Szerző Téma: Sterptococcus B baktérium megjelenése  (Olvasták 1967 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Szné64

  • *
  • Hozzászólások: 3
Sterptococcus B baktérium megjelenése
« Dátum: 2012. Augusztus 24. - 08:04:56 »
Egyik ismerősöm szülés előtti kötelező vizsgálaton járt és a hüvelyi kenetében a Streptococcus B baktériumot mutattáki. Elkezdődött a szokásos mi lehet a következménye ijesztgetés ami a gyermek hüvelyi fertőződésének következményeként a megvakulásától a halálától kezdve minden szerepelt. Persze ok nincs és az előfordulási  százalék legfeljebb 1-2 lehet. Sajnos a szülést követően emiatt azonnal elkezdik az ujszülött protokoll szerinti azonnali nagydózisú antibiotikum kezelését. Ez a kismamát persze teljes frászban tartja.
Kérlek benneteket ha ilyen esetről már hallottatok vagy megnyugtatás képpen ismeretekkel rendelkeztek a baktérium megjelenésével kapcsolatban a hüvelyben, minden információt írjatok meg. A félelem legfőbb okának az információ hiányát tartom. Az idő sürget, várom mielőbbi válaszotokat. Üdv.Piroska

Dr. Herczeg Andrea

  • senior tag
  • ***
  • Hozzászólások: 254
Re:Sterptococcus B baktérium megjelenése
« Válasz #1 Dátum: 2012. Szeptember 07. - 20:34:40 »
Kedves Piroska!
Az említett bacitörzs is hozzá tartozik ahhoz a flórához amivel együtt élünk, és ha nem találták volna ki hogy kenetet kell venni a kismamáktól akkor nagy valószínüséggel nem is tudná hogy milyen törzsek vannak jelen a hüvelyben. Akkor jelennek meg baktériumok amikor nekik ott dolguk van, amikor a szaporodásuknak teret enged a szervezet. Az antibiotikumok elpusztítják azokat a baktériumokat is amire szükségünk van. Ha egyébként a kismamának emellett  van tünete, gyulladás, folyás, viszketés stb. akkor konfliktust érdemes kitisztázni ami lehet valamilyen nemi falatkonfliktus vagy ha a hámszövet is érintett elválasztás elhatárolódás tartalmú konfliktus is.
Szeretettel. dr. Herczeg Andrea