Szerző Téma: rühatka, rühesség  (Olvasták 2631 alkalommal)

0 felhasználó és 1 vendég van ebben a témában

Leena

 • *
 • Hozzászólások: 2
rühatka, rühesség
« Dátum: 2015. Június 08. - 18:10:36 »
Sziasztok!

Még így a sok betegség-kérdés között is kényes témával fordulnék hozzátok. Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki a rühesség diagnózist kapja a bőrgyógyásztól, az a mérgezés kategóriájába esik már vagy a rühatka által okozott kiütésekre is vonatkozik valamilyen konfliktus? Úgy érzem valahol a kettő határán lehet, de tanácstalan vagyok. Tapasztaltabb biologikusok, mi a véleményetek ezekről a kis élősködőkről a biologika alapján? Velünk élő szimbioták és valamely konfliktus miatt reagálunk a jelenlétükre ilyen szörnyű tünetekkel vagy pedig kívül esnek a természettörvényeken és mielőbb érdemes alávetni magunkat a kezelésnek mielőtt elterjednének?
Köszönöm előre is a segítséget!

Leena

Steve

 • **
 • *
 • Hozzászólások: 23
Re:rühatka, rühesség
« Válasz #1 Dátum: 2016. Január 11. - 13:49:46 »
Kedves Léna!
Biologikus szemmel és ahogy a természetet eddig megértettem én a következőképpen "vezetném" le a rühességet.
Ezek a kis "élősködők" is végzik a maguk feladatát, természetes folyamatokat követve. Szorosan nem kapcsolódik a "belső konfliktusok" okozta elváltozások különprogramjaihoz, azonban itt-ott fel lehet fedezni következményeket.
A külső hatások okozta esetek tartoznak a rühességhez, vagyis amikor megszúr egy méhecske vagy egy kullancs, megtámad egy vadállat, stb., kvázi "baleseti" kategóriának nevezném.
De van egy másik oldala is, amit felfedezhetünk a rühesség mögött, pl. leggyakrabban kóbor állatoknál. Mivel ezek a természeti törvények az állatokra is vonatkoznak, konfliktusokat el tudnak szenvedni. Kóbor állatoknál gyakoribb, főleg kutyáknál. A kutyák imádják az embert, szeretnének valakihez tartozni és el tudnak szenvedni egy érintkezési, elválasztási, elhatárolódási konfliktust, amely a felhám egyik különprogramjának kiváltója. Ennek során az aktív szakaszban sorvadás, fekélyesedés, hámlás látható és amint a Szerv Atlaszban is olvasható, pl. szőrhullás (hajnál is! ) konfliktusa, simogatás, megdicsérés hiányérzet.
És hogyan jönnek ide az atkák? Táplálékot látnak az elhalt hámsejtekben és beindulhat a természet természetes "takarító" funkciója, amelyben részt vehetnek ezek a kis élőlények.
Ennek mintájára az embernél is gyakrabban előfordul azok körében, akik szociális érintkezés hiányában, elszakadási konfliktusban szenvednek, pl. hajléktalanok, elhanyagolt, magányos betegek, szociálisan lecsúszott emberek körében.
Tehát szorosan nem köthető a biologikához, de mint kísérő jelenség előfordulhat.

F.Marci

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:rühatka, rühesség
« Válasz #2 Dátum: 2016. Január 11. - 23:51:24 »
Hello!
Részben egyetértek Stevével, jó a logika :), bár a "segítő" takarítás nem viszket  :) :).
Kezdetben szerintem is „baleseti” kategória, ha valakit megtalál egy („emberhúst kedvelő”- merthogy rengeteg faja van -) rühatka és a higiénia hiánya vagy egyéb véletlenek összjátéka „időt ad” a jószágnak, hogy belefúródjon a bőrbe. Viszont  nem szimbiotánk, mert nem az elhalt felhám sejtjeit zabálja, hanem a mélyebb irharétegbe fúrja be magát, főleg testünk hajlataiban és ott petézik. Gondolom az agy idővel érzékeli az atkát és a toxinjait, majd parancsot küld viszketés illetve „kivakarás” formájában a kéznek. Vigyázni kell, hogy orvosi diagnózis után, nehogy komoly elválasztási, elhatárolódási különprogram induljon be, mert a felhám a „vakond bejáratok” körül pörkösödni, hámlani kezd és ez nagyon kellemetlen érzéssel jár, hosszabb lehet a gyógyulás lefutása.
Talán biologikás mester szinten kitessékelhetjük az agyunkkal az idegen betolakodókat testünkből, de addig is rásegíthetünk, ha lehet természetes szerekkel, hogy mielőbb továbbálljanak a váratlan vendégeink..:)
(ui.: A természettörvényen nem esnek kívül: a rühatkákat kivakarjuk, a szúnyogokat lecsapjuk..:)

Leena

 • *
 • Hozzászólások: 2
Re:rühatka, rühesség
« Válasz #3 Dátum: 2016. Január 23. - 14:49:01 »
Köszönöm a válaszotokat!  :)

Valóban inkább a baleset/mérgezés kategóriába tartozik, én is úgy látom.
Még annyit jegyeznék meg, hogy a tüneteket csak akkor érezzük kiütés és viszketés formájában, amikor allergiássá válunk rá. Lehet egy ideig tolerálja a szervezet az élősködőket, egy idő után azt mondja, hogy ne tovább és kezdődik a "kivakarás". Ezért is lehet elég hosszú a lappangási idő. Nagyon érdekes, találtam olyan esetet, ahol a lány hetek óta vakarózott, tele volt kiütéssel a barátja/férje azonban megúszta 2 kis piros alig viszkető pöttyel.

A kezelés során nagyon vigyáztam nehogy viszketéstől és rühektől való elhatárolódási konfliktus legyen belőle. Sőt, akármilyen nevetségesen is hangzik, de próbáltam szeretettel tekinteni a kis élősködőkre akik épp a bőrömet rágták, az interneten láttam, hogy rühatka formájú plüssállatok is készültek, amik egész helyesek.  :) Gyorsan meg is gyógyultam egy orvos által előírt kezeléstől meg egy kis almaecettől. A mindennapos takarítás és mosás volt a legkellemetlenebb.

A BKV-Volán-MÁV-os utzástól való paranoiát azonban nem lesz egyszerű leküzenem...  ;D :(

Muhel Ferenc

 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:rühatka, rühesség
« Válasz #4 Dátum: 2017. November 27. - 08:52:26 »
Kedves Leena !

Emlitetted az almaecetet, kicsit bövebben kifejtenéd, hogyan tud segiteni ? Én is benne vagyok ebben az áldatlan helyzetben, és nagyon nehezen birok megszabadulni. Köszönöm !