ED1
Konfliktustípus: Nőknél elsődleges nemi/birtok konfliktuskéntFérfiaknál, elsődleges nemi/birtok konfliktuskéntÉrzelmi tartalom: Nőknél elsődleges nemi/birtok konfliktuskéntFészekhatár-kijelölési konfliktus: Nem tudom a fészek, és a fészekhez tartozók határait kijelölni. Valaki nemkívánatos a fészek tájékán. A testvérem folyton bejön a szobámba és elszedi a dolgaimat. Legszívesebben meghúznám a vonalat az
ajtóban, amin ne merészkedjen túl. Nagyon zavar, amikor a szomszédasszony beszélgetést kezdeményez a férjemmel, úgy érzem környékezgeti a hozzátartozóm.
Férfiaknál, elsődleges nemi/birtok konfliktuskéntBirtokhatár-kijelölési konfliktus: Nem tudom a birtokom, illetékességem határait kijelölni. Betolakodnak, zavarnak, zaklatnak a területemen, lakásomon, birtokomon. Zavar a lakótársam, rokonom, szomszédom. Nincs kijelölve, nincs tisztába téve a határvonal. A szomszéd kölykei dézsmálják a terményemet. A másik (birtok-) tulajdonos folyton kavar, nyomul, beleüti az orrát az én területem dolgaiba.
Szerv Atlasz lapkód:
5.2.13. 5.2.14. 5.2.A. 5.2.B.
 Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre. | Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom. Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd Az idézés és hivatkozás szabályait és a Szerv Atlasz impresszumát. Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.
(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra, kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása" és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.) |
K.A. szakaszban: sorvadás, fekélyesedés, a vesemedence laphám érzéketlenségével. Fájdalom nem, csak túlzott vizelési inger* jelentkezik, ösztönözve a határvonal kijelölést. Betegség-nevek: fekélyesedés. Nem veszik észre, az aktív szakaszban nem okoz különösebb tüneteket, nem diagnosztizáltatják.
M.U. szakaszban: helyreállítás, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, vírusok közreműködésével, a laphám túlérzékenységével, égő, csípő fájdalmakkal. Az epileptokrízisben ismét érzéketlenség tapasztalható (a fájdalom abbamarad egy időre) és egyciklusú lefutásnál véres vizelet ilyenkor jelentkezhet. Betegség-nevek: vesemedence gyulladás, vesefájdalmak, vesegörcsök, hematuria, vesekő.
Az elváltozás biológiai értelme: fekélyes tágítás, a húgy, a vizelet jobb elfolyása a terület, határvonal, álláspont hatékonyabb kijelöléséhez.