Elhízás, túlsúly, és a vizesedés megszüntetése - GNM testsúly kontrollRejtélyek és megfejtések - Barnai Roberto előadásának JEGYZETE.
Elhízás és túlsúly - tegyünk különbséget
- "Nem az elhízás és a túlsúly a népbetegség, hanem a konfliktusok, amiktől az emberek szenvednek..."
- Az elhízás és a túlsúly NEM BETEGSÉG, hanem CSAK TÜNETEK! Az ok megszüntetésével a tünetek eltűnnek.
Végül is azért hívják őket tüneteknek ...

A túlsúly lehetséges okai, az új medicina biológiai természettörvényeinek és adatainak figyelembe vételével: az elhízás és a vizesedés.
- elhízás:
- túltáplálkozás, ésszerűtlen étrend:
mögötte elsődleges a helytelen szokások (zsíradék és édesség),
ésszerűtlen normák, „mással eszek én is” (túlevés), családi nagy zabálás, "sportmentes élet".
- a hosszabb idő alatt felhízlalt „nagy test nagy emésztőrendszer”:
túl nagy test – nagyobb alapszükségletekkel, de túlzott evési vágy nélkül.
- a helytelen, nem normál alapműködéssel járó étvágy, (túlzott evési vágy)
- elvizesedés:
hosszan tartó egyedüllét-érzés konfliktus hatására a testünk az elhagyatottsági válaszreakcióval reagál. A nagyon enyhe, de huzamosabb ideig fennálló (több hét vagy hónap) vese-gyűjtőcsatorna különprogram a test viszonylag egyenletes felpuffadásához, felvizesedéséhez vezet. Jelei: több kilós súlyingadozás, ritka pisilés, stb. A néhány nap vagy néhány hét alatt kialakuló narancsbőr is utalhat „a szokásosnál intenzívebb” elhagyatottsági, kiszolgáltatottsági érzésre.
Túlzott étvágyhoz lásd még:
- cukor különprogramok - az ektodermális különprogramok és konstellációk velejárójaként, és
- bulémia-konstelláció.
A túlzott evési vágy is egyfajta evési kényszer, de attól vágy, hogy „lehet neki ellenállni”
(míg a konstellációs kényszer jelenségek akaratlagosan nem befolyásolhatók).
Részletek a 2011-es Szerv Atlaszban Haladó részében, és a zsírszövetek elváltozásainál.
A túlzott evési vágy:
A túltáplálkozást a helytelen, biológiailag előnytelen szokások mellett kiválthatja indokolatlan, furcsa, és feltűnő, észrevehető ún. túlzott étvágy, túlzott evési vágy is. A túlzott étvágy – nem normális, alapműködéshez tartozó jelenség egy gyorsított elváltozás nélküli biológiai válaszreakció, és nem agyi lézióval járó különprogram! ”Amikor jóllaktam - de még ennék, és akkor eszek is…”
A túlzott evési vágy nem betegség, nem konstellációs jelenség, „csak” egy biológiai válaszreakció a megalázottsági, elnyomottsági, „szívják a véremet” érzésre. A túlzott evési vágy biológiai funkciója a test felhízlalása a szokásosnál nagyobbra, egészen „addig, míg már akkora leszek, hogy nem tudnak elnyomni.” A túlzott evési vágy észrevehető és kontrollálható míg egy konstellációs elmezavar nem! A túlzott evési vágyat a következő sajátos önértékelés letörési, elkeseredési és kiábrándultság érzések váltják ki:
„kicsi vagyok, kevés vagyok, gyenge vagyok”
alulmaradok,
lealáznak,
elnyomnak,
rám másznak,
rám telepszenek,
élősködnek rajtam érzelemmel, "ahol a teljesítményemnek nincs jelentősége".
A konfliktusba esés, vagy visszaesés feltűnő tünete, hogy a túlzott evési vágy akkor jelentkezik, amikor az elnyomó entitás jelen van. A jelenlétében, és helyileg is ott jön ránk a zabálhatnék, ahol „tűrni kell”.
Ha ehhez társul (sajnos gyakran) elhagyatottsági, magányossági, egyedüllét-érzés is, az a hirtelen vizesedéssel az fokozza a narancsbőr-szerű tüneteket.
(A narancsbőr se betegség: lehet viszonylag hirtelen (pár nap vagy hét) víz és súlygyarapodás miatt is. Főleg ha az ember előtte már volt akár 20-kilóval több, a hirtelen vizesedés is megnyilvánulhat hepehupás bőrben, egyszerűen azért, mert már többször volt újraszabva a teste mérete. Lásd még vese-gyűjtőcsatorna-szindróma: Szerv Atlasz lapkód: 2.1.22. 2.1.23.)
Ha a túlzott evés
- csak időnként tör rá az emberre,
- valakihez, vagy valamihez köthető
- az elzsírosodást nem belső szervi funkciózavar,
- biztosan nem mérgezés, vagy vegyszerhatás következménye,
- nem a test felvizesedése, felpuffadása,
- nem megszokásból eredő túltáplálkozás áll a hátterében,
- nem cukor különprogram,
- nem bulémia konstelláció,
hanem késztetés, túlzott evési vágy miatt van,
akkor érdemes ezt az elnyomottsági önértékelési hátteret is megvizsgálni.
Attól a pillanattól ugyanis, hogy az ember tudatosítja ezt az érzelmet, 1. észrevehető, 2. az kevésbé hat (!), 3. kontrollálható. Ha sikerül azt elérni, hogy kerüljük ezt a konfliktus-érzelmet, a túlzott étvágy MEGSZŰNIK a tudatos elme átveszi a vezérlést, így nincs szükség biológiai rásegítésre!
Lásd még
- önértékelési konfliktusok
- kötőszövetek, zsírszövetek elváltozásai
- nekrózis (behatárolható, helyi, lokális szövetleépülés – hosszú ideig észrevétlen!)
- lipóma (zsírdaganat) a zsírszöveti nekrózis újbóli feltöltése több kötő és zsírszövettel.