Szerző Téma: magas vérnyomás  (Olvasták 7344 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
magas vérnyomás
« Dátum: 2010. November 29. - 00:23:09 »
A folyamatos magas vérnyomás lehet a vese parenchyma különprogramja során fellépő nekrózis miatt (szövetcsökkenés vérnyomással kompenzációja), (részletek itt) vagy bármilyen konfliktus-aktivitás hatására. Az emelkedett vagy magas vérnyomás a konfliktus-aktivitás jele, nem betegség. Legfeljebb betegségnek elnevezett tünet.

A vérnyomás megemelkedése általános jelenség a konfliktus-aktív (vagy más néven stressz)szakaszban. A természetben, a biológiában, az állatvilágban akkor kerül (a magasabb vérnyomást kiváltó) szimpatikus idegrendszer működése túlsúlyba, ha az állat támad, vagy menekül. Ez természetes dolog, teljesen normális.

Ha a szimpatikus idegrendszer működése túlsúlyba kerül, ez fokozza a teljesítményt biztosító szervek (idegrendszer, belső szervek - szív, máj, emésztés, tüdő, stb.) működését. Biológiai értelme, hogy a "turbó üzemmóddal" biológiailag lehetővé tegye, hogy mihamarabb megoldjuk a konfliktust. Ha valaki feszültségben van, kétségbe van esve, stresszel, ijedt, fél, vagy aggódik valami felől, értelemszerűen a vérnyomás is megemelkedik. FONTOS, ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a magas vérnyomás egy várható megbetegedés előjele. Nem minden esetben! Ha a DHS, a biológiai konfliktus feltételei nem teljesülnek, van stressz, van konfliktus, van drámázás – de nem lesz belőle szervi elváltozás. Ennek bizonyítéka, hogy a rengeteg konfliktusunk van, mégis csak az ún. biológiai konfliktusoktól, "betegszünk meg" = csak a DHS indít be szervi elváltozást.

Ingadozó, de hosszabb ideig fennálló magas vérnyomás (jellemzően 140/80 alatt): tartós konfliktus aktivitásra utal.
Ha valaki nem jön le este a konfliktusról, mert tovább stresszeli magát, a másnapi bonyodalmak miatt, vagy a munkahelyi (vagy más egyéb) konfliktusa nem megoldott, akkor a vérnyomása átlagosan magasabb lesz.

Szné64

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:magas vérnyomás
« Válasz #1 Dátum: 2011. Április 18. - 13:03:48 »
Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni a saját esetemben.

2010 év elején többször is magas vérnyomást (100/160) mértek ha pl. véradáson voltam.
Később én is gyakrabban pl hetente megmértem az anyukámnál és mindig hasonló
100-110/150-160-as ) értékeket kaptam.

Próbáltam GNM-es szemlélettel keresni a folyamatos konfliktusaktivitás okát de nem igazán találom.
2009. január 1-én új munkahelyre kerültem ahol az ott dolgozó 2 kolléganő folyamatos ellenkezése, viszálykodása és annak az érzése, hogy jöttél de minek! Tanulj meg mindent önnállóan, nem mutatjuk meg, nehogy nekünk ne maradjon munkánk! Titkolózunk egymás elől, nem vagyunk még felületesen sem őszinték! érzése miatt rendkívül rosszul éreztem magam. Később a menekülési kényszeren túltettem magam és próbáltam alkalmazkodni a helyzethez, úgy gondoltam sikerülni is fog.

Még jelenleg is ha meg kellene fogalmazni az érzésemet azt mondhatná:"Nem bírom elviselni, hogy folyamatosan "áll a kés a levegőben" hangulat uralkodik és minden pillanatban vigyázzni kell, hogy mi történik, ki mit mond és én is mit mondok és hogyan.

Szerintetek lehet ez a probléma a magas vérnyomás oka?

Gyógyszert nem szeretnék szedni, okot szeretnék megszüntetni, de legelősször is a mostanra már 120/180-ra emelkedett vérnyomásomat lecsökkenteni legalább egy kicsit.

Kérem mondjátok el véleményeteket az esetről!
Szervi tüneteim nincsenek, de talán egy kivizsgálást megérne az ok további  boncolgatása miatt? 

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:magas vérnyomás
« Válasz #2 Dátum: 2011. Április 18. - 15:30:16 »
Szia! A konfliktus alapvetően egy folyadékkonfliktus, egy elárasztási vagy elapadási konfliktus.

Tartósan magas vérnyomás jelentkezhet a vese parenchyma különprogram KA szakaszában. Ebben az esetben a vérnyomás mindig, éjszaka vagy nyugalmi állapotban is magas, nyugalmi állapotban sem csökken. Erről a különprogramról bővebben ITT olvashatsz. Ha vannak időszakok, amikor nem olyan magas a vérnyomás, például éjszaka vagy nyugalomban, akkor pedig tartós konfliktus aktivitás is szóba jöhet, bármivel kapcsolatban. Ez lehet bármilyen konfliktus, amin az ember fennakad, stresszel, nem tud lejönni róla.

Amikor azt írod, "tanulj meg mindent önállóan" és ezt úgy érzed, hogy "nem bírod elviselni", ez akár lehetett a "nyakadba szakadt" a rengeteg megtanulnivaló, de "nem tudtad átereszteni" mert visszatartották, elapasztották tőled... - nekem reális, de mégis leginkább Te tudnád megmondani, stimmel-e vagy sem. Bizonyíték az volna rá, ha ez volt az ok, hogy ha a jövőben nem engeded bele magad ebbe a "munkahelyi elhavazottsági" érzelembe, akkor nem szabad, hogy a magas vérnyomás jelentkezzen. Üdv, Virág

FPY

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:magas vérnyomás
« Válasz #3 Dátum: 2011. Szeptember 15. - 22:36:53 »
Sziasztok,

magas vérnyomás (150) és megemelkedett pulzus (100) háttere lehet az alábbi szituáció?
Kevesebb a feladat (elapadási konfliktus) és arra is túl sokan vagyunk, amit én szoktam csinálni megcsinálják előttem (birtokvesztés)?
Mindez több  pörgős munkahelyi év utáni megtorpanáskor.

Üdv, Laci

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:magas vérnyomás
« Válasz #4 Dátum: 2011. Október 06. - 16:52:01 »
Laci, ez a konfliktustípus nem birtokvesztés, hanem kifejezetten folyékony anyag áramlásával kapcsolatos önértékelés letörés, csalódottság érzés, elkeseredés. Folyadék lehet bármi: be- és kiáramló feladatok, likvid(!) pénz is, aminek kapcsán úgy érzed, hogy nem tudsz, nem vagy képes megfelelően áramolni. "Már nem tudom megcsinálni... pl. amit korábban megcsináltam." Üdv, Vadvirág

Icsen

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:magas vérnyomás
« Válasz #5 Dátum: 2014. Október 16. - 11:50:08 »
Kedves GNM Szakértők!

51 éves nő vagyok, a magas vérnyomással küzdök már elég régóta. A vérnyomáscsökkentőt már több éve abbahagytam. Eddig nem okozott különösebb problémát a vérnyomásom, de az elmúlt 2 hétben beteg voltam (nátha), amiből elég nehezen jöttem ki. Közben mindennapos fejgörccsel kínlódtam. Egyszer megmértem a vérnyomásom, és 150/80 volt. Ezután minden nap ellenőriztem reggel is és este is, aktív és nyugalmi állapotban is. Mindig magas volt. Mértem 162/80-at is. A GNM szerint ez az állandó vérnyomás a vese parenchyma különprogramja.
Mostanában nagyon sokszor éreztem, hogy tényleg "be vagyok havazva, összecsapnak a hullámok a fejem felett", annyi dolgom van. Most tudatosan próbálom leépíteni a feladataimat, mert a sok feladat elvette a családtól az estéimet, ezért lelkiismeret furdalásom volt.
A kérdésem az lenne, hogy a megoldás utáni szakaszban is lehetséges még a magas vérnyomás (egészen 9 hónapig, amíg a ciszta át nem alakul), vagy a MU szakaszban már csökkennie kellene?
A másik kérdésem a fejfájással kapcsolatos: a 2 hétig, és még most is tartó fejgörcsök lehetnek-e a magas vérnyomástól, vagy a Hameri gócok ödémásodásától lehet kizárólagosan?

A válaszokat nagyon szépen köszönöm!

Üdvözlettel: Enikő