Szerző Téma: Mell ciszta  (Olvasták 22164 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Margit

 • *
 • Hozzászólások: 3
Mell ciszta
« Dátum: 2011. Március 28. - 22:11:00 »
Jobb kezes nő vagyok, mindkét mellemben vannak ciszták. A balban kevesebb, a jobban több és nagyobb is. Ezen kívül a jobb mellemben egy "echoszegény szolid képlet".
Kb. másfél éve tudok minderről, azóta többször voltam ultrahang vizsgálaton. A ciszták idő közben kicsit szaporodtak, megnőttek.
Az egyik kérdésem, hogy mi szükséges ahhoz lelki és testi szinten ahhoz, hogy kiürüljenek ezek, illetve felszívódjanak. Lehetséges-e, hogy a konfliktus megoldódott, de a ciszta mindörökre ott marad?
A másik pedig, hogy néha igen szúró fájdalmat érzek a jobb mellemben, néha a hónaljhoz közel. Egy alkalommal egész nap ilyen fájdalmakat éreztem egy SZI Akadémia önismereti napján végzett konfliktusfeloldó gyakorlat elvégzése után. Nemsokkal ezután elmentem ultrahang vizsgálatra, de lényeges változást nem mutattak ki. Azóta néha-néha vannak ilyen szúró fájdalmaim.
Nem tudom,hogy a fájdalom a gyógyulás jele, vagy újabb ciszta keletkezhet ilyenkor? Bár a kialakulásukat észre sem vettem, ezért magamban ezt a lehetőséget elvetettem.
Köszönettel:
Margit

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:Mell ciszta
« Válasz #1 Dátum: 2011. Március 28. - 23:09:30 »
Margit, jobb kezes nő (ember) esetében a jobb oldal a partner, a bal oldal az előd-utód (anya-gyermek) vonatkozás.

Két esetben diagnosztizálhatnak cisztát...
...a tejvezetékek különprogramjának MU szakaszában, ha a tejvezeték a gyógyulási ödémától elzáródik, és mögötte feltorlódik a folyadék
   erről bővebben ITT olvashatsz (ez az elváltozás tapasztalataim szerint gyakrabban fordul elő, mint a másik)
...a tejmirigyek különprogramjának MU szakaszában, amikor a KA szakaszban keletkezett tejmirigy daganat elbontásra kerül
   erről bővebben ITT olvashatsz

A MU szakaszban a gyógyulás gyulladás, duzzanat, ödéma kíséretében megy végbe. Egyik esetben sem valódi cisztáról van szó, hanem folyadékgyülemről. Valódi ciszta csak a velőállomány által vezérelt, új mezodermális szövetek esetében jön létre, a fentiek nem azok.

Fájdalmat mindkét esetben a megoldás utáni szakaszban lehet tapasztalni, amikor a konfliktus feloldásra kerül. Nem véletlen, hogy éppen a SZI Akadémia konfliktusfeloldó gyakorlata után tapasztaltál ilyen tüneteket: akkor kerülhetett felolásra egy konfliktusod.

Ha több "cisztát" (helyénvalóbb folyadékgyülemnek nevezni) is találtak a melleidben, a jobb és bal melledben egyaránt, akkor partner és anya-gyermek vonatkozásban is voltak konfliktusaid. Hogy milyenek, annak a fent hivatkozott két fórum témában tudsz utánanézni.

Érdemes mélyrehatóan foglalkoznod a lelki hátterével, a jelek szerint ugyanis többször is elszenvedtél ilyen konfliktusokat. Az újabb folyadékgyülemek kialakulását csak úgy tudod megelőzni, ha jobban odafigyelsz az érzelemvilágodra és elejét veszed a kiváltó okoknak.

A folyadékgyülem mindkét esetben eltűnik, amikor kifut a különprogram és lemegy a helyreállítási ödéma, duzzanat. Azt, hogy ez mikorra következik be, részletes esetfeltárással lehet kideríteni (mikor ért a DHS, mikor oldódott meg, mikorra fut ki). Üdv, Vadvirág

Vadvirág

 • senior tag
 • ***
 • Hozzászólások: 1582
Re:Mell ciszta
« Válasz #2 Dátum: 2011. Június 23. - 21:04:04 »
E-mailben kaptam ezeket a kérdéseket. A diagnózis: mell ciszta, mivel ebbe a témába tartozik, itt válaszolom meg.

Idézet
...többször érzek nem túl szúrós, de egyértelmű fájdalmat a mellemben, ami a gyógyulásra enged következtetni.

A szúró érzés, fájdalom a MU szakasz tünete. Azt jelzi, hogy a konfliktus már megoldódott, de a gyógyulási fázis még folyamatban van.

Idézet
...az "axcillákban közepesen gyulladt nyirokcsomók" találhatók.

A hónalji nyirokcsomók gyulladása, duzzanata hátterében két ok lehetséges (nem írtad, melyik oldali nyirokcsomó értintett).

1.) Az érintett elszenvedett egy közepes erősségű hátráltatottsági önértékelés letörést, pl. következménykonfliktusként: "mellrákom van, emiatt már nem vagyok teljes értékű" vagy érzelmekkel kapcsolatos hátráltatottság vonatkozásában. Ez utóbbira esettörténtetet ITT lehet olvasni. A gyulladás már a MU szakasz tünete, itt a konfliktusba való visszaesést kell elkerülni, ha szükséges, a tüneteket enyhíteni.

2.) Gyakoribb eset, ha a környéki szerveken, pl. a mellben éppen fut egy értelmes biológiai különprogram MU szakaszban. Pl. tejmirigyek vagy tejvezeték helyreállítási szakasza. Ebben az esetben a környéki nyirokcsomókban kerül feldolgozásra a helyreállítási szakasz során keletkezett mindenféle melléktermék, ami vérben nem szállítható. Ha tehát van egy gyulladásos folyamat a szervezetben, minden esetben számíthatunk a környéki nyirokcsomók, nyirokerek túlterheltségére. Gyakran riogatják az embereket ilyen esetben áttéttel. Tejmirigy daganat elbontása esetén az elbontott rákos sejtek is a nyirokrendszer segítségével kerülnek kitakarításra a szervezetből, ez lehet az egyik oka annak, ha rákos sejteket találnak a hónalji nyirokcsomókban. Ne ijedj meg tőle, ha esetleg ilyen diagnózist adnak.

Idézet
Úgy gondolom, hogy ezen a gyulladáson fizikai szinten nyirokrendszer méregtelenítő kúrával segíthetek.  Szerinted?

Mivel nem vagyok orvos, így tanácsot sem adhatok. Bízz a megérzéseidben, te tudod a legjobban, mire van szüksége a szervezetednek.

Idézet
Ezen kívül a leletben szerepelt még egy mondat, segítenél értelmezni?: "Ductusok fala vaskos, apocrines falmegvastagodás jelentkezik."

Ez alapján az egy mondat alapján az alábbiakat tudom mondani:

A ductus tejvezetéket jelent (ha vaskos a fala, az arra utal, hogy a különprogram MU szakaszban van, a konfliktus lehet lelki elszakadás, elválasztottság, ölelés hiánya, pl. szakítást követően), az apocrines pedig külső elválasztású mirigyet jelent (pl. verejtékmirigy, tejmirigy, a megvastagodás lehet KA vagy MU szakasz is, gondozási, aggodalmi vagy vitakonfliktust kell keresni). Üdv, Vadvirág

gycsv

 • *
 • Hozzászólások: 7
Re:Mell ciszta
« Válasz #3 Dátum: 2012. Február 09. - 11:11:45 »
Nekem is régóta vannak cisztáim mind a két mellemben. Hol nagyobbak és fájnak, hol kisebbek. Ezek rendszerint mindíg elmúlnak.
Most a jobb mellemben van egy nagy ciszta és tudom is az okát férjemmel volt konfliktusom október novemberben. Ahogy a konfliktus rendeződött decemberben elkezdett nőni a mellemben ez a ciszta szerű valami. Most már megállt a növekedésben és már elkezdett fájni is tehát most van a gyógyulás szakaszában. Tudom teljesen el fog múlni igaz most kicsit kellemetlen érzés, de már a gyógyulás útján járok. Magamban is sokat kell dolgoznom, hogy ne szívjak mindent mellre a szó szoros értelmében.
Mióta ismerem az új medicinát, azóta más szemmel nézem a betegségeimet.
Persze egy házasságban nehéz elkerülni a konfliktust én próbálom...
Szerintem egy a lényeg tudjuk azt, hogy el fog múlni és ne pánikoljunk.

AngellaMeageTQ

 • *
 • *
 • Hozzászólások: 15
Новая криптовалюта GRD. Инвестируй в будущее
« Válasz #4 Dátum: 2020. Június 16. - 20:37:26 »
RUS
Новая криптовалюта GRD очень выгодная на первом этапе!  Дорогие друзья, давайте вспомним 2009 год, когда всего за один доллар США можно было купить 1320 биткоинов (не сатош а именно биткоинов) Упустить такую возможность сегодня это грех, Наша Компания официальная, документы доступны к обзору на сайте Компании.
 
Инновационная платформа для инвестиций в недвижимость и цифровые активы для вашего будущего. Предоставляем возможность каждому человеку инвестировать в цифровые активы перспективных проектов, владеть долями этих компаний инвестировать в строительство коммерческой и жилой недвижимости по всему миру от 1 квадратного метра с целью получения максимальной выгоды. Получайте пассивный доход, просто храня GRD токены на своем балансе. Регистрация на сайте
 
 

 
 
 
Карта Grid Group
Grid Group
Grid Group
Придукты Grid Group
Команда Grid Group