Szerző Téma: 110 epilepszia MA  (Olvasták 6041 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
110 epilepszia MA
« Dátum: 2010. November 26. - 18:14:41 »
ED1
Konfliktustípus: elválasztási, elhatárolódási konfliktus, elmozdulással, meneküléssel kapcsolatban.

Érzelmi tartalom: egy „lehetetlen helyzettől” való elhatárol(ód)ás, elszakadás. Elválasztási konfliktus mozgással, elmozdulással kapcsolatban. Legszívesebben elfutnék, de nem tudok menekülni (lábak), nem tudok védekezni, hárítani, kapaszkodni (karok), lerázni (kezek), kitérni (törzs és hátizmok). Nem tudom, hogy mozduljak, ne mozduljak, ez az egész döntéshelyzet nemkívánatos. Rám telepszik a rokonom, és nem tudok tőle megszabadulni, elmenekülni, nem tudom lerázni, elhárítani. Nem tudok az anyám kínos, nyilvános megszégyenítő, bántó beszólásai elől kitérni (elhajolni). Nem tudok valakit kezelni, lekezelni.

Szerv Atlasz lapkód:   5.1.11.   5.1.B.   5.1.C.   5.1.D.


Nagyobb méretben megtekintéshez kattintson a képre.
Figyelem, ez szerzői jogilag védett tartalom.
Idézéshez, szöveg kimásolásához lásd
Az idézés és hivatkozás szabályait
és a Szerv Atlasz impresszumát.
Köszönjük, hogy erről nem feledkezik meg.

(Ha célirányosan, egyszerűen, jogszerűen
utalni, hivatkozni szeretne erre a tartalomra,
kattinson a jobb egérgombbal a hozzászólás
címsorára, "Hivatkozás címének másolása"
és azt illessze be oda, ahol hivatkozni óhajt.)K.A. szakaszban: izomrostok vagy izomkötegek mozgás bénulása, izomgyengeség. Nem jár fájdalommal, ha rövid ideig tart, nem jár együtt szövet-leépüléssel. Betegség-nevek: motorikus paralízis, mozgásbénulás. Ha a bénulás együtt jár lokális izomsorvadással, az két különböző konfliktus tünete egy időben, 4.1.7.

M.U. szakaszban: az A-utószakaszban a bénulás még fokozódik (agyi reléközpont ödémásodása miatt). Az epileptokrízisben ún. epileptikus, epilepsziás roham, tonikus-klonikus görcsök, rángatódzás, izomremegés, ami könnyen visszaesést okozhat annál, aki nem tudja, mi történik vele. A B-utószakaszban fokozatosan visszatér az akaratlagos mozgatás funkciója. Betegség-nevek: mozgásbénulás, epilepszia.

Az elváltozás biológiai értelme: hullareflex (halottnak tettetési reflex), a mozdulatlan, döglött élőlényt nem bántja, ott hagyja a támadó ragadozó.

Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:epilepszia
« Válasz #1 Dátum: 2010. November 26. - 18:14:47 »
ED2
Egyéb kapcsolódó kifejezések, szinonimák:


Epilepsia (epilepszia): görcsrohamok
Konfliktustípus: elválasztási, elhatárolódási konfliktus
Érzelmi tartalom: elhatárolódás, elszakadás(!) mozgással, elmozdulással kapcsolatban.
A konfliktustípus pontos érzelem-árnyalata határozza meg, hogy melyik izom lesz érintett: a test teljes izomzata, izomcsoportok, izomkötegek, vagy izomrostok. "Nem tudok menekülni (lábak), nem tudok védekezni, kapaszkodni (karok), lerázni (kezek), kitérni (hátizmok).

M.U. szakasz B-utószakaszban fokozatosan visszatér az akaratlagos mozgatás funkciója! A konfliktus-aktív szakaszának részleges vagy teljes bénulása helyreállításra kerül, az izmok újra beidegződése váltja ki a (görcsös) izomremegést. Ezt nevezik az orvosok epilepsziás rohamnak.

Lásd még: gégeizom epilepszia, hörgőizom epilepszia

Kapcsolódó Biologika TV video:
A hörgő és a gége asztma, a köhögőroham és az elváltozások mechanizmusa


Admin

 • Globális moderátor
 • ***
 • Hozzászólások: 1998
Re:epilepszia
« Válasz #2 Dátum: 2010. November 28. - 23:58:02 »
ED3
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

Vitkovits Máté

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 650
Re:epilepszia
« Válasz #3 Dátum: 2010. December 23. - 21:23:06 »
Epilepszia: izmok görcsös, rázógörcsös rohamai egy mozgás, elmozdulás vonatkozású ún. motorikus konfliktus epileptikus/epileptoid krízisében. Ha a góc átterjed, kiterjed a szenzorikus kéreg zónára akkor a krízisben eszméletvesztés is fellép. A konfliktusaktív szakaszban itt (többnyire észrevétlen) részleges, vagy teljes bénulást tapasztalunk. A helyreállítási szakasz első felében (a-utószakasz) a bénulás még eltart, majd a krízisben a korábbi bénulásnak pont az ellenkezőjét látjuk, feszült rángó, rázógörcsös rohamot - az újbóli bekábelezés egyértelmű jele. Az epilepsziás roham tehát jó jel, ha nem esnénk vissza az eredeti konfliktusba, vagy nem ijednénk meg a tünetektől, nem térne vissza többet.

Bodros

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:epilepszia
« Válasz #4 Dátum: 2012. Április 20. - 10:17:51 »
ED3
Esettörténet a következő alábbi hozzászólásokban vagy kapcsolódó témákban: (link)

Mit jelent az EEG-n a tüske hullám? Kislányom 3 féle gyógyszert szed évek óta, amit nagyon sokallok, és azt mondták, hogy még évekig szedni kell mert most kezdődött el a pubertás kor. A legutóbbi kontroll vizsgálaton is jelzett tüske hullámokat az EEG. subalpha-alpha háttérben episodikusan bilaterálisan szinkron polymorph mered komponenst is tartalmazó theta csoportokat jelez

Roberto

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 942
Re:110 epilepszia MA
« Válasz #5 Dátum: 2012. Június 16. - 21:33:28 »
Azt jelenti, hogy a kislányod még mindig fél valamitől, úgy érzi nem tud a rémségtől, betegségtől, csapástól, veszekedéstől, feszültség elől menekülni. Ha végleg megnyugodhat, hogy nincs veszélyben, már nem lesz értelme agytompító és fejlődést veszélyeztető drogokkal pumpolni vagy a tüske hullámot elemezni...
Elhiheted nekem. Szeretettel, rob

Helga Kaszás

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 26
Re:110 epilepszia MA
« Válasz #6 Dátum: 2013. Február 04. - 21:25:58 »
Rob,

Ma mondta egy ismerősöm, hogy a kisfiát holnap viszik ki Párizsba agyműtétre.
Kioperálják az epilepszia gócát.
Szóhoz sem tudok jutni.

Ölellek
Helga

Erzsike

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:110 epilepszia MA
« Válasz #7 Dátum: 2013. November 13. - 18:32:27 »
Üdv! Erzsike vagyok új tag.Epilepszia ügyben szeretnék kérdezni csak nem tudom hogy hol és hogyan? Köszönöm

Huszár Nelli

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 13
Re:110 epilepszia MA
« Válasz #8 Dátum: 2013. November 14. - 12:46:00 »
Köszöntöm Erzsike!

Jó helyen van, itt nyugodtan kérdezhet. A hogyanra, sajnos nem tudok válaszolni...
Talán segít, ha megnézi Robertó e témáról szóló videóját. Lehet, hogy a kérdéseire ebből is választ kap.üdvözlettel: Nelli

Erzsike

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:110 epilepszia MA
« Válasz #9 Dátum: 2013. November 15. - 19:21:24 »
Akkor kérdezek,próbálok rövid lenni..
A fiamról van szó,de végignézve egy pár videót az egész elcseszett "családról"
A fiam 6 éves korában Migrén 18 éves korában Epilepszia Jó indulatú ezután Asztma,Allergia,fulladás.Jobb kezes. Most 28 éves.
A házasságom egy "pszihopata" szerűvel 25 évig tartott,állandó verbális,néha fizikai terror,és az alkohol.Az Ő anyukája schizophrén.
Én egy nagyon-nagyon szegény családban nőttem fel,mostoha apa bántalmazott,alkoholizált napi szinten a veszekedések,verekedések,menekülések..és az állandó éhezés.Ebből kikerültem 8 év után....kollégiumba.
Én magas vérnyomás,bal csípőizületi kopás erősebb,  térdizületi kopás gyengébb,a házasság 6 évétől pedig fulladásos asztma ami semmiféle gyógyszerre nem reagált.
Jelenleg 2 éve külföldön dolgozom (mert nem akarok "otthon" éhezni)  nincs asztma,a fiam is kijött utánam 1 éve neki is elmúlt csodák csodája.Míg egyedül "otthon" volt 1 évig egy enyhe depressziós szakaszban volt nem ment ki a lakásból,nem evett csak ivott,akkor nem mondta csak most.
Hogyan merre induljunk el a gyógyulás felé?! főleg a fiam.Ő már most érzi az egésznek a kínját mert itt kapott munkát és a Főnöke valamit szólt 2x,rettentő fejgörcse lett,agyon stresszelte magát  feleslegesen,holott nem is kellett volna.
Az embernek a pszichéje csodálatos,amit éreztem mindig is ha nem lenne a volt férjem minden rendben lenne velünk,csak ő befészkelte magát még a bőrünk alá is,Ti ne gondolkozzatok! majd én! Ti hülyék vagytok! én meg buta voltam és végképp nem volt Önértékelésem.Pedig hogy ne éhezzek  anno a nővéri fizetésből 35 évvel ezelőtt is külföldön vállaltam munkát.
Van a fiamnak kiút az epilepsziából? szervi oka nincs amúgy
Köszönök előre is mindenféle segítő választ
Erzsike


Erzsike

 • *
 • Hozzászólások: 3
Re:110 epilepszia MA
« Válasz #10 Dátum: 2013. November 23. - 07:14:06 »
Végigolvastam eddig minden fel lelhetőt.
Vajon a hosszú ideje fenálló konfliktus feloldható? Pl: 30 évvel ezelőtt és már meghalt az illető? Mi van olyan esetekben ahol nem tud az ember megbocsátani? Önmagunkkal szembeni bűntudat és az önmagunknak megbocsátás?