Szerző Téma: 106 csalánkiütés MI  (Olvasták 5993 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
106 csalánkiütés MI
« Dátum: 2010. November 26. - 13:37:51 »
ED1
Konfliktustípus: érintkezési, elválasztási, elhatárolódási konfliktus.

Érzelmi tartalom: szociális érintkezés megszakadása, megszűnése anyával, családdal, közösséggel, barátokkal való kapcsolat, érintkezés elvesztése, hiányérzete. Nem tudom ölelni, érinteni a kezét, hiányzik a csókja. Lehet nemkívánatosság is, érintkezés megszüntetési, elszakadási konfliktus: Nem hagynak békén, nem akarok hozzáérni, érintkezni vele vagy éppen utálom a bőrömön az irritáló, kellemetlen, viszkető foltjaimat, nem tudok megszabadulni tőlük.

Szerv Atlasz lapkód:   5.1.7.   5.1.B.   5.1.C.   5.1.D.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)


További részletek és hozzászólások a (link)

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:csalánkiütés
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 13:38:00 »
Urticaria ( urtikária ) csalánkiütés

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:csalánkiütés
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 20:03:26 »
3

mana

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:csalánkiütés
« Válasz #3 Dátum: 2011. Október 25. - 09:14:52 »
Kedves Mindenki!

Remélem jó helyre írok, ha urticariával kapcsolatos kérdésem lenne. Sajnos még nem vagyok biztos benne, hogy tényleg ez a betegségem, mivel csak háziorvosnál jártam, ő pedig allergiás urticariát állapított meg. A tünetek: bárhol a testen gyengén megkarcolom/karmolom magam, a bőr "felpuklisodik", vörös lesz egy-két percen belül, és nem is múlik el körülbelül 20 percig. Viszkető érzés illetve melegség érzet is keletkezik az adott területen. Szerintem ez egyébként dermographia, de ilyet a fórumon nem találtam. Kérdésem, hogy ez vajon milyen konfliktus lehet, ha ez az egész testfelületen történik, tehát nincs kezesség? Körülbelül 3-4 hónapja alakulhatott ki, a párom elmondása szerint pedig fentről terjedt felfelé, és utoljára jelent meg az arcon.

Köszönöm előre is a hozzászólásokat!

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:106 csalánkiütés MI
« Válasz #4 Dátum: 2011. November 15. - 00:52:31 »
Mana, ha a bőr felhámot érinti, mindenképp elhatárolódási, elválasztódási konfliktust kell keresni a háttérben. Ez lehet szituációfüggő is, pl. "nem szeretem a bőrpírt, félek, hogy máshova is átterjedhet" - ilyenkor nem számít a biológiai oldalúság, csak az, hogy hova vonatkoztatod a félelmet, pl. "nehogy a bal karom is kipirosodjon". A tünetektől való elhatárolódás, a tünetek nemkívánatossága ördögi körhöz vezethet, amivel épp a kívánttal ellenkező hatást lehet elérni: a tünetek fokozódnak, intenzívebben, nagyobb területen.

El tudod fogadni a tüneteidet? Meg tudsz velük békülni? A körből való kilépésnek ez a kulcsa.

Azt írod, röviddel azután jelentkezik a melegség és a viszketés, ha felsérted a bőrödet. Érdemes átgondolni, hogy volt-e sérüléssel kapcsolatos elhatárolódás (nemkívánatosság) konfliktusod, valamivel azelőtt, hogy először jelentkezett a meleg, viszkető érzés.

SMoKeY

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:106 csalánkiütés MI
« Válasz #5 Dátum: 2012. Január 18. - 01:22:15 »
Sziasztok!

Nekem mindig csalánkiütéses lett a karom ha műszálas pulcsit vettem fel. A háziorvosom azt mondta, hogy valószínűleg allergiás vagyok a műszálra. Az a helyzet, hogy a pamutot tényleg sokkal jobban szeretem.

Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e valakinek csalánkiütése attól, hogy utálja a műszálas pulcsit és nem érzi magát kényelmesen benne?

Köszönöm a segítséget!

SMoKeY

Sexty János

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 90
Re:106 csalánkiütés MI
« Válasz #6 Dátum: 2012. Január 18. - 12:14:36 »
       Igen, lehet, sőt, helyesebben más elő sem fordulhat. Azért pontosítsuk a dolgot. Az első szakaszban a felhám észrevétlen fekélyesedése zajlik az elhatárolódásérzeted következtében. Ez a különprogram elkezdődhet már akkor, amikor még a pulóver a szekrényben pihen, de rá gondolsz, hogy milyen kellemetlenséget fog okozni a viselése. Vagy indulhat a felvételkor történő "drámázás" miatt, sőt ezek egyike sem szükséges, ha számodra sín az anyaggal való érintkezés. Ehhez persze kellett lenni valamikor egy eredendő félelem-jellegű elhatárolódás-érzetnek, amelyre teljesülnek a biológiai konfliktust beindító feltételek. A csalánkiütés második szakaszbeli tünet.

       Megpróbálhatnád, már csak az érdekesség kedvéért is, hogy "eljátszanád" azt, hogy  ....most nem drámázok a műszálas pulcsi miatt, hiszen valójában nem a műszál okozza a kellemetlen tünetet, hanem, mondjuk úgy, azt az agyi beidegződésem okozza .... Ha sín-szerűségről van szó, vagyis nem a pillanatnyi drámázásról, azt is kezelheted egy gondolat futtatásával a pulcsifelvételkor: ...most felszámolom az elhatárolódás-érzet-sínt ... és ezzel együtt a valóságban is nyugodt maradsz. Miért is ne lennél nyugodt, hiszen megtudtad a valóságot.

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:106 csalánkiütés MI
« Válasz #7 Dátum: 2012. Január 19. - 15:41:07 »
Smokey, János helytálló, bio-logikus magyarázatához fűzöm hozzá a végérvényes megoldással kapcsolatos meglátásaimat.

A biológiai konfliktus feloldása az érintett érzelmi, lelki megnyugvásával következik be. Ezt kétféleképpen lehet elérni:
1.) lelki szinten, tudatos, állandó odafigyeléssel: "tudom, hogy érintkezem a műszállal, de már nem zavar"
2.) az élethelyzet való életben történő megoldásával, ez hatékonyabb és egyben végérvényes megoldást is jelent

Amikor valaki konfliktus megoldással kapcsolatban kéri ki a meglátásaimat, mindkét feloldási módszert végig szoktuk vezetni, mégpedig az alábbi sorrendben: 1.) a lelki, érzelmi dráma tudatosítása, 2.) a valós élethelyzet lehetséges megoldásai (alternatív lehetőségek)
Érdemes megkérdőjelezni az élethelyzet létjogosultságát, az ember ugyanis gyakran beragad a "kell" kényszer-hiedelmekbe.

Ebben rejlik a konfliktusmegoldás-központú életvitel igazi csodája és az igazán nagy fejlődési lehetőségek. Amikor még multinál dolgoztam, a főnököm alaposan a fejembe verte, mik az első kérdések, amiket fel kell tennem, ha kapok egy feladatot. Valóban el kell végezni az adott feladatot (vagy esetleg van rá más alternatíva)? Valóban NEKEM kell elvégeznem az adott feladatot? Mély nyomot hagyott bennem. Így tanított anno a főnököm a hatékony időgazdálkodásra és a hatékony munkavégzésre. Sok időt, energiát spórolt meg nekem azzal, hogy megérttette velem.

Az élethelyzet jelen esetben a műszállal való érintkezés. Miből fakad, hogy érintkezned "kell" a műszállal? Kell-e egyáltalán (pl. munkaruha)? Van-e rá lehetőséged, hogy egyszer és mindenkorra elkerüld a műszállal való érintkezést? Ha soha többé nem kell a műszálas anyaggal érintkezned, tárgytalanná válik az érzelmi dráma, és nem kell tudatosan odafigyelned az elkerülésére. Üdv, Virág

mia baj

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:106 csalánkiütés MI
« Válasz #8 Dátum: 2013. Március 20. - 21:47:53 »
Kedves Hozzászólók!
A bőr felhám fekélyesedésnél írtam meg eredetileg két hozzászólásban a tüneteimet itt: http://gnmforum.hu/index.php?topic=1344.msg5062#msg5062 viszont a viszketéssel az utóbbi időben jelentkező apró duzzanatok és a gyantázás kapcsán írt tünetek miatt felmerül bennem, hogy esetleg csalánkiütés? Mit gondoltok? Lehet-e MU csalánkiütés vagy egyáltalán elhatárolódási konfliktus, ha KA-ban nem volt látható tünet a bőrön? Köszönöm a választ!

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:106 csalánkiütés MI
« Válasz #9 Dátum: 2013. Április 15. - 17:58:05 »
Mit gondoltok? Lehet-e MU csalánkiütés vagy egyáltalán elhatárolódási konfliktus, ha KA-ban nem volt látható tünet a bőrön?

Kedves mia baj, csalánkiütés a bőr felhám - 5.1.17. - különprogramok MU szakaszában jelentkezik. A felhámra általában véve jellemző, hogy a KA szakaszban zajló fekélyesedést nehéz észrevenni, ugyanis nem produkál látható tüneteket, legfeljebb egy kis bőrszárazságot tapasztalhatunk. Nagyon intenzív, hosszan tartó (minimum fél év) konfliktus aktivitás szükséges hozzá, hogy a KA szakaszban jelentkező fekélyesedés kimutatható, diagnosztizálható legyen. Úgy van, ahogy írod, elhatárolódási (vagy elválasztási!) konfliktust érdemes keresni a háttérben.

B Orsi

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:106 csalánkiütés MI
« Válasz #10 Dátum: 2019. Március 14. - 00:30:38 »
Egy 5 éves kisfiú esettörténete:

Nagyon magas láza volt a fiamnak, és be kellett vetnünk előszőr a homlok borogatást, majd a hűtőfürdőt. Persze szegényt éjjel az álmából riasztottuk ki. Volt a borogatásnál is ellenállása, hogy vizes lesz a haja stb. A hűtőfürdőről nem is beszélve, amit utált, főleg hogy hosszas vita indult arról hogy ebbe neki bele kell feküdnie. Nagyon nem akart, de muszáj volt, végül belefeküdt.

2 nappal később foltok jelentek meg a törzsén, először csak kevés, azt hittem ekcéma. Másnapra az egész törzse elöl hátul kiütéses lett, valamint a hajas fejbőre és a térdhajlata. A csalánkiütés egyértelmű volt. Nagy nehezen rájöttem, hogy a borogatás és a hűtőfürdő váltott ki belőle hatalmas ellenérzést.

Azon kívűl, hogy megbeszéltem vele ezt a felfedezésemet, mit tudok még tenni, hogy elmúljon neki?


Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:106 csalánkiütés MI
« Válasz #11 Dátum: 2019. Március 14. - 10:43:41 »
Kedves Orsi!

Például a borogatás tünetenyhítés céljából jó ötlet a csalánkiütésnél is, viszont ha úgy vetted észre, hogy ellenérzést váltana ki a kisfiadból, akkor elég a borogatást csak körbe a nyakon alkalmazni. Mint a szerven és az agyi relén az ödémacsökkenés akkor is megtörténik és ezáltal elviselhetőbbek lesznek a tünetek. Ezt nem saját tapasztalatból írom, hanem egy barátomtól tudom, akinek ugyancsak csalánkiütéses elváltozása volt és Biologikusan gondolkodik. 
Természetesen arról is lényeges gondoskodni, hogy a kisfiad egyébként se essen vissza az érzelmi konfliktusába, hogy később ne legyen belőle elváltozása, de ahogy kivettem az általad leírtakból, már tudod is, hogy mi válthatta ki a gyermekedből ezt az érzelmi konfliktust. :)

Üdv: Roland

B Orsi

 • *
 • Hozzászólások: 5
Re:106 csalánkiütés MI
« Válasz #12 Dátum: 2019. Március 14. - 15:42:17 »
Köszönöm!
Megbeszéltük a konfliktust kiváltó helyzetet újra (nem tetszett neki az, hogy nagyon hideg volt - legalábbis lázasan nagyon hidegnek élte meg), szépen múlik is el a csalánkiütése. Igy egyéb dolgot nem vetek be. :)