Szerző Téma: erek elpattanása, bevérzések  (Olvasták 51287 alkalommal)

0 felhasználó és 4 vendég van ebben a témában

e_ildi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
erek elpattanása, bevérzések
« Dátum: 2011. Március 09. - 12:38:34 »
Sziasztok

A barátnőm (35 éves jobbkezes) bevásárlás után fázósan zsebre dugta a kezét. Hirtelen furcsa zsibbadást érzett a bal kéz kisujjában. Kikapta zsebéből a kezét, a kisujja elkékülve, a belső íve erőteljesebben. Fájdalom is kisírte, mintha megütötte volna. kb. 2 óra alatt fokozatosan megszűntek a tünetek, de enyhe kékség még másnap is látszott.
Keringési problémának tűnik.

Nagyon különlegesnek találom. Mi a véleményetek?
Üdv
Ildi

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:erek elpattanása, bevérzések
« Válasz #1 Dátum: 2011. Március 16. - 20:51:00 »
Szia! Szerintem ez nem keringési probléma, hanem az érfal elváltozásából fakadó különös tünet. Szokták úgy is mondani, "elpattant egy ér". Az azonban csak akkor tud elpattanni, vagy ahogy az esetnél írod, meghúzódáskor (behajlításkor) "durrant el". Az efféle vérömlenyek idővel felszívódnak, a nyirokrendszer szépen takarít.

Ha már vérér vagy nyirokér, akkor valami enyhe hátráltatottsági önértékelés letörés miatti (hosszanti) érfalsorvadás, ami elrepedhet, elszakadhat picit egy rossz mozdulatnál. Aktív szakaszra jellemző tünet, de nyugalom... a fent leírtak alapján nem lehet valami súlyos konfliktus.

Bal kezén, ha jobb kezes, ez anya/gyermek ("előd-utód") vonatkozás.

Anyja, gyermeke vonatkozásában minek az elhárításában érezte magát hátráltatva?

Ő tudná megmondani.

A zsibbadás a bevérzés miatti nyomásnövekedés miatt is lehetett.

A megoldás utáni szakasza az ilyen elváltozásnak olyan enyhe (érfal)gyulladás, hogy az esetek döntő többségében fel sem tűnik.

e_ildi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:erek elpattanása, bevérzések
« Válasz #2 Dátum: 2011. Március 31. - 21:54:37 »
Köszönöm.

Hát anyagi gondokkal küzdöttek a gyerek szülinapján. Kölcsönből jött csak össze az a bizonyos vásárlás, amely során történt az eset. Ez jó irány?

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:erek elpattanása, bevérzések
« Válasz #3 Dátum: 2011. Április 01. - 20:16:47 »
Ildi, elképzelhetőnek tartom, ha úgy érezte, hogy az anyagi gondok miatt korlátozottak a (gyerek szülinapjával kapcsolatos) lehetőségei (itt az anya-gyermek vonatkozás) vagy béklyónak, koloncnak érezte a kölcsönt, amit felvett (esetleg maga a gyermek hátráltatta, mert ha nem lett volna születésnapja, nem lett volna szükség kölcsönre sem). Ezt az érintett tudná megmondani. Üdv, Vadvirág

e_ildi

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 12
Re:erek elpattanása, bevérzések
« Válasz #4 Dátum: 2011. Április 01. - 21:14:38 »
Igen, az első variáns. Elmondása szerint a pénztelenség hátráltatta.
Köszönöm a segítséget.
Üdv

RSunny

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:erek elpattanása, bevérzések
« Válasz #5 Dátum: 2012. Június 11. - 21:37:48 »
Nálam ez a bevérzés gyakran megtörténik, leginkább az utolsó ujjpercek ízesülésénél, amikor valamit kézben cipelek, de legutóbb egy nyomás közben. Van úgy, hogy fájdalmat érzek, megnézem, látom, hogy a hajlatban elkékült. :( A tesztek balkezességemre utalnak, de valóban előfordulnak  felnőtt gyermekeimmel konfliktusok... Lányom a második babát várja, és időnként csipkelődik, vádol...

Biborka11

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:erek elpattanása, bevérzések
« Válasz #6 Dátum: 2018. Január 08. - 22:19:31 »
Szép estét

32 éves nő, jobb kezes. Két hete hirtelen (szinte egyik napról a másikra) jelentek meg lábszáron, térd mögött, combon és ágyék területén bevérzések. A zöme apró piros pöttyökből álló foltok, de van egy néhány "összefolyt" sötétebb szinű (pirosas, barnás) foltok.  Valaki tudna egy kis irányt mutatni, hogy merre keresgéljek, eddig nem talaltam kifelyezetten ezzel a tunettel kapcsolatosan információt.

Előre is hálásan köszönök minden hozzászólást.

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:erek elpattanása, bevérzések
« Válasz #7 Dátum: 2018. Január 10. - 21:25:16 »
Kedves Biborka!

Összegyűjtöttem néhány információt, hátha esetleg hasznát tudod venni.

Vérerek fala

Biológiai funkciója: vér, a keringetett testfolyadék elvezetése a szervekhez, az áramlás, keringés fenntartása.

Konfliktustípus: önbecsülés-letörési, önértékelés-csökkenési konfliktus keringéssel, áramlással, áramoltatással kapcsolatban.

Érzelmi tartalom: Enyhébben, kevésbé súlyosnak megélt, életben vagy adott dologban, szituációban való keringés-akadályoztatás. Az elhelyezkedést a hátráltatottság végtagi vagy funkcionális vonatkozása határozza meg. Nem bírok, nem tudok eleget menni, közlekedni (térdhajlat). Béklyókonfliktus: Nem vagyok elég jó, mert le vagyok kötelezve. Nem akartam gyereket, teherbe estem, a mozgásterem, mozgásszabadságom bekorlátozódik. Kolonc van a lábamon, hátráltatnak. Nem tudok a normál életben „keringeni”, nem tudok (már) eljárni oda, ahova szeretnék, és ez időnként bánt, foglalkoztat.

KA szakaszban: szövetcsökkenés, az artériák és vénák falának sorvadása, elvékonyodása. Betegségnevek: érfalnekrózis. Ha beindul egy ilyen különprogram, ezzel egyidejűleg bekapcsol az ereket kívülről burkoló simaizomszövet (tartós) megvastagítása keringésbiztonsági okból.

MU szakaszban: újjáépülés, duzzanat, gyulladás és sejtszaporulat, hipervaszkularizáció*, hemangióma, érfal-, érhálózat újjáépülése, megsokasodása. Ha csak egy konkrét nagyobb érszakasz érintett, érfalgyulladás. Az epileptokrízisben érfalsimaizom-fibrilláció: az eret borító simaizom mozgása, bőr alatti vibráló, birizgáló, zsibbadó érzések, húzódás, érgörcs. Betegségnevek: meszesedés, atheroszklerotikus plakk, artériaplakk, arterioszklerózis, érszűkület, meszes vénacsomó, visszér. Az „érszűkületet” (érfal-vastagodást) korábban teljesen félreértelmezték, az nem „lerakódás” következménye, hanem egy érfalelváltozás-különprogram végeredménye.

Az elváltozás biológiai értelme: az érfal előbontása, majd újjáépítése, erősebbre, vastagabbra, strapabíróbbra.


Mivel a tájék-logika kiterjed többek közt a vérerekre is, talán ez a Szerv Atlasz lap is hasznos lehet:

https://szervatlasz.hu/images/szervatlaszdemorig/082.jpg

Biborka11

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:erek elpattanása, bevérzések
« Válasz #8 Dátum: 2018. Január 12. - 20:21:02 »
Kedves Rolee

Nagyon szépen köszönöm a hozzaszolást és az információt. Az érzelmi tartalom majdnem 100%-osan talál,azt hiszem meg is találtam a konfliktust. Ezek után tennem kellene még valamit?

Rolee

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 89
Re:erek elpattanása, bevérzések
« Válasz #9 Dátum: 2018. Január 12. - 21:43:49 »
Igen tenni kell, mégpedig most jön az a lépés, hogy ha megvan az, hogy konkrétan az életedben mi váltja ki a lelki konfliktust, akkor ha van rá mód valahogy el kell kerülni azokat a szituációkat, de ha ez nem lehetséges, akkor azt kell elérni, hogy azok a bizonyos szituációk, élethelyzetek többé már ne legyenek rád negatív hatással.
Tapasztalataim szerint volt olyan, hogy csak egyszerűen megtudtam a lelki okot, már automatikusan változott a gondolkodásom és mivel, hogy a stresszelésemnek sem volt nagy múltja, így könnyedén megoldódott mindenféle módszer nélkül. Az orrvérzésemmel pont így voltam. Megtudtam, hogy valójában azért vérzik az orrom mert egyszerűen félek magától az orrvérzéstől és ez okozta a tünetet. Ezt megértettem és azóta már nincsenek ilyen tüneteim.

Viszont valamihez nem volt elég csak az, hogy megtudtam a lelki okot. Módszerek után kellett néznem. Eddig kettő elég hatékony módszert találtam. Az egyik a Kiírásos módszer a másik pedig a Gyógyító kód. Először kételkedtem de kipróbálás után kiderült, hogy a tudatalattit nagyon szépen lehet befolyásolni ezekkel  a módszerekkel.Ha szükséges, kombinálni szoktam az Akadémikus orvoslást az Új Medicinával. Van mikor tünetenyhítés céljából átmenetileg használok gyógyszereket, de a lelki konfliktust mindenképpen meg kell oldani a lehető legjobban. Van, hogy csak enyhíteni sikerül az elváltozásokat és van, hogy teljesen megszűnnek. Ez szinkronban van azzal, hogy a lelki konfliktus mennyire is oldódott meg.
Remélem tudtam segíteni.