Szerző Téma: Szinlátás gyors gyengülése  (Olvasták 1616 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Csürdöngölő

  • **
  • *
  • Hozzászólások: 27
Szinlátás gyors gyengülése
« Dátum: 2011. Január 16. - 11:25:03 »
Sziasztok,

Ne haragudjatok, de megint van egy nem könnyen besorolható kérdésem.

Az alapproblémámat ismeritek, ( chorioretineális gyulladás a bal szememen, illetve a jobb szem szintén gyulladás utáni állapota+ mütét, keratoplastica conjuctivalis.  A jobb szemem egyébként is tompán látó.)

Kb. egy éve vettem észre, hogy nem stimmel a szinfelismerésem.
A helyzet romlása felgyorsulni látszik, mostmár a kinti fénynél se tudom jól elkülöniteni a szineket.
( A sötétek közül keveredik a fekete, barna és szürke meg a zóld, a világosak közül , épp a mult héten derült ki... a drapp és a halványlila... )
Módszeresen eddig nem figyeltem meg a dolgot. De adódnak szituációk. A legenyhébb az, ha nem olyan szinü ruhát, harisnyát veszek, amilyet épp akarok. Aztán már huzósabb, bankjegyek összekeverése...

Tudatában vagyok a helyzetemnek.
Orvoshoz nemigen szeretnék visszamenni, merthogy minek... Azon kivül, hogy szeretnek velem beszélgetni, legalább akkor jó napjuk van... :) :
Teendő nincs, uj góc nem mutatkozik, ( kaptam annyi lézert, hogy a szemem belseje olyan, mintha egy géppisztolysorozatot adtak volna le bele. )

Azt hiszem, orvosi szempontból ezek a szinproblémák következményes dolgok, a retina összeráncolódása a sárgafolton, a lencse kezdődő elszürkülése.Az egész arra jó, hogy bemutassanak a szakorvosjelölteknek: no, jól nézzétek meg, van ilyen állat..

De TI MIT MONDOTOK?

Kösz, üdv.:Cs.

szkovacs

  • ***
  • *
  • Hozzászólások: 39
Re:Szinlátás gyors gyengülése
« Válasz #1 Dátum: 2011. Január 19. - 13:35:30 »
A szerzett színlátási zavarok mérgezések és sugárhatások révén, avagy ritkább betegségek következtében alakulhatnak ki, de ez esetben bizonyos idő múltán a színlátás ismét normálissá válhat.
Lelki jellemzői:
Amikor nagyon nyilvánvalóak a dolgok akkor minden színes, ekkor kiválóan látható minden részlet, az örömteli dolgok is.
Ám amikor nem annyira egyértelmű valakinek az élete (színtelen), már nem tud megkülönböztetni és összefolynak előtte a dolgai.
Kivezető út: lazaság, a színek újra-felfedezése.