Szerző Téma: 047 fekélyes vastagbélgyulladás, colitis ulcerosa  (Olvasták 9133 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
047 fekélyes vastagbélgyulladás, colitis ulcerosa
« Dátum: 2010. November 26. - 13:25:17 »
Szerv Atlasz lapkód:   2.1.15.   2.1.B.   2.1.C.   2.1.D.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


Konfliktustípus: ún. falat-konfliktus, a ”falat” feldolgozása, felhasználása, kiválasztása.

Érzelmi tartalom: Csúnya, utálatos emészthetetlen falat. Ezzel én nem tudok mit kezdeni, nem könnyű megszabadulni tőle. Ez szemét, aljas, szar ügy. Pl. valakit becsapnak és megkárosítanak. Belerángatnak egy (akármilyen) csalásba, értelmetlen, haszontalan hatósági, bírósági ügyekbe. Esetleg olyan költség, bírság fizetésére kötelezik, melyért nem felelős, és mélyen tisztességtelennek, alattomosnak érzi a dolgot.

K.A. szakaszban: laposan növekvő, felszívó jellegű vagy karfiolszerűen növekvő, váladéktermelő mirigydaganat, panaszmentes hengerhám vastagodás. Betegség-nevek: szigmabélpolip, szigmabél-adenokarcinóma, mirigyes végbélrák.

M.U. szakaszban: tuberkulotikus daganat-elsajtosodás, bél gyulladás, a bélpolip leválik. Az epileptokrízisben görcsök, hasi fájdalmak, (friss, vörös) véres, sajtbűzös széklet, hányás, hasmenés. Betegség-nevek: szigmabél gyulladás, candida gombás „fertőzés”, colitis ulcerosa, IBS. Bélszűkület itt is előfordulhat, szindrómával fokozódik a bélelzáródás veszélye.

Az elváltozás biológiai értelme: a benyelt mocsok, haszontalan falat, az ”aljas falat” kiválasztásának elősegítése béltartalom-felszívással vagy alánedvesítéssel. Több bélszövet, több bélváladék - hatékonyabb előkészítés „a végképp nem kívánatos” falat a kiválasztáshoz.


Colitis ulcerosa (kolitisz ulceróza): A vastagbél falának gyulladása, vagy egyenetlen felülete korábbi bélgyulladások sebhelye (maradandó horpadások és ragyák). Annak ellenére, hogy mirigyszövet nem képes fekélyesedésre ezt tévesen colitis ulcerosának (fekélyes vastagbélgyulladásnak nevezték el.

Miből asszociálhattak fekélyesedésre? A vastagbél legalsó szakaszát (kb. 12 cm hosszan) valóban laphám borítja, mely kívülről türemkedett be a fejlődéstörténet során. Ott a LAPhám valóban produkálhat fekélyesedést, ám annak konfliktusa azonban egészen más, más az elváltozás jellege is, lásd aranyér, haemorrhoid.

Az elbontás alatt lévő hengerhám egyébként ugyanúgy vérezhet (tisztulásképpen) mint a laphám az elváltozása epileptokrízisében. Jó tudni, hogy a gyulladás, vérezgetés, bevérzés mindkét esetben a megoldási (elváltozás-helyreállítási) szakasz tünete.

A vastagbelet érinti az ún. szar-konfliktus, ami lehet konkrét vagy átvitt értelemben. Például: "Bélráknak vélt aranyér miatt kikötötték a vastagbelem a hasamra (sztóma), és ez nagyon csúnya dolog, ahogy kibugyog a szar belőlem... Jól kiszúrtak velem, ez egy szar ügy." Vigyázat, ez, vagy más hasonló mocskossági konfliktus lehet újbóli kiváltója egy vastagbéldaganatnak.

Minél közelebb van az elváltozás a végbélnyíláshoz (a hengerhámszöveten), annál galádabb, útálatosabb, aljasabb, elvetemültebb tartalma van a mocskossági falatkonfliktusnak.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:fekélyes vastagbélgyulladás, colitis ulcerosa
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 29. - 00:00:12 »
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: itt és itt

Anami

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 304
Re:fekélyes vastagbélgyulladás, colitis ulcerosa
« Válasz #2 Dátum: 2011. Február 09. - 11:19:51 »
Egyazisten írta 2010. március 17-én a régi fórumon:

Kedves Barátaim!
Miután az előbb szép, összefüggő szövegben begépeltem az esettörténetemet, ami azután elszállt, igyekszem címszavakba és pontokba szedve megírni azt.
1989: mocskossági konflikus (DHS)
1995: colitis ulcerosa (fekélyes vastagbélgyulladás) és primer sclerotizáló cholangitis (krónikus epeút-elzáródás), gyógyszeres terápia: (sok egyéb mellett) Salazopyrin és Ursofalk, valamint szükség esetén Prednisolon (szteroid alapú gyulladáscsökkentő)
2006: allergia a Salazopyrinre + tejfehérje allergia
2007: allergia az Ursofalkra és a nem-szterodi alapú gyulladáscsökkentőkre
2008-2009: Remicade infúzió-terápia, 11 hónap után allergiás tünetek miatt abbahagyták
2009 tavaszán colonoscopia: a végbéltől lefelé az egész vastag- és végbél fekélyes gyulladásban van, ettől kezdve 2009 októberéig folyamatos Prednisolon-kezelés (mellékhatás: ízületi fájdalmak, vérfolyás), innentől kezdve folyamatos a műtét (vastag- és végbél eltávolítása sztómával) mint "végső megoldás" preferálása kezelőorvosom részéről
2009 október közepén találkozás Kovács Jóska gnm-konzulenssel, ahol feltártuk a '89-es konfliktust, és letettem a szteroidot (azóta gyógyszermentes vagyok!), négy nap múlva epileptikus krízis, ettől kezdve folyamatosan gyulladásos tünetek, fáradtság, "lázérzet"
2009 december közepén kontroll a klinikán: a teljes vastagbél rendben van
2010 február elején aranyér, 4 nap alatt elmúlt
a múlt héten újra aranyér, 4 nap alatt elmúlt
márc. 15-én, hétfőn este a végbél epileptikus krízise
Jóska tanácsára nem számolom a hónapokat-heteket, végül is csak benne vagyok 15 éve, de mint esetem mutatja:
A GNM MŰKÖDIK!
Kitartást kívánok mindannyiunknak!
Utóirat: Ezúton is köszönöm Jóska barátságát és rendszeres segítségét, hogy tájékoztatott, és erőt adott!

H. Éva

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 288
Re:fekélyes vastagbélgyulladás, colitis ulcerosa
« Válasz #3 Dátum: 2011. Április 05. - 02:28:22 »
Tizenöt éven át volt visszatérő colitis ulcerosám. "Betegségem" története ott kezdődött, hogy egy kedves, általam és közös barátaink által is nagyra becsült fiatalember megkérte a lányom kezét. Én nagyon örültem, a fiú szülei is, de az én gyermekem rövid idő után közölte, hogy nem ő az igazi,és szakitott vele. Sajnáltam a fiút, tudtam, hogy szenved.

Abban az időben a munkám lelkileg és fizikailag is nagyon megterhelő volt. Keveset pihentem.
A DHS akkor ért amikor ez a fiatalember úgy próbálta megoldani a saját konfliktusát, hogy a közös baráti társaságunk előtt, aljas, hazug, igazságtalan módon rossz szinben tüntette fel a lányomat. Hatalmas csalódás volt. Az egész kb. két hétig tartott, azután mások segitségével sikerült megoldanom. Először székrekedést tapasztaltam (most már tudom:gyógyulási ödéma)később nyálkás, véres székletet. (krizis tünet) Ekkor mentem orvoshoz. A dortornő a vizsgálat után közölte, hogy: "hát ezt elfújni nem tudjuk, ez egy pszichoszomatikus betegség" és felirta a salazopirint ami nekem semmit sem használt. Szerencsére nem irt fel szteroidot. A rémisztő tünetek miatt valószinű, hogy újra meg újra visszaforgattam magam, mostmár egy olyan konfliktusba,hogy: "elegem van már ebből, szeretnék megszabadulni tőle".

A tizenöt év alatt voltak hosszabb-rövidebb tünetmentes időszakaim, de ha érzelmileg megérintett valami szemét, aljas, ocsmány dolog, akkor a megnyugvás után újra kezdődött az
egész. Néha úgy éreztem, hogy belepusztulok. Egy ilyen alkalommal a barátnőm elvitt egy pszichiáterhez, aki felirt egy enyhe kedélyjavitót, mellette nagy dózisú multivitamint is szedtem és két hónap alatt tünetmentessé váltam. (A következő DHS-ig.... Túlérzékeny lettem az aljasságokra.)

Mióta  megismertem az EFT-t, mint konfliktusoldó módszert, és később a GNM által megértettem a "betegségem" lefutásának  mechanizmusát, azóta teljesen tünetmentes vagyok, és ez már több mint három éve tart.
Remélem, hogy a történetem lendületett ad a gyógyulásban azoknak, akik hasonló problémával kűzdenek.
                          Üdvözlettel: Hussein ÉvaMara

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 10
Re:fekélyes vastagbélgyulladás, colitis ulcerosa
« Válasz #4 Dátum: 2011. Április 05. - 11:45:34 »
Kedves Éva!

Nagyon szépen köszönöm az esetleírásod.Megértettem a mondanivalóját és így egyből magamra ismertem. :)

"A rémisztő tünetek miatt valószinű, hogy újra meg újra visszaforgattam magam, mostmár egy olyan konfliktusba,hogy: "elegem van már ebből, szeretnék megszabadulni tőle"."

Most értettem meg csak igazán miért is ismétlődött hosszú éveken keresztül ugyanaz a tünetem

Mégegyszer köszönöm,
Mara

coliteulcerosa

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:047 fekélyes vastagbélgyulladás, colitis ulcerosa
« Válasz #5 Dátum: 2013. November 05. - 15:56:36 »
Lehet, hogy tud segíteni valaki erre a linkre. akkor is, ha meg van írva az olasz, megígérte, hogy megoldja a problémákat a colitis-ben 40 nap. Mindig lehet kérni egy kérdést angolul,... Follow the link about problems of colite ulcerosa and colon irritabile :

OERZSEBET

 • *
 • Hozzászólások: 4
Re:047 fekélyes vastagbélgyulladás, colitis ulcerosa
« Válasz #6 Dátum: 2015. December 17. - 22:19:43 »
Valaki tudna segíteni benne, hogyan tudom felvenni a kapcsolatot Egyazisten-esettörténetének leírójával?

És akár a konzulensével?

Hálás lennék érte!