol segítenek, hol nem..." együttesben mi pontosan a "...hol segítenek..." rész.

Nusi

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:132 vírusos cystitis (hólyag-laphám) MI
« Válasz #5 Dátum: 2014. November 23. - 11:30:37 »
Hogy tudom felderíteni, hogy a konfliktus? Ez a gond, hogy nem tudok rájönni sehogy sem. Nem tudom, mi segíthetne, hogy rájöjjek.

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:132 vírusos cystitis (hólyag-laphám) MI
« Válasz #6 Dátum: 2014. November 23. - 15:50:54 »
    Továbbra is a Recall Healinget ajánlom, a megadott fészbukos linken lévő csoportban feltenni a kérdést.

    Még én sajnos nem vagyok RH ismerő.

    Előfordul, hogy csupán az újmedicina ismeret kevés az eredeti konfliktus felkutatásához. Ez egyébként nem az újmedicina hibája, mert a konfliktusfeloldás ill. felkutatás nem tartozik szorosan az újmedicina tudományához.

    Véleményem szerint a következménykonfliktus felszámolása a végleges megoldás kulcsa. Ha ez eddig nem lett volna világos, akkor megnevezem konkrétan a következmény konfliktust mégegyszer:  "Nagyon el vagyok keseredve, 2,5 éve ilyen fájdalom élni..." , "Elegem van már a fájdalomból." El akarok határolódni bármi áron ettől a fájdalomtól." Útálom ezt az állandó fájdalmat."

Nusi

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:132 vírusos cystitis (hólyag-laphám) MI
« Válasz #7 Dátum: 2014. November 23. - 16:04:38 »
Köszönöm a választ!

tototo

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:132 vírusos cystitis (hólyag-laphám) MI
« Válasz #8 Dátum: 2016. Április 13. - 19:48:01 »
Kedves Nusi,
Szeretnék érdeklődni, hogy sikerült-e megodlást találni a problémádra? hasonló problémától szenvedek évek óta. Köszönöm előre a válaszod. Orsi

Nusi

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:132 vírusos cystitis (hólyag-laphám) MI
« Válasz #9 Dátum: 2016. Április 15. - 09:14:34 »
Kedves tototo!
Hát nehéz erre válaszolni. Nem oldódott meg teljesen, de sokkal jobb. Bár ehhez lehet az is hozzájárult, hogy nem volt olyan hideg tél (hidegben mindig sokkal rosszabb volt). Kértem az fb-s Recall Healing csoporttól segítséget, de semmi újat nem mondtak. Nekem nagyon nehéz ezt a fajta gondolkodást átvenni, de nagyon sokat törtem a fejemet, hogy mi lehet a gond. Az előző barátom mondhatni megcsalt, annyira nem éreztem, hogy ez engem még mindig zavarna, de próbáltam gondolkozni rajta, hogy mi volt az oka stb. Lehet ez segített benne. Amikor néha néha róla álmodok, még mindig rosszabbak a tüneteim. Talán le kélne ülnöm vele beszélgetni valamikor ezt feltárni, de tudom, hogy ő ebben nem igazán lenne partner. Teljesen elfogadtam, hogy ezzel kell élnem, nem tudok mit tenni. Szerencsére jól viselem a fájdalmat. A szex még mindig fájdalmas, főleg az elején, pedig a férjemmel már babát tervezünk. Rég lemondtam róla, hogy erre lesz valaha is megoldás.

tototo

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:132 vírusos cystitis (hólyag-laphám) MI
« Válasz #10 Dátum: 2016. Április 15. - 16:07:49 »
köszönöm a választ....ezer dolgot kirpóbáltam, lelki megközelítéssel is....hólyagtükrözés még nem volt nálam. de csak fáj és nem gyullad be neked?

Nusi

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:132 vírusos cystitis (hólyag-laphám) MI
« Válasz #11 Dátum: 2016. Április 18. - 11:17:24 »
Azt, hogy konkrétan gyulladt-e, nem tudom, mert orvoshoz már ezer éve nem mentem vele, de az érzés ugyanaz.